- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #24.601
Ya ben aldım mavi kot rengi olanlardan, daha yumuşak geldi kumaşları yazlık gibi.. ama ilk giyişimde bollaştı gibi sanki 1 beden küçük almak lazım veya ilerde sıcaklar ödem falan şişersek iyi de olabilir. Grinin de paçaları nakışlıydı sanki..Kızlar defactodan gebe pantolonu alıp memnun olan var mı. Gri işlemeli bir pantolon beğendim fiyatı da çok uygun
Ben 2. Ayımda heveslendim 3 tane aldım 1 36 beden 2 de 38 beden aldım kilo alır yada şişersem giyerim diye 38 beden olanları bi kaç defa giydim ama okadar bol ki çeke çeke söküldü:)) kaldım 1 pantolona bugün gidip kendi bedenimde alayım bari.Ya ben aldım mavi kot rengi olanlardan, daha yumuşak geldi kumaşları yazlık gibi.. ama ilk giyişimde bollaştı gibi sanki 1 beden küçük almak lazım veya ilerde sıcaklar ödem falan şişersek iyi de olabilir. Grinin de paçaları nakışlıydı sanki..
Genel olarak güzel fena diil :)
Doğuma aşşağı yukari 100 gün kalinca ben de agirlasmadan evin yastik yorgan pamuk ne varsa yikama olayina girdim halilari gonderdim kap kacak indirdim bi yandan bicirikla mucadele derken bugun epey yoruldum. Tam sizar gibi olmustum ki orta kattaki kiraci heyooo ben uyandim hadi bakalim oynasalim demeye basladi gel de uyu
Benimki hiç ağrımadı çok şaşırdım korkmuştum yorumları okuyunca ama kan aldırmışım gibiydi sanki üzerinde yattım yani. Inşallah seninki de ağrımaz.Günaydın kızlar:)
Bugün tetanoz aşısının 2. dozu var, inşallah yine ağrı yapmaz
Ben yaptırmadım bilmiyorum canım. Inşallah sorunsuz sıkıntısız bir şekilde atlatırsın bu dönemi ve sağlıkla evladını kucağına alırsın.Günaydın herkese,
Doktora gittim o da muayene etti, evet kalpten çıkan damarlar ters oluşmuş o da bu bilgiyi doğruladı maalesef . Bu durumla doğan bebeklerin %5inde genetik kromozomal bozukluk saptanıyormuş . Dünkü doktor da mutlaka amniyosentez yaptırman gerekir dedi . Ultrason bulguları normal, ailede böyle bir durum yok, kan uyuşmazlığı yok, akraba evliliği vs bizde zaten hiç yoktur aklıma gelebilecek olumsuz etki edebilecek tüm durumları düşünüyorum bizde yok hiç biri ama yine de bundan %100 emin olamazsın dedi . Kalp damarlarının ters oluşmuş olması da çook çok nadir görülen bir durummuş mesela . Sebebi de bilinmiyormuş. Sonuç olarak amniyosentez yaptırmaya karar verdim . İstanbulda amniyosentez yaptıran arkadaşlar hangi hastanede hangi doktora yaptırdınız.. işlem hakkında bilgi verebilir mi ne kadar sürdü 1 kez mi iğne batırıyorlar vs k.bakmayın buraya da yazıp sizin de kafanıza olumsuz düşünceler takılmasına sebep oluyor muyum bilmiyorum . Ama çok üzgünüm ne diyceemi ne düşüneceğimi bilmiyorum .
Aynen bende 1 tane siyah ketenlerden almıştım. bel yok ya, sürekli düşüyo.. o lastiği çeke çeke söküldü..Ben 2. Ayımda heveslendim 3 tane aldım 1 36 beden 2 de 38 beden aldım kilo alır yada şişersem giyerim diye 38 beden olanları bi kaç defa giydim ama okadar bol ki çeke çeke söküldü:)) kaldım 1 pantolona bugün gidip kendi bedenimde alayım bari.
Sağolun, yanlış ifade ettim sanırım. 2'li testte sonuç 1/33000 falandı, yani risk çok düşüktü. Perinatolog ilk bu değerlere bakmıştı hatta çok iyi falan demişti. Ama detaylıda ARSA'yı görünce mecbur amniyosentez önermek durumundayım dedi. Herhangi bir ameliyat veya tedavi gerekmez dedi, takip edilecek doğumdan sonra.. Buradaki arkadaşların da dediği gibi ameliyat bebeklerde daha çabuk atlatılıyor.. umarım bütün sıkıntılarınız en kısa sürede birer hatıra olarak kalır..
Aynen elbise en iyisi ben evde hep elbise giyiyorum rahat oluyo trenyol a bak ben geçen sene bi kaç tane almıştım ordan çok da memnunum.Aynen bende 1 tane siyah ketenlerden almıştım. bel yok ya, sürekli düşüyo.. o lastiği çeke çeke söküldü..elbise almak lazım hiç biyerde bulamıyorum..
Canım öncelikle kendini sıkma biliyorum çok zor bir süreç ama sıkıntının bebeğe daha çok zararı var. 2 gün boyunca hiç durmamıştı benim bebeğim üzüntümden hissetti heralde sürekli hareket halindeydi gece gündüz..Çok çok geçmiş olsun tekrardan canım takip haricinde bir şey gerektirmiyorsa bana göre şanslısın aslında Ben de amniyosentez yaptıracağım . Peki amniyosentezde bir sıkıntı çıkarsa gebeliği mi sonlandıracaklardı . Bana genetik kromozomal bir hastalık çıkması durumunda gebeliği sonlandıracaksanız amniyosentez mutlaka yaptırmanız gerekir dedi . Ben de yaptıracağım ama inan sonrasını bilmiyorum . Yani olumsuz bir şey çıkarsa ne yapacağımı ne yönde hareket edeceğimi
Ayda 1 gitmek boyle bisey herhalde insan merkatan catlar yahu :)) benim 3 bebe olmasina ragmen 15 edemiyorum bazen otu bocegi bahaneyle gidiyoruzGünaydın kizlarr 1 bucukta da benim randevum var rutin kontrol en son 27 nisan da ayrintiliya gitmiştik . Çok merak ediyorum bebeğimi kilosunu özellikle :)
dün gece hiç gormedigim şekilde gördüm karnimi bebeğim resmen dönüyor gibiydi Karnım uzun süre dalgalandi müthiş birsey :))
Hep tekme şeklinde hissettiğim için gece bi tuhaf hissettim çok mutlu oldum
Son gittiğimizde yani 1 ay önce 405 gramdi ve doktor annesini sömürüyo demişti :)
Bakalım ne ağırlığa geldik
Hayirli evlat olsun insallah :) masallahhHayırlı sahurlar eylül anneleri :) bugün kontrole gittim detaylı da bebeğim çok hareket ettiği için kalbinin 3 ana damarını net göremedik geçtiğimiz hafta pazartesi günü. Kendi doktorum a rapor yazmış çocuk kardiyoloji ye sevk etti beni.
Ayrıca günde 3 demir hapını kullanmama rağmen değerlerim düşüşe devam etmiş. Doktorum demir baglamasinda sorun olduğunu bu durumun önüne geçmek için 3 tane iğne yazdı yarın acile yatışım yapılacak damardan serumla takviye edilecekmiş.
Bugün bebeğimin cinsiyeti netleşti bir kızımız daha olacakmış çok mutluyum ❤ 890 gr olmuşuz boyumuz da 33 cm civarı dedi doktorumuz :)
Ya acikcasi 2.de 7.5 aylikken lojman degistik ne kadar yardimci gelse aileler yetismis olsada sen ister istemez kendi duzenini olusturmak icin biseylere girisiyorsun yorgunluktan kendimi atiyordum resmen bide benim rahimim belki bi sureden sonra buyumuyor bu sebeple bebeleri kasik aramda tasiyorum sezaryen yeri fena aciyor dayanamiyorum o acilara (ki benim agri esigim cok yuksek ntsde 90 sanciyi hissetmiyorum cogu 50de doguma giriyor) ondan erkenden isleri halledip bekleyecegim. Ortanca 2 yasinda onla ugrasmak bile buyuk mesele.Valla benimde badana bitti çok şükür bugün salon eşyalarım gelecek. Badanacı malesef takarken avizemi kırdı ve salon avizesi 3 avize kullanıyordum biri kırılınca hepsini almam gerekiyor tekrar bir de ona dolaşıyoruz. Cumartesi kadın gelecek salon vitrin eşyalarım falan hep yatak odasında biz kayınpederde kalıyoruz onlar yerleşecek temizlik olacak falan annemde seçim sonrası gelecek onunla da rötuşlar olur geçen geldiğinde eşimle yorganları kaldırdılar bazaya bazayı falan düzenlediler bayramdan sonra inşallah evdeyim çocuk odasını düzenlerim artık. Benimki de akşam gece sabaha karşı bayılıyor tekme atmaya
Hayırlı sahurlar eylül anneleri :) bugün kontrole gittim detaylı da bebeğim çok hareket ettiği için kalbinin 3 ana damarını net göremedik geçtiğimiz hafta pazartesi günü. Kendi doktorum a rapor yazmış çocuk kardiyoloji ye sevk etti beni.
Ayrıca günde 3 demir hapını kullanmama rağmen değerlerim düşüşe devam etmiş. Doktorum demir baglamasinda sorun olduğunu bu durumun önüne geçmek için 3 tane iğne yazdı yarın acile yatışım yapılacak damardan serumla takviye edilecekmiş.
Bugün bebeğimin cinsiyeti netleşti bir kızımız daha olacakmış çok mutluyum ❤ 890 gr olmuşuz boyumuz da 33 cm civarı dedi doktorumuz :)
Günaydın herkese,
Doktora gittim o da muayene etti, evet kalpten çıkan damarlar ters oluşmuş o da bu bilgiyi doğruladı maalesef . Bu durumla doğan bebeklerin %5inde genetik kromozomal bozukluk saptanıyormuş . Dünkü doktor da mutlaka amniyosentez yaptırman gerekir dedi . Ultrason bulguları normal, ailede böyle bir durum yok, kan uyuşmazlığı yok, akraba evliliği vs bizde zaten hiç yoktur aklıma gelebilecek olumsuz etki edebilecek tüm durumları düşünüyorum bizde yok hiç biri ama yine de bundan %100 emin olamazsın dedi . Kalp damarlarının ters oluşmuş olması da çook çok nadir görülen bir durummuş mesela . Sebebi de bilinmiyormuş. Sonuç olarak amniyosentez yaptırmaya karar verdim . İstanbulda amniyosentez yaptıran arkadaşlar hangi hastanede hangi doktora yaptırdınız.. işlem hakkında bilgi verebilir mi ne kadar sürdü 1 kez mi iğne batırıyorlar vs k.bakmayın buraya da yazıp sizin de kafanıza olumsuz düşünceler takılmasına sebep oluyor muyum bilmiyorum . Ama çok üzgünüm ne diyceemi ne düşüneceğimi bilmiyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?