2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar gittim doktora bebişim iyi bir şeyi yok. Calismasaydim muhtemelen gitmezdim ama rapor için mecburen gittim.bayram öncesi suyum fazlaydi geçen hafta cuma normale döndü demişti bugun yine suyu fazla çıktı. Ekmeğe falan dadandim unlu mamullere bu hafta onlara dikkat et gel yine bakicam dedi. Zaten haftaya cuma bebisin kalbine bakicak randevu vermişti geçen haftadan.suyum normale döner insaAllah

kizz kendini dusun tabikide o naparsa yapsin bosverr benimkide ameliyat olsa ben ona bakamam zaten kendime zar zor yemek yapiyroum kokudan dusunupte karar verseydi :)

Mülteciler konusunda ben de inanılmaz sinirliyim. Hastanelere randevusuz gidiyorlarmış, ilaçlara para vermiyorlar, devletten yardım alıyorlar ve maalesef bulunduğum şehir gereği gerçekten her yerdeler. Allahtan eğitim araştırma hastanesini keşfetmediler henüz. Randevusuz bakmıyor galiba orası, ondan gelemiyorlar.
Annelerin oturduğu yerde emniyet var, bi de göç idaresi, annemlere minibüsle her gidişimde minibüs onlarla doluyor. Biz kendi ülkemizde sığıntı gibi minibüse sığışmaya çalışıyoruz. Neyse ki annemler doğumdan önce taşınacaklar oradan, bana daha yakın yere gelecekler.
Mutlaka hakkım geçmiştir, onlara ödenen paralar benim maaşımdan eşimin maaşından kesilen vergilerden oluşuyor. Ben de sırf kendi keyifler için, burda rahat yaşadıkları için gelenlere hakkımı helal etmiyorum.
Yine annemlere gidiyorum, yoldayım da doldum taştım, yazdıklarınız tam bunun üzerine denk geldi.

Ya ben de simdi bebegim oldugu icin ve bunlar bin tane hastalik getirdigi icin inanilmaz kizginim...simdi bu yazdiklarini okudum iyice sinirlendim sonuna kadar haklisin

ah pullubiler ya. daha neler neler var. ben çocukken bir gecede kaybettim duymamı. o zamanlar devlet karşıladı biyonik kulağımı. 2011den sonra her değişimi cepten yapmak zorunda kaldık. dolar arttıkca arttı. bu kulağımdaki de baya bi eskidi. yenisini sıfır almak istedim 38bin istediler.
ama aynı hafta 2 mülteci çocuğa ücretsiz takıldı ve emsal oldu onlara ücretsiz takılıyor milyarlık cihazlar... hadi ben idare edicem para biriktiricem 2 3 sene sonra alıcam. e alamayanlar ? asgari ücretle geçinenler. düşündükçe ağlıyorum. duygusallaştım iyice. benim devletim bu kadar düşmüş değil ki. Türkiye bu kadar güçsüz değil ki.
hepi topu kaç kişiyiz yüzde yüz duymayan. yurtdışının en minik ülkelerinde cihazla beraber aksesuarları bile ücretsiz iken. çok zoruma gidiyor.

herkes multecilerden bahsetmiss az bende gecen basima gelen olayi anlatayim pazarda domates alicaz begendik istee tezgahta az kalmiss 3 kilo alicaz bide dedik su kasadan dokermisiniz secelim icinddn yok dokemem dedi adam baktik suriyeli nirmalde bizim pazarcimiza desek dokerler soylemeden doekr hemde iste israr ettik falan yok dedi gittuk baska bi yerdeb aldik bizde sonr aterziye girdik bunlar elbise yaptircaklarmis 3 suriyeli kadin iste terzi hesapladi falan 35 tl tuttu diyor indirim yap israr ediyor ama yok dedi terzide dediginiz gibi herseyi kendileri givi benimsedi bunlar yakinda biz kendi ulkemizde multeci gibi yasiycaz bunlari ne kadar konussak az yani zatenbi coguda vatandaslik aldi rahatida buldular dahada gitmezler artik

bizim kayınvalıde de hep düşer bir yerlerını kırar lafı açıldı aman anne dedım sakın bır yerlerını kırma bakıcak ınsan yok.aa suna bak dıyor acık acık soyluyor valla ben annemlerede soyluyorum dedım :==)

Eger 38 binse 12 bin filan gelis fiyati tam 3/1 kv deyede yeni aldik ordan biliyorum sirketin sahibi esimin arkadasi gelisinden aldik esimde kamera uretimi icin cinden malzeme aliyo onada pil filan geliyo bizim sirket ustunden dolayisiyla giris fiyatini atmis abi bak seni kaziklamiyorum ilk fatura bu sen burdan bakar bana gonderirsin diye tam 3/1 fiyatlar.kuşum izmirdeysen esime soylerim yardimci olur hemen halleder isini.o gunde annemi doktora goturdum kagit aldik esimi aradim kulaklik alcaz annene diye bi telefon acti gittik hemen hallettik

Ben ege üni.ye gidiyorum. Prof.ege nazan hanıma. Eşim yanımda kalsın istiyorum hastanede ama üni de izin verirler mi pek sanmıyorum. O neden le başka doktorda araştırıyorum.

canım benim annemde bionik kulak kullanıyor en son çıkanı kullanıyor hemde eski değil yani ama her değişimi her arızası her parçaşı ücretsiz değiştirildi nasıl oluyor bilmiyorum tabi babamla gidip yaptırdılar ama para vermediler hiç çok iyi biliyorum. Annem ameliyatını çapa da olmuştu bu arada 2004 senesinde

Ben ege üni.ye gidiyorum. Prof.ege nazan hanıma. Eşim yanımda kalsın istiyorum hastanede ama üni de izin verirler mi pek sanmıyorum. O neden le başka doktorda araştırıyorum.
Ben egeye hep kontrole gittim orda da dostam vardi trump ikizlerim oldugu icin ozelde inanilmaz pahaliya geliyodu testlerim cunku.bir gece hafif kanamam oldu 30.haftada 3 den sonra acilde kadindogum yok dogumhanede oldum muayne bi kadin dogum yapmisti sedyede koridorda yaninda bebekle bekliyo hastabakici gelsin onu odaya cikarsin diye.iceri sadece sen girebiliyosun.yani hastaneyi kotulemiyorum gercekten incik cincik herseyine bakiyolar emin ellerdesin ama iste ozel oda bile tutsan baya yalniz kaliyosun.dogumhanede beklerken gordum 2 oda vardi sira sira kadinlar yatiyo dogum bekliyolar acilmalari var orda bile tekler kimse iceri alinmiyo orda dogumunu bekliyosun sonra doguma aliniyosun sonra cikariyolar seni koridora hasta bakicinin isi bitince geliyo seni ve bebegi cikariyo odaya hep yalniz kaliyosun o arada.gece zaten ozel oda bile olsa o koridora erkek alinmiyo.gece dogum yaparsan dogumhaneden cikipta odaya alinana kadar yurunen mesafede anca goruyosun eşini... egepol hem dogum fiyatlari olarak uygun hemde cem bey cok cok iyi bir doktor geecekten. Randevu alirken gebelik haftani dusuk soyle bazen uyuzluk yapiyolar.ben ilk aradim 25 haftaliktim yok 20 haftadan sonra kabul etmiyoruz diyip kapadilar bidaha aradim 18 haftalik dedim verdiler randevu...doktorun yanina girdim adam gayet guler yuzlu haberi bile yok 20 haftadan buyuk bakmiyo dendiginden :)

para vermemeleri mümkün değil canım. illaki ara fark adı altında para almışlardır. benim cihazın ara farkı 12 bin şuanda. coclear kullanıyorum ben. hiç bir şekilde ödenmiyor. sadece 7 sene bekleyip değiştirebilirsin. o da ara farkla. 12 15 bin civarı ödeyerek. ben daha eskiyim 1999 senesinde oldum. şimdiye kadar cebimden çıkanların haddi hesabı yok

Canım onun ağrısını çekmek hamilelikte iyi değil bi doktoruna danış bunu. Bende de var ama yakında tutmadı Allaha şükür. Rabbim sana da yardım etsin bu sıcaklarda herşey zor
kizz kendini dusun tabikide o naparsa yapsin bosverr benimkide ameliyat olsa ben ona bakamam zaten kendime zar zor yemek yapiyroum kokudan dusunupte karar verseydi :)
Aynen valla inşallah araya girer ameliyat olurda kılımı kıpırdatamam. Şimdi ilgi bana kayacak diye aklı çıkıyo hemen hastalanması lazım. Ha bugün ha yarına eşim annesni hastaneye götürdü rahatsızlandı derim ha bu yazımda kalsın burda
Ah canım gitmezmi. Senin ülkende senin doğduğun yerde sana bu ayrıcalık tanınmazken onlara tanınması insanın canını tabiki sıkıyo. Nasıl baş edilir nasıl karşı gelinir bilinmez ki..
Dönmezler tabi canım onlardaki lüx bizde varmı? Adamlar otobüslerde para vermiyolar ya biz indi bindi 2 tl verirken. Herşeyleri ücretsiz. Madem mültericlere bu hak var kendi insanına da vereceksin arkadaş yok böyle bişey. Onlar doldu heryere okadar yüzsüzler ki ay bilmiyorum günahamı giriyorum bilmiyorm ama acınacak duruma düşme acınacak hale gelirsn derler ya şuan tam o noktadayız

kesinlikle canim o haldeyiz vallahi benuniversiteye giderkeb sigortasi yoktu babamin bep ucretli gittim devlet hastanelerine bakiyordum suriyeleler bedavaya gidip bedavay ilac aliyorlardi ben ogrenci paramla bi dunya ilac parasi veriyordum yaa o zaman beddua etmistim valla onlara

Canım kac haftaliķti senin bebek benimkisi gunde en fazla iki kere hareket ediyo o da yani ikisini toplasan 10 dakika surmuyo bide iki uc gunde bir hareket ediyo doktora soyledim normal bu haftalarda hep uyur dedi

Canım kac haftaliķti senin bebek benimkisi gunde en fazla iki kere hareket ediyo o da yani ikisini toplasan 10 dakika surmuyo bide iki uc gunde bir hareket ediyo doktora soyledim normal bu haftalarda hep uyur dedi
canim bebegin hareketleri 24 haftadan sonra rutine baglaniyor o yzuden dert etmeyin diyorum ben

şimdi merak edip babamı aradım sordum canım hiç bir şekilde para ödememişler parasını verip hemen gidip sigortadan aldım ben ama şimdi bazen sigorta karşılıyor bazende ben veriyorum sigorta bana ödüyor diyor artı olarak hiç para vermiyorum diyor. Yan cihazın markası hangi hastanede ameliyatı yaptırdıgın falan etken olabilir dedi.

Bugün sordum günde kaç kez atması normal 10 kez atmasi yeterli dedi tabi benim haftam için

Son düzenleme:
canim bebegin hareketleri 24 haftadan sonra rutine baglaniyor o yzuden dert etmeyin diyorum ben
Bende dert etmemeye calisiyorum ama merakda ediyorum ister istemez Allahtan bu topic var yoksa her dakika hastaneye giderdim neyseki üç haftamiz kalmis hayirlisiyla bi gelseydi kasım ayi

Bende dert etmemeye calisiyorum ama merakda ediyorum ister istemez Allahtan bu topic var yoksa her dakika hastaneye giderdim neyseki üç haftamiz kalmis hayirlisiyla bi gelseydi kasım ayi
22 23 den sonra net hissedersin canim artik :) benimki mesela sabahtan beri hic durmadi ama ben yapisiyla alakali oldugunu fusunuyorum ilk gunden brri boylr cunku :) brnde bayirlisiyla bi 3 ayi atlatsaydim diyorjm kalan son 2 3 haftayi samiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…