2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kizlar bende 22 hafta da 4 kilo almışım çok gibi geliyor bana daha şimdiden.
Su "bu tartı bozuk yanlış ölçüyor " meselesi bende de başladı. En son randevuda ölçümdüm 52ydim eczanede ölçüldum 2 ay sonra 56.. yanlış bu deyip terkettim orayı:KK70: artık 2 hafta sonra kendi doktorumda ölçülüp emin olabilirim :KK70:
Aynen ben de 52 ile hamile kaldım, en son annemde tekrar tartıldığımda 56'yı gördüm. Bence yanlış sen de tartıl dedim anneme:KK48: Hemen başladılar normaldir canım kilo alacaksın tabi demeye.. Hayır almadımki diye savunmaya geçiyorum bir taraftan bende:rolleyes: Ama gerçekten kilo aldığımı hissetmiyorum sadece göbeğimin çıktığının farkındayım.

Sorum 2. 3. Cocugu olacak annelere ozellikle cocuklarin yas araliklari yakin olacaklar. kizlar tek basina mi buyuteceksiniz yardim alacakmisiniz annenizden vs. Benim ilki Allah bagislasin zor uyuyan istahi pek olmayan bir bebek hamilelikten mi nedir enerji 0 pek bir sey yapasim gelmiyor. İki cocuga yetebilecekmiyim diye dusunuyorum. Allah saglik versin acilarini gostermesin. Saglikli anne saglikli çocuklar Allah guc kuvvet saglik versin hepimize

benimkilerin arası Allah nasip ederse tam 6 yaş olacak ama iki cocuk elbette zor olacak normalde annemler alt katımda oturuyor ama 1 2 aya taşınacak mecbur başımın çaresine bakacağım ve büyük olan 1. sınıfa başlayacak umarım sakın uyuyan bir bebek olur yoksa çok zorlanacagim

Ablacım benim kafam bir rahat değil ki bugün üç hastane dolaştık çok büyük kavga oldu kv kp ile beni çok yipratiyorlar artık dayanacak gücüm kalmadımak hazirlaldım annemlere gidicektim durdurdolar baş ağrısı sancı ve hafif iç çamaşırıni ıslak hissedince korktum çok uzuyorum kendimi yapmıyorum vurdum duymaz olamıyorum öyle kötüyüm ki suan ama rabbim onları bildiği gibi yapsın bi gün annemlerde fazla durdum diye yapmadığını bırakmadılar eşim iyi ama dolduruşuna geliyor zorla eve gel dediler balet olsun dedim geldim evde bagiris çağıriş ailemi aradım. Biktim ablaya 9 aylık evliyim hiç bi zararım yok kv durduk yere bulaşıyor. Rabbime kurana teslim ettim onu.bu gece öyle ağladım ki ... doktor alttan baktı öyle canım acidiki ve kan geldi sanırım kana idrara bakıldı derken evdeyiz bebeğim 100 gr bile değilmiş çok üzgünüm beslenemiyorum onuda beslemiyorum artı üzüntü cabası guatr çıktı abla bide ben napiyim bilmiyorum ki sabırla olmuyor bitti dedim gel al baba dedim kızım dur dedi abimi gönderdi ben ağlarken o insanlar zevk alıyor abla ne yapayım ben

Canım benim ya .
Önce bebeğin lütfen . Önceliğin bu şu an sen ve bebeğin . bak dr unda uyarmıştır , kilosu ile ilgili ... ağlamak , stres ..üzüntü ... yemek yememek ... ne demek ? o can şu an sana emanet ...

Şerrine lanet de .... başka zaman olsa .. ezdirme kendini , boyun eğme diyeceğim de , şu an sen ve bebeğin ... sukut ve huzur lazım size ...

bol bol yemek yiyorsun ... yağlı .. yağlı derken faydalı yağlar ... süt ... kaşar .. ceviz ..badem ... gibi .. lütfen ... bak bir daha ki sefere kontrolde güzel haberler bekliyorum senden

bak kendin demişsin .... ben ağlarken zevk alıyorlar ..Kalbi kara insanla kim başedebilir ???? biz o kadar kötü olamayız ...

Myhsa Myhsa CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN BAŞIN SAĞOLSUN MEKNI CENNET OLSUN İNŞALLAH

Sol kasigimda ağrı var kızlar var mı sol kasigi ağrıyan.
maalesef beni de sol kasığım ağrıyo ama benim kuzu makat gelişi pozisyonunda olduğu için hareket ettikçe sol kasığıma vuruyo ilk kızım da da öyleydi yer etmişti büyük ihtimalle bu kızım da oraya yer ediniyo :-):-)
Kızlar bugün gidip aşı oldum asidan sonra baş ağrım oldu biraz uyuyup uyandım dudağımda uçuk çıkmış :/ neden böyle oldu ya. Hamilelikte uçugu çıkan var mi ? Ne önerirsiniz ? Tehlikeli mi ki ? :/
ben aşı yaptırmadım ama bende sık sık ucuk çıkar ve bi sıkıntı yaratmadı da çok şükür canım

Kızlar çok kararsızim yardimci olur musunuz . :KK54:
Eşimin ailesinin yaninda geldik Denizli ye benim bulunduğum yerde ayrıntılı ultrason yok o yüzden burda Denizli de çektirecem . Ama özel hastaneye randevu almış eşimin kiz kardeşi . Kadın Doğumcu kontrol edecek, ayrıntılıyi radyoloji uzmani çekiyor Muş . Burada birde ksndi muayenesi olan perinatalog buldum ona mi gitsem . 17. haftada Tansiyonum çıktı şimdi normalde , ilerde olur mu bunu radyoloji uzmani görür mü . . Radyoloji uzmani mi ceksin perinataloga mi gideyim kararsızim . Siz kime gittiniz eksi ve artı yönleriyle bana söyler misiniz. :KK51:Yarin randevu alayim . Radyoloji uzmanida ayrıntılı anlatıyor mu:KK17:ilerde olabilecek tansiyon gebelik zehirlenmesi ... gibi şeyleri görebiliyor mu .

Ben radyoloji uzmanında yaptırdım canım ... ama yıllardır tanıdığımız çok güvendiğimiz bir hoca kendisi burada .
Güvendiğimiz için ona gittik . Bu işler biraz uzmanlık , tecrübe işi ...
Bebekle ilgili yaklaşık 1 sayfa rapor sunuyor ...
İşte tüm ölçümler , kan akışı , kalp odacıkları ..böbrekleri vs vs .. hepsi kontrol ediliyor .
Raporlanıyor .

Anne ile ilgili çok bilgi yok yani bana vermedi ... ilk doğumumu sordu ..normal dedim ..hadi bakalım bu da normal olur inşallah bi sorun gözükmüyor dedi ..o kadar

Kızlar bugün gidip aşı oldum asidan sonra baş ağrım oldu biraz uyuyup uyandım dudağımda uçuk çıkmış :/ neden böyle oldu ya. Hamilelikte uçugu çıkan var mi ? Ne önerirsiniz ? Tehlikeli mi ki ? :/

canım bende çıkmıştı hemde arka arkaya dudağımın kenarında ve üstünde.. korku vs oluncada çıkar derler.. ateşinde çıkmış olqabilir tetanoz aşısı yapar çünkü hemşire söylemişti

Myhsa Myhsa CANIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN BAŞIN SAĞOLSUN MEKNI CENNET OLSUN İNŞALLAH

maalesef beni de sol kasığım ağrıyo ama benim kuzu makat gelişi pozisyonunda olduğu için hareket ettikçe sol kasığıma vuruyo ilk kızım da da öyleydi yer etmişti büyük ihtimalle bu kızım da oraya yer ediniyo :-):-)
ben aşı yaptırmadım ama bende sık sık ucuk çıkar ve bi sıkıntı yaratmadı da çok şükür canım
Benim hep soldaydi başından beri şimdi ağrı yapmaya başladı herhalde ağırlaştı

Ya alıntım vardı unuttum ... Vitamin + omega 3 ... takviyeler önemli arkadaşlar .

Biliyorsunuz aranızda kilo alma rekoru bende ... ama bunları kafama takamam ... Yaşım 39 ... kalsiyum hele .. şu ara bebek için inanılmaz gerekli .. o bir şekilde kalsiyum alacak benim depolardan ... kalsiyumsuz kalmaz ama ben yeterli takviyeyi almaz isem ...güçsüz düşerim ...
kramp deniliyor ... kramp magnezyum eksikliğidir mesela ... takviye edilmezse azalır rezervler .. o da kramplara yol açar ...

Kilo alırız veririz ... pasta börekle kilo almamaya eyvallahta ... gerekli vitaminleri kısıtlamayı doğru bulmuyorum

Bana da d vitamini verdi 2 dr. da + aile hekimim de haberi var. Neden önermiyorlarmış ki acab
Bulursunuz ya bir sürü site var ilan verilen annemde bakıcıdır benim o sitelerden birinde iş bulmuştuk mesela. İnş. size güven veren birini bulabilirsiniz. Siz saat kaçta evden çıkıyorsanız o saatte gelir mecburen, Siz neredendiniz?İstanbul da fiyatlar yüksek yani 2000+ sigorta veriliyor ortalama.
/QUOTE]

2000 mi :KK57: ilk oğluma annem baktı 2 yaşa kadar şimdi kreşe gidiyor ben hem kreş hem 2000 +sgk verirsem hiç çalışmayayım bence inşallah annem gelebilir yine

Ay bi selam vermeden alıntılara dalmışım o_O

Selamlar güzel annelere :KK200: biz iyiyiz ... tatil devam ... anneler 2...3. çocuklar muhabbeti de vardı ... Bizde yaş farkı epey olduğu için herhangi bir huy değişimi sıkıntı yok şimdilik , abimiz 8 yaşında :KK200: çok hevesli .. en çok onu örnek alacağı için böyle bi sorumluluk havalarında ...

benimde bir abim var ... aramızda 6 yaş var ... dayısı ve benimle ilgili hikayeler anlatıyorum ona ... kabul bazen biraz sallıyorum :KK48::KK48::KK48:

Ne ona sen başkasınnn kimse senin yerine geçemez duygusu vermek doğru , ne kardeşi gelince 2. plana atılacakmış hissi ...
Tabii dediğim gibi 4-5 yaşları için zordur o süreç ...
biz artık kolay atlatıyoruz .

Aynen ben de 52 ile hamile kaldım, en son annemde tekrar tartıldığımda 56'yı gördüm. Bence yanlış sen de tartıl dedim anneme:KK48: Hemen başladılar normaldir canım kilo alacaksın tabi demeye.. Hayır almadımki diye savunmaya geçiyorum bir taraftan bende:rolleyes: Ama gerçekten kilo aldığımı hissetmiyorum sadece göbeğimin çıktığının farkındayım.

Bende hissetmiyorum ya almadım bence aldıysamda o bebek +suyu+eşi falan diyorum ben almadım onu :D

Benim kilo durumu

23+0 bugün ...

başlangıç 56. 5 :süslü: beden 34-36

Şimdi 70.5 :KK57: beden 38 (göbek zor kapanıyor ama :KK23:)

14 kilo almışım temizinden ... :KK53: 80 le doğurursam öpüp başıma koyacağım :işsiz:

amaaaaaan ben çok istisnayım canım ... burada nice 45 kilo arkadaşımız vardı .. kilo almadılar ya da 1-2 kilo aldılar ...

ben aktif spor hayatını bırakınca şiştim :anneadayı::anneadayı::KK48:
Aslında bazı egzersizlere devam edebilirsin canım. Gebelikten önce aktifsen vücudun buna alışıktır zaten. Gerçi insan hamileyken herşeye üşenir hale geliyor :işsiz: yoga yapıyordum bende ama üşengeçlikten devam edemiyorum bir türlü:uykucu:

Back
X