Merhaba kızlar.hepiniz hamile yastığı aldınız mı.ben bacaklarının arasına yastık alıp yatıyorum ama gece bazen kalktıgımda kendimi sırt üstü yatarken buluyorum. Siz bu duruma nasıl bir çözüm buldunuz
Günaydın kızlar
Oğlumun adı tan, ona göre uygun olarak tanemle tanya arasında kararsız kaldık. Soy ismimiz Türkiyedeki her 5 insandan birinde var bari ismi değişik olsun dedik :) sizce hangisi?
Evet dogumdan itibaren mintessori ve modern bir yaklasim cok begenerek okudurgum kitaplarpullubiber günaydın senmi onermistin montessori kitaplarını kusum ?
sirt ustu yatmak hem anneye hemde bebege zararli canim bebege giden oksijen tuketimi azaltiyor anne icinde mide bulnatisi kusma ve kalp akis hizini etkiliyor hamielikte ehamielikte en iyi pozisyon sola yatilan pozisyondur boylelikte bebege giden kan akisi bu pozisyonda normaldir sirt sirt yatmak annenin omurgasi icinde sakincalidirBende hamile yastigi kullananlardanim canim. Ama bacak arasina yastik koyuyosan oda iyi. Ben sirtustu yatiyorum hala. Arada yuzustune bile gidiyorum tam olmasa da. Yatmak gittikce zorlascak sanirim
Tanem kulaga hos geliyo. Tanya yabanci bir isim gibi sanki ama ikisi de hos bence
sirt ustu yatmak hem anneye hemde bebege zararli canim bebege giden oksijen tuketimi azaltiyor anne icinde mide bulnatisi kusma ve kalp akis hizini etkiliyor hamielikte ehamielikte en iyi pozisyon sola yatilan pozisyondur boylelikte bebege giden kan akisi bu pozisyonda normaldir sirt sirt yatmak annenin omurgasi icinde sakincalidir
Günaydın kızlar moralim çok bozuk ayrıntılı ultrasona girdik tam 2 buçuk saat sürdü herşey yolunda bu sıkıntı yok fakat 2 damar var pozisyonundan dolayı göremiyorum dönmesi lazım dedi karnımı sarstı meyve suyu içtim yok dönmedi doktorda tersten baktı en sonunda arsa teşhisi koydu yani bir damar önden geçeceğine arkadan geçiyormuş önemli bi durum değil sadece arada öksürük yapar dedi fakat down sendromlu çocuklarda çok sık görülen bu durum senn ise başka bunu destekleyen başka bi bulgun yok sadece ufak bi risk dedi istersen amniosentez yapalım dedi bende kızdım yaptirmicam sonuçta down sendromlu bil olsa aldırmam dedim sonucu degismicek bişey içinde bebeğimi riske atamam dedim ama çok moralim bozuldu başka bi bulgu yok derkende burun kemiği ense kalınlığı böbrek genital bölge mesane makat diğer damarlar solunum hepsi normal onunla beraber bunlardan birininde bozuk olması lazım dedi yinede canım çok sıkıldı benim
Doktorda tam emin değilim dedi ama raporada yazdı teşhisi ne bilim işte ihtimal bile canımı sıktı inşallah sağlıklıdır çok saol canımBisey olmaz canim insallah icini ferah tut. Diger tum degerler normalse damarin yeri farkli diye down denilmez ki zaten doktorda kucuk bi ihtimal demis. Moralini hic bozma annesi. Belkide tersten bakinca doktorda yanilmis olabilir. Canini sikma saglikli bi bebisin olcak
bende nornalde sag tarafa donuk yatiyorum ama mecburen sola yatiyorum artik sanki sola yatincada cocuk soldanvuruyor don der gibi :)Biliyorum ama en rahat ettigim pozisyon sirtustu. Yan yatiyorum gece bi uyaniyorum sirtustu yatmisim. Hic yan yatma aliskanligim yoktu degistirmeye calisiyorum zor yaa
Doktorda tam emin değilim dedi ama raporada yazdı teşhisi ne bilim işte ihtimal bile canımı sıktı inşallah sağlıklıdır çok saol canım
Günaydın kızlar moralim çok bozuk ayrıntılı ultrasona girdik tam 2 buçuk saat sürdü herşey yolunda bu sıkıntı yok fakat 2 damar var pozisyonundan dolayı göremiyorum dönmesi lazım dedi karnımı sarstı meyve suyu içtim yok dönmedi doktorda tersten baktı en sonunda arsa teşhisi koydu yani bir damar önden geçeceğine arkadan geçiyormuş önemli bi durum değil sadece arada öksürük yapar dedi fakat down sendromlu çocuklarda çok sık görülen bu durum senn ise başka bunu destekleyen başka bi bulgun yok sadece ufak bi risk dedi istersen amniosentez yapalım dedi bende kızdım yaptirmicam sonuçta down sendromlu bil olsa aldırmam dedim sonucu degismicek bişey içinde bebeğimi riske atamam dedim ama çok moralim bozuldu başka bi bulgu yok derkende burun kemiği ense kalınlığı böbrek genital bölge mesane makat diğer damarlar solunum hepsi normal onunla beraber bunlardan birininde bozuk olması lazım dedi yinede canım çok sıkıldı benim
bende nornalde sag tarafa donuk yatiyorum ama mecburen sola yatiyorum artik sanki sola yatincada cocuk soldanvuruyor don der gibi :)
Kızlar teşekkür ederim insan çok zor durumda kalıyor. Eşimi kırmak istemiyorum. Galiba ikinci isim olarak naz, gül gibi ekler kullanıp ilerde çocuğa bi şans vermek en iyisi. Konu çok hassas bakalım belki o vicdan eder ve ikinci isim ister
tabiki canim normall ben yemek yiyorum kalkarken acikiyorum daha dusun :) ama sabah ne kadar acta olsam bulantilardab bsey yiyemiyorum yaa daha sabahlari bide tepiklerle uyancaksin erkencikteb bidahada uyuyamiycaksin ben dun gece bi ara tuvalete kalktim 3 gibi daha uyanir uyanmak basladi dolanmaya daldigumda ezan okunuyordu :)Haha benimki daha gucu yetmiyo vuramiyo :) ama sabah cok sikismistim tuvalete. Sirtustu yatayim dedim sag soldan daha sert sanirim sagdaydi. Bide aerik yataktan ac bi sekilde uyaniyorum normal mi?? Bugun acliktan uyuyamadim sabah
tabiki canim normall ben yemek yiyorum kalkarken acikiyorum daha dusun :) ama sabah ne kadar acta olsam bulantilardab bsey yiyemiyorum yaa daha sabahlari bide tepiklerle uyancaksin erkencikteb bidahada uyuyamiycaksin ben dun gece bi ara tuvalete kalktim 3 gibi daha uyanir uyanmak basladi dolanmaya daldigumda ezan okunuyordu :)
uzulme canim doktorda demis sadece bi ihtimal ve destekleyen birseyde gorememis sen icini ferah tutt pozisyonu uygun oldugunda kendi doktorunda bakar insaallah bir sorun cikmazGünaydın kızlar moralim çok bozuk ayrıntılı ultrasona girdik tam 2 buçuk saat sürdü herşey yolunda bu sıkıntı yok fakat 2 damar var pozisyonundan dolayı göremiyorum dönmesi lazım dedi karnımı sarstı meyve suyu içtim yok dönmedi doktorda tersten baktı en sonunda arsa teşhisi koydu yani bir damar önden geçeceğine arkadan geçiyormuş önemli bi durum değil sadece arada öksürük yapar dedi fakat down sendromlu çocuklarda çok sık görülen bu durum senn ise başka bunu destekleyen başka bi bulgun yok sadece ufak bi risk dedi istersen amniosentez yapalım dedi bende kızdım yaptirmicam sonuçta down sendromlu bil olsa aldırmam dedim sonucu degismicek bişey içinde bebeğimi riske atamam dedim ama çok moralim bozuldu başka bi bulgu yok derkende burun kemiği ense kalınlığı böbrek genital bölge mesane makat diğer damarlar solunum hepsi normal onunla beraber bunlardan birininde bozuk olması lazım dedi yinede canım çok sıkıldı benim
uzulme canim doktorda demis sadece bi ihtimal ve destekleyen birseyde gorememis sen icini ferah tutt pozisyonu uygun oldugunda kendi doktorunda bakar insaallah bir sorun cikmazGünaydın kızlar moralim çok bozuk ayrıntılı ultrasona girdik tam 2 buçuk saat sürdü herşey yolunda bu sıkıntı yok fakat 2 damar var pozisyonundan dolayı göremiyorum dönmesi lazım dedi karnımı sarstı meyve suyu içtim yok dönmedi doktorda tersten baktı en sonunda arsa teşhisi koydu yani bir damar önden geçeceğine arkadan geçiyormuş önemli bi durum değil sadece arada öksürük yapar dedi fakat down sendromlu çocuklarda çok sık görülen bu durum senn ise başka bunu destekleyen başka bi bulgun yok sadece ufak bi risk dedi istersen amniosentez yapalım dedi bende kızdım yaptirmicam sonuçta down sendromlu bil olsa aldırmam dedim sonucu degismicek bişey içinde bebeğimi riske atamam dedim ama çok moralim bozuldu başka bi bulgu yok derkende burun kemiği ense kalınlığı böbrek genital bölge mesane makat diğer damarlar solunum hepsi normal onunla beraber bunlardan birininde bozuk olması lazım dedi yinede canım çok sıkıldı benim
aynenn yiyince hareket ederler cok :) bi soda bide cikolata asigi beninki :) kahveyide seviyor ama onuda yeni kesfettim :)Aboo isin zormus. Bende kahvalti edince arada sirtustu uzaninca sagdan itmeler cok hafif hissediyorum. Sanirim yiyince mutlu oluyo. Kim yemekten mutlu olmaz ki
Merhaba kızlar.hepiniz hamile yastığı aldınız mı.ben bacaklarının arasına yastık alıp yatıyorum ama gece bazen kalktıgımda kendimi sırt üstü yatarken buluyorum. Siz bu duruma nasıl bir çözüm buldunuz
Günaydın kızlar
Oğlumun adı tan, ona göre uygun olarak tanemle tanya arasında kararsız kaldık. Soy ismimiz Türkiyedeki her 5 insandan birinde var bari ismi değişik olsun dedik :) sizce hangisi?
sirt ustu yatmak hem anneye hemde bebege zararli canim bebege giden oksijen tuketimi azaltiyor anne icinde mide bulnatisi kusma ve kalp akis hizini etkiliyor hamielikte ehamielikte en iyi pozisyon sola yatilan pozisyondur boylelikte bebege giden kan akisi bu pozisyonda normaldir sirt sirt yatmak annenin omurgasi icinde sakincalidir
bence uyardiklarina gore bir bildikleri var diye dusunuyorum ssonucta muayeneyi biz sola yatarak yapamiycaklari icin o mecburi bi durum oluyorBen de almadım cnm. 3 yastıkla idare ediyorum.arada sırt üstü bende yatıyorum 5-10 dakikalık yatmalardan bir şey olacağını sanmıyorum.
Ş
Tanem kulağa ve ağıza daha hoş geliyor gibi :))
Bence bu durum biraz da olsa esnetilebilecek bir durum. Doktorumuza gittiğinizde minumum 10 dakika sırt üstü şekilde muayene oluyoruz. Detaylı da bu süre çok daha uzun. O yüzden ben kendimi çok zorlamadan arada yatıyorum. Bazen de sırtıma küçük bir yastık koyarak bel ve göbek kısmıma sola kavis veriyorum. Bebeğim de bu pozisyonu çok seviyor kupır kıpır oluyor. Bu benim yaptığım kimseyi yönlendirmek istemem elbette.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?