• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Herkese merhaba uzun süredir giremedim umarım herkes iyidir, benim bulantılarım çok yoğun 3 4 haftadır kafamı kaldıramıyorum hep uyumak istiyorum 5 kilo vermişim. iki gün önce bebeğimi gördüm şükür iyi 10 haftalığız 3 hafta sonra da ayrıntılı ultrason a gireceğiz. Dr um premesis diye bi ilaç verdi bulantı için iki gündür içiyorum ana henüz faydasını göremedim içinde b vitaminleri ve folik asit varmış netten baktım ayrıyetten folik asit içmeye gerek yolmuş ama dr um birşey demedi ben mi atladım bilmiyorum kendisi kongrede olduğu içinde ulaşamadım bu ilacı kullanan veya bilgisi olan var mı?

kızlar sol tarafınıza yatmaya özen gösterin bebek içim daha iyimiş❣
Evet öyleymiş hatta ilk hamileliğimde sağ a yatınca kızım tekmeler solda rahat ederdi şu anda da dikkat etmeye çalışıyorum ama sağ da rahat ediyorum sol da yatmaya çalışsam da hep bi bakıyorum sağa dönmüşüm

Herkese merhaba uzun süredir giremedim umarım herkes iyidir, benim bulantılarım çok yoğun 3 4 haftadır kafamı kaldıramıyorum hep uyumak istiyorum 5 kilo vermişim. iki gün önce bebeğimi gördüm şükür iyi 10 haftalığız 3 hafta sonra da ayrıntılı ultrason a gireceğiz. Dr um premesis diye bi ilaç verdi bulantı için iki gündür içiyorum ana henüz faydasını göremedim içinde b vitaminleri ve folik asit varmış netten baktım ayrıyetten folik asit içmeye gerek yolmuş ama dr um birşey demedi ben mi atladım bilmiyorum kendisi kongrede olduğu içinde ulaşamadım bu ilacı kullanan veya bilgisi olan var mı?
Ben kullandım bulantima hiçbir faydası olmadı. Eğer düzenli kullanacaksan premesisi içinde 400 mcg folik asit var zaten. Ekstradan başka bir folik asit icmenegerek yok

gençler birşey soracağım salı günü memelekete gidiyorm 1 aylığına ama 10+3 te uçağa binmem de bir sıkıntıolmaz herhalde doktorum birşey olmaz demişti.Yine de içim pırpır
Benim kuzenim 5 buçuk 6 aylıkken Amerika dan Türkiye ye uçmuştu burda 1 ay kalıp Amerika’ya geri uçtu hiçbir sorun olmadı dr da sıkıntı görmemişti onunkisi bence delilik ben hayatta yapmazdım ama seninki daha çok ufak ve kısa süreli bi yolculuk sıkıntı olacağını sanmıyorum

Ben kullandım bulantima hiçbir faydası olmadı. Eğer düzenli kullanacaksan premesisi içinde 400 mcg folik asit var zaten. Ekstradan başka bir folik asit icmenegerek yok
Çok teşekkür ederim cevabın için banada faydası olmayacak gibi geliyor ama bi hafta bi kullanayım hapın tadı zaten çok kötü içtikten sonra zor tutuyorum kendimi

selam kızlar sabah gittim kan verdim ultrasona girdim 2li tarama için
ultrason sonucunda CRL : 63 mm 12+5 günlük NT : 1 mm NB : + yazıyor kan da bir hafta sonra çıkıcakmış
cnm ense kalınlıgı 1mm burun kemiği oluşmaya başlamış gayet iyi maşAllahhh ❣

Bende dün akşam ikili test sonucum çıkmıştı Dr.a gösterdim her şey normal dedi.

Kızlar ikili testin kan sonucunda fb hcg değeriydi galiba 50 nin altında olanlar erkek demiştiniz benim 39 bakalım ne çıkıcak cinsiyeti :D Doğrumu göreceğiz bu sonuç. Benim dr.umda kemikleri iri erkek olabilir demişti..

Ay kızlar, bir haftadır öyle oldu böyle oldu derken sürekli ağlıyordum, ilk gebeliğim de bu haftalarda sonlanınca..
sonunda doktora gittim bugün, çok şükür herşey yolunda dedi doktorum.. Renkli görüntüsünü gösterdi, eli alnındaydı, doktor sizi selamlıyor dedi.. :halay:

Bundan önce gördüğüm görüntüler çok küçüktü ama kalbinin sesini dinlemiştim.. Eşim ilk defa yanımızdaydı.. :KK68: görüntünün böyle net olacağını düşünmemiştim dedi.. Kalbini dinleyince o da duygusallaştı.. Ne kadar hassas davranmaya çalışsa da anlayamıyordu; değişimlerimi, hislerimi.. Gördükten sonra daha da değişeceğine eminim..

Bu arada bir doktora göre 10+0'ım diğerine göre 11+2.. 11+2 diyen doktor, cinsiyeti kız soru işareti yani kız gibi bakalım dedi.. :KK39: ikisine de razıyım ama içimden hep kızım olacak gibi geçiyordu..

Rabbim sağlıcakla kucaklarımıza almamızı nasip etsin inşallah.. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımıza da tez vakitte, hayırlısıyla tekrar nasip etsin inşallah..:KK37: :anneadayı::KK200:

Ay kızlar, bir haftadır öyle oldu böyle oldu derken sürekli ağlıyordum, ilk gebeliğim de bu haftalarda sonlanınca..
sonunda doktora gittim bugün, çok şükür herşey yolunda dedi doktorum.. Renkli görüntüsünü gösterdi, eli alnındaydı, doktor sizi selamlıyor dedi.. :halay:

Bundan önce gördüğüm görüntüler çok küçüktü ama kalbinin sesini dinlemiştim.. Eşim ilk defa yanımızdaydı.. :KK68: görüntünün böyle net olacağını düşünmemiştim dedi.. Kalbini dinleyince o da duygusallaştı.. Ne kadar hassas davranmaya çalışsa da anlayamıyordu; değişimlerimi, hislerimi.. Gördükten sonra daha da değişeceğine eminim..

Bu arada bir doktora göre 10+0'ım diğerine göre 11+2.. 11+2 diyen doktor, cinsiyeti kız soru işareti yani kız gibi bakalım dedi.. :KK39: ikisine de razıyım ama içimden hep kızım olacak gibi geçiyordu..

Rabbim sağlıcakla kucaklarımıza almamızı nasip etsin inşallah.. Aramızdan ayrılan arkadaşlarımıza da tez vakitte, hayırlısıyla tekrar nasip etsin inşallah..:KK37: :anneadayı::KK200:
bende bir kaç defadır devlete gidiyorum ne görüntü gösteriyorlar ne de kağıt veriyorlar sanki çocuk benim değil onların sinir oldum valla

gençler birşey soracağım salı günü memelekete gidiyorm 1 aylığına ama 10+3 te uçağa binmem de bir sıkıntıolmaz herhalde doktorum birşey olmaz demişti.Yine de içim pırpır
Hostes arkadasım iki hamileliğindede 4 aylık olana kadar uçtu. Hiçbi sakıncası olmaz.

bende bir kaç defadır devlete gidiyorum ne görüntü gösteriyorlar ne de kağıt veriyorlar sanki çocuk benim değil onların sinir oldum valla
Bende bir kere gittim.. Bakıyorum odadan çıkanların elinde ultrason görüntüleri var.. Ohh dedim verecekler.. Girdim, çıktım, elimde reçete var sadece.. Belirli hafataya gelene mi veriyorlar dedim anlayamadım.. Yalnız, ekrana kendi bakmıyordu, yandı ekran, kafamı kaldırınca gördüm bende.. Hatta doktor; bak bu rahmin, bu kese, bu bebek, bu bebeğin kalbi vs dedi, sağolsun.. Devlete göre lüks birşeydi yani :)
Bugün özelden 8 görüntü ile ayrıldım.. Hep bu şekilde.. Doktor baya çok veriyor.. Bundan önce 10'ar tane vermişti mesela.. Hepsi aynı, bebek küçük, görüntü belli ama aynı da olsa çok veriyor.. Vardır Devlettekilerin de bir bildiği..

Kızlar ben en son 7 haftalıkken doktora gıttım kasımın basıydı sanırım bana demıstıkı kasımda usg yok aralıkta gorusuruz bugun aralıgın bırı bende 11+2 haftalık oldum sızce bugun gıdeyımmı yoksa 12 hafta daha onemlı yada daha netmı gorulur ne zaman gıdeyım

Back
X