Benimdee gecen hafta cok az bir miktar suyum gelmisti. Ve sanirim ufak kacaklarim var doktor seviyesi iyi onemli degil dedi. Kendini korkutma. Demekki olabiliyor bu haftalarda
Çok şükür kesede kaçak fln yokmuş suyu gayet iyi aşırı enfeksiyonum varmış ondan su gibi akıntım varmış bu tarz şeyleri ihmal etmemek lazım çünküGeçmiş olsun canım, inşallah korktuğun gibi değildir.. Allah korusun kuzunu..
bende turgut ozala gıdecegım ınsallah hatta sıkıntı olmazsa dogumda yaparım orda dıyorum. hacettepede randevu ısını nasıl cozuyorsunuz ben alerjı testı ıcın gunlerce aradımda telı bıle dusuremedım :)Evet Ankaradayım aslında burda da yüksek fiyatlar ama en azından üniversite hastaneleri uygun. Bazı özelden kayyum atanarak alınmış devletler de çok güzel. Ama tabi devlet nihayetinde yanında erkek kalamıyor doğuma giremiyor vs. Acıbadem, Memorial, Koru, Medicana Başkent burda da fiyatlar pahalı
Masllah canim allah yavrularimizi korusunSelam kızlar nasılsınız, biz bugün doktora kontrole gittik. Bebiş maşallah geçen hafta 280gr dı bu hafta 345 olmuş22cm boyuymuş. Eşime diyorum orta boy Ego geliyo
Ayaklarımın şişmesini sordum normal bu aylarda falan dedi ama ilaçlara başladıktan sonra böyle oldu falan dedim hareketsiz çalıştığın için şişiyodur vs dedi. Ama ben bugün hiç bi ilacımı içmedim, ayaklarımın şişliği indi... progestanı haftaya bırak dedi. Bebekte kesede rahim ağzında çok şükür hiç bi sıkıntı yok. Bende deniyicem gün gün hangi ilaç şişlik yapıyo. Ama demir yapmıyo ondan eminim.
Bugün az yürümedim kilometrelerce yürümüşümdür ama akşam baktığımda ayaklarımda şişlik yoktu öğlen saatlerinde şişti hemde..
Eşime bağımlı kalamam çünkü eşim şehir dışı iş seyahati çok fazla yapıyo.o yüzden ben kendime göre almam lazım.o zmn baston tarzı olanlara mı bakayım.ama onlar büyük çocuklar için değil miSenle aramızda 2 gün var canım benim 2. Çocuk ve 2 kaybım var. Zayıf biriyim karnım da küçük ilk çocukta 18 haftada bu sefer de 16 dan sonra küçük pıtpıtlar hissettim. Seninle benzer şeyleri yaşadığım için sürekli tedirgindim acaba iyi mi kalbi atıyor mu diye. Hatta kafayı yeme noktasına geldim bir ara. Öncelikle hareket dediğimiz şey çok öyle belirgin büyük bir hareket değil. Çook küçük bir dokunma gibi ve uzanıp kendini dinleyip odaklanmadan farkedemezsin. Mesela bazı arkadaşlar eşlerinin falan da hissettiğin söylemişti ben kendim bile zor farkediyorum eşim falan mümkün değilbir kere hissedip günlerce hissetmediğin de olacak korkma bu da normal. Fakat için rahatlasın diye bi sağlık ocağına git ve sonra sakin kalmaya çalış
Ben de tercihimi park yataktan yana kullanırdım. Anne yanı beşikler küçük gerçekten. Kısa bir süre kullanımı olacak ve sonra onu koyacak yer bulamıyorsun. Odayı hemen ayırmayı düşünsen bile her çocuğun mizacı farklı belki geceleri çok uyanacak ve sen iki oda arası gidip gelmekten mahvolup kendi odanda yatırmaya devam edeceksin mecburen öyle de düşünmek lazım
Canım dışarı her çıktığında eşinle falan mı olacaksın yoksa kendi başına yürüyerek de biryerlere gidecek misin? Şunun için soruyorum eğer tek başına çıkman gerekecekse mesela market kuaför falan küçük ve hafif baston gibi bir araba olmalı ki tek başına rahatlıkla çıkabilesin. Ben önce travel sistem büyük bir araba aldım puset de içinde dahil olsun diye. Sonra puseti hiç kullanmadım çocuğum sevmedi yepyeni duruyor. Araba da çok ağırdı bina giriş çıkışında sorun yaşadım 6 ay eşime bağlı kaldım. Sonra ucuz bir baston aldım vee yaşasın özgürlük hergün yürüyüşe çıktım çocuğu bebek arabasına atıp, avm de rahatça dolaştım. Hatta ek gıdaya geçtikten sonra çorbasını ya da yoğurdunu falan alıp parka gidiyordum orda yediriyordum
Bende zeynep kamildeki gebe egitim programina gidicem 6 hafta suruyor haftada 1 sefer 4 saat. Illa orda dogum yapmak gerekmiyor disaridan gelenleri de kabul ediyolar düşünen varsa gidebilir. Benimki haftaya çarşamba başlıyor her çarşamba 13.00-16.00 arası.
Ya sormayın oranın telefon işi iptal. Benim kuzenim intörn doktor o aldı bizzat hocadan. Turgut Özal gayet güzel ya riskli olmasa gebeliğim orda da düşünürdüm.bende turgut ozala gıdecegım ınsallah hatta sıkıntı olmazsa dogumda yaparım orda dıyorum. hacettepede randevu ısını nasıl cozuyorsunuz ben alerjı testı ıcın gunlerce aradımda telı bıle dusuremedım :)
olmuyor beceremiyorum 3 kayıp verdim şimdi bu zamana gelipte bu bebeğimi kauybetcem korkusu bni delirtiyor resmen :'( sizler kaçıncı haftanızda hissettiniz nasıldı ilk hisleriniz tarif edebiklirmisiniz?
Çok sevindim cnm gözünaydin Kübra candır bnm küçük sipam o :) tekrar gözünaydin sağlıkla kucağına al insSebiss canim bugün gittim hastaneye detayli ultrasona girdim cok sukur hersey yolundaydi. Biraz yogun bi gündü anca yazabildim cok teşekkür ederim yardimlarin icin. Kübra hanimda sagolsun adını duyunca yardimci oldu
Evet canım tanemde karar kıldım ama tanem su mu koysam diye bu seferde o aklıma düştüTanem derim canim tanya yabancı bir isim gibi hissettirdi
Kız Allah seni ne etmesin:))Tanem daha hoş geliyor kulağa.Ama ileride sevdiceği Tanemim mi diyecek yoksa bitanem mi diyecek ben orasını düşünüp koyamazdım galiba ya Bir de isimlerin anlamları karaktere çok sirayet ediyor bunu da unutmamak lazım canım.
Aynen hatta biz kadınlar bu kadar ince düşünürken, kalk karıı bi çay koy dicektir belkideHaha bunu mu dusundun kizillaki biseyler dicektir sevdicegi isim koymasan bile
Valla yine kötünün iyisiymiş o canım, ben 4bine kadar kafamda tamam olur demiştim ama 4ün üzeri imkanlarımı aşıyo..Doğumlar pahalı malesef bende medipol hastanesine gidiyorum normal dogum 2600 sezeryan 3500 ne yapiyim anadolu yakasında da bana yakın iyi hastane yok
Amin canımm çok teşekkür ederimMasllah canim allah yavrularimizi korusun
onu ne için alıyoruz canım ?Hey Allahım 2 haftanın sonunda bi doppler randevusu aldım hep internet sayfasından deniyordum mrhs nin bu sefer uygulamadan direk doktorun üstünü tıklayıp gece 12de aldım ama tam 23+3 de oluyoruz yani kıl payıyla yakaladım. Artık doktor rahat rahat bakar 6 aylık oluyor nerdeyse
Beni 6 Ağustos'ta sağlık ocağından çağırdılar şeker yüklemesi için sermet sağol 24. İle 28.haftalar arası yaptır dedi.yani 23+6 sıkıntı olmaz canım.bu arada Ağustos'a ege hanıma randevu aldın mı canım.
sağlık ocağı yakın ama çalıştığım için iş yerim izin vermio devamlı devamlı dün akşam birden bişey oldu sanki hiç yaşamadığım için tanımlandıramıyorum belkide olanlar kızımdır ama ben anlamıorum insan korkuyor elinde olmadan sağolun hepiniz içimi gerçekten rahatlattınız aslındaHepsi aynı olacak diye birşey yok. Stres yapmayın, aklınıza kötü şeyler getirmeyin lütfen. İnşallah sağ Salim kucağınıza alırsınız, iyi haberlerinizi bekliyoruz. Sağlık ocağına gidin yakınsa. Ki bir kere benim kalp atışı duyamadılar. Onda bile panik olmayın.
Ben ilk gebeliğimde daha erken hissetmiştim; 4 aylıkken. O zaman zayıftım sanırım etkisi var. Hafif gaz varmış da içimde patlıyormuş ya da sizin dediğiniz kelebek gibi. Gittikçe şiddeti arttı anladım ki Bebek hareketiymiş o. Fakat sonra hiç hareket hissetmemeye başladım. Arada kayar göbeğim dalgalanırdı; 7 aylıkken. Son ay günlük hareket takibi nasıl yapılır anlamıyordum; Bebek hareket etmiyordu. Sağ Salim doğdu çok uslu, akıllı bir bebek oldu.
Yapıyor canım ben sağlık ocağına aşı için gittiğimde yükleme için tarih verdiCanım şeker yükleme testlerini sağlık ocakları yapıyor mu. eğer öyle ise hastaneye gitmek ile uğraşmayayım.. sağlık ocağı daha yakın bana.
Günaydın kızlar nasılsınız? Ben 2 gündür demir ilacım hariç diğer ilaçları içmedim, ayaklarımdaki şişlikler indi. Şimdi deneyip bulucam bakıym decavit mi magnorm mu şişlik yapıyo bana. Progestanı daha önce kullanmıştım bişey olmamıştı zaten doktor haftaya bırak dedi. 1haftaya yakın o şişliği çektim ama ne kötüymüş ya.. hala çok çok az şişler ama hadi o da bu aylarda olsun diğer türlüsü çok çok kötüydü
Canım bana iş yerindeki tecrübeli ablalar tuzu muhakkak azalt tuz şişlik yapar dediler. Bende şimdi mümkün olduğu kadar tuzu az kullanmaya çalışıyorum. Belki onunda bir etkisi vardır. Sana da söylemek istedim. Ama tabi ilaçlardan da olabilir. kime nasıl yan etki yapacağı belli olmuyor. Bende vitamin decavit demir ferrum fort ve balık yağı alıyorum.... bu kadar ilaçtan sonra bende şiştim ama kilodan....:)....:)
Yapıyor canım ben sağlık ocağına aşı için gittiğimde yükleme için tarih verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?