2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kuzum bugün benim de gittiğim perinatolog karnımdan ölçtü 29 mm dedi iki hafta önce acildeki doktor vajinal 37 mm demişti karından 40 mm demişti sürekli değişiyor ben anlamadım doktora da söyledim. Dedi ki rahimde bir değişiklik yok kasılmalar etkilememiş rahmin şekli değişmemiş dedi ona da bakıyorlar sanırım risk durumu açısından ama ben yine de tedirgin oldum açıkçası 29 mmden. Profesör de alttan daha doğrudur merak etme diyor.

Yasadigimiz onca sikinti yetmiyor gibi bide isyerinde sikinti yasatiyorlar. Valla bende yildim. Satistayim ben . Teknik satis hem kendi musterilerim hem yeni musteri kovala hemde benim olmayan sirketinnve diger satiscilarin musteri sikayetleri ile ilgilen. Ustune laf soz. Haziran ayi cok kotu gecti piyasa kotu secim ramazan durgunluk. Gelmis bugun mudurum satislari artirin dio nasil dedim indirim yapin da artiralim. Hayir 5 ay satis iyi bi ay dusmus ki sebep belli %30 zam geldi kimse yansitmadan yansittilar. Kac musteri kaybettim. Mucize bekliyorlar. 37 ye kadar dayanamicam sanirim. 32 de cikicam izne. Allah senin de yardimcin olsun. Vicdan herkeste bulunmayan bir nimet allah vicdanli insanlara denk getirsin.

Ilaclardan bahsedilmis. Bence o olay doktordan doktora degisio ilk gebeligimse dunyanin ilacini kullaniyordum. Bunda ne demir ne d vitamini bisey kullanmiyorum. Tek kullandigim vitamin momvital kilo yapmayan kalorisiz bir vitamin ayrica icinde prebiyotik oldugu icin cektigim kabizlik probleminide iyi geldi. Doktor demir seni mahveder simdi yeni rahatladin bakariz sonra hal caresine dedi. Damar yoluyla verilen demir kan olmuo demir ilacini damardan veriolar hem daha zahmetsiz hemde daha hizli etki edio. Dogumda kan kaybedince oyle takmislardi. Bende ayrintiliya daha girmedim haftaya gidecegim onun disinda bebekle ilgili hic hazirligim yok 3 5 parca kiyafet aldim o kadar. Oglandan kediden kiza sira gelmio :))

Canım çok afadersin bilmiyorum ögrenmek icin soruyorum serklaj dedigin nedir neden yapılır biraz bu konuda cahilim sanki ögrenmek istedim ins hayirlisiyla dogumunuzu yaparsiniz
Estağfurullah öyle şey olur mu insan başına gelmeyince öğrenmiyo bazı şeyleri. Rahim ağzında açılma oldu benim 16-17. haftalarda o yüzden dikiş atıldı. Yani dikişlerle bebeğim tutunuyo rahimde. Dikişler bazılarında doğuma kadar dayanıyo bazılarında daha erken patlayabiliyor. O yüzden bizim hamileliklerimiz diken üstünde gidiyo

pinkstrap la aynı durumda olduğumuz için yazmadan duramadım. Ölçümleriniz çok güzel ama ki açıklık olmasında rahimin şekli değişiyor. Benim huni şeklini almıştı ben çok net gördüm ultrasondan. Ki perinatologlar bu konuda daha da uzman. Bence boşu boşuna kendini sıkıntıya sokma

Anladım canım allah kolaylık versin sürekli istirahat edin bari bebeklerimiz iyi olsun önemli olan o canım insallah hayorlisiyla kucaginiza alirsinız sende pinkstrap ta sizin isiniz bizdende zormus canim

Ahh sorma zaten enerjimiz bebeğe gidiyor, artı onun üzerine halen iş için enerjik olmaya çalışıyoruz müşterilere karşı bide gel bu müdür bozuntularıyla uğraş. Bugun ağlarken Allaha havale ettim inşallah seninde işin rast gitmez dedim hıçkıra hıçkıra ağladım karnım kas katı kesildi. Kendimi geçtim Bebeğimin vebali onun boynuna. He bide yazmayım etmeyim gerilmeyim germeyim diyorum kaynanamlada sorunlarım var hadi diyosun salla gitsin onu ama 8-9 saat sonuçta yöneticilerimizi görüyoruz hadi bunlarıda salla gitsin diyemiyorsun. Aynen bende uzunca raporlar alcam son aylarda. Amin seninde yardımcın olsun canım...

Canım çok teşekkür ederim Allahım pır pır atan her geçen güne şükreden kalbimizi kucağımızı yavrularımızla doldursun sağ salim. Pink karından bastırarak ölçüm demiş ya ben de hiç katından bastırma olmadı sadece alttan direk ölçüldü mesane doluluğuna göre değişir dediler ama hunileşme yok dediğini duydum. Bende de bir sürü risk var baştan beri Rahim ağzı tahrişi böbrek büyümesi plesenta pozisyonu gibi. Ekim ayına ulaşırsam şükredicem. Pinke dua ediyordum şimdi seni de ekleyeceğim Allah yardımcımız olsun canım.

Allah yardımcın olsun canım üzülme malesef kadınlar genel olarak daha anlayışsız neden bilmiyorum lisede kadın öğretmenler hep kalbimizi kırardı hiç sevmezdim şimdi ben iyi olmaya çalışıyorum. Bunun sebebini bir hocamız kadınların kıskançlıktan dolayı böyle olmasına bağlamıştı. Sen de beni kıskanıyor yeeeaaa diye kendini rahatlat hatta şımart hiç takma Senin isteklerin bitmiyor deyince 'bitmez işte öyle' diye dalgaya vur Ben de bunları eşimden öğreneceğim inşallah yavaş yavaş

Vajinal olan doğru ölçüm canım ama 2 Hafta önceki sonuçlara göre 29mm az, Sınır 30 değer korkulacak bir değer değil de, doğru ölçtüyse 37 den 29 a düşme varsa kısalmayı işaret eder, Kontrolün ne zaman? Tekrar vajinal ölçtür. Ve evet Kısalma olduğunda rahim yapısı değişiyor
Bana rahim ağzı yetmezliği tanısını koyan perinatalog şey demişti, 35 ten 26 ya düştüyse kesin kısalma var derdim, ilk değerini bilmiyorum erken doğum öykünden dolayı önlem olarak serklaj yapalım derim. Ben o arada daha uzman birine gittim, rahmin yapısında değişme var açılma olmuş, kısalmış sende kesinlikle rahim ağzı yetmezliği var dedi.
Yani Perinataloğun bana söylediği düşme sende olmuş o zaman, sen bir kere daha düzgün bir ölçüm yaptır.

Canım şöyle bir durum da var benim Rahim ağzı bundan bir buçuk ay önce kadar da yine karından 29 çıkmıştı bir hafta sonra vajinal 42 Çıkmıştı. Acaba sürekli başka doktor ve ultrasonda ölçüldüğü için mi böyle oluyor? Çünkü bugün tedirgin olunca doktor rahimde bi sıkıntı yok dedi çok rahattı. Burda sevilen bilinen bir perinatolog, Üniversitede hoca. Ben evham yaptıkça da eşim kızıyor kendinibboşa üzüyorsun diye. Bir sonraki kontrol 3 hafta sonra.

Allah razı olsun canım İnşallah hep beraber kazasız belasız atlatıcaz uykusuz gecelerimizi konuştuğumuz günlerimiz gelecek, Soranın sen olduğuna çok üzüldüm, herkes sınanıyor da, sana yağdır mevlam gibi oldu Allah yardımcın olsun. Açılmada hunileşme olurmuş onda sorun yok dediyse iyi ama sen yine de ölçümü tekrarlat biri bir yerde hata yapıyor bakalım hangisi inşallah 2. sidir

Valla bu hamileligim de o kadar cok sikinti yasadim ki anlatsam roman olur. Hic aglama canim degmiyor. 12. Haftamda o kadar bunalmistim ve lanet etmistim ki yasal sure dolmasa bebegimi aldiracak noktadaydim. Sunu anladimki once sen kendini dusuneceksin. Gerisini bosvereceksin. Yasadigin sikintilar hep sana ve bebegine kimse cekmiyor senden baska. O yuzden kimse anlamio. Ahh gece gece dertlendim. Yine. Bi dusa gireyimde kendime geleyim.

Doktorların Ölçümlerinde anormallik olduğu kesin, 3-5 olsa neyse 13 nasıl bir fark.
Kendini tabi ki üzme sorun olduğu zaman baştan öğrenip önlem alabilmemiz ne kadar güzel. Stres bizim ihtiyacımız olan en son şey.

Benimde bastırarak ölçülmemişti ama açıklık barizdi. Çok teşekkür ederim canım inşallah hepimiz vaktinde sağ salim kucağımıza alırız

Kızlar biz de bugün hastane hastane gezdik resmen... Medicana, Medipol, İstinye liv, Reyap. Taşınmaktan çok bu yordu resmen... Dün gece yine kanamam oldu, az miktarda da olsa. Hastanelerden sadece Reyapı beğendim, onda da gittiğim doktor canımı çok sıktı. Düşündükçe soğuyorum resmen doktordan. Büyük ihtimalle kötülüğüne yapmadı ama saçma sapan şeyler söyledi. Umursamadı resmen.

Mesela şey oldu; Tedavi üzerine oldu bebeğimiz ve sıkıntılar yaşadık, anlatmaya çalıştım özet de olsa bilsin diye. Önceki doktorum neredeyse ev içindeki hareketlerimi bile kısıtlamamı söyler hep. Eşim de taşınırken çok kızdı, uzanma ileriye, eğilme, yorma kendini, ayakta çok durma diye. Bu doktordan da aynı şeyleri duymayı bekliyor eşim garibim, dedi doktor hanım eşim eğilmeyecek yorulmayacak dimi. Kadın aa uzansın da zıplasın da puff niye yapmayacakmış, sanki ben ne kanamalı kadınları doğurttum nolcakmış filan dedi. Kendimi resmen öyle kötü hissettim ki. Sanki ben naz niyazdan mı yatıyorum... Dedim bir saat yürüdüm avmde de adet gibi kanamam oldu (doktora demiştim daha yeni kanamam oldu diye) iite progestan kullanmama glifor kullanmama biraz uzak yaklaştı. Sonra kendi dedi progestanın etkisi kanıtlanmış kullan diye filan. Bir dediği bir dediğini tutmadı.

Bir de mesela karnımı açtı ultrason için pat diye aa bu ne böyle şimdiden çatlamaya başlamışsın dedi. Ay o kadar kötü oldum ki kızlar anlatamam ya. Bu arada hopla zıpla deyince ben de dedim zor bulduk zaten çocuğu iki yıl tedavi gördük nasıl kıyayım. Aa siz de çok üstüne titriyorsunuz ama böyle giderse doğunca da çok şımartısınız siz bu çocuğu dedi. Sana ne yani çocuk benim çocuğum, ister şımartırım ister şımartmam sonuçta herkesin çocuğu kendine kıymetli...

Eşim bir daha seni bu doktora hayatta getirmem dedi. Berbat geçti günümüz. Yorulduğumuzla kaldı resmen...

Kıyamam ya böyle söyleyen insanlara da doktorlara da o kadar kızıyorum ki anlatamam. Bazı insanlar bazı şeyleri kolay elde edince sonuç böyle oluyomuş gibi geliyo... Hiç kafana takma canım. Herkesin evladı da kendine istediği gibi yetiştirir. Sen kendini yorma , dikkat et. Bu kadar zorluğun ardından elbet mükafatı gelecek. Rabbim herkesin yardımcısı olsun

Bosver doktoru bir daha gitmezsin, sen naz yapıyor olarak görünmemişsin de bazi doktorlar yatırmıyor gerçekten, Ee kanama neymiş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…