- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
Oyy maşallah :))Eki Görüntüle 2168317 buda benin 24+0 gobegim :)
Agrisiz dogum diye bisey yok canim. Her turlu aci cekiceksin bundan kacis yok. Neler duydun bilmiyorum ama beynini resetle bu noktada ben baskasinin normal dogumuna bile girdim inan zerre korkacak bisey yok. Sen zaten basta sanci geldiginde dogum mu degil mi onu bile anlamiyosun. Ama yok su olur yok bu okur dersen sezeryanda da risk fazla oluyo. Yengem sezeryan 12 yasinda oglu var hala dikis yeri sizlar donem donem. Ha normal dogum yapip yine sizlayan var. Bu tamamen bunye ile alakali. Esin ona ragmen yine de sezeryan diyosa buyuk ihtimal ozele gitmen gerekecek cunku devlette ozel odan bile olmuyo ben bir yatakta iki kisinin oturarak emzirdigini gordum ki cok buyuk metropol bir sehirde de yasamiyodum. Yani her turlu bir aci cekeceksin sartlari iyi olan yere gitmen daha dogru su asama da. Yine de arastir ama devletleri doktorlarda farkli dusunen cok fazla cunku. Gonlune gore bir hastane bulursun insallahTercih meselesi isteyen sezeryan isteyen normal doğum yapar. Kaldırabileceğimi düşünmüyorum. Eşim bakıcak doğum zamanımda yıllık iznini kullanıcak doğum iznide vericekler ek olarak. Aslında ben normal doğum istiyordum fakat Eşim beni caydırdı. Kesinlikle istemiyor normal doğumu en baştan beri sezeryan olmamı istiyor. Canımın yanmasını istemiyor. Ağrısız doğum varken neden acı çekesin diyor. Normal doğum sonrası olan şeyleri duyduktan sonra iyice soğudu eşim hiç bir şekilde ikna edemedim benide soğuttu benide korkuttu.
Sabah bilerek erken uyanmadm eşim ve kaynım işten gelince kahvaltı ediyolar hazırlamamak için. Kv tıkırdıyodu duydum sonra yine dalmışım çünkü bütün gece uyuyamadım döndüm durdum yatakta en son 5ti uyanıktım. Neyse eşim geldi zili çaldı duydum hala yatmaya devam ediyorum. Yanıma geldi baktı uyandım. Kv kahvaltı hazırladı ya hazır ben de atıştırayım dedim bir baktım sadece kahvaltılık nesi deniyo ona ahşap tepsi içinde zeytin peynir reçel ve tereyağı var onu koymuş masaya. O peynir 1 kişiye yetmez dünden azcık kalmıştı insan içine peynir ekler zeytin ekler hepsi dolapta o tepsinin yanında duruyodu.
Bi domates salatalık doğrar insan, çatal koyar bardak koyar. Hiiiiç bişey. Eşime dedim peynir koy bunları doğrarmısın vs flan eşim gelince kalktı onları yapmaya. Kalkmamı beklemiş kahvaltı hazırlıyayım diye belli.
Sonra sofrada diyo neden kanama oluyomuş kaynım yoktu o ara. Dün dedim ya bebeğin eşi aşağı inmiş ondan oluyomuş diye dedim. Hıı ilk defa duydum ne garip şey dedi. Yani ben yalan atıyorum.. sonra kaynıma dedi sen eve gidince odanda yat ben evi süpüreyim, eşime döndüm bende odamda yatıcam bi zahmet evi süpür dedim güldüm. İstersen ben yaparm diyo kv. Arkadaşım gelcekmiş temizlicekmiş evi sağolsun ondan fayda var dedim. O da arkadaşımı tanıyo, hıı evet evet o yapar bırakmaz kız hamarat temizler mis gibi yapar dedi. Utanmıyo elalemin kızına iş yaptırmaya gönlü raht ediyo. Giderkende süpüreyim istersen dedi. Gidiyorsun zaten kendi evini hallet sen dedim sustum. Şok oldum ama kahvaltıda bunu yapmasını asla beklemezdim..
Sağol canım sana da geçmiş olsun, geçer hemen inşallah
Öyle valla canım kanama hala durmadı
Kv gitti zaten evine şuan yalnızım ablam gelir büyük ihtimalle akşama
İnşallah daha da düşer de rahatlarsın canım
Onlara bu olanlar laylaylom geliyo canım..
Yapmazsa otursunlar kendi evlerinde, tak etti artık hala kanama durmuyoAhh ahh Allah yardimcin olsun bakalim ablan napicak gelinceyapma hicbi is goster esine o yapsin artik. Bol bol dinlen kismeye de kulak asma
Bide diğer dktor Ege beye 345 gram demişti dün diğer doktor 325 gram dedi. Aa kg vermiş dedim vermez yanılma payımız var o yüzden dedi. Okadar kaşar peynir süt vs yemeye ve benim gibi anaya zayıf bir bebiş gelirse şok olurumresmen 7kgyu kendime hibelemişim
Amin insallah. Kizlar bebeginizin haftasi ve kilosu nasil?
öyle de işte canım insan sinirleniyor bazen boş veremiyorsun genelde ben sinirlenip sonra boş verenlerdenim malesef :))))Aman birak ya onlarin istemesiyle zaten olmuyo :) evlat bizim :)
oğlu da herşeyin farkındadırda napsın işte annesi sonuçta ne yaparsa yapsın bu sonu değişmiyor. Annesi oldğu için daha bi görmezden gelme daha bi duymamazlık oluyor.. Ama neticede arada kalan hep koca oluyor zor onun içinde .. Senin için ayrı bi zorluk tabi Allah yardımcın olsun arkdaşım inşallah bu sıkıntıları atlatırsında kimseye ihtiyacın kalmazKatı değil kıskançlık heralde ben bilemiyorm yani böyle konuşunca kendimi kötü hissediyorum ama yakınımdakilere anlatamıyorum, kinleniyolar sinirleniyolar bigün birisi ağzından çıkaracak bu lafları busefer ortalık birbirine giricek. Ben oğlu ona düşman olmasın diye susuyorum ama beni benden ediyo
Bizimkininde kalkmadan yatması lazım en az 15günsüphelerim artıyo şuan valla ben daha bakmam, büyük konuşmayayım ama benim şu anımda bana yardımcı olmayana ben başka anında olmam.. kadın zamanında bana resmen doğum yapacağım zamanları söyledi ya kış aylarında yapma oraya gidemem şu zaman yapma buraya gidemem diye. İmzalı kağıt alırım ben sizden demiştim en son..
Bizde o takıntı oldu yaeşimin isminide öyle yumuşatıyorum o da benimkini
Ege bey diyelim bari
Canm bişey merak ettim sen mide ameliyatı olmuştun ya, sarkman falan oldumu o takıldı aklıma, o sendin dimi şuan tam da toparlayamadm kafamı ama sendin
Bende sürekli yoğurt yada cacık peynir falan tüketiyorum sürekli. Ay inşallah dişlerimize bişey olmaz ya :))Bana da 20+5te 405gram dedi. Ama ben pek dikkat etmiyorum su kilo aldirir bu kilo aldirir diye. Mesela muz en son 3 ay once yemistim. Ama masallah beni somuruyo sanirim kizcem :) simdi artik peyniri yumurta ve yogurt(ayran) sut hergun bir miktar tuketiyorum dislerim curumesin diye. Bebegi dusunmuyorum tamamen kendime besleniyorum
Amin canım amin inşallah. Evet arada kalıyo ama daha ben hiç bişey demeden bişeyi yansıtmadan arada kalıyo. Bide yansıtsam neler olacak acaba yine de anasıdır bidaha ana bulunmaz diyorum susuyorum bakalım ne kadar dayanırm bilmem..oğlu da herşeyin farkındadırda napsın işte annesi sonuçta ne yaparsa yapsın bu sonu değişmiyor. Annesi oldğu için daha bi görmezden gelme daha bi duymamazlık oluyor.. Ama neticede arada kalan hep koca oluyor zor onun içinde .. Senin için ayrı bi zorluk tabi Allah yardımcın olsun arkdaşım inşallah bu sıkıntıları atlatırsında kimseye ihtiyacın kalmaz
Yapmazsa otursunlar kendi evlerinde, tak etti artık hala kanama durmuyo
dayanabildiğin kadar dayan canım bence yansıtınca da bu sefer evde huzur kalmıyor herşey daha kötü oluyor sonra adamın beyni yanıyor eşine de başlıyor bağırmaya sende söyle yapma böyle yapma bunu takma yeter demeye başlıyor ve önünü alamıyorsun huzursuzluk alıyor başını gidiyor sen eşinle mutluluğuna bak boş ver gerisi önemli değilBende sürekli yoğurt yada cacık peynir falan tüketiyorum sürekli. Ay inşallah dişlerimize bişey olmaz ya :))
Amin canım amin inşallah. Evet arada kalıyo ama daha ben hiç bişey demeden bişeyi yansıtmadan arada kalıyo. Bide yansıtsam neler olacak acaba yine de anasıdır bidaha ana bulunmaz diyorum susuyorum bakalım ne kadar dayanırm bilmem..
Amin canım inşallah yatıyorum kalkmıyorum şuan. Akşam yumurta kırarız en fazla yapacak bişry yokBi an evvel kanaman durur insallah insani korkutuyo ister istemez aynen oyle dinlen yapma bisey
Aynen canım biliyorum, birkere söylemye başlarsam ardı arkası kesilmicek. Ne huzur kalacak ne bişey o yüzden en iyisi susmakdayanabildiğin kadar dayan canım bence yansıtınca da bu sefer evde huzur kalmıyor herşey daha kötü oluyor sonra adamın beyni yanıyor eşine de başlıyor bağırmaya sende söyle yapma böyle yapma bunu takma yeter demeye başlıyor ve önünü alamıyorsun huzursuzluk alıyor başını gidiyor sen eşinle mutluluğuna bak boş ver gerisi önemli değil
yok gitmedim gece 2 de hareketlendi bnimki 4 e kadar oynadi rahatladi icim cok sükür. Biraz oncesde yatarken hickirikmi tuttu nedir karnimin ici bi inip bi cikti. Carsambaya almistm randevumu o gün gidip konuscam artik niye 2 gün hereketli 1 gün sessiz kaliyo diye. Kendi doktoruma görncem.
Ne denediysem olmadi canim gazim da yoktu acaba bazen pozisyonuylami alakali hareketlerini hissettiremiyo cocugum bilmiyorumki. Gece 2 Gibi basladi harekete iste 2 saat oynadi da bende rahatladim gitmedim doktora o yuzden. Baska doktora gidicektim bebek hareketlenince kendi doktorumu bekliim dedim carsmba onun randevusuda.
Devlette genelde normal doğuma yönlendiriyorlar ama bi randevu al git konuş doktorla bi açıklama yapar belki istek üzerine sezeryan yapıyorlardır. Ama sırf korktuğun icin sezeryan istiyorsan bence kendini telkin etmeye çalış normal doğuma yönel derim çünkü devlet hastanelerinde erkek refakatçi almıyorlar sezeryanden sonra kalkıp kendi kendine yürüyemezsin tuvalete falan gidemezsin bebekle ilgilenemezsin eşin de refakatci olamayacağına göre tek başına nasıl halletmeyi düşünüyorsun.İyi akşamlar hanımlar benim bi sorum olucaktı. Devlet hastahanesinde sezeryan doğum istek üzerine yapılabiliyor mu? Normal doğum yapmak mecbur mu?
Ben hep özel hastaneye gidiyordum muayeneye bugüne kadar da özel hastanede sezeryan doğum yapmak istiyordum. Fakat Annem yok. Kayınvalidemde parkinson hastası. Yani doğumda yanımda kimse olmicak eşimden başka sırf bunun için özel hastahanede sezeryan doğum yapmak istiyorum. Eşimin yanımda olması için.
Fakat 2.200TL özel hastahanede doğum ücreti. Maddi durumumuz yok şartlar el vermiyor.
Ailelerden de destek alabileceğimiz kimsemiz yok. Bursada yaşıyorum. Lütfen bana yardımcı olurmusunuz. Özel hastahanede muayeneye gitme sebebim eşimin iş yeri ile anlaşmalı %50 muayenede indirim yapıyorlardı.
Devlet hastahanesinde sezeryan doğum istesem doktor kabul eder mi böyle bir şansım var mı ilk gebeliğim korkuyorum. İyi bir doktor iyi bir hastahane öneriniz varmı? Daha önce devlette sezeryan doğum yapan varmı aranızda şartlar nasıldı? Bursada bana önerebileceğiniz iyi bir doktor ve devlet hastanesi varmı? Lütfen yardım edermisiniz çok yalnızım
anladim canimm korkma bazen hareket etmiyim korkutuyorlar bizi :) yani bide diyorhm elektrikli supurge falan mi denesen benimki ne zaman duysa cosuyor :)n
Ne denediysem olmadi canim gazim da yoktu acaba bazen pozisyonuylami alakali hareketlerini hissettiremiyo cocugum bilmiyorumki. Gece 2 Gibi basladi harekete iste 2 saat oynadi da bende rahatladim gitmedim doktora o yuzden. Baska doktora gidicektim bebek hareketlenince kendi doktorumu bekliim dedim carsmba onun randevusuda.
He iyi o zaman Korkutuyorlar durduk yere :)yok gitmedim gece 2 de hareketlendi bnimki 4 e kadar oynadi rahatladi icim cok sükür. Biraz oncesde yatarken hickirikmi tuttu nedir karnimin ici bi inip bi cikti. Carsambaya almistm randevumu o gün gidip konuscam artik niye 2 gün hereketli 1 gün sessiz kaliyo diye. Kendi doktoruma görncem.
Ay hepsinin bakima giresi tuttuhepsi boyle galiba kvlerin :) benimki gerci gerci yemek falan yapiyor yaa tabi sadece yemek :)) oyle ev falab supurmez az once hem agaldim hem supurdum esimde trasa gitti oturdum bide ona agaldim :) beninkide bu ay sonunda goreniyormus goz kapaklarini aldircakk hahaha :) dogumdab oncede katarak ameliyati olcakmiss :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?