- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #48.761
Anne sütü pişirilmez diye biliyorum ve un çok sakıncalı değil mi?Kızlar bebeciklerinize bişeyler tattırıyor musunuz??? Ben arada yoğurt veriyorum 2 çay kaşığı kadar... şimdi de sütümü sağmıştım biberonla vermeyeyim diye az bir un kattım içine muhallebi gibi pişirdim yedirdim... akşam ve öğlenleri uykuya dalarken böyle pişirip yedirmeyi düşünüyorum daha tok tutar...
Unu biz bile yememeliyken daha 4 aylık çocuğa sırf tok tutsun diye verilmesi hayretlik olay..Anne sütü pişirilmez diye biliyorum ve un çok sakıncalı değil mi?
Bende yoğurt veriyorum canım. Sebze çorbası verdim elma armut veriyorum rendeleyip. Sadece mama içtiği için doktorumuz 4 ay dolduktan sonra baslicaz dedi ve basladikKızlar bebeciklerinize bişeyler tattırıyor musunuz??? Ben arada yoğurt veriyorum 2 çay kaşığı kadar... şimdi de sütümü sağmıştım biberonla vermeyeyim diye az bir un kattım içine muhallebi gibi pişirdim yedirdim... akşam ve öğlenleri uykuya dalarken böyle pişirip yedirmeyi düşünüyorum daha tok tutar...
Hadi ya kullanmayayim o zaman hiçHmm dr brown bizde aldik ama cok memnun kalmadık canim cok yavas akiyor uzun suruyor bitmesi zaten sizin icme sikintiniz var onu hiç deneme bence
yapmışsın mama yemesinden de ek gıdaya başlasın daha iyiBende yoğurt veriyorum canım. Sebze çorbası verdim elma armut veriyorum rendeleyip. Sadece mama içtiği için doktorumuz 4 ay dolduktan sonra baslicaz dedi ve basladik
Cnm bilemedim ki ya aslında pirinç unu ya da nişasta vermemek içim un katmıştımCanım un için erken daha en azından 7 8 aylık olana kadar verme derim yine de sen bilirsin tabi.
Canım derdim erken başlamak filan değil sadece çok az emdiği için göğsüm şişti ve bende onu sağdım biberona alıştırmamak için kıvamlaştırım kaşıkla yedirdim ayrıca sırf tok tutsun diye de vermedimUnu biz bile yememeliyken daha 4 aylık çocuğa sırf tok tutsun diye verilmesi hayretlik olay..
Zaten anne sütü almasa bile ilk 6 ay formül mamayla devam edilmeli,hiçbir şekilde başka gıda verilmemeli diye bas bas bağırıyor doktorlar.. bizim millet olarak acelemiz ne her konuda anlayamıyorum..
Bende senin gibi düşünüyorum zaten sayılı günleri var sonra hep yiyecekler hem benim okuduğum tüm kaynaklar 180 günü doldurunca başlayın diyorlarSlampizlar ben kzima su veriyorum sadece onun dışında sadece anne sütü alıyor çok küçükler daha 6 ayda ek gıdaya gececem öncelik anne sütü çünkü omur boyu yemek yiyecekler zaten acele etmeye gerek yok
Cnm bilemedim ki ya aslında pirinç unu ya da nişasta vermemek içim un katmıştım
Canım 2810 doğdu ilk ay 3800 ikinci ay 4770 üçüncü ay 5400 olduk
Arkadaşlar bebeğiniz günde kaç cisli bez yapıyor benimkinin azaldı 3-4 defa dolduruyor o da çok değil ya sütüm mü yetmiyor nedir anlamadım
Slampizlar ben kzima su veriyorum sadece onun dışında sadece anne sütü alıyor çok küçükler daha 6 ayda ek gıdaya gececem öncelik anne sütü çünkü omur boyu yemek yiyecekler zaten acele etmeye gerek yok
Yani denemekte fayda var bence kaybedecek bir şey yok belki biberon kaynaklıdırİlk doğdugunda vermiştik öyle, biberondan kaynakli mi olabilir diyorsun
Rezene çocuklara uygun değil diye biliyorum iyi araştırmak gerekir doktora sormak gerekir. Anne sütü alan bebeklerde su bile önerilmiyor mideyi gereksiz yorduğu İçinSelam canım ben de kizima 5 çay kaşığı şu 5 çay kaşığı rezene 1 çay kaşığı zeytinyağı veriyorum.
Canım doktorumuz 20 cc vermemi istedi bir de benim kızım anne sütü aldığı halde fena kabiz oluyor sürekli kıvranıyor şu rezene zeytinyağı verdiğimde rahat kaka yapıyor. Mecburum yaniRezene çocuklara uygun değil diye biliyorum iyi araştırmak gerekir doktora sormak gerekir. Anne sütü alan bebeklerde su bile önerilmiyor mideyi gereksiz yorduğu İçin
Zeytinyağı bende ara ara veriyorum ama rezene içiyordum iyi olmadığını duyunca bıraktım tabiki kabızlıkta kötü bebeğin için en iyisini annesi bilirCanım doktorumuz 20 cc vermemi istedi bir de benim kızım anne sütü aldığı halde fena kabiz oluyor sürekli kıvranıyor şu rezene zeytinyağı verdiğimde rahat kaka yapıyor. Mecburum yani
Kızlar bebeciklerinize bişeyler tattırıyor musunuz??? Ben arada yoğurt veriyorum 2 çay kaşığı kadar... şimdi de sütümü sağmıştım biberonla vermeyeyim diye az bir un kattım içine muhallebi gibi pişirdim yedirdim... akşam ve öğlenleri uykuya dalarken böyle pişirip yedirmeyi düşünüyorum daha tok tutar...
Kızlar vitamin kullaniyormusunuz ne kullanıyorsunuz bn kendimi çok yorgun hissediyorum saçlarım çok dökülüyor ve zaman zaman da baş ağrısı oluyor
Anladım canım çok sağolŞimdi çok küçük muhallebi vs vermek yerine elma armut suyu çok az yoğurt ev yapımı yani yumurta sarısının 10'da 1 i geceden suda bekletilmis tuzu alınmış beyaz peynir bunların hepsi 6 aylık olana kadar tadımlık olmalı çünkü henüz mideleri uygun değil canım muhallebi yi ben neredeyse 1 yaşında başlamıştım kendi doktorumuz 6 aylık başla demesine rağmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?