Canım Allah'ın izniyle bisey olmayacak cok şükür herşey normalmiş bu tarafından bakalım dualarımız seninle Allah korusun yavrularimiziInşallah zaten daha doktoruma raporu göstermedim salı günü gidicem belki o hiç takmicak Cok saol canim
Tek başına down sendromu olduğu anlamına gelmez başka bulgularda olurdu, bana da böbrek genişlemesinden dolayı down sendromunda var dedi hiç takılmadım bile, onlar söylemesi gereken şeyleri söylüyorlar canını sıkma.Günaydın kızlar moralim çok bozuk ayrıntılı ultrasona girdik tam 2 buçuk saat sürdü herşey yolunda bu sıkıntı yok fakat 2 damar var pozisyonundan dolayı göremiyorum dönmesi lazım dedi karnımı sarstı meyve suyu içtim yok dönmedi doktorda tersten baktı en sonunda arsa teşhisi koydu yani bir damar önden geçeceğine arkadan geçiyormuş önemli bi durum değil sadece arada öksürük yapar dedi fakat down sendromlu çocuklarda çok sık görülen bu durum senn ise başka bunu destekleyen başka bi bulgun yok sadece ufak bi risk dedi istersen amniosentez yapalım dedi bende kızdım yaptirmicam sonuçta down sendromlu bil olsa aldırmam dedim sonucu degismicek bişey içinde bebeğimi riske atamam dedim ama çok moralim bozuldu başka bi bulgu yok derkende burun kemiği ense kalınlığı böbrek genital bölge mesane makat diğer damarlar solunum hepsi normal onunla beraber bunlardan birininde bozuk olması lazım dedi yinede canım çok sıkıldı benim
Ben oto koltuğu olarak 360 derece dönebilen bakıyorum daha kullanışlı geldi, sağdıktan sonra sodayla yıkamak susam yağı sürmek ve göğüs kalkanı kullanmak yara olmasını engelliyor. Süt sağma pompası; sütün yoğun olursa meme boşalmadığında mastit olabiliyorsun, sırf o yüzden almayı düşünüyorum.Kızlar bir kaç kafama takılan durum var yardımcı olur musunuz?
1. Bebek arabasını araba koltuğu da olabilen pusetli ikili sistem istiyorum ama her puset sanrıım araba koltuğu olmuyor yanılıyor muyum
2. Her annenin göğsünde yara oluyor mu. Mesela gelinimizin 3 hamileliğinde de olmadı. Olmaması için öncesinde nasıl bir önlem alabilirim.
3. Süt sağma pomapası. Alma taraftarı değilim ama göğüs ucum yara olur mu olursa emziremem mi vs tabi bu durumu zaman gösterecek ama öncesinde almak ne kadar mantıklı
4. En kararsız kaldığım konu sterilizatör. Burda hiç bahsi geçmedi alışveriş topiklerinde de yoktu. Bebeğim emzik kullansın istiyorum. Hijyen delisi değilim ama takıntılarım var o emzik yere düşünce kötü olurum gibi geliyor. Bebek elbette mikrop kapacak ama emzikten biberondan kapmasın.
5. Ev tipi ana kucağı. Babynest 40 günlüğe kadar idare etse sonra beşiğinin dışında nereye koyacam oğlumu. Alsam yerde dursun istemem koktuğa koyacak kadar da küçük değiller.
Fikirlerini bekliyorum hanımlar :)
Geçmiş olsun canımKızlar iki gün önce bulantıyla hastaneye gitmiştim, şimdide yine baş ağrısı için gitcem. Yine bi serumvalla artık başım ağrıyo demeyr utanıyorum ama geçmiyo. Mahvoldum. Bir önür geldi bu hamilelik bana
Canim bana sormamissin ama susan striker cocuklarda sanat egitimi epsilon yayin evi kitabi bulmak cok zor. Ama her anne babanin edinmesi gereken bir kitap bence.Cnm o tamam başka varmi onerecegin ?
Kızlar bir kaç kafama takılan durum var yardımcı olur musunuz?
1. Bebek arabasını araba koltuğu da olabilen pusetli ikili sistem istiyorum ama her puset sanrıım araba koltuğu olmuyor yanılıyor muyum
2. Her annenin göğsünde yara oluyor mu. Mesela gelinimizin 3 hamileliğinde de olmadı. Olmaması için öncesinde nasıl bir önlem alabilirim.
3. Süt sağma pomapası. Alma taraftarı değilim ama göğüs ucum yara olur mu olursa emziremem mi vs tabi bu durumu zaman gösterecek ama öncesinde almak ne kadar mantıklı
4. En kararsız kaldığım konu sterilizatör. Burda hiç bahsi geçmedi alışveriş topiklerinde de yoktu. Bebeğim emzik kullansın istiyorum. Hijyen delisi değilim ama takıntılarım var o emzik yere düşünce kötü olurum gibi geliyor. Bebek elbette mikrop kapacak ama emzikten biberondan kapmasın. İstememin bir nedeni de kedimin olması.
5. Ev tipi ana kucağı. Babynest 40 günlüğe kadar idare etse sonra beşiğinin dışında nereye koyacam oğlumu. Alsam yerde dursun istemem koktuğa koyacak kadar da küçük değiller.
Pinkcim mahsuru yoksa kac yasindasin. Cok olgun yazilarin severek okuyorum. Pompa konusunda ki fikirlerine katiliyorum. Ilk bebegimde evdeydim calismiyordum. Cok emen bir bebegim vardi hal boyle olunca sut uretimi cok fazlaydi. O uyurken bile dolar tasardi goguslerim mecbur sagardim. Yoksa mastit cok zor allah kimseye yasatmasin.Tek başına down sendromu olduğu anlamına gelmez başka bulgularda olurdu, bana da böbrek genişlemesinden dolayı down sendromunda var dedi hiç takılmadım bile, onlar söylemesi gereken şeyleri söylüyorlar canını sıkma.
Ben oto koltuğu olarak 360 derece dönebilen bakıyorum daha kullanışlı geldi, sağdıktan sonra sodayla yıkamak susam yağı sürmek ve göğüs kalkanı kullanmak yara olmasını engelliyor. Süt sağma pompası; sütün yoğun olursa meme boşalmadığında mastit olabiliyorsun, sırf o yüzden almayı düşünüyorum.
istee basinla aci olusturup omurgani dumduz yapmiyorsun tabi herkesin kendi tercihiMutlaka üstüne basarak söylediklerine göre dikkat etmek gerekiyor. Zayıf olduğum için 6 aya kadar sıkıntı olmayacağını sırt üstü yatmak istersen iki yastık ile belli bir açı oluşturarak yatabileceğimi de söyledi. O yüzden biraz esnetebiliyorum.
ben tanemi begendim canim :)
topuklu giyebildiysen bravo canim sana :) benim normalde ayaklarim incecikayaklarim inceciktir terliigin ust kismini sonuna kadar sikarim ayagima oturdun diyee iki gundur oyle olunca terligi ayagima sokamadim deligi bi tane buyulttum :) bu gidisle doguma kadar hic olmucak sanirim
Ben aldım canım daha hamileliğin basinda. Ama şu ara cook sıcak hava onunla yatsam bile gece yere atıyorum yastigi
Tanem daha güzel bence
Bende hamile yastigi kullananlardanim canim. Ama bacak arasina yastik koyuyosan oda iyi. Ben sirtustu yatiyorum hala. Arada yuzustune bile gidiyorum tam olmasa da. Yatmak gittikce zorlascak sanirim
Tanem kulaga hos geliyo. Tanya yabanci bir isim gibi sanki ama ikisi de hos bence
Cvp için saolun kızlar tanya evet yabancı kökenli ama nette biraz arattım biraz tuhaf tarzda kadınlar çıktı anlarsınız yaBen de almadım cnm. 3 yastıkla idare ediyorum.arada sırt üstü bende yatıyorum 5-10 dakikalık yatmalardan bir şey olacağını sanmıyorum.
Ş
Tanem kulağa ve ağıza daha hoş geliyor gibi :))
Bence bu durum biraz da olsa esnetilebilecek bir durum. Doktorumuza gittiğinizde minumum 10 dakika sırt üstü şekilde muayene oluyoruz. Detaylı da bu süre çok daha uzun. O yüzden ben kendimi çok zorlamadan arada yatıyorum. Bazen de sırtıma küçük bir yastık koyarak bel ve göbek kısmıma sola kavis veriyorum. Bebeğim de bu pozisyonu çok seviyor kupır kıpır oluyor. Bu benim yaptığım kimseyi yönlendirmek istemem elbette.
Teşekkür ederimPinkcim mahsuru yoksa kac yasindasin. Cok olgun yazilarin severek okuyorum. Pompa konusunda ki fikirlerine katiliyorum. Ilk bebegimde evdeydim calismiyordum. Cok emen bir bebegim vardi hal boyle olunca sut uretimi cok fazlaydi. O uyurken bile dolar tasardi goguslerim mecbur sagardim. Yoksa mastit cok zor allah kimseye yasatmasin.
Evet canım yabancı kökenli ama türklerden de kullanan olmuş diye aratırken denk geldim :) dediğin gibi tanem iyi gibi :)Tanem’i beğendim ben de. Tanya’nın anlamı ne? Sanki yabancı isim gibi geldi de bana :)
Doğumevinde nöbetçi doktor vardır. Devlet hastanesinde ancak tesadüfen denk gelmesi lazım. Acil durumda doğumevine sevk edemiyorlarsa icapçı doktoru çağırabilirler.
ben bebek arabasibi pusetli olandan almadim bebek arabasi ayri puseti ayri aldum maxi cosi aldim butceme gore egore en uygunuydu ve araba koltugu olarak cogu puset kullaniyor ama bu benim aldigim baya buyuk duruyor bebek baya kullaniyor bunu doguma 1 ay kala lansinoh gogus ucu kremi var onu kullanicam bide yara olmamasi icin kalkab alicam sut sagma pompasini onceden almayi dusunuyorudusunuyorum tabi bu kisiye bagli gene sterilizasyon makunesini dusunuyordum ben ama arkadaslarim gerek yok kaynar suyunun icine icine koyarsin dediler babynest almiycam icerde kullanmak icin chicco anne yani alicam gittigim yerlerede gotururum diye dusundumKızlar bir kaç kafama takılan durum var yardımcı olur musunuz?
4. En kararsız kaldığım konu sterilizatör. Burda hiç bahsi geçmedi alışveriş topiklerinde de yoktu. Bebeğim emzik kullansın istiyorum. Hijyen delisi değilim ama takıntılarım var o emzik yere düşünce kötü olurum gibi geliyor. Bebek elbette mikrop kapacak ama emzikten biberondan kapmasın. İstememin bir nedeni de kedimin olması.
Afifecan illa o evde kalmak zorunda mısınız? Eşyalı ev kiralayamaz mısınız doğuma kadar en azından?
Yani bilmiyorum da bu laflardan sonra ben orda kalamazdım sanırım. Orda kalsan dayanamayıp iş yapmaya başlayacaksın o da bebeği tehlikeye atmak demek, bu zihniyetteki insanlar için değmeyeceğine göre ya eşyalı kiralık bir ev ya da annenlern evi seçenek olabilir sanki.
Eşin ne diyor şu an?
Allah vicdan merhamet versin. Bence artık daha mesafeli olmalısın.
Afifecan tatlım ne zamandır yazdiklarini görüyorum ama bir de ben konuşup seni gaza getiriyor gibi olmak istemedim. Şimdiye kadar herşeyi yapmışsın madalya mi taktılar? Aksine bir de kötü gelin oldun. Varsın yapma bundan sonra hatta bebek doğduktan sonra bile bayramda seyranda git prenses gibi otur gel. Bu insanlar iyilikten anlamaz anladığı dilden konuşmak lazım... Allah korusun bebeğine bir şey olsa bunlar ömrü yokmuş der geçer inan bana uzulmezler bile. O yüzden aklını başına al kendini ve evladını ezdirme. Kimseye de muhtaç degilsin. Gerekirse peynir zeytin ye ama sunlarin eline bakma. Allah kalplerinin karşılığını versin...
canım benim ne diyelim Allah islah etsin senin yerinde kendi kızları olsa acaba böyle bir durumda ne yaparlardı eminim yerinden kaldırmazlar ama.... işte rabbim sana sabır onlarada birazcık vicdan versin.... tabiki iyi kv. kp. vardır mutlaka ama cidden sürekli sorun olmaktan sıkılmıyorlar her işin içine girmekten yorum yapmaktan oğullarıyla ara bozmaktan sen kalbini ferah tut evladının sağlığı için çok az kaldı ve sayılı gün hayırlısıyla geçecek
Kuzum desin o yaa niye takiyosun onu. Madem kullaniyosun bu ay doktora benimle gel de. Doktordan duysun yetmedi mi gidin baska doktora oda ayni seyi soyler zaten. Bisey anlatmak bisey ispatlamak zorunda degilsiniz o kisim ayri bi durum zaten. Su asamada evine yada ailenin yanina donemez misin peki?
Ah kardescım sen uzulme cok sukur esın senın nıyetını de halını de bılmıs babasına da sessız kalmayıp acıklamaya calısmıs.. elbet canın yanmıstır ama ınsanlar boyle kotu.. kuruyor yazıyor vs vs sehırdısı olmak sanırım bu yuzden rahat baya.. bende bunu dusundukce eltım naparkı acaba dıye onun ıcın endıseleniyotum bazen. sen evlatcıgına bak hasretınle yandıgını kucagına alacaksın ınsallah baskasına bakılır mı :) ustelık ne derler balık bılmezse Halık bılır sen kalbını ferah tut hesapları tutan Allah gercegı bılıyor esın de yanında daha ne :) kıtaplar oku fılm ızle cokca dua ıbadetle mesgul ol hem kalbın hem aklın hayırla mesgul olur ınsallah :)
canim allah kv kp akil fikir versin diyorum vicdanlari kalmamis onlarin sen onlari dinleyipte yapicam diye ugrasma birakkullaniyor sansinlar esin gercegi biliyor ya gerisi faso fisoo
Yaziklqr olsun ya...ne iş meraklisi manyakmis...yaziklar olsun
yahu bir kayınpeder gelinini mesajda çekiştirir mi ??? Eşini aramıyor ya da yüz yüze konuşmuyor bile mesaj atıyo bu nasıl iştir anlayamadım. Bazı insanlara nasıl konuşursan anlatırsan anlat olmaz anlayacakları dilden konuşmak gerekir. Bence eşinin masaya yumruğunu vurması ve karısının zor günler geçirdiğini kabulleniyorlarsa böyle olduğunu yoksa gideceğinizi söylemesi en doğrusu çünkü tatlı dille olmuyor.en fazla gerilirsiniz ve evinize dönersiniz ki bence huzurla evinde oturmak daha sağlıklı. İlçede olduğunuzu söylemiştin orda acil bir durumun olsa bile bi taksiyle falan hastaneye gidemez misiniz taksicinin numarasını alırsınız gece bile olsa götürür sizi para kazanmak için. Haa şöyle birşey daha var bence eşin ailesine böyle davranırlarsa evinize döneceğinizi ve acil bir durumda taksiyle falan hastaneye yetişmeniz gerektiğini gelinine ve torununa el muamelesi yaptıklarını söylerse utanırlar ve davranışlarını değiştirirler belki.
Afifecim o nasil bir kayinbabadir yaaa kadin gibi dedikodumu yapiyo bide annesi yapsa neyse demekki kadinda adama yapiyo laf oda ogluna allahtan kocan seni savunmus canim allah akıl fikir versin valla o insanlara aslinda ne guzel evini almissin kendi evine geçsen yaninada anneni alsan ohhh kimsenin lafini sozunu dinlemezsin benim kayinpederim geliyo arada kizim sen otur diyo cocukla ilgileniyo yeri geliyo kendi cayini bile kendi aliyo sirf hamileyim diye sen otur ben bqkiyorum koraya diyo terbiyesiz insanlar ya
Bende cok sinirleniyorum böyle insanlara. Canim sen erken dogum olursa tedbir olsun diye kp de kaliyorum demissinde bence orda da sagliginiz güvende degil. su yasadigin stres basli basina zarar bebeginede sanada. Bizlere böyle yap şöyle yap demesi kolay gelir ne yasadigini tam olarak bilemeyiz elbette. benim nacizene tavsiyem bebegin ve senin sagligin icin ne yapman gerekiyosa onu yap. İlk önceligin ikinzin sagligi olsn. Evliligin, kocan, kocanin ailesi bunlar iknci plan. ben rahat bi evlilik yasiyorum kv kp karismazlar bana hic esimde iyidir Allah icin. Aralik ayinda 8 haftalikken bebegimin kalp atislari durdu kürtaj oldum. suan esimde dahil kimsenin aklina bile gelmiyor giden bebegim. Ama ben hala agliyorum aklima geldikce burnm sizliyo kalbime bi sıkıntı cöküyo. yani kisacasi anne kadar kimsenin cani yanmaz kendine de bebeginede cok dikkat et. İnsallah saglicakla al bebegini kucagina
Diyecek birşey bulamıyorum seni düşünmeseler bile oğulları İçin idare etmeleri lazım. Allah yardımcınız olsun eşin de istediği kadar
anlatsın anlamayınca olmuyor karşı taraf. Ailenle konuşun bence büyükler bi el atsa.
Geçmiş olsun tatil dönüşünü kabul etmiyor galiba bünye.
hayretle okudum yazdıklarını canim.zor şartlarda özlemle beklenen bir bebek var ortada ya. Gerek ki onlar senin üstüne titresin.ama onlar kalkmis senden iş bekliyorlar! Allah ıslah etsin onları yazıktır günahtır ya.
Neyse ki eşin herseyin farkında ve senin yanında.tam tersi olup sana karşı doldurusa da gelebilirdi.allah iyilerle karşılaştırsin.hicbir sey senden bebeğinden onemli değil canım.
Canim kendini üzme.sen sonuçta herşeyi yaptığın halde böyle diyorsa yapabileceğin daha başka ne olabilir ki.onemli olan eşinin ne düşündüğü ve daha da önemlisi senle bebeğinin sağlığı.zaten evlat hasreti çektiğini söylüyorsun.o yüzden kendini üzme ve bebeğini strese sokma. Şuan bebeğin onemli
Sağol cnm burdaki kitapcim abla N3 istiyosan söle sipariş verip getireyim dedi onun için sordum cnm sagolasin2 tane onlar birde bu var.simdi yeni okumaya basladiklarim var şöyleki daha buyuk yas gruplari icin cok guzel kitaplar var ama ondan once bence bebeginin motor gelisimini takip edip destekleyebilecegin dogumdan itibaren okuyabilcegin bebegimle evdeyim ozge selcuk bozkurtun kitabi yada atak donemlerini takip edebilecegin boylece niye uyumuyo niye aglamiyo hastami diye panik yapmamani saglayacak renkli haftalar gibi ilk aylarinda hatta ilk 12 ayinda sana destek olacak kitaplar alirsan cok faydali olur.cunku okudugum herseyi tekrar tekrar okumama gerekiyo evet 18.ay atagi neydi tuvalet egitimi icin ne lazimdi korku donemi basladi napiyoduk diye zaten habire basa donup bidaha okumak gerekiyoEki Görüntüle 2166512
Kuzum kimdi bilemedim herkesin önerisine açığım teşekkür ederim pulluyu etiketledim kesin fikri vardir dedim :)Canim bana sormamissin ama susan striker cocuklarda sanat egitimi epsilon yayin evi kitabi bulmak cok zor. Ama her anne babanin edinmesi gereken bir kitap bence.
Günaydın kızlar moralim çok bozuk ayrıntılı ultrasona girdik tam 2 buçuk saat sürdü herşey yolunda bu sıkıntı yok fakat 2 damar var pozisyonundan dolayı göremiyorum dönmesi lazım dedi karnımı sarstı meyve suyu içtim yok dönmedi doktorda tersten baktı en sonunda arsa teşhisi koydu yani bir damar önden geçeceğine arkadan geçiyormuş önemli bi durum değil sadece arada öksürük yapar dedi fakat down sendromlu çocuklarda çok sık görülen bu durum senn ise başka bunu destekleyen başka bi bulgun yok sadece ufak bi risk dedi istersen amniosentez yapalım dedi bende kızdım yaptirmicam sonuçta down sendromlu bil olsa aldırmam dedim sonucu degismicek bişey içinde bebeğimi riske atamam dedim ama çok moralim bozuldu başka bi bulgu yok derkende burun kemiği ense kalınlığı böbrek genital bölge mesane makat diğer damarlar solunum hepsi normal onunla beraber bunlardan birininde bozuk olması lazım dedi yinede canım çok sıkıldı benim
1- bebek arabasını alırken çalışanlara ya da internetten alacaksanız satıcı kişiye sorabilirsiniz. Araba koltuğu olup olmadığı konusunda yönlendirebilirler :)
2- nasıl önlem alınabilir bilmiyorum maalesef. Cevapları ilgi ile takip edeceğim :)
3- süt sağma pompası ben de başlangıçta almayacağım. İhtiyaç olursa eğer bir mağazaya gidip almak bir iki saatlik iş. Ama ihtiyaç olmazsa boşuna ona para vermek istemiyorum.
4- çok aşırı takıntılıysan almak en iyisi sanırım. Ama kendi adıma ona da bütçe ayırmak istemiyorum. Emziği yedekli olarak alıp kendi şartlarımda düzgün şekilde sterilize ederim. Ama benim aşırı takıntım yok. Olsa alırdım :)
5- ev tipi ana kucağı aldım. Evin içerisinde bebeği ona koymayı düşünüyorum. Hem yatma pozisyonu hem oturma pozisyonu olduğu için uzun süreli kullanabilirim sanırım. Ama babynest de annemle birlikte yapacağız. Boyuna göre değişmekle birlikte sanırım 40 günlükten daha uzun zamana kadar kullanılır. En azından bebek hareketlenene kadar diye düşünüyorum.
Benden bu kadar :)
Canim ben daha esya almadim fikir veremem. Ama gogus ucu icin dogumdan once bir ay krem ve yagla surun deniliyor. Ben 3.aydan beri suruyorum. Cunku gogus ucum iyice karardi ve ucunda beyazimsi seyler ve catlaklar olusup agriyor. Sende yoksa boyle bi durum son ayda yumusak tutmaya basla gogus ucunu. Bide kalkan iyi deniliyo buyuk kurtarici arkadasim en basindan beri kullaniyo yara olmadi hic.
Kedin varsa eger besige koymak mantikli canim. Yada koltuk kanepe aciliyosa ona koyabilirsin
Tek başına down sendromu olduğu anlamına gelmez başka bulgularda olurdu, bana da böbrek genişlemesinden dolayı down sendromunda var dedi hiç takılmadım bile, onlar söylemesi gereken şeyleri söylüyorlar canını sıkma.
Ben oto koltuğu olarak 360 derece dönebilen bakıyorum daha kullanışlı geldi, sağdıktan sonra sodayla yıkamak susam yağı sürmek ve göğüs kalkanı kullanmak yara olmasını engelliyor. Süt sağma pompası; sütün yoğun olursa meme boşalmadığında mastit olabiliyorsun, sırf o yüzden almayı düşünüyorum.
Sterilizatoru tepe tepe 19 aydir kullanan biri olarak cok ama cok tavsiye ederim cunku sadece emzikle bitmiyo 4.aydan itibaren disini kasimasi icin aldigin oyuncaklar (hadi evdeyken raze sogan veriyodum da sokakta soganla gezilmiyodu) o oyuncaklar var ya 10dk da bir yere dusuyo! Alistirma bardaklari kaşığı çatalı sonra su matarası belki gogus kalkani kullanman gerekirse o,pompa alirsan başlıklar....10 gun saysam bitmez gunde 3 5 defa çalisiyo bizimki :)
Birde c yastik onerebilirim koltuga mi yeremi koycam diyosun ya c yastigi cevresine koyunca rahat oluyo sonrasinda oturmaya baslayinca da kullaniliyo hem bebegi icine ters koyup hem boyun kaslarini hem sirt kaslarini calistirmasi icin de ise yariyoEki Görüntüle 2166519
Pompa icinde acele etmemeni tavsiye ederim ozel bir durum olursa gidip almak 5dk. ama hic ihtiyacin olmayabilir zaten o kadar cok masrafin olacakki acele etme...mutlaka olmazsa olmaz birsey degil memen sertlesirse sicak suyun altinda masaj yapiyosun sakir sakir akiyo zaten hemen rahatliyosun he meme ucun yara olursa sagsanda aciyo kalkanla bile emzirsen aciyo erkenden nemlendirmeye baslamak şart o yuzden.yara olmasa bile ozellikle ilk haftalar her emzirmeden sonra soguk lahana yapragi koyarak onlem alabilirsin cunku yara olduktan sonra en kral kremi fizandan da getirtsen o meme aciyo yani...
Son olarak kendi bebek arabami trawel sistem aldim anakucagi ayni zamanda araba koltugu olarak kullanilandan aldim 8.aya kadar arabada kullandik ayrica saga sola akrabaya v.s. mecburen gidildigi icin onlara çıkarken de anakucaginda cikariyodum boylece kapidan girer girmez kucaklayip kucaktan kucaga yapamiyolardi...ayrica ilk aylar surekli uyudugunu dusunursen gittigin yerde nereye yatircan derdi de olmuyo pis mi temiz mi derdin olmuyo anakucaginda uyumaya devam,arabada da ilk gunden ona alistigi ve hic kucaga alinmadigi icin oto koltuguna gecince de hic sorun yasamadik.Hemde boyle cok rahat uyuyordu icindeEki Görüntüle 2166522
Bunlar benim kişisel tecrubelerim.kisiden kisiye mutlaka farkediyordur ama en azindan farkli bakis acilari da saglamistir diye dusunuyorum
ben bebek arabasibi pusetli olandan almadim bebek arabasi ayri puseti ayri aldum maxi cosi aldim butceme gore egore en uygunuydu ve araba koltugu olarak cogu puset kullaniyor ama bu benim aldigim baya buyuk duruyor bebek baya kullaniyor bunu doguma 1 ay kala lansinoh gogus ucu kremi var onu kullanicam bide yara olmamasi icin kalkab alicam sut sagma pompasini onceden almayi dusunuyorudusunuyorum tabi bu kisiye bagli gene sterilizasyon makunesini dusunuyordum ben ama arkadaslarim gerek yok kaynar suyunun icine icine koyarsin dediler babynest almiycam icerde kullanmak icin chicco anne yani alicam gittigim yerlerede gotururum diye dusundum
Maşallah canım benim Allah bağışlasın.. Bende öyle düşünüyorum diğer herşeyi çok şükür normal eğer bi sıkıntı olsaydı onlarda da olurdu heralde.. Teşekkür ederim için rahatlıyor böyle güzel yorumlar aldıkçaCanım Allahın izniyle yoktur bişey canını sıkma. Öyle bi durum olsaydı ense kalınlığı, burun kemiğinde de sorun çıkardı. E benim kara kuzuma yüksek ihtinalle down sendromlu demişlerdi:) 3,5 yaşında gayet herşeyi sağlıklı bi danam var:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?