• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
kronik_unutkan kronik_unutkan canım karar verdim ilaç işe yaramadı bizde.. Bizim gazı geçirecek birşey yok galiba.. Gece 2 den beri ıkınıyor.. İlacı verdim, emzirdim, başka gaz ilacı verdim, masaj yaptım, acı elma yağı sürdüm, pış pışladım ama ıkınması bitmedi.. Çok şükür yeni gaz çıkardı ama hâlâ ıkınıyor.. Ben bu kadar gazlı bebek görmedim..
Kimyon yemeyi denedin mi? Bir çay kaşığı ağzıma atıp ilaç gibi suyla içiyorum. Gaza çok faydalıymış. Aynı zamanda damlalarını da veriyorum. Hangisi fayda etti bilmiyorum ama denemek lazım.

Rezene ısırgan otu anason çemen tohumu ve de üzüm suyu dimes’in var %100 üzüm suyu ilk önce bütün otlardan birer tutam yarım kupa bardagı sıcak suya demliyosun 10 dk demlenecek o sonra süzüp kupa bardaga koyuyorsun yarım ya o çay üzerine üzüm suyunu eklıyorsun . Kızlar ben bu tarifi uyguladım hem gaz çıkarmada hemde süt artırmada faydalı benim çocuğum çok gazlı ama büyük adam gibi kendi çıkarıyor hiç gaz damlası kullanmadık karnı çok guruldu yo ona bi çare bulamadık

Ben ilk başta prima premium care kullandım sonra Molfix yenidoğan a geçtik ama keyfî geçtik biz .1paket 1numara almistik devamında iki numara aldık büyük gelince 1jumara bulamayip Molfix aldık memnunum
İslak mendile gelince saf zeytinyağı kullanıyordum ve unibaby ya da Molfix yenidoğan ıslak mendil son günlerde sıcaktan ya da kakadan olduğunu dusunuyorum popomuz kızardi
Çişini de yapsa şimdi altını yikiyorum ıslak memdille silmiyorum güzelce kuruluyorym
Sudokrem vazelin hametan bunlardan çok istikrarlı olmayacak şekilde sürdüm işe yaramadı belki istikrarlı sürsem yarardı
Şimdi Bulgaristan meşhur kremi yaz googlG çıkar zdrave ondan kullanıyorum .işe yaradı diyebilirim ama dediğim gibi diğerlerini uzun süre kullanmadim öncesinde de hep bol zeytinyağı sürüyordum
Senin durum baya ciddi sanırım o yüzden bilemiyorum çok geçmiş olsun canım
Teşekkürler tatlım ben zaten temizleme pamugunu islatip siliyorum ıslak mendil kullanmıyorum ama o dediğin kreme bakarimm

Kizlar iyi geceler epeydir giremiyorum acil yardıma ihtiyacim var bebeğim ilk hafta pişik oldu sonra hiç geçmedi 25 gunluktu benim diş apse yaptığı için antobantibik kullandim pisigi çok arttı nerdeyse et oldu poposu doktora goturdum madecassor verdi o epey düzeltti ama t geçirmesi 3 kez bez markası değiştirdim sleepy ile başladım huggies daha sonra da Prima premium care pişik devam ediyor kullandığım ilaçlar ise
Sudokrem
Hametan
Zeytinyag
Kantaron yağı
Bepanthen
Madecassor
Pudra
Furasin
Trosyd
Balmumu-zeytinyag karışımı
Balmumu-zeytinyag-shea yag-kakao yağ karışımı
En son eczacı arkadaşım tavsiyesi ile cire aseptine krem ve kükürtlü sabun kullanmaya başladım dünden beri
Yarın yeni başka marka bir bez denemeyi düşünüyorum gün içinde poposunu bir kaç kez yıkıyorum kurutuyorum ama bir türlü duzelmiyor bazen kanıyor bu kullandiklarim arada biraz azalttı sonra yine kizartti ama asla geçmedi doktorlar daa pek dikkate almıyor pisikleri
Kortizon ve antibiyotik içeren merhemlerden kullansam belki geçer ama ecz ark kullanmaya dedi
Sizler neler kullanıyorsunuz?
Canım hepsini kullanmışsınız sana tavsiyem yediklerinde dikkat et baharatlı acı şeyler yeme kaka asitli olur onlar da yakar bizim ilk haftamızda olmuştu pişmiştim yavrum baharatlı vyaprak sarması yemiştim zeytinyağını bolca sssürdük bez değiştirdik biz de doktor bir krem vermişti onu kullandık kadınlar klubünde biri arko krem iyi geldi demişti araştır bir istersen çok geçmiş olsun çok kötü birsey

Teşekkürler tatlım ben zaten temizleme pamugunu islatip siliyorum ıslak mendil kullanmıyorum ama o dediğin kreme bakarimm
Hicbir kremle dikkatinle gecmiyorsa sorun temizlemen ve bakiminda degil kakanin asitli olusundadir muhtemelen. Yediklerine biraz dikkat et bakalin gene gecmezse cocuk alerji uzmanina gorunun. Bazi bebeklerin alerjisi bu sekilde belirti veriyor canim

Bende burdayım canım normalde gece uykumuz düzenlidir şu andada uyuyor ama kızım bugün öksürüyor hapşuruyor biraz halsiz bizde eşimle nöbetleşe uyuyarak başında bekliyoruz ateşi çıkmadı çok şükür ama allah korusun ateşi çıkar diye korkuyoruz uyutabildinmi bebeğini yoksa hala uyanıkmı
Tüm gece kısa kısa uykular yaptı canım, çoğunluk memedeydi , mahvoldum emzirirken , Şimdi de dalıyor , yatırınca ağlıyor :(

Kizlar iyi geceler epeydir giremiyorum acil yardıma ihtiyacim var bebeğim ilk hafta pişik oldu sonra hiç geçmedi 25 gunluktu benim diş apse yaptığı için antobantibik kullandim pisigi çok arttı nerdeyse et oldu poposu doktora goturdum madecassor verdi o epey düzeltti ama t geçirmesi 3 kez bez markası değiştirdim sleepy ile başladım huggies daha sonra da Prima premium care pişik devam ediyor kullandığım ilaçlar ise
Sudokrem
Hametan
Zeytinyag
Kantaron yağı
Bepanthen
Madecassor
Pudra
Furasin
Trosyd
En son eczacı arkadaşım tavsiyesi ile cire aseptine krem ve kükürtlü sabun kullanmaya başladım dünden beri
Yarın yeni başka marka bir bez denemeyi düşünüyorum gün içinde poposunu bir kaç kez yıkıyorum kurutuyorum ama bir türlü duzelmiyor bazen kanıyor bu kullandiklarim arada biraz azalttı sonra yine kizartti ama asla geçmedi doktorlar daa pek dikkate almıyor pisikleri
Kortizon ve antibiyotik içeren merhemlerden kullansam belki geçer ama ecz ark kullanmaya dedi
Madecassor kullandım iyi geldi onu kendi göğüslerim içinde kulanmistim iyi geliyor ama fazla kullaninca tahriş yapıyor şimdi bebek altı için sadece zeytinyağı yada bebeyagi kullanıyorum hiç pisik olmuyor

O zaman süt parası için başvuru yapmıyoruz ayrıca.. Valla kafam karıştı.. Süt parası mı ptt ye yatıyor, doğum parası mı? Myhsa da yazmış, galiba ptt ye yatan doğum parası..
Birde tam bakamadım ama şimdi şöyle bir baktım canım, ilk çocukta 2 ay yarım gün süt izni diyor.. 2. Çocukta 4 aymış mesela.. Başka sitede de 6ay 3 saat, diğer 6 ay 1.5 saat diyor süt iznine..

Ben 11 Ağustosa randevu aldım ama 18i olarak değiştireceğim.. Bizde baba yok malum, erkek kardeşim gelsin en azından, bayrama denk getireyim de

Ayy bizimki iki aylık olacak.. Cidden hareketlendiler.. Birde gazdan eli kolu hiç durmuyor zaten.. Ufak vücuduna değsem itiyor bizimki.. Hiç dokundurmuyor kendine.. Özelde nerede yapacak operasyonu bilemiyorum ama bir kişi alıyoruz dediler.. Bence almalılar yaa

Aynı benimki.. Gündüz uyudu diyorum, bende yatayım biraz diyorum.. İş filan düşünmüyorum zaten.. Bazen 20 dk bazen 30 dk yatıyor.. Hep gözler cıldır cıldır.. Max 1 saat uyuyor, o da banyo yaparsa.. Gece de 2-3 saat uyuduğu oluyor ama hep sesli.. Onun ıhh ıhh sesinden, kıvranmasından bişey mi var demekten ben yatamıyorum..

Doğum parası için başvuru yaptınız değil mi canım? Ben hiç bir yere başvuru yapmadım..
Aynen benimki der bi sürü ses çıkarıyor uykum bölük porcuk

Benim sağdığım zaman yara açılıyor. Emzirin gitsin diyorlarda benim kadar emziren yoktur. 11 de başladım 4 e kadar evir çevir emzirdim cocuk hala aranıyor ne yapim nereye kadar ağlatayım. Masajını yapıyorum gazına damlası iyi geldi. Bilmeden konuşuyorlar bence
Canım refleks hep aranıyorlar ben o zaman veriyorum emziği napim olmadı elini emiyor

:halay:
Selam kizlar nasilsiniz.biz aglak bebegimi bikac kez doktora götürdük.en son idrarinda enfeksiyon cikti hem de baya fazla.ben fark etmstim idrar yaparken zorlandigini ama doktor onemsemedi ve tahlil yaptirmamisti.oteki doktor hem kaka hem idrara bakti ve enfeksiyon sebebiyle antibiyotik kullandik bi hafta sonrasinda tekrar tahlil ve sonuc temiz bebegim daha az agliyor sukurler olsun.ve o nurse harveyler sablar ise yaramadi sadece duzenli sekilde zincoya geri donus yaptim gunde uc kez veriyorum.bi kezde biogaia olmazsa olmazim.cok sukur bebegim artk daha güleç ve gazini gaha rahat cikariyor.saatlerce ikinmalari azaldi bin şükür:)) kizlar doktor her gittigimde kullandigim d vitamini devletin verdigi mi diye sordu huzurlugunu anlatinca.hayir ozel aldk diyince bisi demedi.sanrm devletn verdiginin yan etkileri var baska bi dvit alin bence
Ben bebegimle surekli geziyorum evde de agliyor naslsa diye basladm gezmeye ablamlar evde durdurmuyor zaten bizi.inanin temiz acik hava daha iyi geliyor emzirme onlugumle emziriyorum cok durmazsa.avmlerde daha iyi uyuyor beyaz gürültü meselesi bebislere ilac gibi geliyor
Ben dun kadin doguma gittm genel kontrol amaci ile ve adet olmadim henuz.olmamam normal ama dikkat etmemiz gerekiyorms adet olmamam yumurtlama olmuyor demek degl tabi.bi bucuk yil adet olmayanlar varms emzirdigi surece yani
Son olaraaak ben dogum oncesi kiloma yaklastim bikac kilo kaldi ama hafiften sarkik gobegim var eskiden sifirdi smdi bu durum sinirlerimi bozuyor napsak da eritsek bu gobegi??onerisi olan
Çok geçmiş olsun minnoşa bizde devletin verdiği d vit değiştirdik çok değil ama yinede farketti benim kız da arabaya bindiği gibi uyuyor iyi hoş geziyoruz anan dılarda bizim Pert çıkıyor eve gelince de o uyanıyor :halay:

Sudokrem
Hametan
Zeytinyag
Kantaron yağı
Bepanthen
Madecassor
Pudra
Furasin
Trosyd
Canım senin kullandığın antibiyotikten olmuştur o da tetikliyor ne yazık ki aklıma Hindistan cevizi yağı geldi ama bi araştır alerji yapma riski var mı

Birkaç gün ben de bu haldeyimdim ve eşim de yoktu altı temiz tok uyuması lazım ama dalamıyor gaz da cıkardı acaba bir yeri mi ağrıyor diye düşünmeye başladım elim calpol e gitti geldi, eşim eve gelir gelmez ona verdik sonra araba ile dışarı çıkardık arabada sakinleşti sallamaktan ve uğultudan sanırım
Canım böyle durumlarda ben youtubedan süpürge sesi açıyorum.sakinliyor uykuya geçiyor aklında olsun senin de

Biz bence bir gün önce ya da bir gün sonra doğurmalıydık.. :)
Aynen canım, benim veledin tüm garezi banaymış. Dün hiç uyumadı gece 1.30 ta sallıyorduk. 2 de uyudu 4 te kalktı sabaha kadar ağladı. Bugün 11 de uyuttum bende yatıcaktım annem haftasonu mevlüt var evden çıkalı 1.5 hafta oldu evini topla gel ağlarsa bakarız dedi. 6 ya kadar uyumuş ya çocuk ben eve geldim bastı çığlığı. Eşim evin canına okumuş bende bu yorgunluğun hırsını almak için gelmesini bekliyorum. Resmen canım çıktı daha oturabilmiş değilim

Kimyon yemeyi denedin mi? Bir çay kaşığı ağzıma atıp ilaç gibi suyla içiyorum. Gaza çok faydalıymış. Aynı zamanda damlalarını da veriyorum. Hangisi fayda etti bilmiyorum ama denemek lazım.
Biz mama ağırlıklı gidiyoruz ama yemeklerime koyuyorum yine de işe yaramıyor

Back
X