valla brnde durup dururken kiziyorum ama bazendebeni gercekten coksinir ediyor neyseki ise hemenbaslamasi gerektide indik yayladan evde kendim rahat rahat takilirim :)Ayy bende iki gun once actim agximi yumdum gozumu. Arkadaslariyla bulusacakti oda o an onlara tamam demis. Normalde kizmam cunku ama alinganligim tuttu nedense dedim ben kimim ki. Zaten en son ben duyuyorum. Pismanim evlendigime de bebege de. Saydirdim bayagi ki esim benden cok bebegi istiyodu. Oyle deme bak Allah ne guzel nasip etti filan dedi. Ama yani resmen pismanlik yasadim bebek yapmak benim neyimeyse rahatlik batti bana filan dedim. Hic sesini cikarmadi. 2 gundur zorunlu olmadikca konusmuyoduk bugun mesaj atti hala pisman misin diye. Degilim dedim ofkem gectigi icin. Resmen hormonlar zorluyor beni yaa. Adam ne sesini yukseltti simdiye kadar ne bisey icin zorladi. Resmen kavga etmek icin yer ariyorum. Bide bana diyo ki hamileler bu donem hormonlarindan alingan olurmus bak oyle deme filan diye yonlendiriyo. Daha da kizdim zaten sen ne anlarsin hormondan falan diye. Resmen gulunecek hormonlarim var
Bısey merak ettim neden sütyensiz durulmaması mı gerekiyor..Ben hamile olmadan öncede hamile olunca da evde öldüreseler sutyen takamam..bi zararı mı varmış?
Belki doktor görememiştir bidahaki kontrolde görür sen içini ferah tut bol bol dua et. Allah'ın izniyle herşey yolunda çıkacak sen yeterki strese girip hem kendini hem yavrunu etkileme.Ayrintili ultrasonu girdim bugun. Doktor midesi olmasi gerekenden kucuk dedi. Mide cebini goremedi. Kontrol edecegiz dedi. Bazen bi kontrolde goremeyip digerinde gorebiliyoruz dedi. Peki goremez isek dedim Ozafagus atrezisi olabilir dedi. Yani yemek borusunun olmamasi. Bebek yutkunamadigi icin suda cogalirmis ilerleyen haftalarda ve genelde erken dogum olurmus. Doktorun yaninda dirayetliydim ama ciktigimda resmen kösüldüm. Eger oyleyse dogar dogmaz ameliyat olmasi gerekecek ve riskleri var .
Bundan sonra gözüm korktu valla canım o mesafeyi korumam lazım.. aleyküm selam sende onu pıtpıtla selamımızı ilet annesi :))
Mağazaların genel tavrı bindirip indiriyolar :))))
Bu arada sevindirici haber Afifenin kayınpederi yola gelmiş çok üzgünmüş. Aklı başına gelmiş çok şükür ki. Merak edenlere ileteyim dedim :))
Insallah oyledir. Gercekten cok uzgunum. Carsambayi nasil edicem bilmiyorum.Belki doktor görememiştir bidahaki kontrolde görür sen içini ferah tut bol bol dua et. Allah'ın izniyle herşey yolunda çıkacak sen yeterki strese girip hem kendini hem yavrunu etkileme.
Evet canım arkamda gitmeyi düşünmuyorum insalalhUzun sureymis gercekten ailen destekliyosa gitme canim. Ailesine kendi duskun gidebilir ama seni zorlamaya hakki yok.
Cok gecmis olsun insallah bir daha yasamazsin canim. Bol bol dinlen artik mumkun oldugunca is yapma
Oyle miymis ilk kez duydum valla. Sikinti yok ama kimse de tuzlayalim fln demedi. Oyleyse tuzlanmasina izin vermem
Inşallah canım çok teşekkür ederim bakalım yarın randevum var ne dicek çok merak ediyorum inşallah senin de normal haline gelirMerhaba canım.12. Haftamda kontrol sonrası doktorum beş günde bir vurdurmak üzere proluton diye progesteron içeren bir iğne verdi.hiç açıklama yapmadı bende içim gıcıklanmasın diye sormadım.16. Hafta kontrole gittiğimde hemşireye yazdırırken duydum "plesenta alt segmente" de dedi.bende previya mı var o yüzden mi bir aydır iğne oluyorum dedim.evet şimdi onun tam teşhisini koymak için çok erken 24/28 haftalarda yukarı çıkmasını bekleriz onyüzden şimdilik iğneye aynen devam olası kanamayı engeller dedi.21. Haftada perinatoloğa gittim plesenta rahim ağzından yukarı çıkmaya başlamış ama genede olması gereken yerde değilmiş ve asıl sonuç 28. Haftada belli olurmuş.umarım seninde yukarı çıkmaya başlamıştır.
Vatana millete hayırlı olsunnn. Benim yine kocayla yatamama dönemim başladıkızlarda da böyle olmuştum. Resmen adamı yatağa sığdıramıyorum, daralıyorum. Teninin sıcaklığımı geliyo neyse daraltıyo, oflayıp pufluyorum :) o kadar alışık ki takmıyo bile:) başladık yine diyo. Ama bu hafta duygusal olarak çok düştüm eşimin üstüne. Çok tuhaf, öyle sevgi geliyo ki içimden Allahım sen hayra çıkar diyorum:)
Ayrintili ultrasonu girdim bugun. Doktor midesi olmasi gerekenden kucuk dedi. Mide cebini goremedi. Kontrol edecegiz dedi. Bazen bi kontrolde goremeyip digerinde gorebiliyoruz dedi. Peki goremez isek dedim Ozafagus atrezisi olabilir dedi. Yani yemek borusunun olmamasi. Bebek yutkunamadigi icin suda cogalirmis ilerleyen haftalarda ve genelde erken dogum olurmus. Doktorun yaninda dirayetliydim ama ciktigimda resmen kösüldüm. Eger oyleyse dogar dogmaz ameliyat olmasi gerekecek ve riskleri var .
Dur bakalım belki söylediği gibi kendisi görememiştir, perinatologlar daha hakim bu mevzulara, Allah'ın izniyle Çarşamba günü sorun yokmuş diye geleceğine inanıyorum ben. Kendini üzüp bebeği sıkma lütfen, önce bi bakalım nereye varacak, sen annesin öyle hemen modu düşürmek yok.Ayrintili ultrasonu girdim bugun. Doktor midesi olmasi gerekenden kucuk dedi. Mide cebini goremedi. Kontrol edecegiz dedi. Bazen bi kontrolde goremeyip digerinde gorebiliyoruz dedi. Peki goremez isek dedim Ozafagus atrezisi olabilir dedi. Yani yemek borusunun olmamasi. Bebek yutkunamadigi icin suda cogalirmis ilerleyen haftalarda ve genelde erken dogum olurmus. Doktorun yaninda dirayetliydim ama ciktigimda resmen kösüldüm. Eger oyleyse dogar dogmaz ameliyat olmasi gerekecek ve riskleri var .
Canım sakın sıkma canını banada aynısını söylediler mideyi göremeyince ama doktorlar hemen en kötü ihtimali konuşuyorlar. Sonraki kontrolünde göründü çok şükür herşey yolundaydı. Kontrole giderken karnın tok olsun mutlaka. Bak gör hiç bişeyi yok bebeğinin güzel haberler alacaksın Allah'ın izniyle.Insallah oyledir. Gercekten cok uzgunum. Carsambayi nasil edicem bilmiyorum.
Canım merak etme inşallah çarşamba gittiğinde görecekler hiç kendini ve bebeğini strese sokma dua et bol bol..Eger teshis konursa bu anomali beraberinde kromozom ve gen anomalileri olma ihtimali yuksek oldigindan kromozom ve gen taramasi yapilyormus. Carsamba gunune oglumda gittigim perinatologtan randevu aldim ona muayane olucam insallah guzel haberler alirim
Ah pinkcim. Hersey o kadar ust uste geldiki sanirim bunuda duyunca dayanma gucumu yitirdim. Bendé perinatologun daha iyi aydinlatacagina inaniyorum. Kendisi oldukca donanimli biri zaten 5 yil oncede o bakmisti. Insallah iyi haberler alirimDur bakalım belki söylediği gibi kendisi görememiştir, perinatologlar daha hakim bu mevzulara, Allah'ın izniyle Çarşamba günü sorun yokmuş diye geleceğine inanıyorum ben. Kendini üzüp bebeği sıkma lütfen, önce bi bakalım nereye varacak, sen annesin öyle hemen modu düşürmek yok.
Icime su serptin gercekten karnim acikmisti aslinda doktora soyledim bunu da ama bekledim dedi yutkunma goremedim dedi carsamba tok gideyim en iyisiCanım sakın sıkma canını banada aynısını söylediler mideyi göremeyince ama doktorlar hemen en kötü ihtimali konuşuyorlar. Sonraki kontrolünde göründü çok şükür herşey yolundaydı. Kontrole giderken karnın tok olsun mutlaka. Bak gör hiç bişeyi yok bebeğinin güzel haberler alacaksın Allah'ın izniyle.
Çok haklısın yıpranıyor insan ama işte bebekte etkileniyor ona da yazık, çarşambaya kadar Ya Şafi de çekelim hayırlı haberle geleceksin inşallahAh pinkcim. Hersey o kadar ust uste geldiki sanirim bunuda duyunca dayanma gucumu yitirdim. Bendé perinatologun daha iyi aydinlatacagina inaniyorum. Kendisi oldukca donanimli biri zaten 5 yil oncede o bakmisti. Insallah iyi haberler alirim
Sagol kuzum.allah razi olsunÇok haklısın yıpranıyor insan ama işte bebekte etkileniyor ona da yazık, çarşambaya kadar Ya Şafi de çekelim hayırlı haberle geleceksin inşallah
Aynen bende acıkmıştım doktora söyledim midesi boş olduğundan göremiyor olabiliriz dedi. Diğer kontrolde karnımı doyurup bol su içip girdim daha net gördüler. Dua et bol bol canım sakın üzülüp bebeğinide üzme herşey iyi olacak inan buna . Gelişmelerden haberdar et bizide inşallahIcime su serptin gercekten karnim acikmisti aslinda doktora soyledim bunu da ama bekledim dedi yutkunma goremedim dedi carsamba tok gideyim en iyisi
Seni ne kadar sonra cagirdi canim tekrar bakmak icinAynen bende acıkmıştım doktora söyledim midesi boş olduğundan göremiyor olabiliriz dedi. Diğer kontrolde karnımı doyurup bol su içip girdim daha net gördüler. Dua et bol bol canım sakın üzülüp bebeğinide üzme herşey iyi olacak inan buna . Gelişmelerden haberdar et bizide inşallah
Çok sağol canımBilemedim canım ama travazol kortizon içerikli bi krem gebelikte çok gerekmedikçe kullanımı kısıtlı bi içerik tabiki mantar varsa kullanmamak daha tehlikeli olabilir o yüzden doktorun dediği gibi bir kaç gün kullanabilirsin vardır doktorun bir bildiği genede sen sirkeyi mutlaka uygula bir çok dr vajinal mantarda sirkeyle vajinal duşu tavsiye ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?