- 5 Mayıs 2011
- 567
- 578
- 103
- 34
- Konu Sahibi MinikPiranha
- #51.761
Valla bizimki de tam 2 hafta ne uyudu ne ağzına 1 lokma soktu ne güldü .. berbattı ya ama 2 hafta sürdü sizinki de kısa sürer inşay maşallah :) bizimki de diş patlayacak diye günlerdir bambaşka bir çocuk olduy
çok hareketli bezini değiştirmek ya da soyup giydirmek bildiğiniz eziyet. 7.5 aylıkken alt iki diş aynı anda geldi şuanda 10 aylık başka dişi yok hala. Ek gıdaya geçtiğimizden beri maşallah iştahı var ağzında bişey olmasını seviyor aç tok farketmiyor. Başta doktorun söylediği gıdalarla gittim hep. Organik buğday ruşeymi, yulaf kepeği, yumurta sarısı, ev yapımı çökelek peyniri, ceviz, pekmez ve tahini bulamaç yapıp kahvaltıda yediriyordum. Sonra sıkılmaya başladı 1 ay falan yedi. Sebzeleri haşla peyniraltı suyu ekle derken ben de farkettim ki hep aynı şeyleri yediriyorum. Sonra bıraktım bu şekilde hazırlamayı bildiğiniz anneanne usulüne döndüm çocuk da resmen sevindi bu duruma. Şimdi sabah 7 gibi uyanıyor omlet, kabak mücver ya da muhlama yapıp yediriyorum içlerine hep tuzsuz köy peyniri doğruyorum. Yanına üzümün kabuklarını soyup veriyorum bayılıyor. Çorba olarak köy tavuğu ile şehriye çorbası yediriyorum bazen de patates haşlayıp sulandırıyorum içine de kıyma pırtıklıyorum. Malesef yoğurt yediremiyorum aşırı gaz yapıyor yediği günler gece hiç uyuyamıyor. Anne baba dede mama gel söyleyebildiği kelimeler. Denize girmeye bayılıyor çıkarınca ağlıyor hep kumda oynuyor sürekli bi o yana bi bu yana çok keyif alıyor. Uzun oldu biraz kusura bakmayın bu işler çok heyecanlı ya