2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
iiiiilllllkkk :KK70:
Ama benim küçük kardeşim var 2. Gibi bişey:KK70: ben degistirirdim ilk başlarda üstünü..
altını degistirirdim gece ağlayınca kalkardım birtek emzirirken veriyordum anneme.. :)
Hâlâ da benim de uyur gelince annemin yanına.. Ilk 2 hafta falan sıkıntılı biraz gerçekten çubuk kraker gibi parmakları falan ama hiç öyle düşünmeyin.
Hey maşallah arkadaşıma annen ne rahat etmiştir ha :)).Eşimde hep önce bir kızımız olur inşallah diyordu hep bu yüzden
Canım kardeş çok güzel işte ah bu annemler 2 tane yapıp bırakmışlar.Binim ikiz eşim var ne küçük ne büyük kardeş var o yüzden.Ama isterdim senin gibi küçük bir kardeş olmasını şimdi iyi olurdu kız.Çok korkuyorum bakamam diye,diyorum ki" eeee istedin oldu şimdi nasıl bakacan nasıl koruyacaksın"

Offff offffff...cok haklisin bundan sonra boyle galiba bana da oyle geliyor.benim aclik 120 kusur 1.saat 250 gibi bisey net hatirlmiyorum 4 gundur diyetteyim ve 0.8 ml insilun aliyorum aclik 110 tokluk 160 larda hala cok yuksek dedi dr ve dozu yukseltti.Oyle sinirlerim bozuk ki zaten bu moralle dusecegi varsa da dusmez sanki
Cnm üzme ama kendini şeker sinir stresten çok çıkar benim bi tanıdığım 300 lere doğum yaptı çocuğu çok sağlıklı hamilelik bitince gecicek allahın izniyle hiç bişey kalmiycak öyle düşün motive et kendini ya bide yaptirmasinydin bilmemek daha kotu

Inanin aynen boyle dusunuyorum. Ben de egitimciyim. Ogretmenim. Yani bunu soylemenin daha guzel yolu var. Resmen hakarete aldilar 36 haftalik gibiymis karnim cocugu simdi dogurcak haldeymisim. Ya hatirladikca kalbim aciyo. 58 60 civariydim hamilelikten once zayiftum. Ben de hizli kilo aldigimin farkindayim dikkat etmeye calisyorum ilk aylar cok aldim ama yani zaten bu konu uzerinde dusunuo duruyordum. Bugun de o sekilde duymak cok canimi acitti.
Densiz hadsiz diyecen o anda ama insanın bazen nutku tutuluyor,benim çok olur sonrada nasıl haddini bildirmedim deyip kafamda lafları evirir çeviririm.Bide salaklar inanmıyorlar insana aç geziyorum diyorsun yiyorsundur diye bakıyorlar insanın yüzüne.Aslında bir tavsiye bekliyoruz "ne yapabiliriz" demesini bekliyorum şahsen ben.Acaba neresiyle okumuş okadar yılı.Öğretmenlerin de arasında var,bu iş ünivstye bakmıyor kendini yetiştirmenle ilgili aslında.Allaha havale et kuzum ya,kafanda da kurup durma at gitsin,kafanı meşgul etmeye değmez değersizler.Bizim kuzularımız gelmiş onca uğraşın sonucunda "dünya güzel,herşey güzel, sen güzelsin ,bebişin güzel ....":KK49:Vereceğiz kuzum ya kilolarıda demekki bizde böyle yaşamalıymışız,tombiş hamiş olacakmışız :KK70:Kız var ya sen bini bir görsen boyumda dana gibi erkek gibi oldum.Kardeşim kafa buluyor,eşyam kalmadı onunkini giydim o da iridir kickbox yapıyor. "kız kol çalışmanı beğendim,benim badileri dolduruyorsun" diyor salak:KK70::KK70:Hadi bakim üzülme

Benimde 38 haftam tam bayrama denk geliyor sezeryan olucam kismetse ilkide sezeryandi ama bayramdan dolayı doktorum şehir dışında olabilir ne yapıcam hiç bilmiyorum
Canım benimde bayrama denk gelme ihtimali yüksek.Peki ne olurki başka doktor olsa,ben pek düşünmemiştim.Bide fiyatları yazmıştı geçende bir arkadaş çok ya o fiyatlar biz henüz doktorumla doğumu konuşmadık fiyat olayını hiç bilmiyorum.Devlette nasıl ki durum yada tıp fakültesinde.Hiç naapçağımı bilmiyorum

75 lik seker yükleme sonuçlarım
Açlık 86
1 saat 208
2 saat 164
Çok fena yarın endokrine gitsem çok iyi olucak insallah insulin başlamalar bide gebeligin badindan beri diyet yapiyorum sözde :KK61:
Git ama düşmemişmi baksana 164e inmiş sanki.zaten gebelikte olabiliyormuş şeker.Canım ya emojini görünce diyecek bişey bulamadım,üzülme ya vardır bir yolu.Zor haklısın insanın canı herşeyi çekiyor zaten gebelikte bide onu yeme bunu yeme çok zor.Du bakalım bir git ne diyecekler

fetal ekoyu ben de merak ediyordum doktoruma sormayı unuttum,rutin test mi yoksa gerekli durumlarda mı yapılıyor
Canım bana yapıldı ayrıntılı bakıyor bebeğin kalbine,odacıklarına,damarlar inceleniyor .Rutin bir kontrol değil ama yapılabiliyor hatta doktorun seni yönlendirdiyse perinatoloji uzmanına O o anda bakmıştır farketmemişsindir herşey normal demiştir yoksa uyarırdı.(Hani 22. haftadan sonra yönlendiriyorlar ya bir git diye) Özellikle perinatoloji uzmanları yapıyor diye biliyorum yanlış olmasın çünkü benimki onun yapması gerekiyor dedi.

GDM li haziran hamileleri merhaba.araniza ben de katıldım.sabah şeker yüklemesi olmuştum.sekerim havalarda uçuyor.bundan sonra bir de diyetisyen eklendi listeme.
Diyetle devam edicez.15gun sonra açlık tokluk bakılacak henüz insülin kullanımı yok bakalım.hayirlisi

Canım bana yapıldı ayrıntılı bakıyor bebeğin kalbine,odacıklarına,damarlar inceleniyor .Rutin bir kontrol değil ama yapılabiliyor hatta doktorun seni yönlendirdiyse perinatoloji uzmanına O o anda bakmıştır farketmemişsindir herşey normal demiştir yoksa uyarırdı.(Hani 22. haftadan sonra yönlendiriyorlar ya bir git diye) Özellikle perinatoloji uzmanları yapıyor diye biliyorum yanlış olmasın çünkü benimki onun yapması gerekiyor dedi.
teşekkür edrim cnm ,aytıntlı ultrasında kalp odacıklarından, damarlardan bahsetmişti normal demişti,o olabililr ohalde

Bir kaç gündür sağ elim cok kötü tutuluyor diger elimle ovmazsan geçmiyor hastalık olarak düşünmemiştim inşallah doğumdan sonra geçer sizede geçmiş olsun ben b12 kullanacam inşallah işe yarar.

28 haftada korktuğum şey başıma geldi.ellerim öyle bir uyuşuyorki bazen telefonu bile zor tutuyorum.gece verdiği eziyeti saymıyorum bile.ikinci gebelikdede yine başıma geldi yazıda yazamıyorum çantamı uzun süre elimde tutamıyorum,bıçak çatal kaşık tutmak kabus oldu.doğumdan sonra geçer biliyorum ama daha çok var Allah yardım etsin
Elimde olsa ağlamazdim bir anda tutamadım kendimi eşim bile sesini yükselterek konuşsa gözlerim dolar oyle ağlataman birini fazla kibarlıktan ölecem ben.
Sen niye ağlıyorsun canım benim. Bizim burdaki kızlarda müşteriyle tartışınca ağlıyor. Ben eşimle tartışınca bile ağlamam ağlatırım :)
Benimde sezeryan arifeye denk gelecek doktor doğuma yakın konuşuruz dedi.
Canım benimde bayrama denk gelme ihtimali yüksek.Peki ne olurki başka doktor olsa,ben pek düşünmemiştim.Bide fiyatları yazmıştı geçende bir arkadaş çok ya o fiyatlar biz henüz doktorumla doğumu konuşmadık fiyat olayını hiç bilmiyorum.Devlette nasıl ki durum yada tıp fakültesinde.Hiç naapçağımı bilmiyorum

Hey maşallah arkadaşıma annen ne rahat etmiştir ha :)).Eşimde hep önce bir kızımız olur inşallah diyordu hep bu yüzden
Canım kardeş çok güzel işte ah bu annemler 2 tane yapıp bırakmışlar.Binim ikiz eşim var ne küçük ne büyük kardeş var o yüzden.Ama isterdim senin gibi küçük bir kardeş olmasını şimdi iyi olurdu kız.Çok korkuyorum bakamam diye,diyorum ki" eeee istedin oldu şimdi nasıl bakacan nasıl koruyacaksın"
Bakarsın bakarsın herkes nasıl büyütüyor..

Densiz hadsiz diyecen o anda ama insanın bazen nutku tutuluyor,benim çok olur sonrada nasıl haddini bildirmedim deyip kafamda lafları evirir çeviririm.Bide salaklar inanmıyorlar insana aç geziyorum diyorsun yiyorsundur diye bakıyorlar insanın yüzüne.Aslında bir tavsiye bekliyoruz "ne yapabiliriz" demesini bekliyorum şahsen ben.Acaba neresiyle okumuş okadar yılı.Öğretmenlerin de arasında var,bu iş ünivstye bakmıyor kendini yetiştirmenle ilgili aslında.Allaha havale et kuzum ya,kafanda da kurup durma at gitsin,kafanı meşgul etmeye değmez değersizler.Bizim kuzularımız gelmiş onca uğraşın sonucunda "dünya güzel,herşey güzel, sen güzelsin ,bebişin güzel ....":KK49:Vereceğiz kuzum ya kilolarıda demekki bizde böyle yaşamalıymışız,tombiş hamiş olacakmışız :KK70:Kız var ya sen bini bir görsen boyumda dana gibi erkek gibi oldum.Kardeşim kafa buluyor,eşyam kalmadı onunkini giydim o da iridir kickbox yapıyor. "kız kol çalışmanı beğendim,benim badileri dolduruyorsun" diyor salak:KK70::KK70:Hadi bakim üzülme
Valla iyi ki varsinuz ya su forum iyi ki var :) tebessum ettirdim bana. Malesef okumus cahil her meslek grubunda var. Onemli olabilen insan olabilmek. Nasil yaklasabilmesi gerektigini bilmek. Bana insan gibi dese tatlim biraz dikkat edelim riskli gibisinden ama yok hakaret boyutunda konustular resmen terbiyesizler. Aynen oyle yaptim bacim ALLAHa havale ettim

Boşver kuzum ya bende bugün doktor yanındaki sekreterle kavga ettim bir haltan anlamıyorsun ariza çıkarttin dedi sistemde sorun varmış ismim görünmedi gidip düzelttim hanımefendi 2 tuşa fazla basınca kudurdu en son bende patladim biz cahil insanlar değiliz üniverste mezunuyum düzgün konuş dedim sonra kendimi tutamadım ağladım bu seferde beni yanlış anladın diyor yok ama bunlar şikayet edilmedikçe akillanmiyor oğlumda korktu aglayinca anne diye sarıldı ona daha çok üzüldüm.
Aynen canim bunlara haddini bildirmek lazim aslinda. Yani illa diger dilden mi konusmak lazim. Guzellikle halletmek varken. Neyse inan ALLAHa havale ettim onlari artik. sen de uzulme canini sikma. Bebisin oglusun uzulmesin. En cok onlar etkileniyolar. Dun ben de oyle olunca cok agladim ve bebegim etkilendi malesef biliyorm. Ama ALLAHa havale ettim

Cnm üzme ama kendini şeker sinir stresten çok çıkar benim bi tanıdığım 300 lere doğum yaptı çocuğu çok sağlıklı hamilelik bitince gecicek allahın izniyle hiç bişey kalmiycak öyle düşün motive et kendini ya bide yaptirmasinydin bilmemek daha kotu
Ay cok sagol ya icime su serptin. benim gibi ornek var mi diye arastirip duruyorum ama hep benden dusuk yazanlarin sekeri iyice sinirlerim bozuldu kotu kotu dusunmeye basladim.11 yildan sonra ve 8. Tup bebekte geldi kuzum o yizden kalbim hep pir pir

Aynen canim bunlara haddini bildirmek lazim aslinda. Yani illa diger dilden mi konusmak lazim. Guzellikle halletmek varken. Neyse inan ALLAHa havale ettim onlari artik. sen de uzulme canini sikma. Bebisin oglusun uzulmesin. En cok onlar etkileniyolar. Dun ben de oyle olunca cok agladim ve bebegim etkilendi malesef biliyorm. Ama ALLAHa havale ettim
En güzeli Allah'a havale etmek doğru diyorsun,bende bu itibari ile ekmeği hayatımdan çıkarıyorum bakalım sonuç ne olacak istersen sende tatlıyı ve ekmeği kes kendini daha rahat hissedersin edin geçen gün benim esortnanimi giydi benimle alay ediyor bak aynı takılıyoruz diyor güldük eğlendik hiç takma kiloyu doğumdan sonra hep beraber veririz

Rutin canim.bakilmasi gerekmis.doktorum oyle dedi bana
Rutinde baktırmıyor doktorlar.. Aslında çok önemli bir konu.. Bakılması lazım.. Bazı doktorlar tedbirli ve istiyor bunu.. Burada mi-nick te kendi isteği ile fetal bakan yere gitmişti ayrıntılı da, mesela.. Ben randevu işini ayarlayamadım, normal hastaneme gittim.. Genel ayrıntılı yapıldı, doktorum fa ekstra birşey demedi..

Back
X