- 12 Kasım 2009
- 2.324
- 2.661
- 133
- Konu Sahibi Blackbluee1
- #19.841
Yagsiz olunca su gibi gidiyor zaten, kilo da yapmıyor pek , yağlı süte göre
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yagsiz olunca su gibi gidiyor zaten, kilo da yapmıyor pek , yağlı süte göre
Canım hoş ama bende gecelik almayı düşündüm yalnız tesettürlüyüm acaba kısa olur mu dedim
Kızlar dertleşmeye geldim bu sefer
Ben hiç bir şeyden keyif alamaz oldum.. Ailem 3 saatlik uzaklıkta, eşim çok yoğun çalışıyor pazarı bile yok çok nadir akşamları dışarı çıkarız, komşumlarla da ayda bir görüşüyoruz, e benim zaten kimsem yok haliyle bunalıyorum. Gebeliğimi çok istedim bebeğim bana tutunacak dal olacak biliyorum ama şimdi annesiz nasıl büyütücem diyorum, ablam var çocuğunu anneme bırakabiliyor benim bırakacak kimsem yok. Nasıl olacak yetebilecek miyim ? Hep bunları sorup kendime iyice bunalıyorum..
Burada eşimin ailesi var aynı sitede oturuyoruz, gebeliğimin ilk dönemleri zor geçtiğinden mecbur onlara gitmek zorunda kaldım öncesinde aramız çok iyi olmasa da bana şimdi çok iyi davranıyorlar, her öğün yemeğim hazır evde ki ütüme kadar yapıyor kayınvalidem akrabalarına felan götürüyor bunaldığımı gördükce aralarında anlaştıklarım da var ama her zaman gidilmiyor anne evi değil hiç bir yer.. İstediğim zaman ailemin yanına gidebiliyorum eşim kısıtlamaz, hatta bu ay sonu annemle yurtdışına çıkıcaz herşey aslında çok güzel ama benim boğazım da hep bir yumru var hep içim sızlıyor. Neden böyleyim geçecek mi bunlar ? Hep sanki bir sihirli değnek dokunacakta ailemin yanına taşıncaz sanıp bekliyorum ki asla böyle bir ihtimal yok.. Çocuğumu çok yalnız büyüyecek bir başıma büyütücem en çok ona üzülüyorum![]()
dediğin gibi bunalmışsın sen eğer çalışmıyorsan hemen bir hobi edin kendine derim ufaklığa bir şey ör goblen işle ne bileyim sepet süsle kutu süsle minnak çoraplarını bezlerini falan koyarsın keşke benım de vaktım olsa ben çalışıyorum bir de kızım var günler su gibi geçiyor kafanı birşeyle meşgul etmezsen sıkılırsın bebeğin de bunu hisseder hamilelikte elinizden geldiğince mutlu olalım kı bebeğimiz de mutlu bir birey olsun ben buna çok inanırım hamileliği sıkıntılı ve streslı geçenlerin bebekleri de huzursuz oluyor (genelde) unutmadan burda kimsem yok demişsin anlayamadım k. valıden yakınmış. yakınında olması bence büyük bir şans. yasadıkça anlayacaksın. çocuğunu k. validene bırakabılme sansın olacak hiç tanımadığın yedi kat ele bırakmaktansa k. valıde derim olumlu düşünmeye çalış
Ben Tarım bakanlığında gıda denetimcisiyim. Bende güvenerek Torku günlük süt tüketiyorumcanım bizim siteye günlük süt geliyor ama bilemiyorum nedir ne değildir.. araştırdığım kadarıyla torku günlük süt kaliteliymiş ama ne kadar güvenilir tabiki bilinmez.. bende yoğurt sevmem hiç. hamile kaldığımdan beri yoğurtlu yiyecekler dahil hiç birşey yapmadım..
bu arada ilk çocuğum olacağı zaman hamileliğimde tacrübesiz olduğumdan bayağı bi kitap okudum montessoriye merak sardım daha doğmadan kendim dokumanlar topladım oyunlar hazırladım yabancı blogları takıp ettim kumaşlardan oyuncaklar hazırladım ilk birkaç aydan sonra bunları kullanma fırsatım oldu kızım 2013 doğumlu hazırladığım materyalleri bulup biriktirdiğim oyunları ayına yasına göre hala oynarız. arşivim sağlam kısmetse oğluma da kullanırım ilk 3 ay geçtikten sonra keyifli zamanlar sizi bekliyor sıkılmayın boş vaktınız varsa okuyun okuyun derim hiç bir şey kitaplardaki gibi olmuyor diyenlere bakmayın siz alacağınızı alın kitaptan uygulayabileceğiniz seyler elbette olur. ama annelerimizin zamanıyla çok farklı artık çocuk büyütmek. çocuk doğunca okuyup araştırmaya vakıt kalmıyor ilk anne olacaklar için tavsiyem ek gıdayı bile şimdiden araştırmanız sonrasında size kolaylık olur
canini sikma hic bende hissetmiyorum arada bir pit pit duyuyor gibiyim ama ilk oldugundan o bebegimmi bagirsak hareketimi anlamiyorum 19+4 deyim.haftasonu dogumevi acile gittim.doktor daha hissetmezsin dedi.bekliyorum sende sikilma saglikli olsunlarda bebeklerimiz ilerde attiklari tekmelerden yorulucaz zatentabi ki normal benim ikinci olduğu halde yenı başladım hissetmeye ve düzenli de hissetmiyorum ilkini de 22 hafta da hissettim
Memlekete dönmek mi? Eşim kabul etmiyor ki... Omur boyu da kabul etmez tanıyorum. Çok zor geliyor evet annem yetisemezse doguma sürekli ağlarım herhalde psikolojim çok bozulur. Muhtemelen annemi affedemem de... Bakıci olayından nefret ediyorum ama ona da mecburum. Hiçbir destek yok. Üryan geldik üryan gideriz yani. Duygusal şarkıları dinlemeye film izlemeye hiç cesaretim yok sırf bu yüzden.Atandın galiba sen, dönme ihtimalin vardır.. Çok zor gelmiyor mu başaramayacakmış gibi hissediyorum ben![]()
ailene fazla mı bağımlısın acaba yeni mi evlisin bilemiyorum ama önce kendi ailen esin bebeğin ve sen. senin kendine ait bir ailen var artık anne baba k. valıde bunlar dışında kapını kapattığında sizden başkası yok. bence 3. sahıslar olmadan karışmadan çocuk büyütmek daha iyi bir şey tabiki yardım alacağız ihtiyacımız olacak çünkü. sıkma canını bu düşünceler geçerIçimde istek yok ki hiç bir şey adına miniğime bir hırka başladım bitirmedim mesela, içim sıkılıyor.. Kendi çevremden kimsem yok eşimin ailesi var o bakıma şanslı sayılırım ama ben bununla yetinemiyorum neden kendi annem dururken eşimin annesi baksın ki diyorum. Bilmiyorum ben son günlerde olmayacağını bile bile hep ailemi yanımda istiyorum mantıksız bir şekilde. Önce böyle değildim hamilelikle birlikte duygusallaştım galiba.
Memlekete dönmek mi? Eşim kabul etmiyor ki... Omur boyu da kabul etmez tanıyorum. Çok zor geliyor evet annem yetisemezse doguma sürekli ağlarım herhalde psikolojim çok bozulur. Muhtemelen annemi affedemem de... Bakıci olayından nefret ediyorum ama ona da mecburum. Hiçbir destek yok. Üryan geldik üryan gideriz yani. Duygusal şarkıları dinlemeye film izlemeye hiç cesaretim yok sırf bu yüzden.
ailene fazla mı bağımlısın acaba yeni mi evlisin bilemiyorum ama önce kendi ailen esin bebeğin ve sen. senin kendine ait bir ailen var artık anne baba k. valıde bunlar dışında kapını kapattığında sizden başkası yok. bence 3. sahıslar olmadan karışmadan çocuk büyütmek daha iyi bir şey tabiki yardım alacağız ihtiyacımız olacak çünkü. sıkma canını bu düşünceler geçer
Kızlar dertleşmeye geldim bu sefer
Ben hiç bir şeyden keyif alamaz oldum.. Ailem 3 saatlik uzaklıkta, eşim çok yoğun çalışıyor pazarı bile yok çok nadir akşamları dışarı çıkarız, komşumlarla da ayda bir görüşüyoruz, e benim zaten kimsem yok haliyle bunalıyorum. Gebeliğimi çok istedim bebeğim bana tutunacak dal olacak biliyorum ama şimdi annesiz nasıl büyütücem diyorum, ablam var çocuğunu anneme bırakabiliyor benim bırakacak kimsem yok. Nasıl olacak yetebilecek miyim ? Hep bunları sorup kendime iyice bunalıyorum..
Burada eşimin ailesi var aynı sitede oturuyoruz, gebeliğimin ilk dönemleri zor geçtiğinden mecbur onlara gitmek zorunda kaldım öncesinde aramız çok iyi olmasa da bana şimdi çok iyi davranıyorlar, her öğün yemeğim hazır evde ki ütüme kadar yapıyor kayınvalidem akrabalarına felan götürüyor bunaldığımı gördükce aralarında anlaştıklarım da var ama her zaman gidilmiyor anne evi değil hiç bir yer.. İstediğim zaman ailemin yanına gidebiliyorum eşim kısıtlamaz, hatta bu ay sonu annemle yurtdışına çıkıcaz herşey aslında çok güzel ama benim boğazım da hep bir yumru var hep içim sızlıyor. Neden böyleyim geçecek mi bunlar ? Hep sanki bir sihirli değnek dokunacakta ailemin yanına taşıncaz sanıp bekliyorum ki asla böyle bir ihtimal yok.. Çocuğumu çok yalnız büyüyecek bir başıma büyütücem en çok ona üzülüyorum![]()
Güzelmiş canım aldın mı alacak mısın? Ben şu an daha araştırıyorum biraz mağazalara da bakıp kıyaslamak lazım. Terlik ve tacı kendim hazırlamayı düşünüyorum, aynısından bir tane de bebişin başına yaparım :)
seni cok iyi anliyorum guzelim hamilelikten oluyor bunlar birazda.esim cok anlayisli kayin validem uzakta annemlerle ayni sehirde.esimin kardesi kuzeni hicbiseyi yok.gelen giden akrabasi bile yok bize.komsularim yabani.insan seciyorlar.oyle bi muhabbetimde yok.yinede icimde kuvvetli hissettigim biyer var.doguma giderken haber vericem anneme gelmeye kalksalar 3 saate 4 saate burda olurlar.esim dediki biz hallederiz ikimiz dedi.bendede dogum korkusu yok icimde.sonrasindada kendim halledebilirim gibi geliyor.gozumde buyumuyor.senin gibi bebegimi ben cok istedim.esime kalsan 1 2 yil daha bekleyelimdedi.baktim yas 30 u geciyor olsun diye cok zorladim.allaha cok sukur ki verdi oglumu.insallah kucagimada sagsalim almak nasip eyler.icini sikma hergun ara konus.benimde esim hep isyerinde ve su sira esimin is stresi beni esimi bebegimi oldukca mutsuz zamanlar gecirtiyor.yinede allaha siginiyorum.evimle falan ilgilenmeye calisiyorum.sende kafani dagitacak seylere yönel.kuvvetli oldugunu hatirla.sen bebeginle dahada kuvvetleneceksin unutma
anim kitabinimi buldun.materyalleri nasil hazirladin.internetten falan mi arastirdin.bizede anlatirmisinbu arada ilk çocuğum olacağı zaman hamileliğimde tacrübesiz olduğumdan bayağı bi kitap okudum montessoriye merak sardım daha doğmadan kendim dokumanlar topladım oyunlar hazırladım yabancı blogları takıp ettim kumaşlardan oyuncaklar hazırladım ilk birkaç aydan sonra bunları kullanma fırsatım oldu kızım 2013 doğumlu hazırladığım materyalleri bulup biriktirdiğim oyunları ayına yasına göre hala oynarız. arşivim sağlam kısmetse oğluma da kullanırım ilk 3 ay geçtikten sonra keyifli zamanlar sizi bekliyor sıkılmayın boş vaktınız varsa okuyun okuyun derim hiç bir şey kitaplardaki gibi olmuyor diyenlere bakmayın siz alacağınızı alın kitaptan uygulayabileceğiniz seyler elbette olur. ama annelerimizin zamanıyla çok farklı artık çocuk büyütmek. çocuk doğunca okuyup araştırmaya vakıt kalmıyor ilk anne olacaklar için tavsiyem ek gıdayı bile şimdiden araştırmanız sonrasında size kolaylık olur
Kız ilk mesajında 17cm 500 gr ı görünce şaşırmıştım baya, şimdi oldu.. Maşallah bebişine..Buldum galiba fl sonucunu 7 ile çarpacakmışız.
36mm yani 3.6cm*7=25.2cm miş fındık![]()
Kızlar neden bu kadar sıkıyorsunuz kendinizi? Evlilik çağına gelip, evlenmişiz.. Demek ki birşeylerin üstesinden gelebiliriz.. Ölene kadar anamıza, babamıza bağımlı yaşayamayız ki.. Düşünüyorum da annem bizi kimle büyüttü sanki? Üstelik bilgisi az iken, yaşı küçük iken.. Böyle yaparsanız başta kendinize, daha sonra bebeğinize zarar verirsiniz Allah korusun..Memlekete dönmek mi? Eşim kabul etmiyor ki... Omur boyu da kabul etmez tanıyorum. Çok zor geliyor evet annem yetisemezse doguma sürekli ağlarım herhalde psikolojim çok bozulur. Muhtemelen annemi affedemem de... Bakıci olayından nefret ediyorum ama ona da mecburum. Hiçbir destek yok. Üryan geldik üryan gideriz yani. Duygusal şarkıları dinlemeye film izlemeye hiç cesaretim yok sırf bu yüzden.
canim biz 8 yilda bi cocugumuz olursa kiz olursa ipek oglan olursa emek koyariz dedik.şu gunler ege ismide dolaniyor ortada ama net bisey yok daha.siz dusundunuzmu
bende şaşırdım canım da sonra iyice araştırınca doğruyu buldumKız ilk mesajında 17cm 500 gr ı görünce şaşırmıştım baya, şimdi oldu.. Maşallah bebişine..
Kızlar neden bu kadar sıkıyorsunuz kendinizi? Evlilik çağına gelip, evlenmişiz.. Demek ki birşeylerin üstesinden gelebiliriz.. Ölene kadar anamıza, babamıza bağımlı yaşayamayız ki.. Düşünüyorum da annem bizi kimle büyüttü sanki? Üstelik bilgisi az iken, yaşı küçük iken.. Böyle yaparsanız başta kendinize, daha sonra bebeğinize zarar verirsiniz Allah korusun..
Tüm fikirlerden arının, toplanın.. Bebeklerimize biz aslanlar gibi bakacağız Allah'ın izniyle.. İlk bir hafta birileri destek olsa yeter bence.. Çocuğumuzla ne kadar erken başbaşa kalsak o kadar iyi.. Evde isek zaten sıkıntı yok ama çalışacak olanlar için bebeği emanet etmek sıkıntı tabi.. Mali açıdan hangi durum avantajlıdır, bebeğe kim baksa daha iyidir, bunlara iyi karar vermek lazım..
Herşey güzel olacak![]()