Günaydın kızlar moralim çok bozuk ayrıntılı ultrasona girdik tam 2 buçuk saat sürdü herşey yolunda bu sıkıntı yok fakat 2 damar var pozisyonundan dolayı göremiyorum dönmesi lazım dedi karnımı sarstı meyve suyu içtim yok dönmedi doktorda tersten baktı en sonunda arsa teşhisi koydu yani bir damar önden geçeceğine arkadan geçiyormuş önemli bi durum değil sadece arada öksürük yapar dedi fakat down sendromlu çocuklarda çok sık görülen bu durum senn ise başka bunu destekleyen başka bi bulgun yok sadece ufak bi risk dedi istersen amniosentez yapalım dedi bende kızdım yaptirmicam sonuçta down sendromlu bil olsa aldırmam dedim sonucu degismicek bişey içinde bebeğimi riske atamam dedim ama çok moralim bozuldu başka bi bulgu yok derkende burun kemiği ense kalınlığı böbrek genital bölge mesane makat diğer damarlar solunum hepsi normal onunla beraber bunlardan birininde bozuk olması lazım dedi yinede canım çok sıkıldı benim
Biliyorum ama en rahat ettigim pozisyon sirtustu. Yan yatiyorum gece bi uyaniyorum sirtustu yatmisim. Hic yan yatma aliskanligim yoktu degistirmeye calisiyorum zor yaa
Icini sikma insallah bi sey yoktur. Her sey harika dense bile bir garanti yok biliyoruz ki. Dua ediyoruz insallah gebelik dogum hepsi saglikli gecsin diye. Zaten bu ultrasonlarin sorunlarin bertarafina dair bilgisi %50-60 civari. Allahin izniyle bi sey cikmaz insallah. Nerde yaptirdin bir yere daha yaptirmakta yarar olur mu?Doktorda tam emin değilim dedi ama raporada yazdı teşhisi ne bilim işte ihtimal bile canımı sıktı inşallah sağlıklıdır çok saol canım
Bende öyle düşünüyorum canım başka bi bulgu yoksa aslında rahat olmak gerek inşallah ta sağlıkla gelir bebeğimiz teşekkür ederim tekrardanSagliklidir uzulme sen. Benim dojtorum daha bana ne ense kalinligindan ne burun kemiginden bahsetti. Hicbisey anlatmadi kesin olmayan hicbir bilgiyi de soylemiyo. Ben bebegime dair hicbise bilmiyorum dusun. Sahliklidir diye umit ediyorum sadece. Ufacik ihtimal icin moralini bozma oyle olsa en belirgin ozelligi burun kemigi ve ense kalinligi onlarda normalse bence down olmaz. Hic kafana takma
Eşimde öyle diyor canım bizede kendine de hayatı zehir etme diyor inşallah bişey yoktur çok teşekkürlerCanım amniyosentez de yaptırmayacaksan hiç kafana takıp da kendini de bebeği de mutsuz etme. Yoksa doğuma kadar hep bu şüpheyle mutsuz olacaksın. Bebeğinin en çok senin moraline ihtiyacı var. Başka bir sıkıntı da yokmuş zaten, ufak bir ihtimal için kalan zaman boyunca huzursuz olma.
Inşallah zaten daha doktoruma raporu göstermedim salı günü gidicem belki o hiç takmicak Cok saol canimuzulme canim doktorda demis sadece bi ihtimal ve destekleyen birseyde gorememis sen icini ferah tutt pozisyonu uygun oldugunda kendi doktorunda bakar insaallah bir sorun cikmaz
Inşallah inşallah canım çok teşekkür ederimCanını hiiç sıkma Allah'ın izniyle bir şey çıkmayacak.pozisyona bağlı öyle görülmüş olabilir.gonlunu ferah tut
Ben sol sağ dönüp duruyorum gece boyunca :) sırt üstü olayını doktora sormuştum 6.aya kadar bı sakıncası yok dedi.tam sırt üstü olmasa da arada biraz meyilli olacak şekilde yastıktan da destek alarak bazen o pozisyona geçiyorum canım ben
Medicana çamlıca da yaptırdım kendi doktorum yapmıyor baska hi doktor yapıyormuş tanımıyorum kendisini yaşlı bi adamdi ama başka yerde yaptırmaya gerek yok bence çnku çok şükür diğer herşeyi normal ve sağlıklı tevekkül edip Beklicez bakalım Allah büyüktür inşallah sağlıkla gelir çok teşekkür ederim canımIcini sikma insallah bi sey yoktur. Her sey harika dense bile bir garanti yok biliyoruz ki. Dua ediyoruz insallah gebelik dogum hepsi saglikli gecsin diye. Zaten bu ultrasonlarin sorunlarin bertarafina dair bilgisi %50-60 civari. Allahin izniyle bi sey cikmaz insallah. Nerde yaptirdin bir yere daha yaptirmakta yarar olur mu?
Topuklu dediğim minicik canım ya ama o bile kötü yaptı. Geçen hafta aldığım babet ayağıma olmuyo düşün..topuklu giyebildiysen bravo canim sana :) benim normalde ayaklarim incecikayaklarim inceciktir terliigin ust kismini sonuna kadar sikarim ayagima oturdun diyee iki gundur oyle olunca terligi ayagima sokamadim deligi bi tane buyulttum :) bu gidisle doguma kadar hic olmucak sanirim
Allahın izni ile bişey olmaz canım, kesn bişey diyememiş ki diyemezde zaten. Üzme bebeğini öyle bişey varsa dahi Allahın hikmetidir diyeceğiz ne yapalımGünaydın kızlar moralim çok bozuk ayrıntılı ultrasona girdik tam 2 buçuk saat sürdü herşey yolunda bu sıkıntı yok fakat 2 damar var pozisyonundan dolayı göremiyorum dönmesi lazım dedi karnımı sarstı meyve suyu içtim yok dönmedi doktorda tersten baktı en sonunda arsa teşhisi koydu yani bir damar önden geçeceğine arkadan geçiyormuş önemli bi durum değil sadece arada öksürük yapar dedi fakat down sendromlu çocuklarda çok sık görülen bu durum senn ise başka bunu destekleyen başka bi bulgun yok sadece ufak bi risk dedi istersen amniosentez yapalım dedi bende kızdım yaptirmicam sonuçta down sendromlu bil olsa aldırmam dedim sonucu degismicek bişey içinde bebeğimi riske atamam dedim ama çok moralim bozuldu başka bi bulgu yok derkende burun kemiği ense kalınlığı böbrek genital bölge mesane makat diğer damarlar solunum hepsi normal onunla beraber bunlardan birininde bozuk olması lazım dedi yinede canım çok sıkıldı benim
Benim doktorum istersen yüz üstü yat bebeğe bişey olmaZ, o rahatsız olmaya başladığı zaman zaten belli edecek demişti. Ben hala sağa da sola da sırt üstü de yatıyorum allaha emanetlerBen de almadım cnm. 3 yastıkla idare ediyorum.arada sırt üstü bende yatıyorum 5-10 dakikalık yatmalardan bir şey olacağını sanmıyorum.
Ş
Tanem kulağa ve ağıza daha hoş geliyor gibi :))
Bence bu durum biraz da olsa esnetilebilecek bir durum. Doktorumuza gittiğinizde minumum 10 dakika sırt üstü şekilde muayene oluyoruz. Detaylı da bu süre çok daha uzun. O yüzden ben kendimi çok zorlamadan arada yatıyorum. Bazen de sırtıma küçük bir yastık koyarak bel ve göbek kısmıma sola kavis veriyorum. Bebeğim de bu pozisyonu çok seviyor kupır kıpır oluyor. Bu benim yaptığım kimseyi yönlendirmek istemem elbette.
bence uyardiklarina gore bir bildikleri var diye dusunuyorum ssonucta muayeneyi biz sola yatarak yapamiycaklari icin o mecburi bi durum oluyor
Topuklu dediğim minicik canım ya ama o bile kötü yaptı. Geçen hafta aldığım babat ayağıma olmuyo düşün..
Allahın izni ile bişey olmaz canım, kesn bişey diyememiş ki diyemezde zaten. Üzme bebeğini öyle bişey varsa dahi Allahın hikmetidir diyeceğiz ne yapalım
Benim doktorum istersen yüz üstü yat bebeğe bişey olmaZ, o rahatsız olmaya başladığı zaman zaten belli edecek demişti. Ben hala sağa da sola da sırt üstü de yatıyorum allaha emanetler
Haklısın tatlım öyle bişey varsa bile Allahın takdiri yapcak bişey yok inşallah bi sıkıntısı yoktur sagliklidirTopuklu dediğim minicik canım ya ama o bile kötü yaptı. Geçen hafta aldığım babet ayağıma olmuyo düşün..
Allahın izni ile bişey olmaz canım, kesn bişey diyememiş ki diyemezde zaten. Üzme bebeğini öyle bişey varsa dahi Allahın hikmetidir diyeceğiz ne yapalım
Benim doktorum istersen yüz üstü yat bebeğe bişey olmaZ, o rahatsız olmaya başladığı zaman zaten belli edecek demişti. Ben hala sağa da sola da sırt üstü de yatıyorum allaha emanetler
Cnm o tamam başka varmi onerecegin ?Evet dogumdan itibaren mintessori ve modern bir yaklasim cok begenerek okudurgum kitaplarEki Görüntüle 2166472
Canım Allahın izniyle yoktur bişey canını sıkma. Öyle bi durum olsaydı ense kalınlığı, burun kemiğinde de sorun çıkardı. E benim kara kuzuma yüksek ihtinalle down sendromlu demişlerdi:) 3,5 yaşında gayet herşeyi sağlıklı bi danam var:)Günaydın kızlar moralim çok bozuk ayrıntılı ultrasona girdik tam 2 buçuk saat sürdü herşey yolunda bu sıkıntı yok fakat 2 damar var pozisyonundan dolayı göremiyorum dönmesi lazım dedi karnımı sarstı meyve suyu içtim yok dönmedi doktorda tersten baktı en sonunda arsa teşhisi koydu yani bir damar önden geçeceğine arkadan geçiyormuş önemli bi durum değil sadece arada öksürük yapar dedi fakat down sendromlu çocuklarda çok sık görülen bu durum senn ise başka bunu destekleyen başka bi bulgun yok sadece ufak bi risk dedi istersen amniosentez yapalım dedi bende kızdım yaptirmicam sonuçta down sendromlu bil olsa aldırmam dedim sonucu degismicek bişey içinde bebeğimi riske atamam dedim ama çok moralim bozuldu başka bi bulgu yok derkende burun kemiği ense kalınlığı böbrek genital bölge mesane makat diğer damarlar solunum hepsi normal onunla beraber bunlardan birininde bozuk olması lazım dedi yinede canım çok sıkıldı benim
2 tane onlar birde bu var.simdi yeni okumaya basladiklarim var şöyleki daha buyuk yas gruplari icin cok guzel kitaplar var ama ondan once bence bebeginin motor gelisimini takip edip destekleyebilecegin dogumdan itibaren okuyabilcegin bebegimle evdeyim ozge selcuk bozkurtun kitabi yada atak donemlerini takip edebilecegin boylece niye uyumuyo niye aglamiyo hastami diye panik yapmamani saglayacak renkli haftalar gibi ilk aylarinda hatta ilk 12 ayinda sana destek olacak kitaplar alirsan cok faydali olur.cunku okudugum herseyi tekrar tekrar okumama gerekiyo evet 18.ay atagi neydi tuvalet egitimi icin ne lazimdi korku donemi basladi napiyoduk diye zaten habire basa donup bidaha okumak gerekiyoCnm o tamam başka varmi onerecegin ?
Bizim tanıdığımızın da boyun göğüs bölgesi sanırım öyle bir durum vardı gayet sağlıklı bir bebek şu an. Üzmeyin boşuna kendinizi içiniz rahat etmiyorsa da kendinize zehir edeceğinize fetal DNA testi yaptırın.Günaydın kızlar moralim çok bozuk ayrıntılı ultrasona girdik tam 2 buçuk saat sürdü herşey yolunda bu sıkıntı yok fakat 2 damar var pozisyonundan dolayı göremiyorum dönmesi lazım dedi karnımı sarstı meyve suyu içtim yok dönmedi doktorda tersten baktı en sonunda arsa teşhisi koydu yani bir damar önden geçeceğine arkadan geçiyormuş önemli bi durum değil sadece arada öksürük yapar dedi fakat down sendromlu çocuklarda çok sık görülen bu durum senn ise başka bunu destekleyen başka bi bulgun yok sadece ufak bi risk dedi istersen amniosentez yapalım dedi bende kızdım yaptirmicam sonuçta down sendromlu bil olsa aldırmam dedim sonucu degismicek bişey içinde bebeğimi riske atamam dedim ama çok moralim bozuldu başka bi bulgu yok derkende burun kemiği ense kalınlığı böbrek genital bölge mesane makat diğer damarlar solunum hepsi normal onunla beraber bunlardan birininde bozuk olması lazım dedi yinede canım çok sıkıldı benim
Geçmiş olsun, son olur umarım. Bu Bebek pek nazlı olacak galiba annesi.Kızlar iki gün önce bulantıyla hastaneye gitmiştim, şimdide yine baş ağrısı için gitcem. Yine bi serumvalla artık başım ağrıyo demeyr utanıyorum ama geçmiyo. Mahvoldum. Bir önür geldi bu hamilelik bana
Kızlar bir kaç kafama takılan durum var yardımcı olur musunuz?
1. Bebek arabasını araba koltuğu da olabilen pusetli ikili sistem istiyorum ama her puset sanrıım araba koltuğu olmuyor yanılıyor muyum
2. Her annenin göğsünde yara oluyor mu. Mesela gelinimizin 3 hamileliğinde de olmadı. Olmaması için öncesinde nasıl bir önlem alabilirim.
3. Süt sağma pomapası. Alma taraftarı değilim ama göğüs ucum yara olur mu olursa emziremem mi vs tabi bu durumu zaman gösterecek ama öncesinde almak ne kadar mantıklı
4. En kararsız kaldığım konu sterilizatör. Burda hiç bahsi geçmedi alışveriş topiklerinde de yoktu. Bebeğim emzik kullansın istiyorum. Hijyen delisi değilim ama takıntılarım var o emzik yere düşünce kötü olurum gibi geliyor. Bebek elbette mikrop kapacak ama emzikten biberondan kapmasın.
5. Ev tipi ana kucağı. Babynest 40 günlüğe kadar idare etse sonra beşiğinin dışında nereye koyacam oğlumu. Alsam yerde dursun istemem koktuğa koyacak kadar da küçük değiller.
Fikirlerini bekliyorum hanımlar :)
Kızlar bir kaç kafama takılan durum var yardımcı olur musunuz?
1. Bebek arabasını araba koltuğu da olabilen pusetli ikili sistem istiyorum ama her puset sanrıım araba koltuğu olmuyor yanılıyor muyum
2. Her annenin göğsünde yara oluyor mu. Mesela gelinimizin 3 hamileliğinde de olmadı. Olmaması için öncesinde nasıl bir önlem alabilirim.
3. Süt sağma pomapası. Alma taraftarı değilim ama göğüs ucum yara olur mu olursa emziremem mi vs tabi bu durumu zaman gösterecek ama öncesinde almak ne kadar mantıklı
4. En kararsız kaldığım konu sterilizatör. Burda hiç bahsi geçmedi alışveriş topiklerinde de yoktu. Bebeğim emzik kullansın istiyorum. Hijyen delisi değilim ama takıntılarım var o emzik yere düşünce kötü olurum gibi geliyor. Bebek elbette mikrop kapacak ama emzikten biberondan kapmasın. İstememin bir nedeni de kedimin olması.
5. Ev tipi ana kucağı. Babynest 40 günlüğe kadar idare etse sonra beşiğinin dışında nereye koyacam oğlumu. Alsam yerde dursun istemem koktuğa koyacak kadar da küçük değiller.
Fikirlerini bekliyorum hanımlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?