2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar sabah öğürmekle uyandım. Eve döndük, yol boyu kusa kusa geldim. Çok afedersiniz ama sapsarı safra kusuyorum sadece. Hiç bişeyde yiyemedim midem çok kötü. Üşüttümmü noldu bilmiyorum.

Kızlar sabah öğürmekle uyandım. Eve döndük, yol boyu kusa kusa geldim. Çok afedersiniz ama sapsarı safra kusuyorum sadece. Hiç bişeyde yiyemedim midem çok kötü. Üşüttümmü noldu bilmiyorum.

Geçmiş olsun canım zehirlenmiş olabilir misin?

Kızlar bugün muayeneye gittim doktoruma. Söyledim ona dünkü durumları önemli bir şey değil dedi

Yol mu etkiledi acaba hava da sıcak. Şimdi nasılsın canim

Iyi aksamlar bayanlar hepiniz iyisinizdir insallah. Rabbim hasta olanlara sifa versin.
Seker yuklemesinden bahsetmissiniz ben doktorumu ayda bir gordugum icin hic sormadim. Siz sordunuz mu yoksa kendi oncesinde bahsetti mi?? Onumuzdeki Carsambaya randevu aldim bakalim ayrintili icin bisey dicek mi merak ediyorum. Insallah bi sikinti cikmaz beni simdiden stres sardi istemsizce gerildim ne dicek diye. Alisveris yapanlara da masallah yaa bende Agustos 11i bekliyorum yapmak istediklerimi o zamana biriktirdim. Bana bu aralar zaman durdu gibi yaa normalde olumsuz biri degilimdir ama suan hayat cok sikici geliyor. Kendimi telkin ediyorum gecici bu hal diye hayirlisi bakalim

Sen bayağı aşinasın ya bu ilaca inşallah sağ salim doğarlar da bir daha kullanmak zorunda kalmayız kuzum..

Valla bende oglumu kucaklıyorum hatta yemek yaparken özellikle pacama yapisiyo al beni diye mecbur aliyorum deminde uykudan uyandı bana sarildı uzandik beraber filme daldik öyle güzeldiki sonra nedes almakta zorlandim tabi hemen kaldirmak zorundq kaldim yavrumu benimkide 15 aylık insan vazgecemiyoki yavrusundan hadi sen soyle kenarda durda orda sevim diyemiyo yani malesefkii

Kızlar sezaryan yerimin sol tarafı nı hissetmedigimi farkettim bugun çok ilginc kasiyorum o bölgeyi hic his yok sagda var ama normalmiki acaba önceden nasildi hic elim gitmemis sanki o bolgeye

Aynen öyle canım ikiside evlat işte biri karnımızda biri kucağımızda

ben de çoğu zaman hamile olduğumu unutup kucağıma alıyorum... Allah'a emanetler bütün kuzucuklar.

Ki
Kişiden kişiye değişiyor demekki canım benimde aksine göbek çok morardı hatta yer kalmadığı oluyordu morluktan benimde eşim yapıyor ben cesaret edemiyorum kendime kıyamıyorum heralde :))) ama öyle yada böyle bi yolunu bulup yapcaz başka çare yok :)

Kızlar son gelişmeleri aktarmaya geldim. Ne aileme açabilirim bu konuyu ne birine. Aileme anlatırsam büyük kavga çıkacak olan bize olacak size anlatıp rahatlayayım bari. Kp eşime mesaj atmış bayağı konuşmuşlar özetle şöyle söylemiş "Afife iş yapmak istemiyor işten kaçıyor hepimizi kullanıyor sana da kıyamıyorum. Ortada ameliyatlık bir durum olsa ben bizzat hizmet ederim ama ortada Afifenin bahaneleri ve sorumluluktan kaçması var sırf sana hizmet etmemek için aylarca annesinin yanında kaldı onları da kullandı.Biraz nasihat et karına anne babayı kocayı kaynana kayınbabayı köle görmesin evimiz de size sonuna kadar açık.. Daha ne zanlar yanlış anlamalar ayrıntıya girmek bile istemiyorum çok berbat. Eşim de kendi kafasında kurduğunu beni ailemin yanına kendi gönderdiğini, ailemin bana özellikle iş yaptırmadığını falan anlatmış ama o demiş ki Afife sana olayları başka anlatıyor ordan da kaçarak geldi orda da kalmak istemiyor kendi evinde de " Kızlar bunu okuyunca başımdan kaynar sular aktı. Ben böyle şeyler de duyacak mıydım dedim. Normalde kendi evimde de bekarken de her işi yapar kimseye yük olmazdım. Hele ki kayınvalidemde hiç oturmadan afedersiniz eşek gibi çalışırdım çünkü geleni gideni yediği içtiği bitmez birlikte yeriz içeriz ve sonra saatlerce bulaşık ve temizlik faslı olurdu. Kv çok titiz iş bırakılmasından hoşlanmaz çünkü. Abartmıyorum kızlar kurban bayramlarında kimse gelin kız getirmezlerken benimkiler beni her türlü zor işin içine soktu eve geldik bütün kurbanı doğrayıp dolaba atardık yani Bunlar doğal işler olabilir ama benim canımı yakan ben bu işlerden sonra kendime gelemedim günlerce yorgunluktan ve kaçan uzak duran bir insan asla değilim utanırım ölsem de kalkar kayınvalidem iş yapıyorsa yardım ederim. Hamilelik öncesi iki yılı çöpe atıp bu cümleleri nasıl kurdu bu adama nasıl hal anlatılır bilmiyorum. Eşim deli olmuş kendimizi anlatcam diye ama hep aynı şeyleri söylemiş.Çok üzgün ve yorgunum. Benim üzüntüm sıkıntım stresim, yıllardır evlat hasretim ve sonucunda riskli hamileliğim bitmemiş gibi bununla nasıl başa çıkacağım diye düşünüyorum. Hep saygılı oldum sevgimi gösterdim hep olayları bambaşka anladı ve yorumladı. Mesele tevekkül meselesi değilmiş mesele benim insanları kullanmammış...

Afifecan illa o evde kalmak zorunda mısınız? Eşyalı ev kiralayamaz mısınız doğuma kadar en azından?
Yani bilmiyorum da bu laflardan sonra ben orda kalamazdım sanırım. Orda kalsan dayanamayıp iş yapmaya başlayacaksın o da bebeği tehlikeye atmak demek, bu zihniyetteki insanlar için değmeyeceğine göre ya eşyalı kiralık bir ev ya da annenlern evi seçenek olabilir sanki.
Eşin ne diyor şu an?

canım şeker yüklemesi öncesi sağlık ocağında aç gidip 3 aylık şeker ölçümüne baktirıp giderken dr. götürebilrisn ona göre karar veriyo bi kaç ay önce yaptırmıştım bu haftada yaptırıp giderken götürcem ona göre bakıcak sanırım 24. haftada imiş yükleme... bu arada detaylı ultrason bizimde haftaya o kadar gerildimki allah yardımcımız olsun

Bilmeyenler için ekleyeyim tüp bebekle hamile kaldım uzun haftalar boyunca kanama yaşadım. Buraya ara ara yazdım kasılma sancı bebek pozisyonu Rahim ağzı yarası böbrek büyümesi derken erken doğum riskin var yatacaksın dediler hep. Bu yüzden elimden geleni yapayım kendimi suçlu hissetmeyeyim diye genelde oturarak ailemin yanında kalırken hep anneme yardım ettim. Ama ailem üzerime titredi hep ilgilendi. En başta kanama olunca okuldan rapor aldık ve eşim sana okuldayken bi şey olur dedi korkusundan beni ailemin yanına gönderdi iki buçuk ay orda kaldım ve doktor 30 haftadan önce doğum olursa bu şehir yetersiz ankaraya git dediği için geldim. Ev aldık arabayı sattık evimiz ilçede eşim askere gidecek çok az kaldı bu yüzden kv kp de kalıyoruz bir kaç gündür. Ve duyduğum laflar bunlar. Sofra kurup kaldırırken hep yardım ettim oturduğum yerden kaç çeşit yemek yaptım doğradım ayıkladım sadece temizlik ve bulaşığa gücüm yetmiyor çünkü iki dk ayakta dursam kasılmalardan nefes alamıyorum.

Geçmiş olsun canım zehirlenmiş olabilir misin?

Allah vicdan merhamet versin. Bence artık daha mesafeli olmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…