2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar rahim değil de ön kısım afedersiniz vajinaya iğne batması gibi sızlama normal mi sizde oldu mu hiç, bebeğim dün tersti bugün başı aşağı da, acaba başını bi yere mi dayadı da onun acısıydı çözemedim acayip canım yandı
Benim de sabah uyandığımda kalkarken bugün oldu tam o bölgedeki kemiklerim ayrıldı sanki. Kendi kendime söylene soylene kalktım:)

Kizlar herkese iyi geceler.bu kasilma nasil bisey biri bana tarif edebilirmi??yani mutlaka hissedermiyim olsa?yada yasadimda acaba benmi farketmedim
bebeğin olduğu yerin toplanıp sertleşmesi ve bi süre sonra gevşemesi canım, ağrısız ve düzensiz olunca çok korkulacak bir durum değil ama toplanma esnasında ağrı ve baskı hissi oluşuyorsa, ritmik bir şekilde düzenli geliyorsa erken doğum tehditi oluşturabilir

Oluyor cnm arada cokta kötü bi agrısı oldu bende affedersin oturamıuordum bile
Benim de sabah uyandığımda kalkarken bugün oldu tam o bölgedeki kemiklerim ayrıldı sanki. Kendi kendime söylene soylene kalktım:)
Benim de bi kaç gün önce gece wc ye çok sıkıştığımda olmuştu bi de şimdi, değişik bi acı ay bi daha olmaz inşallah.. şöyle rahat bi pozisyon bulup kalamadı kızım bi ters duruyo bi baş aşağı öldürdü beni kurban olduğum :D

Benim de bi kaç gün önce gece wc ye çok sıkıştığımda olmuştu bi de şimdi, değişik bi acı ay bi daha olmaz inşallah.. şöyle rahat bi pozisyon bulup kalamadı kızım bi ters duruyo bi baş aşağı öldürdü beni kurban olduğum :KK70:
Benım hamile kalmadan oncede olurdu şimdide oluyor cokta kötü bi agrı :/

günaydın kızlar bugün gidip tetanos aşısı da oldum bu arada sağlık ocakları decavit vitamin hapını parasız veriyormuş bilginiz var mı ?
bende aldım ama hangisini kullanacağımı şaşırdım ,magnezyum ,D vitamini ,kan ilacı derken birde bu eklendi ,çoğunu unutuyorum zaten

Dogsalardi sagliklica biiiir :KK200:

Bende minnosumun kiyafetlerini yikiycam üretimden 30 tane kisinin degdigi ellerden bi temizlensin son haftalarda da keyfi kokusu yerine gelsin die yikicam cok kirli geliyolar gozume :halay::anneadayı::KK200:
daha erken mi değil mi bende bilemedim durduğu yerde tekrar tozlanır mi acaba ? Beşiği de 30 haftayı geçince kuruyum diyorum ,bir yandan erken diyorum bir yandan da agirlasirsam diye tedirginlik var . Kafamda deli sorular
Daha hic bir şey almadım hazırlamadım

Dogsalardi sagliklica biiiir :KK200:

Bende minnosumun kiyafetlerini yikiycam üretimden 30 tane kisinin degdigi ellerden bi temizlensin son haftalarda da keyfi kokusu yerine gelsin die yikicam cok kirli geliyolar gozume :halay::anneadayı::KK200:

Kirliler tabi ki kaç kişinin eline değiyor üretimden tüketime... Ben de yıkadım hastane cantasini elbiselerinin etiketlerini kestim çantaya koydum üstünü de sardım sarmaladım. Çünkü memleketteyim kim bilir ne zaman donerim evime bilmiyorum.
Korkuyorum da hazır bulunsun dedim.

Ebe aradı kızlar sen naptın 10 kilo almışsın dedi. Hamur işine artık dur diyoruz...:duduk:
Ben de suan 7 kiloya merdiven dayadim :( haftaici calisiyorum haftasonu da kahvalti keyfi yapcaz diye surekli biseyler yapiyorum bi hafta borek bi hafta tandir falan :/ bianda aliyorum gibi gelmeye basladii

24 haftayı tamamladık 3 kg ile bebeğimde 750 gr civarıydı biz beşik meşik ne varsa kurduk kızım çok istedi görmeyi onun odasına koymamızı istedi. kurduk bir daha da bozmam aldıklarımı da şimdilik içinde birktiryorum bir dolabı bile yok bizim dolapta yer ayarlamayı planlıyorum 30 hafta olmadan yıkarım hurca koyarım o zamanlarda uzun bir yolculuk yapmam gerekiyor hastane çantamı da yanımda götürücem ne olur ne olmaz hastane çantası yaparken kendime ait olanları bir hurca bebeğiminkileri bir hurca koyarım çantanın içine. hemen hemen ihtiyacım olan herşey tamam. bundan sonra alırsam ihtiyaç dışı alışveriş olacak sadece giyim üzerine. yaz bebeği olacağı için tulum falan giydirebileceğimizi pek sanmıyorum bir iki tane bulunsun diye aldık ilk günler için. hastane çıkısı 2 3 tane yeter sanırım çok parçalılara da hiç gerek yok kullanılan sadece alt üst ve iç zıbın ilk birkaç gün şapka. tırnaklarını kestikten sonra eldiven takmayı düşünmüyorum battaniye olarak örgü yün battanıye çok fazla gelir penye ya da müslin battaniye kafi diye düşünüyorum ben sıcağı hiç sevmem ilk bebeğimde de aynı şekilde davrandım o da sıcağı sevmez kat kat giyinmeyi hiç sevmez.

bebek üşür diyenlere de inanmayın onlar bizden daha dirençli sakın o yaz sıcağında kat kat giydirip bir de orgü battaniyelere sarmayın

Kızlar kontrolunde oldugum doktorumla biz ve asistanları telefonla iletişim kuruyoruz, onlara demiş ki nst'si iyi çıkarsa ve kendini iyi hissederse cikabilir gece yapılacak iğneyi de eşi yapabilir kabul ederseniz demiş. Ben de kendimi daha iyi hissediyorum ve son nst'ye göre kasılmalar azalmış görünüyor, asistanlar da kararı bize birakmislardi biz de kendi istegimizle hastaneden ayrılmaya karar verdik.
Kasilman tekrar olursa acil gel erteleme dediler. Umarım zorunda kalmam ve böyle bir sureci tekrar yaşamam.
İyi niyetiniz ve dualarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim :KK200:

caanım çok merak ediyordum seni dün girememiştim.. Hatta eşime bile söyledim çok üzüldüm falan diye erken doğumlardan korkum var malum.. Allahım bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.. çok sevindim atlattın inşallah.. Bundan sonra da dikkat et.. Hepimiz inşallah.

kızlar...

tüm mesajlarınızı okuyamadım...

benim 50 grlık şeker yükleme testim 164 çıktı... referans aralığı 70-140

çok üzüldüm ağladım. babamda şeker hastası, bebeğime bi şey olur diye.

9 kilo aldım toplam.

doktor 100 grlık yükleme yaptır dedi. ve diyetisyene git dedi.

çarşamba diyetisyene gideceğim.

cumartesi de 100grlık yüklemeyi yaptırmayı planlıyorum.

tecrübeli arkadaşlar???

ya da bu durumu yaşamış -yaşayan arkadaşlar....

YORUM LÜTFEN :KK43:

canım benim geçen hamileliğimde de aynı şey oldu.. ilk yükleme yaıldı açlık 90 tokluk 158 çıktı hiç bozma moralini.. sonra 1 hafta yediklerime dikkat ettim şekerli ve pilav makarna tüketmedim 100 luk yaptırınca açlık 77 tokluk sınırın çok altında çıkmıştı.. Önemli değil yani bozma moralini.. benim babaannemde şeker hastalığından hayatını kaybetti bizde de genetik malesef..

kızlar ben hiltown dedim ama orası olmak zorunda değil yeni açıldı ben de geçenlerde ilk defa gittim küçükyalı E-5 in hemen arkasında kalıyor ulaşım açısındna kolay olabileceğeni düşündüm metro durağı gördüm. metro durağı olan akasya avm var bir de orası da olabilir acıbadem tarafında.farklı bir önerisi olan olursa söyleyin en uygun yeri seçelim :) tarih olarak o zaman 17 mart diyelim mi?

canım akasyayı biliyorum ben gelirim 17 mart bana uygun :halay::halay:

Merhabalar herkese, 2017 Haziran annesiyim, hepinizin heyecanını anlıyorum. Güzel bir hamilelik geçirmenizi diliyorum:anneadayı:

hazır seni bulmuşken o zaman soru soralım :) kıyafet konusunda neler tavsiye edersin haziran olacağı için sıcak-soğuk olayını kestiremiyoruz ilk ay yine serin geçer sanırım da temmuzda mesela iç zıbın üzeri kısa kol mu olur uzun kol mu? bizim ev kuzey yazın bile serin oluyor, bahçe de esintili o yüzden kısa kollu almaya cesaret edemiyorum

Kizlar selam.bugun hastanedeydim ve biraz fazla oturdum birazda ayakta kaldim.sari akinti olmus.normal mi acaba?yasayan oldumu???

Merhabalar herkese, 2017 Haziran annesiyim, hepinizin heyecanını anlıyorum. Güzel bir hamilelik geçirmenizi diliyorum:anneadayı:
Evet ilk gebelik benim de kıyafet konusunda biraz fikir verirsen makbule geçer ... benim ki haziran başı mayısta bile olabilir icime öyle doğuyor. Ne giydircez en çok bana şu şu lazım oldu diyebileceğin şeyler oldu mu :))

Kızlar magvitol diye bir ilaç vermişler bana nasıl ve ne zaman içiliyor acaba suyla karışıyor ama yemekle içilir yazıyor.. yemeğin arasında mı içilecek acaba?

edit:Birde hemogramda wbc ve neu değerleri çok az yüksek çıkmış. acaba bir önemi var mıdır?
idrar tahlilinde de lökosit + çıkmış.. Bu ne demek acaba? Ben internetten bakınca çok şey yazıyor o yüzden emin olamıyorum..

Son düzenleme:
Kızlar magvitol diye bir ilaç vermişler bana nasıl ve ne zaman içiliyor acaba suyla karışıyor ama yemekle içilir yazıyor.. yemeğin arasında mı içilecek acaba?
Bende kullanıyorum aynısını da ben yemekle falan almıyorum günde 1 kere rastgele içiyorum

Back
X