2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Börülce gaz yapmıştır canım.geçen bende kuru fasulye yedim nasılsa gaz olmuyo diye 2 gün agladi çocuk

Ben kızıma hergün sabah
Ilık 2 3 çay kaşığı zeytinyağı ve kaynamis ılık su iciriyorum.boyle yaptıkdan sonra hergün yapmasada rahatladı kızım

Selam kizlar bizim de gaz hala devam ediyor dun çok yordu uymadı aşama adar gece büyüdü yorgun düştü artik ankara kar kış çok soğuk bir haftadır evdeyiz cikmiyoruz hasta olursa diye yaz gelse bebek arabasına koyar parka ineriz evde hap yap iste bitmiyor ya her gün ayni ek gıda için de acele etmeyin bence daha çok erken 6 ayı bkleyecem ben bir de insanların yorumu var geç başlardan yemez falan ben oglumda 5 aylıkken başlamıştım çok güzel yiyordu ama 1 yaşından sonra birşey yemez oldu hala ugrasiyorim yemyen çocuk hic bir şekilde yeniyor valla en önemlisi şuan anne sütü alması

Aynen canım bende 6 ayı bekleme taraftarıyım nasıl olsa zaten herşeyin tadını bilecek ve yiyecek.. ama bazı zamanlar kızım hiç emmiyor aç geziyor acaba başlasam mı diyorum... dün doktora götürdüm doktorda hiç biley verme kilosu boyu iyi başka bişeye gerek YÖK demek ki az emsede sütün yetiyor dedi içim

Arkadaşlar sütüm azaldı foşur foşur gelen süt damla damla geliyor oğlum sinirleniyor basıyor çığlığı gece 6 saat uyuyan bebek 2 saatte bir uyanıyor... ne yapmam lazım yardım edin formül verin süt artırıcı ne var habire su içiyorum ama bi işe yaramıyor

Canım benim kızım da sabah namazına uyandı çığlık ata ata dedim önlüyor emzirmeye çalıştım emmedi yüz üstü yatırdım hemen kendi yatağıma koydum dirseklerinin üstüne yani 5 dk kadar sonra baya bir gazla beraber kakasınıda yaptı sonra uyudu. Ben bir de yastığın üstüne yüz üstü yatırıyorum gazının çıkması için çok işe yarıyor. Soğuk gerçekten çok kötü ya istanbul -2 derece diyor ama hissedilen daha soğukmuş bizim ev de geniş doğalı az bile ısıtmıyor mecbur karnına sıcak su torbası koyuyorum koruma kılıfını takip.

Canım aktardan tohum rezene al günde 2 3 fincan iç benim sütümde 5 6 gün önce azalmaya başladı rezeneyi içtiğimden beri sütüm çoğalmaya başladı.

Yüz üstü koy canım gerekirse altına yastık koy ki daha hızlı gaz çıkartır. Zeytinyağı verebilirsin ama hakiki olsun ev yapımı yani market ürünü olmasın. Bizim de 2 aylik olduğumuz gün başladı halen devam ediyor 12 sinde 4 aylık olacağız.

İsırgan otu tohumunu balla yiyebilirsin. Bir de sahlep, hoşaf iyi geliyor diye biliyorum. Ama en önemlisi stres bence. Olumsuzluğun kollarına bırakma kendini. Annem bazen süt gezmeye gider korkma derdi :) Belki de sütün gezmeye gitmiştir. Umarım yakın zamanda gelir.

Kızlar ya oğlum üç gündür kaka yapmıyor sadece gaz çıkarıyor. Zeytinyağı, ılık su falan verdim ama yine yapmadı. İki saat önce fitili ikiye böldüm koydum ama yine yapmadı, korkmaya başladım

Bebeklerin atak dönemi zekaları gelişiyor çevreye ilgileri artıyor bundan dolayı çok huysuzlar. Benim kızım gece üç kez kalkıp emerdi bir kaç gündür saat başı uyanıp emiyo bende acaba sütümmü yetmiyo demeye başladım dünden beri daha sakinleşti gece hiç uyanmadı ben uyanıp emzirdim. Bir süre değişken olacaklar. Süt azalmasın diye her sabah marul yiyorum çok iyi geldi ve dut kompostosunu hiç eksik etmiyorum. Arada rezene içiyorudum bu ara bıraktım bebeğe zararlı diye duydum uzaklaştım. Stres yapmamaya çalış

Bebeğin yapmadığı için rahatsız değilse telaşlanma canım.bizim 5 günü bulduğu oluyordu.rahatsiz olmadığı için fitille felan müdahale etmedim.sadece zeytinyağıyla biraz uyarıyodum.

Kızımı ellerinden tutuyorum kalkmasi için.govdesini kaldırıyo sonra başını kaldırıyo kalkmaya calisiyo sonra benim destegimle kalkiyo çok mutlu oluyo kalkınca birde yere koyduğum zaman dönüyo sürekli.oyle bırakıyorum mesela bi giriyorum içeri çok baska biyere gitmiş.bazen yüz üstü dönüyo.birde eline çıngırak veya diş kasiyici veriyorum 3 4 dk atmiyo elinden.ve herşeye elini uzatip almaya çalışıyo.bizde ki gelişmeler bunlar ;-)

Benim kizim tam bir cadı oldu sürekli kucağımda oturmak istiyor yada dik bir şekilde ayakta durmak. Yatırınca ağlıyor kaldırınca sevinç çığlıkları atıyor elinden tuttuğumda tamamen kendini kaldırıyor yere çok koyamıyorum büyük kızım var güvenemiyorum :) gece 60 defa kalkması dışında biz de durumlar bu şekilde

Evet canım sen söylemiştin suyun faydası olduğunu.yoksa su vermezdim hâlâ.o yüzden sağol canım gerçekten bi su deyip geçmemek lazım.
İse yaradı değil mi canım. Ben çıldırma noktasına gelmiştim oysa anne sütü alan bebek kabiz olmaz derler inanmam. Her gün sabah akşam ıkınarak geçiyordu günlerimiz hani gaz çıkartmasa gazdan diyeceğim ama onu çok rahat çıkarttığı halde sıra kaka ya gelince izdirap çekiyordu çok işe yaradı bu 3 lü kombinasyon :)

Selam kızlar sabaha karşı bi uyandi oğlum zor uyudu geri normalde hiç yapmazdı bi de ses cikara cikara dalıyor uykuya sanki kendine eee eee yapıyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…