- 26 Aralık 2015
- 12.510
- 20.751
- 398
- 35
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #25.141
Dondum kaldim bisey diyemedim sadece doktor kontrolundeyim diyebildim.. oyle bi bastirdilar ki 3 u de kalakaldim oyle. Zaten bisey dememek canimi daha cok sikti yediremedim eve gelince agladim hep.kesinlikle gitmicem bidsha csgirsinlar dursunlar. Niye gelmiyon derlerse gelecek hal birakmadiniz en son geldigimde dicemKız veremedinmi ağzının cevaplarını terbiyesizlerin hemen çıkardım valla sonra onlar senin peşinden koşsun mecbur lar çünkü senin kayıtlarını düzenli girmeye
Inan bana o an dondum rsmen kutlendim bisey diyemedim canim okadar sikildi ki agzimi acamadim sadece doktor kontrolundeyim diyebildim. Sikayet etmeyi dusundum ama sonra yine vicdsnim el vermedi. Islerine bisey olursa diye ekmek kapıları diye. Nebilim ya nebilim benim icim rahat etmedi iste esim sikayet etmeyi ozellikle istedi ben sonra biraz duralim dedim. Ama yarin orsnin doktoru ile konusacak yani baskalarinin da canini sikmasinlar usluplarini guzel kullansinlar diye..Ne terbiyesiz hemşire onlar
Sen yine iyi dayanmissin
Ben olsaydım orda üçünude benzetmiştim.
Onlar nasıl laflar iyi bari kalbi atıyor tobe tobe
Ben senin yerinde olsam şikayet ederim SSK ya
Ben doktor şikayet Edip hastane kapattirmis kisiyim.
Evim gelip hastane müdürü özür diledi
Hastaneyi 3 dört gün kapatacaklarını yoksa ceza alacaklardı
Haksızlığa hep karşıyım hakkımı hep ararım
En azından orda onları bozup atsaydin
naile gokce akagunduzDoktorun kimdi canım?
Benim de 75lik yükleme üç değer de yüksek çıktı,75 lik seker yükleme sonuçlarım
Açlık 86
1 saat 208
2 saat 164
Çok fena yarın endokrine gitsem çok iyi olucak insallah insulin başlamalar bide gebeligin badindan beri diyet yapiyorum sözde
Valla anlamıyorum böyle davrananları ya,hele kadınların böyle davranmasını hiç anlamıyorum. Kadın kadını daha iyi anlaması lazım. Normalde bile öyle konuşulmaz,hamile bı kadınla hiç konuşulmaz. Şikayet edin bence de ,hiç olmazsa ne yaptıklarının farkına varsinlar. Başkalarına yapmasinlar.Cok zoruma gitti nekadar agladim bilmiyorum ama ALLAHa biraktim onlari kendimce.. canim benim sağol
Canım bence de sikayet et işinden olmazlar onların puanları var her gebeden sağlık ocağı hemşireleri puan alıyormuş Allah vermesin bebeğe birşey olsa yada anne asi yaptırmazsa puanları düşüyor bende de devlet Hastanesi'nde doktor yanındaki sekreteri şikayet edecem bu gidişle kadın bir bağırıyor ki hastaya aman Allahım diyorum sustukca kuduruyor bu tipler.Inan bana o an dondum rsmen kutlendim bisey diyemedim canim okadar sikildi ki agzimi acamadim sadece doktor kontrolundeyim diyebildim. Sikayet etmeyi dusundum ama sonra yine vicdsnim el vermedi. Islerine bisey olursa diye ekmek kapıları diye. Nebilim ya nebilim benim icim rahat etmedi iste esim sikayet etmeyi ozellikle istedi ben sonra biraz duralim dedim. Ama yarin orsnin doktoru ile konusacak yani baskalarinin da canini sikmasinlar usluplarini guzel kullansinlar diye..
Ben hep kazara hamile kalanlara kızıyodum olurmu öyle şey diye ama kendi başıma geldi. Bizde yumurtlama dönemine dikkat ediyoduk ama erken yumurtlama olmuşum anlaşılan adetimden 1 hafta sonra falan olan durumdan hamile kaldım. Yumurtalama dönemim olan dönemde de ailemin yanında memleketteydim. Olacak şey değil ama Allah isteyince oluyo mucizeler. Diyeceğim o ki doğal yollarla korunmak pek de güvenli bir yöntem değil.Canım bence iki tane normal doğum yapmışsın zaten .üçüncüyü de normal yap Eğer sezeryan zorunluluğu yok ise. Korunma yöntemi bulunur bir şekilde, hele bi sağ salim alalım bebeklerimizi kucağımıza. Ben oğlumdan sonra 6 sene doğal yollarla korudum, dikkat ettik, yumurtlama zamanlarında falan da. Çok şükür sıkıntı olmadı ki aktif özel hayatımız varken-- spiral falan iğne vs bi çözüm bulunur bence tüp baglatmak yerine ama tabi senin kararın
Kac cikti acaba aclik tokluk bende insuline basladim ve diyet hemde baya kallavi diyet ve korkuyorum gevmezse diyeCnm vallahi oylede insanın içi rahat etmiyor benim ilk oglumda vardı gebelik şekeri hamileliğimin başından beri dikkat ettim diyet yaptım kan şekeri olctum kilo almadım bugün sonuçlar çıkmış hemde çok yüksek yani yine gebelik sekerim var artık dahada cok Dikkat edicem arada kaçamaklarım oluyodu atık onlara son
Kizlar saatlerce kendime gelemedim. Salak gibi saglik ocagindan çağırmışlardı gittim. 3 tane hemşire resmen benimle alay ettiler ya.Inan varya su zamana kadsr kesinlikle kilomu takmiyodum ki zaten doktor kontrolundeyim eger cok zayif baslarsan 20 kiloya kadsr alman normalmis. Ama biraz fazlansa kilon, 12 13 kilo alman lazimmis."nee 28 haftalik misin? Ayni 36 gibisin bu ne boyle 15 kilo almak ne demek ay sen resmen simdi doğuracak gibisin cocugun kalbini dinledi iyi bari kalbi duzgun atiyo diyo. Bu ne demekse. Doktorum normal gittigimi soyluyor dedim. Hangi doktormus o diyolar. Sanki kendileri prof bana. 8 yil tip okuyan adami sorguluyolar. Dikakt et yoksa cocugun alacagi kiloyu sen mi aliyon napiyon. Ya boyle boyle üstüme geldiler. Eve geldim sinirimden agladim
Canım sezeryan sonrası hareket etmek iyileşmeyi hızlandırıyor zaten.güçlü olmakta fayda var bizim yararımıza oluyor sonucu zaten.ben sezeryan sonrası eve gelip çamaşır attım dı gelen gidene kahve yaptımdı.ben de abartmıştım durumu siz böyle yapmayın tabi ama bi sıkıntım olmamıştı şükür.hastane koridorunda diğer kadınlar karnını belini tuta tuta yürüken ben normal yürüyordum sen normal doğumsun heralde diyorlardı.kimisinin ağrı eşiği düşük oluyor tabi ona katılıyorum ama çok nazlı olmanın pek faydası olmuyor.
Ya aslında insanlar anlayışlı olsalar bi bayram gelmeyiverseler ne olur. Ben çok kalabalıkta darlanıyorum. Annem de annem de çok yakınımda oturuyor 1 hafta bizde kalırlar sonra kv annem gelip gider diye düşünüyorum. İnşallah beni darlamazlar. Yakınımda hiç bebek olmadı adam gibi yeni doğan bebeği kucağıma almışlığım bile yok ama ben bakarım diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun canım, maalesef ben de aynı durumdayım,Dr bir dahaki sefere kadar yükselmezse kan vereceğim dedi,ama dediğin gibi her wc de adet gibi kanama oluyor ağrısı da cabası, şu 6 ayda şundan çektiğim kadar hiçbir şeyden çekmedim,ben ilacın da değerimi yükeslteceğini düşünmüyorum, kullanmazsam ne olur ki.
Demir ilacından nefret ediyorum. Arayıp söyleyeceğim iğne vermek zorunda kalırım demişti. Sanki iğneden korkan insanım hergün zaten kan sulandırıcı yapıyorum. İğne bana işlermi yahu. Akşam akşam aklım başımdan gitti. Kabızlık yüzünden wc de fazla kaldım. Çıkayım dedim heryer kan ne ara nerden geldi. Bebeğe birşey oldu diye korkudan ağlamaya başladım. Sonradan anladım ama bu kezde arka tarafimdan kanama kesilmedi. Ayağa kalktım bacaklarım kesilmiş gibi yığıldım kaldım. Manyak kocam kola almaya çıkmış arıyorum açmaz başım dönüyo ayaklarim tutmuyor 15 dk öylece yerde kaldım. 15. Aramama lütfedip açtı beyfendi ölsem son arayacağım kişi listesinden bile çıkardım adamı
Inanin o an cevap vermemek daha cok zoruma gitti niye bsiey demedim diye eve geldim kendimi yedim sinirimden agladim. Keske birseyler deseydim ama kitlendim resmenya böyle densizleri hiç karşımızda konuşturmamak lazım kafana takmao an cevaplarını vermek lazım şikayet de işe yaramıyor hepsi birbirini tutuyor çünkü
Haklisim canim bunlari bilmiyordum puan olayini. Ama puan verme durumum olsa inan hakkettiklerini veririm yani. Cunku dun okadar moralim bozuldu ki psikolojim alt ust oldu kendimi afedersin okuz gibi hissettim resmen.Canım bence de sikayet et işinden olmazlar onların puanları var her gebeden sağlık ocağı hemşireleri puan alıyormuş Allah vermesin bebeğe birşey olsa yada anne asi yaptırmazsa puanları düşüyor bende de devlet Hastanesi'nde doktor yanındaki sekreteri şikayet edecem bu gidişle kadın bir bağırıyor ki hastaya aman Allahım diyorum sustukca kuduruyor bu tipler.
Cok gelip gidiyorum sikayet konusunda ama esim oranin doktoru ile konusuo herseyi anlatacakBenim de 75lik yükleme üç değer de yüksek çıktı,
Açlık 94
1. Saat 211
2.saat 171endokrinoloji bölümüne gittim cumaya kadar açlık tokluk ölç dedi, kayıt tutacak,cihaz aldım. İnsülin baslayabiliriz dedi inşallah diyetle hallolur
Valla anlamıyorum böyle davrananları ya,hele kadınların böyle davranmasını hiç anlamıyorum. Kadın kadını daha iyi anlaması lazım. Normalde bile öyle konuşulmaz,hamile bı kadınla hiç konuşulmaz. Şikayet edin bence de ,hiç olmazsa ne yaptıklarının farkına varsinlar. Başkalarına yapmasinlar.
Cnm ben şaşırdım valla bu kadar yüksek olmasına bende ilk bebekte gebelik şekeri vardı diye bunda hem diyet yaptım hemde düzenli kan şekeri olctum oyle korkulucak degerler olcmedim tamam belki diyetime çok sadık olmadım ama yani 25 haftalık hamileliğin 5 haftası kaçamak yaptıysam 20 haftası dikkat ettim hic kilo almadim cok hareketliydim çok cnm sıkıldı valla bende cumaya kadar ölçüp goturucem bakalım ne diycek ler Allah yardımcımız olsun cnmBenim de 75lik yükleme üç değer de yüksek çıktı,
Açlık 94
1. Saat 211
2.saat 171endokrinoloji bölümüne gittim cumaya kadar açlık tokluk ölç dedi, kayıt tutacak,cihaz aldım. İnsülin baslayabiliriz dedi inşallah diyetle hallolur
Valla anlamıyorum böyle davrananları ya,hele kadınların böyle davranmasını hiç anlamıyorum. Kadın kadını daha iyi anlaması lazım. Normalde bile öyle konuşulmaz,hamile bı kadınla hiç konuşulmaz. Şikayet edin bence de ,hiç olmazsa ne yaptıklarının farkına varsinlar. Başkalarına yapmasinlar.
Canım benim eğer almadıysan, hiç alma o sepet beşiklerden hiçbir işe yaramıyor sonra mecbur değiştiriyorsun. Eşin haklı falan demiyorum sakın yanlış anlama. Bak Allah'a şükür imkânımız var. Birçok arkadaşım vardı benden önce doğum yapan bebek odası alma dediler. Bende kendi evime çıkınca almayı düşünüyordum zaten. Bende çok heves etmiştim o sepet beşiklere aldım ilk kızımda ve inan belli bir süreden sonra kullanamıyorsun maksimum evin bir köşesinde kalabalık duruyor öyle. Benim ki hem tekerlekli hem sallanan türden ama gerçekten çok kullanışlı olmuyor. Bende gittim İkea'dan bir beşik aldım. Sallanmıyor ama ister alçak ister yüksek kullanabiliyorsun bir tarafını söküp yatağa dayadım beşiği. Ocak ayında kendi evimize çıktık kızım şimdi 3.5 yaşında gittim çilekten genç odası aldım. Şimdi evde hem o sepet beşik var hem de İkeadan aldığım beşik. Eski evimde dublexti bu da öyle. Bende sepeti yatak odama koyarım, İkeadan aldığımı da ya alt kattaki oyun odasına ya da çocuk odasına koyarım diye düşünüyorum. Bana sorucak olursan eğer ilk bebekse İkeadan kullanışlı bir beşik al odanda dursun. Senin ihtiyacını görecek olan en iyi şey sallanan yatak olabilen güzel bir ana kucağı. Evde istediğin yerde rahatça hem kullanabilirsin hem de yatak olarak da kullanabilirsin. İnat edip sakın oda falan da yapayım deme en azından 1.5 2 yaşına kadar bekle. Bak benimkisi ağustosta dört olucak hâlâ kendi yatağında yatırmaya korkuyorum düşer eder diye. O beşik yataklarda uzun süreli kullanılmıyor. Sen en çok rahatını düşün. Yemin ederim bu sene bebek düşünmeseydim o sepet beşiği birine verecektim çünkü insan boş boş evde yer kapladığını gördükçe deli oluyor. Eşin masraf konusunda ise haklı. İnan ki asıl masraflar doğduktan sonra başlıyor ve hiç bitmiyor. Alıyorsun doğru düzgün kullanamadan çocuk büyüyor. Bezi, kıyafeti, oyuncağı birde asıl masraf büyüyünce aklı ermeye başlayınca başlıyorKızlar hamileliktenmi bilmiyorum sınır hastası olup çıkıcam heralde
Bahsetmiştim burda hatırlayanlarınız varsa beşik almayacağız kardeşimin beşiği var demiştimm. Bugün kv memleketten geliyorlar eşime dedim gelirken söyle de arabanın bagajına beşiği de atsınlar annemlere uğrayıp. Eşim tamm ben söylerim dedi. Aramış kv demişki o beşik burda kalsin memlekete geldikce yatar. Siz bastan alırsınız. Bizim salakta tamm demiş. Buraya kadar okuduğunuz da herşey normal ama ben geçen ay sepet beşik gösterdim eşime bu ne dedi zaten birsürü masraf var bunu alamayız hem bu katlanmaz memleke götüremeyiz dedi hele bi para durumumuza bakalim alamayiz dedi. neler neler söyledi. Bende dedim ki tamm o zaman kardesimin besigini getirelim madem bu kadar sıkışıksın almayız dedim. Tamm dedi. Ama heves ettim o beşiğe de içimde kaldı olsun dedim birsürü masraf var çocuk için. Üstüne gitmeyim dedim kabul ettim ilk çocuğumuz olmasına rağmen. Ama annesi siz başka beşik alın o burda dursun diye tek bir cümle kurdu diye tamm dedi ben de hani alamazdin ben heves ettim yok dedin de simdi niye boyle diyosun dedim diye benimle tartıştı ya. Hayır ben isteyince para yokta anan diyincemi para var.
Yok yani sen nerden biliyosun biz alabilir miyiz alamazmiyiz ya da başka planımız mi var oraya başka alın lafa bak çok biliyorsun babaane olarak sen al hasbam
Cnm açlık 86Kac cikti acaba aclik tokluk bende insuline basladim ve diyet hemde baya kallavi diyet ve korkuyorum gevmezse diye
bende de böyle oluyor aslında o an halletmek lazım ama olmuyorInanin o an cevap vermemek daha cok zoruma gitti niye bsiey demedim diye eve geldim kendimi yedim sinirimden agladim. Keske birseyler deseydim ama kitlendim resmen
Offff offffff...cok haklisin bundan sonra boyle galiba bana da oyle geliyor.benim aclik 120 kusur 1.saat 250 gibi bisey net hatirlmiyorum 4 gundur diyetteyim ve 0.8 ml insilun aliyorum aclik 110 tokluk 160 larda hala cok yuksek dedi dr ve dozu yukseltti.Oyle sinirlerim bozuk ki zaten bu moralle dusecegi varsa da dusmez sankiCnm açlık 86
1 saat 208
2 saat 164
Ama ölçümleri hep normaldi kacamak yaptigim zamanlar firliyodu tamamda bu kadar yüksek cikmasina şaşırdım valla bakalım ne diycek banada bende çok korkuyorum bi arkadaşımda kalıcı oldu tip 1 şekere döndü şimdi ömür boyu insulin kullanicak bundan sonraki hayatımızda bizde dikkat etmek zorundayız bu diyet ömür boyu surucek yani malesef çünkü 3 yıl içinde kalıcı şekere donebiliyomus ben artık beynime hamile olsada olmasan böyle besliniceksin alış artık buna diyorum geçmiş olsun cnm sanada senin değerler kaçtı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?