2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Canını hiiç sıkma Allah'ın izniyle bir şey çıkmayacak.pozisyona bağlı öyle görülmüş olabilir.gonlunu ferah tut
Biliyorum ama en rahat ettigim pozisyon sirtustu. Yan yatiyorum gece bi uyaniyorum sirtustu yatmisim. Hic yan yatma aliskanligim yoktu degistirmeye calisiyorum zor yaa

Ben sol sağ dönüp duruyorum gece boyunca :) sırt üstü olayını doktora sormuştum 6.aya kadar bı sakıncası yok dedi.tam sırt üstü olmasa da arada biraz meyilli olacak şekilde yastıktan da destek alarak bazen o pozisyona geçiyorum canım ben

Doktorda tam emin değilim dedi ama raporada yazdı teşhisi ne bilim işte ihtimal bile canımı sıktı inşallah sağlıklıdır çok saol canım
Icini sikma insallah bi sey yoktur. Her sey harika dense bile bir garanti yok biliyoruz ki. Dua ediyoruz insallah gebelik dogum hepsi saglikli gecsin diye. Zaten bu ultrasonlarin sorunlarin bertarafina dair bilgisi %50-60 civari. Allahin izniyle bi sey cikmaz insallah. Nerde yaptirdin bir yere daha yaptirmakta yarar olur mu?

Bende öyle düşünüyorum canım başka bi bulgu yoksa aslında rahat olmak gerek inşallah ta sağlıkla gelir bebeğimiz teşekkür ederim tekrardan

Eşimde öyle diyor canım bizede kendine de hayatı zehir etme diyor inşallah bişey yoktur çok teşekkürler

uzulme canim doktorda demis sadece bi ihtimal ve destekleyen birseyde gorememis sen icini ferah tutt pozisyonu uygun oldugunda kendi doktorunda bakar insaallah bir sorun cikmaz
Inşallah zaten daha doktoruma raporu göstermedim salı günü gidicem belki o hiç takmicak Cok saol canim

Inşallah inşallah canım çok teşekkür ederim

M
Medicana çamlıca da yaptırdım kendi doktorum yapmıyor baska hi doktor yapıyormuş tanımıyorum kendisini yaşlı bi adamdi ama başka yerde yaptırmaya gerek yok bence çnku çok şükür diğer herşeyi normal ve sağlıklı tevekkül edip Beklicez bakalım Allah büyüktür inşallah sağlıkla gelir çok teşekkür ederim canım

Topuklu dediğim minicik canım ya ama o bile kötü yaptı. Geçen hafta aldığım babet ayağıma olmuyo düşün..
Allahın izni ile bişey olmaz canım, kesn bişey diyememiş ki diyemezde zaten. Üzme bebeğini öyle bişey varsa dahi Allahın hikmetidir diyeceğiz ne yapalım
Benim doktorum istersen yüz üstü yat bebeğe bişey olmaZ, o rahatsız olmaya başladığı zaman zaten belli edecek demişti. Ben hala sağa da sola da sırt üstü de yatıyorum allaha emanetler

Son düzenleme:
Bu testlerin garantisi olmadığı için ne ikili test ne dörtlü test yaptırmadım. Detaylı ultrasona girdim sadece. Onada girmezdimde normal kontrollerime devlette gittiğimgiçin onlarda ekrandan çocuğu göstermediği için renkli falan da değil cihazlar sırrfsmerak ettiğim için gittim. Doktor hani tarama testleri deyince yaptırmadığımı söyledims Ultrasonda bi sıkıntı yok dedi ama testler olmadığı içini 25.haftada tekrar detaylıya çağırdı. Onada gittikten sonra uzuncaubi süre doktora gitmeyi düşünmüyorum. İlk gebeliğim fazla panik yapıp doktordan doktora koşup herşeyi inciğine cinciğine araştırmak yorgunluk başka hiç bişey değild Bu hamilelik doğum normal hayatın akışına bırakılcak şeyler elimizde olmayan şeyler. Herşeye müdahele etmek 9 ayı zorlaştırır kolaylaştırmaz. Strese sebep başka bişey değil benim nacizhane fikrim. Tabiki riskli gebeler doktor takibinde olanlara dicek hiç bişeyim yok Allah yardımcısıyolsun sağlıkla alalıma kucaklarımıza inşallah

bence uyardiklarina gore bir bildikleri var diye dusunuyorum ssonucta muayeneyi biz sola yatarak yapamiycaklari icin o mecburi bi durum oluyor

Mutlaka üstüne basarak söylediklerine göre dikkat etmek gerekiyor. Zayıf olduğum için 6 aya kadar sıkıntı olmayacağını sırt üstü yatmak istersen iki yastık ile belli bir açı oluşturarak yatabileceğimi de söyledi. O yüzden biraz esnetebiliyorum.

Aynen öncelikle Allaha emanetler cnm. Sağa yatınca sağ kolum sola yagınca sol kolum uyuşuyor ve ağrıyor. Haliyle alternatif yatışlar üretiyorum ve arada rahatlamak için kısa süreli sırt üstü de yatıyor. Zaten havalar sıcak şuan hissedilen 39 derece benim hissetttiğim 45

Haklısın tatlım öyle bişey varsa bile Allahın takdiri yapcak bişey yok inşallah bi sıkıntısı yoktur sagliklidir

Canım Allahın izniyle yoktur bişey canını sıkma. Öyle bi durum olsaydı ense kalınlığı, burun kemiğinde de sorun çıkardı. E benim kara kuzuma yüksek ihtinalle down sendromlu demişlerdi:) 3,5 yaşında gayet herşeyi sağlıklı bi danam var:)

Kızlar iki gün önce bulantıyla hastaneye gitmiştim, şimdide yine baş ağrısı için gitcem. Yine bi serum valla artık başım ağrıyo demeyr utanıyorum ama geçmiyo. Mahvoldum. Bir önür geldi bu hamilelik bana

Kızlar bir kaç kafama takılan durum var yardımcı olur musunuz?

1. Bebek arabasını araba koltuğu da olabilen pusetli ikili sistem istiyorum ama her puset sanrıım araba koltuğu olmuyor yanılıyor muyum

2. Her annenin göğsünde yara oluyor mu. Mesela gelinimizin 3 hamileliğinde de olmadı. Olmaması için öncesinde nasıl bir önlem alabilirim.

3. Süt sağma pomapası. Alma taraftarı değilim ama göğüs ucum yara olur mu olursa emziremem mi vs tabi bu durumu zaman gösterecek ama öncesinde almak ne kadar mantıklı

4. En kararsız kaldığım konu sterilizatör. Burda hiç bahsi geçmedi alışveriş topiklerinde de yoktu. Bebeğim emzik kullansın istiyorum. Hijyen delisi değilim ama takıntılarım var o emzik yere düşünce kötü olurum gibi geliyor. Bebek elbette mikrop kapacak ama emzikten biberondan kapmasın. İstememin bir nedeni de kedimin olması.

5. Ev tipi ana kucağı. Babynest 40 günlüğe kadar idare etse sonra beşiğinin dışında nereye koyacam oğlumu. Alsam yerde dursun istemem koktuğa koyacak kadar da küçük değiller.

Fikirlerini bekliyorum hanımlar :)

Son düzenleme:
Cnm o tamam başka varmi onerecegin ?
2 tane onlar birde bu var.simdi yeni okumaya basladiklarim var şöyleki daha buyuk yas gruplari icin cok guzel kitaplar var ama ondan once bence bebeginin motor gelisimini takip edip destekleyebilecegin dogumdan itibaren okuyabilcegin bebegimle evdeyim ozge selcuk bozkurtun kitabi yada atak donemlerini takip edebilecegin boylece niye uyumuyo niye aglamiyo hastami diye panik yapmamani saglayacak renkli haftalar gibi ilk aylarinda hatta ilk 12 ayinda sana destek olacak kitaplar alirsan cok faydali olur.cunku okudugum herseyi tekrar tekrar okumama gerekiyo evet 18.ay atagi neydi tuvalet egitimi icin ne lazimdi korku donemi basladi napiyoduk diye zaten habire basa donup bidaha okumak gerekiyo

Bizim tanıdığımızın da boyun göğüs bölgesi sanırım öyle bir durum vardı gayet sağlıklı bir bebek şu an. Üzmeyin boşuna kendinizi içiniz rahat etmiyorsa da kendinize zehir edeceğinize fetal DNA testi yaptırın.

Geçmiş olsun, son olur umarım. Bu Bebek pek nazlı olacak galiba annesi.

1- bebek arabasını alırken çalışanlara ya da internetten alacaksanız satıcı kişiye sorabilirsiniz. Araba koltuğu olup olmadığı konusunda yönlendirebilirler :)
2- nasıl önlem alınabilir bilmiyorum maalesef. Cevapları ilgi ile takip edeceğim :)
3- süt sağma pompası ben de başlangıçta almayacağım. İhtiyaç olursa eğer bir mağazaya gidip almak bir iki saatlik iş. Ama ihtiyaç olmazsa boşuna ona para vermek istemiyorum.
4- çok aşırı takıntılıysan almak en iyisi sanırım. Ama kendi adıma ona da bütçe ayırmak istemiyorum. Emziği yedekli olarak alıp kendi şartlarımda düzgün şekilde sterilize ederim. Ama benim aşırı takıntım yok. Olsa alırdım :)
5- ev tipi ana kucağı aldım. Evin içerisinde bebeği ona koymayı düşünüyorum. Hem yatma pozisyonu hem oturma pozisyonu olduğu için uzun süreli kullanabilirim sanırım. Ama babynest de annemle birlikte yapacağız. Boyuna göre değişmekle birlikte sanırım 40 günlükten daha uzun zamana kadar kullanılır. En azından bebek hareketlenene kadar diye düşünüyorum.

Benden bu kadar :)

Canim ben daha esya almadim fikir veremem. Ama gogus ucu icin dogumdan once bir ay krem ve yagla surun deniliyor. Ben 3.aydan beri suruyorum. Cunku gogus ucum iyice karardi ve ucunda beyazimsi seyler ve catlaklar olusup agriyor. Sende yoksa boyle bi durum son ayda yumusak tutmaya basla gogus ucunu. Bide kalkan iyi deniliyo buyuk kurtarici arkadasim en basindan beri kullaniyo yara olmadi hic.
Kedin varsa eger besige koymak mantikli canim. Yada koltuk kanepe aciliyosa ona koyabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…