- 27 Şubat 2018
- 787
- 778
- 23
- 35
Günaydın ilk sayfada alışveriş topiğinin linki var canım.Günaydın arkadaşlar ben bayramdan beri takip edemedimsayfa nerelerden nerelere gelmiiss.kim bilir neler kacirdim alisveris için başka sayfa mi açıldı?nasıl gireceğim bana yardım edecek olan varmı?çünkü ben daha hiç bişi almadim
Canım değişir değişir de sendeki kadar değişim olmaz.Büyük ihtimalle idrar doluluğu ile ilgili bu değişim. İnternette de en fazla 4mm farkeder diyor. Bugün ölçüm öncesi lavaboya gittim boş diye tahmin ediyorum belki ondan kısa çıkmıştır. Ama bir hafta sonra tekrar ölçtürmeyi düşünüyorum tabi. Ya bunu biz mi öğrenicez adam gibi deseler ya idrarını boşalt gel diye veya idrar durumuna göre değişir diye .Bir de internette 30 mm aşağısı hastaneye yatırılır diyor ama 29 mm ölçen iki doktor da gayet normal bir durum olduğunu düşünerek sakindiler anlayamadım ben.
Eki Görüntüle 2167509
@Gunesin_AnnesiAllah yardımcın olsun canım üzülme malesef kadınlar genel olarak daha anlayışsız neden bilmiyorum lisede kadın öğretmenler hep kalbimizi kırardı hiç sevmezdim şimdi ben iyi olmaya çalışıyorum. Bunun sebebini bir hocamız kadınların kıskançlıktan dolayı böyle olmasına bağlamıştı. Sen de beni kıskanıyor yeeeaaa diye kendini rahatlat hatta şımart hiç takmaSenin isteklerin bitmiyor deyince 'bitmez işte öyle' diye dalgaya vur Ben de bunları eşimden öğreneceğim inşallah yavaş yavaş
Tamam canım sakinleştimCanım değişir değişir de sendeki kadar değişim olmaz.
30un altı hastaneye yatırılmıyor gebelik dikiş atilamayacak kadar ilerdeyse, açılma olup kanama iltihap gibi durumlardan kaynaklı müdahale edilemiyorsa yatiriyor 29 sınırın altı ama riskli bir ölçüm değil, rahmin yapısında değişme yok demişler, sakinlik o yüzden . Sana yapılacak en doğru şey ölçümünü tekrar yapmak.
Çok iyiTamam canım sakinleştim
Kızlar biz de bugün hastane hastane gezdik resmen... Medicana, Medipol, İstinye liv, Reyap. Taşınmaktan çok bu yordu resmen... Dün gece yine kanamam oldu, az miktarda da olsa. Hastanelerden sadece Reyapı beğendim, onda da gittiğim doktor canımı çok sıktı. Düşündükçe soğuyorum resmen doktordan. Büyük ihtimalle kötülüğüne yapmadı ama saçma sapan şeyler söyledi. Umursamadı resmen.
Mesela şey oldu; Tedavi üzerine oldu bebeğimiz ve sıkıntılar yaşadık, anlatmaya çalıştım özet de olsa bilsin diye. Önceki doktorum neredeyse ev içindeki hareketlerimi bile kısıtlamamı söyler hep. Eşim de taşınırken çok kızdı, uzanma ileriye, eğilme, yorma kendini, ayakta çok durma diye. Bu doktordan da aynı şeyleri duymayı bekliyor eşim garibim, dedi doktor hanım eşim eğilmeyecek yorulmayacak dimi. Kadın aa uzansın da zıplasın da puff niye yapmayacakmış, sanki ben ne kanamalı kadınları doğurttum nolcakmış filan dedi. Kendimi resmen öyle kötü hissettim ki. Sanki ben naz niyazdan mı yatıyorum... Dedim bir saat yürüdüm avmde de adet gibi kanamam oldu (doktora demiştim daha yeni kanamam oldu diye) iite progestan kullanmama glifor kullanmama biraz uzak yaklaştı. Sonra kendi dedi progestanın etkisi kanıtlanmış kullan diye filan. Bir dediği bir dediğini tutmadı.
Bir de mesela karnımı açtı ultrason için pat diye aa bu ne böyle şimdiden çatlamaya başlamışsın dedi. Ay o kadar kötü oldum ki kızlar anlatamam ya. Bu arada hopla zıpla deyince ben de dedim zor bulduk zaten çocuğu iki yıl tedavi gördük nasıl kıyayım. Aa siz de çok üstüne titriyorsunuz ama böyle giderse doğunca da çok şımartısınız siz bu çocuğu dedi. Sana ne yani çocuk benim çocuğum, ister şımartırım ister şımartmam sonuçta herkesin çocuğu kendine kıymetli...
Eşim bir daha seni bu doktora hayatta getirmem dedi. Berbat geçti günümüz. Yorulduğumuzla kaldı resmen...
Evet hastanede de kantinden aliniyo gazoz gibi hazir yapmislar 50 lik 100 luk ne dedilerse artik aliyosun.ilk kani icmeden veriyosun sonra icip 1 saat sonra veriyosun...
Benimde öyle 2-3 gün geriden geliyo hep ama önemli bisey olsa doktor soylerdi diye düsünüyorum o yüzden ben cok takmadim. Hep hersey normal haftasiyla uyumlu diyor cok sükür
istinyeyi niye beğenmedin canım?Kızlar biz de bugün hastane hastane gezdik resmen... Medicana, Medipol, İstinye liv, Reyap. Taşınmaktan çok bu yordu resmen... Dün gece yine kanamam oldu, az miktarda da olsa. Hastanelerden sadece Reyapı beğendim, onda da gittiğim doktor canımı çok sıktı. Düşündükçe soğuyorum resmen doktordan. Büyük ihtimalle kötülüğüne yapmadı ama saçma sapan şeyler söyledi. Umursamadı resmen.
Mesela şey oldu; Tedavi üzerine oldu bebeğimiz ve sıkıntılar yaşadık, anlatmaya çalıştım özet de olsa bilsin diye. Önceki doktorum neredeyse ev içindeki hareketlerimi bile kısıtlamamı söyler hep. Eşim de taşınırken çok kızdı, uzanma ileriye, eğilme, yorma kendini, ayakta çok durma diye. Bu doktordan da aynı şeyleri duymayı bekliyor eşim garibim, dedi doktor hanım eşim eğilmeyecek yorulmayacak dimi. Kadın aa uzansın da zıplasın da puff niye yapmayacakmış, sanki ben ne kanamalı kadınları doğurttum nolcakmış filan dedi. Kendimi resmen öyle kötü hissettim ki. Sanki ben naz niyazdan mı yatıyorum... Dedim bir saat yürüdüm avmde de adet gibi kanamam oldu (doktora demiştim daha yeni kanamam oldu diye) iite progestan kullanmama glifor kullanmama biraz uzak yaklaştı. Sonra kendi dedi progestanın etkisi kanıtlanmış kullan diye filan. Bir dediği bir dediğini tutmadı.
Bir de mesela karnımı açtı ultrason için pat diye aa bu ne böyle şimdiden çatlamaya başlamışsın dedi. Ay o kadar kötü oldum ki kızlar anlatamam ya. Bu arada hopla zıpla deyince ben de dedim zor bulduk zaten çocuğu iki yıl tedavi gördük nasıl kıyayım. Aa siz de çok üstüne titriyorsunuz ama böyle giderse doğunca da çok şımartısınız siz bu çocuğu dedi. Sana ne yani çocuk benim çocuğum, ister şımartırım ister şımartmam sonuçta herkesin çocuğu kendine kıymetli...
Eşim bir daha seni bu doktora hayatta getirmem dedi. Berbat geçti günümüz. Yorulduğumuzla kaldı resmen...
kızlar benimde bugün midem bulanıyo karnımın alt kısmı yani kasıklarım ağrıyo. çok kötü hissediyorum kendimi. ağrıdan sonra bulantı eklendi
Herkese merhaba, Aralık annelerinde sordum sizlerden de bilgi almak istiyorum, vakti olan varsa cevaplarsanız sevinirim:)
1-Bebek bezi hangi marka tavsiye edersiniz? Biraz araştırdım prima genelde pişik yapmış, molfix daha çok sevilmiş bir de yıkanabilir bezler var ama onunla uğraşamam sanırım.
2-Islak mendil yenidoğanda ne derece sağlıklı? Temizleme pamuğu kullanan oldu mu daha önce? Makyaj temizleme pamuğuna benziyor galiba internetten baktım da. Daha mı iyi olur böyle bir şey alsak, en azından dönüşümlü kullanılır.
3-Bebek kıyafetlerini yıkamak için hangi deterjan önerirsiniz? Froch nasıldır?(daha önce dalin kullanmıştım kendim için kötü kokuyordu )
4-Bebek bakım ürünü olarak hangi marka düşünülmeli? Rossmannda satılan babydream ürünleri var, ben cildim alerjik diye bunlardan bir kaç krem vs alıp kullanıp memnun kalmıştım ama bebek için nasıldır? Veya mustela markası çok övülüyor onu mu tercih etmeli?
5-Babyvac burun temizleyiciyi kullanan oldu mu? Çok mantıklı geldi bana süpürgeye takılarak hafiften çekiyor, yorumlar güzel, videoları da var ama işin içinde süpürge olunca acaba mı deniyor
6-Bebeğin yatağı, yastığı falan neyden olmalı? Elyaf olmaz herhalde, pamuk mu, kaz tüyü mü, yün mü nedir
Diğer büyük şeylere geçemedim daha beşikti, arabasıydı:)
ben açığım ama anca hafta sonu güneş görüyorum hafta içi kndimizi odaya kapatıoz çalışmaktan sabah girioz akşam çıkıoz iştenBana devam edeceksin dediler. Ben kapaliyim normalde de cok gunes gormeyince kullaniyorum. Sen gunesleniyosan fln o zmn ara ara kullanirsin ama kafana gore birakma. Hamilelikte hormonlar cok inisli cikisli oldugu icin eksikliginde farkinda olmadan bunalima giriyosun maalesef ben bunu cok yasadim. Degerlerim normal ama iste bebek herseyi somurdugu icin biz aslinda kendimize kullaniyoruz
dün patronlar memleketten kayısı getirmişler bende çok severim, gün içinde 8tane falan yemiştirim ama kocaman kocaman değildi normal boyutunda. akşam o afedersin ishale çevirdi ama sonra bidaha olmadı. ondan olabilir mi acaba? progestanı içtim yine aptallaştırsada korktum açıkcasıCanım geçmiş olsun ishal vs var mı? Farklı birşey mi yemistin birşey mi dokundu acaba..
En doğrusunu yapıyorsun canım. Senin yaşadıkların da ortada, nasıl acımasızca düşecekse düşer derler aklım almıyor... Kalpsiz, ruhsuz insanlar... Teşekkür ederim, bunları okudukça doğru düşünüyorum demek sorun bende değil diyorum...Ahh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki ben bu süreçte ne zalim doktorlar gördüm. Kadın doğumcuların aslında geneli böyle sana iyi doktor denk gelmiş. Bana da yat diyen bir iki doktor oldu onun dışında acillerde karşılaştığım doktorlar asistanlar kanamam varken bile düşecekse zaten düşer sakın yatma gerek yok dediler ama ben kendimi gözlemledim ve iki hareket etsem kanama olduğunu şiddetlendiğini anladım ve ilk üç ay kesinlikle hep yattım. Kimseyi takmadım. Çünkü kanama var diye hastaneye yatırıyorlar ama biz evde yatınca uuu sürekli yatma gündelik hayata dön diyorlar. Bunu da galiba vücutta pıhtılaşma olmasın diye söylüyorlarmış. Şimdi bile ağrım var diye hastaneye gitsem, haftan zaten küçük doğarsa yaşamaz yapacak çok da bi şey yok diyorlar. Yüzüme yüzüme yaa. Karnımdaki gaz değil laaan çocuk evlat can diye bağırasım geliyor. Çok acımasızlar. Bir de bir doktor eski bilgiler yatmak istirahat üzerineydi tıp gelişti ve yatmak tam tersi düşüğe sebep oluyor dünya üzerinde güncel bilgiler böyle dedi. Ama ben hastaneye gidip ayakta kaldığım merdiven çıktığım gün yoğun kanama yaşıyorsam bunu da hiçbir bilgi ve tecrübeye değişemem kimse kusura bakmasın yani. Şimdi de kasılma dolayısıyla iki doktor da yat erken doğum olur dedi, eşimle girdiğim doktor gündelik hayatına dön bence kasılmadan bi şey olmaz normal bol su iç dedi. Ben de aynı senin gibi naz yapıyor gibi oldum ve utandım. İnşallah sağ salim bir doğursaydık zamanında sağlıkla.
Arkadaslar canım çok sıkkın.21 haftalık hamileyim ve karnıma darbe aldım.agrı sızı kanama hiçbir şey yok.hemen en yakındaki devl.hast.gittim acilden ultrasonda baktılar kalp atışları var plasentada kanama falan görünmüyor dedi dr.fakat yine içim rahat etmedi ve kendi doktorumu aradım ve birde ona muayene oldum.oda baktı ultrasonla herşey normal görünüyor dedi.kalbi atıyor ve plasentada kanama yok dedi.ama yinede içim rahat değil ya dr.a gidip geldikten sonra bişey olduysa diye.uyuyamıyom iki gündür.sizce olmuşmudur.kanamam agrım falan yok
Bir şey mi dokundu acaba canım? İnce giyiniyoruz yaz diye, pencereden filan soğuk alığ üşütmüş olabilir misin? Çok geçmiş olsun.istinyeyi niye beğenmedin canım?
ne biçim doktormuş o biraz sert çıksaydın ya. ne demekmiş atla zıpla hopla. oldu canım. bu çocuk olması için çekilen stresi üzüntüyü maddi manevi herşeyi karşılayacakmıymış olası bi durumda?
ona neymiş ister ev hanımı olursun ister öğretmen belki doktor yada mühenis, anneliği bununla ölçmek gibi bişey bu saçmalığa bak çok sinirlendim.
heleki karnına yorumuna uyuz oldum. ALLAHım vicdanlı doktorlarla karşılaştırsın hepimizi.
kızlar benimde bugün midem bulanıyo karnımın alt kısmı yani kasıklarım ağrıyo. çok kötü hissediyorum kendimi. ağrıdan sonra bulantı eklendi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?