• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar ben denedim kesinlikle ise yarıyor dediginiz süt arttıran bişey var mı? Doğum yaptığımdan beri hiç iştahım yok :( bebiş küçükken yetiyordu süt şimdilik de yetiyor ama çok azaldı ne denemeliyim

Selam kızlar, benim bebeğim 35 günlük, mama destekli emzirdim. Sütüm pek olmadı. 3750 doğdu. bir ay sonra 5000 kilo oldu. sağlık ocağındaki hemşire çok kilo almış, sütün yeter mamayı kes dedi. şimdide bebeğim geceleri 3 , 4 uyandırmasam 5 saat uyuyo. Uyandıramıyorum. uyandırsamda beş dakika emip uykuya dalıyor. Sizce aç olsa bu kadar uyur mu? Ya da açlığa mı alıştı. Ya da sütüm beş dakika emse dahi yeterli miTecrübeli anneler lütfen yardım edin
5 saat mi uyuyorrrr maşallah. Bence kıymetini bil. Hiç uykusunu bölme çocuğun, Acıkınca kendisi uyanır zaten.

Selam kızlar, benim bebeğim 35 günlük, mama destekli emzirdim. Sütüm pek olmadı. 3750 doğdu. bir ay sonra 5000 kilo oldu. sağlık ocağındaki hemşire çok kilo almış, sütün yeter mamayı kes dedi. şimdide bebeğim geceleri 3 , 4 uyandırmasam 5 saat uyuyo. Uyandıramıyorum. uyandırsamda beş dakika emip uykuya dalıyor. Sizce aç olsa bu kadar uyur mu? Ya da açlığa mı alıştı. Ya da sütüm beş dakika emse dahi yeterli miTecrübeli anneler lütfen yardım edin

Acıkınca ortalığı ayağa kaldırıyorlar merak etme. Uyuyakalma olayı bizde de oluyor gece sadece 1 kez emmek için uyanıyor. 5 dk emip uyuyor tekrar.
Hiç mama da vermedim

Se
Kızlar ben denedim kesinlikle ise yarıyor dediginiz süt arttıran bişey var mı? Doğum yaptığımdan beri hiç iştahım yok :KK43: bebiş küçükken yetiyordu süt şimdilik de yetiyor ama çok azaldı ne denemeliyim
selam canım, mercimek çorbası çok arttırıyor taşıyor hatta. Ama gaz olayı var tabi. Genelde gündüz yiyip gazla gündüz mücadele etmeyi tercih ediyorum. Ha birde bulgur ve kuru börülce arttırıyor.

Se

selam canım, mercimek çorbası çok arttırıyor taşıyor hatta. Ama gaz olayı var tabi. Genelde gündüz yiyip gazla gündüz mücadele etmeyi tercih ediyorum. Ha birde bulgur ve kuru börülce arttırıyor.

Kırmızı mercimek çorbası mi canım

Evet canm kırmızı mercimek. Ayy yapayım bari ben de. Canım istedi pek severim
Ben hiçbir şey yemiyorum.. vallahi iyice yemekten kesildim, mercimek çorbasını ben de severim ama şimdi yiyesim bile gelmiyor. Sadece su ve içecekle yaşıyorum desem yeridir.

Kimyon yemeyi denedin mi? Bir çay kaşığı ağzıma atıp ilaç gibi suyla içiyorum. Gaza çok faydalıymış. Aynı zamanda damlalarını da veriyorum. Hangisi fayda etti bilmiyorum ama denemek lazım.
Canım varya ne çaylar denedim.. Aşırı derecede gazı vae çocuğun.. Soğuk su içiyorum ondan mı acaba? Onu da kesmesi zor..
Kimyonun çayını içmiştim birde dediğin gibi deneyeyim.. Tane kimyonu mu yutuyorsun? Ay o da zordur ya

Rezene ısırgan otu anason çemen tohumu ve de üzüm suyu dimes’in var %100 üzüm suyu ilk önce bütün otlardan birer tutam yarım kupa bardagı sıcak suya demliyosun 10 dk demlenecek o sonra süzüp kupa bardaga koyuyorsun yarım ya o çay üzerine üzüm suyunu eklıyorsun . Kızlar ben bu tarifi uyguladım hem gaz çıkarmada hemde süt artırmada faydalı benim çocuğum çok gazlı ama büyük adam gibi kendi çıkarıyor hiç gaz damlası kullanmadık karnı çok guruldu yo ona bi çare bulamadık
Bunu da kaydediyorum canım deneyeyim.. Tabi bazı bebekler kendiliğinden gazsız oluyor.. Belki ondan işe yaramıştır ama denemeye değer..

Kaç kilo doğmuştu bizimki 2800 idi bir ayı dolunca 3900 oldu doktor kilo alımı iyi dedi ama çok zayifmis kuzum iki gün sonra iki ayı dolacak bi kilo almış olsa dahi beş kilo ta olur ta olmaz :/
Benim 3600 doğmuştu canım.. Yaklaşık Bir buçuk aylıkken 5100 çıktı, kıyafet ve bez ile

Yorucu bir günün ardından, yemeğe de kızartma yapmışken saat 20:00 gibi banyoya gireyim dedim bunaldım, bir yandan kızım memede huysuz, bir yandan oğlum Evde bağırıyor sinir krizi geçiriyor babasıyla inatlasip yani evde kaos. Ben de ağladım ağlayacağım, yaş gözümde. Neyse banyo yapsam kızı bırakamam ağlarken ellerine, Bende aldım duşa girdim onunla kucağımda ikimiz de duş aldık kucakta ama resmen bana terapi gibi geldi :) bir keyif aldı o duştan akan suyla , gülücükler, sesler . Kızımda rahatladı ben de , onu öyle şaşkın ve keyifli görmek bana iyi geldi .:KK200::KK19:banyo bile yapmaya fırsatım olmuyor diyorsanız bebeyle girmeyi bir deneyin derim :))
Oo süpersiniz canım.. Bende bir delilik yapayım diyorum, sonra bakıyorum oğlana, vazgeçiyorum :) oturak mı koydun nasıl yaptın?

Canım ben doktora sordum, emzirme saatini.. Gündüz iki, gece üç saatte bir dedi.. Tabi ben gözleri büyüttüm . Öyle olunca arada 4 saat olabilir geceleri dedi.. Hoş hiç o kadar uyumaz.. Benimde emmesi 5 dk.. İlk doğduğundan beri böyle.. Gerisi meme ile oynama..

Tabiki hala uyumadım. Uyumak benim neyime ev ahalisi fosur fosur uyusun ben mızmız veletle uğraş, dün sabah 8 e doğru uyudu yatılı kalan misafirler ayaklandı pat küt ses yine ayaklandı. Bazıları çok katledilmelik
Yaa nasıl sessiz olamıyorkar anlamıyorum.. Pat küt kapı açılır, düğmeye basılır mı? Bizde de var öyleleri :)

A aeengineer canım ben ayakta duş aldım, kızım kolumdaydi yatırdım koluma ,dikkatli tutmak lazım. beraber 15 dk falan çıkmadık . Oturak ta rahat olur , çok keyifliydi ama sapsik suratlı kızım sevdi , rahat rahat uzun bir uyku uyudu dün akşam:super:

Ben hiçbir şey yemiyorum.. vallahi iyice yemekten kesildim, mercimek çorbasını ben de severim ama şimdi yiyesim bile gelmiyor. Sadece su ve içecekle yaşıyorum desem yeridir.
Aslında süt için proteine ihtiyacın var. Hem hayvansal hem de bitkisel protein. Az az da olsa yemeye gayret et.

Canım varya ne çaylar denedim.. Aşırı derecede gazı vae çocuğun.. Soğuk su içiyorum ondan mı acaba? Onu da kesmesi zor..
Kimyonun çayını içmiştim birde dediğin gibi deneyeyim.. Tane kimyonu mu yutuyorsun? Ay o da zordur ya
Yok canım toz kimyon. Evet çok eğlenceli değil. İlaç niyetine içiyorum. Soğuk su içme. Hatta ayaklarını da sıcak tut. Bu yaz sıcağında zor oluyor ama direk bebeklere geçiyor o soğukluk.

Bunu da kaydediyorum canım deneyeyim.. Tabi bazı bebekler kendiliğinden gazsız oluyor.. Belki ondan işe yaramıştır ama denemeye değer..

Benim 3600 doğmuştu canım.. Yaklaşık Bir buçuk aylıkken 5100 çıktı, kıyafet ve bez ile

Oo süpersiniz canım.. Bende bir delilik yapayım diyorum, sonra bakıyorum oğlana, vazgeçiyorum :) oturak mı koydun nasıl yaptın?

Canım ben doktora sordum, emzirme saatini.. Gündüz iki, gece üç saatte bir dedi.. Tabi ben gözleri büyüttüm . Öyle olunca arada 4 saat olabilir geceleri dedi.. Hoş hiç o kadar uyumaz.. Benimde emmesi 5 dk.. İlk doğduğundan beri böyle.. Gerisi meme ile oynama..

Yaa nasıl sessiz olamıyorkar anlamıyorum.. Pat küt kapı açılır, düğmeye basılır mı? Bizde de var öyleleri :)

Merhaba guzel anneler. Aranizda sling kullanan varsa tavsiye alabilir miyim? Daha 21 gunluguz, bebis kucaktan asla inmiyor, yatagina koyunca uyaniyor. Belki sling çare olur bir umut?

Kızlar ben denedim kesinlikle ise yarıyor dediginiz süt arttıran bişey var mı? Doğum yaptığımdan beri hiç iştahım yok :KK43: bebiş küçükken yetiyordu süt şimdilik de yetiyor ama çok azaldı ne denemeliyim
Taze incir yemeyi dene bende en çok işe yarayan o oldu.

A aeengineer canım ben ayakta duş aldım, kızım kolumdaydi yatırdım koluma ,dikkatli tutmak lazım. beraber 15 dk falan çıkmadık . Oturak ta rahat olur , çok keyifliydi ama sapsik suratlı kızım sevdi , rahat rahat uzun bir uyku uyudu dün akşam:super:
Maşallah size canım.. Keşke güzel güzel emip, gülücük atıp, uyusalar :)

Aaa toz kimyon.. Boğazıma kaçmasın :) ama yavrum için deneyeceğim.. Soğuk suyu kimsemi içmiyor yaa? Nasıl dayanıyorsun?

Maşallah size canım.. Keşke güzel güzel emip, gülücük atıp, uyusalar :)

Aaa toz kimyon.. Boğazıma kaçmasın :) ama yavrum için deneyeceğim.. Soğuk suyu kimsemi içmiyor yaa? Nasıl dayanıyorsun?
Haha kaçmaz hemen su iç.
Soğuk su da çok nadir içiyorum. Çok canım istediğinde. Ama büyük çoğunlukla oda sıcaklığında içiyorum.

Kalça çıkıklığı usg si çektirdik sonuç bşraz sınırdaymış dr 2 tane bez bağlayın bacakları açılsın dedi 1 ay sonra tekrar çekip bakalım deid daha önce böyle bişey duyan oldu mu acaba?
Bizim de sinirda bugün çektirdik ama iki bez bağla demedi.degeri kaç çıkmıştı canım.kontrol amaçli dedi bir taraf tam dinirda 59mus

Ben de senin gibi düşündüm aventin biberonu var aventin emziğini alır herhalde diye ama almadı boşa gitti onca para :)
Hadi yaa en iyisi hiç girişmeyeyim :) dr browns biberonla anti kolik özelliği varmış belki burada daha önce yazılmıştır, yeni öğrendim bu marka çeşidini senin bilgin var mı

Back
X