2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Evettt

Kizlar hastaneden gebelik okulundan geldim. 4 saat surdu. Ben 18-30 hafta arasindakine gittim. Haftaya 30+ dogum var. Ilk haftaya da gidicem. Cok iyiydi. Ilk hamilelikteki psikolojik degisimlerden bahsetti. Sonra cocuk kardiyolojisi geldi fetal ekodan bahsetti. Sonra baska doktor geldi beyin ve sinir sisteminden asama asama bahsetti. Son olarakta dogum cesitleri ve dogum aninda yapilan islemlerden fln genel bahsettiler. Gayet egiticiydi. Bi islem yapilcak ama ne yapilacagini bilmek beni rahatlatti. En cokta normal dogumu acisi hafifleyecek sekilde olani ilgimi cekti. Bele kateter araciligi ile agri kesici veriliyomus. Ama 4 cm aciklik gerekiyo sanirim. Sonrasinda kisi kasilmalari hissediyo ama aci en az duzeyde oluyo. Bayagi bisey anlattilar valla her hastane yapmaliymis onu anladim. Cok egiticiydi. Cok alisveris yapmayin hatta puset icin bile acele etmeyin her cocuk farklidir siz heves eder alirsinjz ama sonra verdiginiz onca paraya uzulursunuz dediler. Temel ihtiyaclarini alin gerisini bebeginizi kucaginiza alinca oyle karar verirsiniz dediler bayagi guzeldi. Varsa hastanenizde boyle uygulamalar kesinlikle katilin derim

Kızlar alışverişlere başladınız mı???
Ben bebek arabalarına bakıyorum bakıyorum ama anlamıyorum.sadece çok ağırlar onu biliyorum.benim bel fıtığım var zaten.bu iş nasıl olcak bilmiyorum.
Hangi marka daha iyidir??
Çok fazl fiyat ve model seçeneği var??
Siz ne yaptınız...???

Bi deneyimim Yok ama kad gücü zayıf bir insanım.öyle her yere eşimlede gidecek değilim o yüzden ağır olmayan modellere baktım ve sanırım macleren alacağım ya tekno xt modelini yada tekno xl modelini.travel asla almayı düşünmüyorum.bu almak istediğim modellerin biri 5,5 kg diğeri 7 kg kullanımı inanılmaz rahat arkadaşlarım hep macleren kullanıyor ve çok memnunlar.

Çok güzel anlatmışsın arkadaşım sağol. Lahana yaprağını buzdolabına koyup mu göğüse koyalım anlamadım.

Mastit ne? Biz sağmamız gerektiğini nasıl anlayacağız? Bende çalıştığımda nasıl yapcam merak ediyorum. Dolunca evde değilsem sağmam mı gerekiyor?

canım bende yavaş yavaş bakınmaya başladım.. İstediğim modeller çok pahallı olunca ikinci el bakayım dedim.. İstediğim özellik rahat kapanabilmesi ve kapandığında arabaya sığacak olması.. Neyse arkadaşımın tavsiyesiyle 2. el bir araba bulduk gittik bakmaya araba dana kadar katlanmıyor ve ay öyle pis bırakmış ki dedim bu 2. elle olmayacak heralde... İstediğim model İnglesinanın tek elle dikey kapanır modeli var sıfırı 4000 lerde ona yakın şimdilik chickonun bi modelini buldum yanında puset ve puseti otokoltuğuna sabitleyiciyle 2200 lira.. Sanırım bu olacak yine fikrimi değiştirmezsem tabi.

Mastit ne? Biz sağmamız gerektiğini nasıl anlayacağız? Bende çalıştığımda nasıl yapcam merak ediyorum. Dolunca evde değilsem sağmam mı gerekiyor?
Canım cevaba atladım ama yazayım dedim.. Mastit göğüs enfeksiyonu, göğüsler dolduğunda sağılmazsa olur ve antibiyotikle tedavi edilen ateşli bir hastalığa sebep olur.. Budurumda çocuğunu emziremezsin bile..İşe makineni götürüp sağacaksın yapacak bişey yok

Ben direk park yatak alacağım.. Anne yanı beşikler sanırım en fazla 6 aya kadar kullanılabiliyor eğere o süreden sonra yanından ayıracaksan uygun olur. Ben oda yapmıyorum ve uzunca bir süre yanımda yatırmayı düşünüyorum.. Odayı yanımdan ayıracağım zaman alacağım..

Sırf bu doğumun pahallılığı yüzünden değiştirdim gül gibi doktorumu.. Ama yapacak bişey yok bende doğuma 14000 verecek kadar zengin değilim.. Şimdi gittiğim hastane 4000 lira sezeryana dedi..Burda olucam ama Acıbadem konforunu çok arıyorum çokkk

Aboo cok pahali be. Sanirim istanbuldaki genel hastanelerin sorunj bu. Benim hastane normal dogum 1500 sezeryan 2000 sanirim. Ozel odanin geceligi de 300tl. Paket fln yok bildigim kadariyla. Paket nedir abi yaa biz zaten hazirligimizi kendimiz yapariz. Resmen ozeller ticarethaneye donmus nasil hayat kurtaricisiyiz diyorlar kendilerine inanamiyorum

Son düzenleme:
Kesinlikle ticarethane görüyorlar dediğin gibi.. Bendeki de paket fiyatı valla bende paket maket istemiyorum ya.. Acıbadem de neymiş kuaför fön çekiyomuş 'ayyyy benim gözüm fönmü görecek be' Valla ben çok klasikçiyim oda moda da süslemeye özenmiyorum doğuma sadece annem gelecek İstanbulda da kimsem yok kime süsleyeyim odayı (şimdiki hastanenin paketinde ne var onu bile hatırlamıyorum..)Doğum fotoğrafçısı da tutmam heralde (Sonradan dediklerimin tam tersini yaparsam bilin ki ben değil hormonlarım yaptırıyor)

Sağol canım. Sağdığım süt çöp mü olacak peki?

Sağol canım. Sağdığım süt çöp mü olacak peki?
Tabiki çöp olmayacak.. yine o sütü soğuk tutacak termos çantalarından almalısın..Benim bildiğim böyle, tecrübeli çalışan anneler varsa anlatırsa memnun kalırım bende bu kadarını biliyorum çünkü Sağılan sütün ev dışında muhafazasını böyle yapıyor benim arkadaşım..

Ben bebek arabası hemen lazım olur mu bilemedim ya doğsun ona göre alırım inşallah sadece en temel eşyaları almayı düşünüyorum.

Hadi yaa :) benim bi arkadasimin ismi de Askin. Cok tuhaf gelmisti ama cokta orjinal bence

Aşkınımmmm

Kızlar İstanbul'da fiyatlar ne öyle ya korkunç. Orda üniversite hastaneleri nasıl Hocaların kendi muayeneleri olur ücretli. Doğuma da girerler ama aşırı bir miktar olmaz mesela yok mu öyle bir imkan. Burda Hacettepede çok iyi doktorlar muayene ücreti 125,doğum 600 civarı. Yani hiç yoktan devleti istemeyenin böyle bir imkanı var.

Bende zeynep kamildeki gebe egitim programina gidicem 6 hafta suruyor haftada 1 sefer 4 saat. Illa orda dogum yapmak gerekmiyor disaridan gelenleri de kabul ediyolar düşünen varsa gidebilir. Benimki haftaya çarşamba başlıyor her çarşamba 13.00-16.00 arası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…