Allah yardimcin olsun canim herkes sag salim dogurup buyutur insaAllah bebegini. Tefekkur halindesin hep masaAllah ☺Yok canım ne kusuru :) Erken doğuma karşı önlemimizi aldık bekliyoruz bakalım Rabbim neyi uygun görürse artık, şimdilik bir sorunumuz yok çok şükür.
Orda yiyecek durumunuz ne bilmiyorum ama protein de bebeğe kilo aldırır.
Çok şükür :) inşallah ya hep beraber son aya gelseydik hayırlısıyla.Allah yardimcin olsun canim herkes sag salim dogurup buyutur insaAllah bebegini. Tefekkur halindesin hep masaAllah ☺
Çok şükür :) inşallah ya hep beraber son aya gelseydik hayırlısıyla.
Ooo balık bebek için süper besin, şifa olur inşallah
Geçmiş olsun ben duymadım hiç, bilen varsa yazar ama bugüne kadar etkilememişse, bundan sonra dikkat ettiğin takdirde etkilemez demek ki.Detayli ulturasonda bebege giden besin damarlarindan birinde daralma cikti basina gelen daha once duyan var mi biz tedirgin anneler doktorum beslenmene dikkat etmezsen gelisim geriligi olabilir dedi suanda gayet iyi dedi 22, haftadayim bu arada cevap yazarsaniz cok sevinirim simdiden herkese cok tessekkur ederim
Insallah canim tesekkur ederim yine de yazdigin icin insan konusunca stresi azaliyor kac haftalik gebesinGeçmiş olsun ben duymadım hiç, bilen varsa yazar ama bugüne kadar etkilememişse, bundan sonra dikkat ettiğin takdirde etkilemez demek ki.
20 haftalık. Forumda benzer bir konu açılmış onu biraz incele istersen inşallah işine yarayacak bilgi vardır. Çentik olarak artırsan da bulursun 1-2 kişiden hatırlıyorum, bende bakayım bulunca atarım.Insallah canim tesekkur ederim yine de yazdigin icin insan konusunca stresi azaliyor kac haftalik gebesin
Detayli ulturasonda bebege giden besin damarlarindan birinde daralma cikti basina gelen daha once duyan var mi biz tedirgin anneler doktorum beslenmene dikkat etmezsen gelisim geriligi olabilir dedi suanda gayet iyi dedi 22, haftadayim bu arada cevap yazarsaniz cok sevinirim simdiden herkese cok tessekkur ederim
Cok tesekkur ederim cok guzel anlatmissiniz icimi cok rahatlattiniz doktorumda bana coraspin verdi bi de protein agirlikli beslenmem gerektigini soyledi tansiyonunu takip atlinda tutmalisin dedi bide protein agirlikli beslenmezsen bebegin geriden gelebilir dedi onun disinda pek bi sey soylemedi kilo cok onemli degil onemli olan saglikli dogmasi benim icin Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin cok mutlu oldum yazdiklarinizi gorunce 1 ay sonrasi icin cagirdi doktorum beni seker yuklemesi icin nasil dayanacagim bilmiyorumpinkstrap tabii
F fthdry Merhaba; öncelikle çok geçmiş olsun. Ilk önce şunu söyleyeyim 20. Haftalarda tespit edilen çentikler 24. Hafta civarı yok olabiliyor, dilerseniz bir kez daha kontrol ettirirsiniz.
Benim iki damarda da vardı, iki taraflı çentik biraz daha ciddi bir durum. Genelde zayıf hamile kalanlarda, yoğun çalışan hamilelerde karşılaşılabiliyor. Bir de stres tabii.
Sizin tek taraflıymış, korkmamanızı elinizden geldiğince bu durumu unutup kalan haftaları daha sakin geçirmenizi tavsiye edebilirim.
Ben bu durumdan erken doğum riski bile yaşamadan kurtuldum. Herhangi bir tedavi gerekmedi sadece salça, tuz kullanımını kısıtladım, bol bol klasik müzik dinlememi doktorum tavsiye etti. Elimden geldiğince sakin devam ettim. Bir de doktorum yatış pozisyonunu çentik durumuna göre önermişti dilerseniz bir sorun.
Sonuc olarak bebeğim sadece biraz küçük doğdu 2300 civarı. Onun dışında hiçbir sıkıntı yaşamadık.
Rahat olun, sonrasında bunu çok sorun ettiğiniz için şaşıracaksınız bile.
Şimdiden sağlıklı doğumlar diliyorum.
Merak etmeyin, her şey çok güzel olacak.Cok tesekkur ederim cok guzel anlatmissiniz icimi cok rahatlattiniz doktorumda bana coraspin verdi bi de protein agirlikli beslenmem gerektigini soyledi tansiyonunu takip atlinda tutmalisin dedi bide protein agirlikli beslenmezsen bebegin geriden gelebilir dedi onun disinda pek bi sey soylemedi kilo cok onemli degil onemli olan saglikli dogmasi benim icin Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin cok mutlu oldum yazdiklarinizi gorunce 1 ay sonrasi icin cagirdi doktorum beni seker yuklemesi icin nasil dayanacagim bilmiyorum
Muhtemelen aynı şey; benim doktorum çentik ya da direnç diyordu daralma kelimesini hiç duymadım. Ama anlattıklarınız ve verdiği tedavi çentikle aynı.Cok tesekkurler Allah cumlemize saglikla buyutmeyi nasip etsin insallah birsey daha sormak istiyorum daralmayla centiklesme ayni sey mi oluyor acaba
Benimde öyle 2-3 gün geriden geliyo hep ama önemli bisey olsa doktor soylerdi diye düsünüyorum o yüzden ben cok takmadim. Hep hersey normal haftasiyla uyumlu diyor cok sükürSelam herkese uzub sure oldu yazmayali. Bi tebrik birakcam burayapinkstrap tahminin dogru cikti Allahin izniyle kizim olacak❤ ufaklik 2 gun geriden geliyormus varmi benim gibi olan ilerde tamamlaniomu haftasi ile uyumlu oluyor mu? oglanlarda boyle degildi kiz oldugu icinmi geriden geliyo?
Doktorların Ölçümlerinde anormallik olduğu kesin, 3-5 olsa neyse 13 nasıl bir fark.
Kendini tabi ki üzme sorun olduğu zaman baştan öğrenip önlem alabilmemiz ne kadar güzel. Stres bizim ihtiyacımız olan en son şey.
Ahh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki ben bu süreçte ne zalim doktorlar gördüm. Kadın doğumcuların aslında geneli böyle sana iyi doktor denk gelmiş. Bana da yat diyen bir iki doktor oldu onun dışında acillerde karşılaştığım doktorlar asistanlar kanamam varken bile düşecekse zaten düşer sakın yatma gerek yok dediler ama ben kendimi gözlemledim ve iki hareket etsem kanama olduğunu şiddetlendiğini anladım ve ilk üç ay kesinlikle hep yattım. Kimseyi takmadım. Çünkü kanama var diye hastaneye yatırıyorlar ama biz evde yatınca uuu sürekli yatma gündelik hayata dön diyorlar. Bunu da galiba vücutta pıhtılaşma olmasın diye söylüyorlarmış. Şimdi bile ağrım var diye hastaneye gitsem, haftan zaten küçük doğarsa yaşamaz yapacak çok da bi şey yok diyorlar. Yüzüme yüzüme yaa. Karnımdaki gaz değil laaan çocuk evlat can diye bağırasım geliyor. Çok acımasızlar. Bir de bir doktor eski bilgiler yatmak istirahat üzerineydi tıp gelişti ve yatmak tam tersi düşüğe sebep oluyor dünya üzerinde güncel bilgiler böyle dedi. Ama ben hastaneye gidip ayakta kaldığım merdiven çıktığım gün yoğun kanama yaşıyorsam bunu da hiçbir bilgi ve tecrübeye değişemem kimse kusura bakmasın yani. Şimdi de kasılma dolayısıyla iki doktor da yat erken doğum olur dedi, eşimle girdiğim doktor gündelik hayatına dön bence kasılmadan bi şey olmaz normal bol su iç dedi. Ben de aynı senin gibi naz yapıyor gibi oldum ve utandım. İnşallah sağ salim bir doğursaydık zamanında sağlıkla.Kızlar biz de bugün hastane hastane gezdik resmen... Medicana, Medipol, İstinye liv, Reyap. Taşınmaktan çok bu yordu resmen... Dün gece yine kanamam oldu, az miktarda da olsa. Hastanelerden sadece Reyapı beğendim, onda da gittiğim doktor canımı çok sıktı. Düşündükçe soğuyorum resmen doktordan. Büyük ihtimalle kötülüğüne yapmadı ama saçma sapan şeyler söyledi. Umursamadı resmen.
Mesela şey oldu; Tedavi üzerine oldu bebeğimiz ve sıkıntılar yaşadık, anlatmaya çalıştım özet de olsa bilsin diye. Önceki doktorum neredeyse ev içindeki hareketlerimi bile kısıtlamamı söyler hep. Eşim de taşınırken çok kızdı, uzanma ileriye, eğilme, yorma kendini, ayakta çok durma diye. Bu doktordan da aynı şeyleri duymayı bekliyor eşim garibim, dedi doktor hanım eşim eğilmeyecek yorulmayacak dimi. Kadın aa uzansın da zıplasın da puff niye yapmayacakmış, sanki ben ne kanamalı kadınları doğurttum nolcakmış filan dedi. Kendimi resmen öyle kötü hissettim ki. Sanki ben naz niyazdan mı yatıyorum... Dedim bir saat yürüdüm avmde de adet gibi kanamam oldu (doktora demiştim daha yeni kanamam oldu diye) iite progestan kullanmama glifor kullanmama biraz uzak yaklaştı. Sonra kendi dedi progestanın etkisi kanıtlanmış kullan diye filan. Bir dediği bir dediğini tutmadı.
Bir de mesela karnımı açtı ultrason için pat diye aa bu ne böyle şimdiden çatlamaya başlamışsın dedi. Ay o kadar kötü oldum ki kızlar anlatamam ya. Bu arada hopla zıpla deyince ben de dedim zor bulduk zaten çocuğu iki yıl tedavi gördük nasıl kıyayım. Aa siz de çok üstüne titriyorsunuz ama böyle giderse doğunca da çok şımartısınız siz bu çocuğu dedi. Sana ne yani çocuk benim çocuğum, ister şımartırım ister şımartmam sonuçta herkesin çocuğu kendine kıymetli...
Eşim bir daha seni bu doktora hayatta getirmem dedi. Berbat geçti günümüz. Yorulduğumuzla kaldı resmen...
Aynen benimde bu hamileliğim sıkıntılı ve stresli geçiyor hem koşullar hem de fiziksel anlamda. Aynen bende çok kez keşke benim yerime bu bebek başkasına kısmet olsaydı dediğim çok oldu. Biraz kötü zamanımıza denk geldi işte biz bu dertlerle boğuşurken bi taraftanda yaramıza tuz basıyorlar. Evet dediğin gibi üzülen etkilenen ben ve bebeğim oluyoruz onların aklına bile gelmiyoruzdur. Umarım duş iyi gelmiştir :) gunun aydın olsun...Valla bu hamileligim de o kadar cok sikinti yasadim ki anlatsam roman olur. Hic aglama canim degmiyor. 12. Haftamda o kadar bunalmistim ve lanet etmistim ki yasal sure dolmasa bebegimi aldiracak noktadaydim. Sunu anladimki once sen kendini dusuneceksin. Gerisini bosvereceksin. Yasadigin sikintilar hep sana ve bebegine kimse cekmiyor senden baska. O yuzden kimse anlamio. Ahh gece gece dertlendim. Yine. Bi dusa gireyimde kendime geleyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?