2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar dün cerrahpaşada detaylı ultrasona girdim çok şükür bebek iyi sadece suyu fazla dedi. Şeker yüklemeni yaptır dedi. Suyun fazla olması ileride erken doğuma sebep verebiliyormuş. Yaptıranlar veya durumu böyle olanlar var mı. Alt yüksekliğim içinde bugün gastroentrrelojiye geldim. Bakalım doktorumuz ne diyecek. Benzer durumu yasaya bilecekler için yazmaya çalışırım.

Sana özelden bizim küçükkuyuda kaldığımız oteli göndericem canım. Eşin beğenir bence.

Yok dikiş atılmamıştı o zaman bilmiyorduk sorunun ne olduğunu direkt doğum başladı, durduramadılar.

Bende oturarak kılıyorum ama yemeğe mutfağa gidiyorum, biliyorsun doktor o kadar yatmana gerek yok evini bile süpürebilirsin diyordu, kalkma dese, eşim sürekli tepemde duruyor o da kıpırdatmazdı ki. Neyse artık bugünden sonra sürekli yatarım.

Son düzenleme:
Canım geçen sene bana da aynısı söylenmişti, günde yarım saat yürüyüş yap bol su iç dedi 1 ay sonra normale dönmüştü suyu ama sen benim söylememle yürüyüş yapma tabi, doktoruna sorarak yap, erken doğum riski olmayanlar için o uygulama.

Canım ben çalıştığım için günde hiç yürümesem 2saat yürüyorum. Bir saat yolda bir saat işte. Suyu da bol içiyorum ama anlamadım. Şekerden olabilir dediler. Haftaya şeker yükleme testini yaptırıcam. Erken doğumu doktor demedi de netten araştırdım biraz. İnşallah düzelir. Sağlıkla vaktinde gelir inşallah.

Ilk bebegin erken dogdugu icin simdide bebegini hissetmeyince yada biraz agrin olunca endiselenmen cok normal...3 gun arayla kuzenimle dogum yaptik 32 haftalikti bebegi 40 gun kuvezde kaldi 1900kg di eve geldi 3 ay nefes almadan bebegine bakti...ben laylay lom bebek buturken o bir suru endiseyle bakti bebegine...o kadar yakindan sahit oldumki ne kadar zor oldugunu yinede ancak hayal edebiloyorum.o yuzden agrin olunca yada bebegini hissedemeyince korkman cok normal.inaniyorumki bu sefer her sey yolunda olcak tam zamaninda cok keyifli bir dogum olcak
Zaten yariyi gectik ayaklarini uzat yat dinlen dogum oncesi tatil gibi dusun :) hastaymissinda zorla yatiyomussun gibi dusunme oğlan cikinca seni cok yorcak zaten simdi dinlen

Geçen ay 21inde ilikini bu ay 23 ünde ikincisini olacağım cnm. Kart verdi kartta yazıyor 2.nin tarihi. Senin 5 hafta fark olmuş bence bir git sor cnm muhtemelen hemen yapacaktır aşını.
Benim kartta da 6 hafta falan fark var 27. Haftamda cağirdi beni..

O ağrılar bende de çok oluyordu ara ara canım. Normal diyorlar genelde. Benim de bebek çok aşağıda tüylerin olduğu bölgede ayaklarını hissediyordum korkuyorum sürekli. Benim o günki sancım birden sağ kasığıma şiddetli bi gaz sancısı olarak girdi otururken ve ayakta oluyordu yatınca azalıyordu. Ve ishal olmuştum ortada sebep yokken. Ondan sandım önce. Sonra gece artık yatınca da sancı keskin hale gelince çıktık yola. Çok kısa sürelere düşmüştü. Hastanede kasılmalar 100ü bulunca anladık meğer gerçek sancılarmış. Rabbim hiçbirimize en az 30 haftadan önce bir daha göstermesin nolur.. Seninki de bence normaldir kendini yorma. Ya adet sancısı ya da gaz sancısı gibi geliyor anladığım kadarıyla doğum sancısı.

Sirkelerim geldi. Guzel paketlemisler begendim siselerini sirke kokusu geliyo bakalim icerken hissedecek miyim :) bide nasil saklamam gerek??

Eklentiler

• IMAG1614~2.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 61
İnternette en kötülerini okuya okuya psikolojimiz iyice bozuldu, şeker senin hamilelik şekerinse diyetle önlem altına alınır endişelenme, o ablamda da vardı, geçici zaten doğumdan sonra öyle bir sorunun kalmıyor. İnşallah Sağ salim alcaz kucağımıza.
Allah kimseye yaşatmasın, tecrübe edilen en zor şey.
İnşallah ya, Rabbim o günleri hepimize göstersin, burada dişi çıktı bütün gece uyumadık muhabbetlerini yaptığımız günler gelsin inşallah.

Yatmanın önemini şöyle anlıyorum yatması gerekip yatmayan arkadaşlar, Yataktan lavabo için bile kalktığım zaman karnım taş oluyor kasılmaktan nefes alamıyorum o kadar ilaca rağmen..Yemek yeme süresince de aynı otururken de durum aynı. Yatınca biraz sertleşme azalıyor. Kasılma yaşamadan hamilelik yaşıyorsanız Allaha bin şükredin . Çok dua kızlar çok dua . Rahime yük bindirmeyin dinlenin.

Ah kuzum dayan yariyi gectik zaten az kaldi hatirlamiycan bile kuzunu kucagina alinca

Evet canım, ben gaz sancısı olarak yaşamıştım o kadar hafifti ki doğum sancısı olduğunu anlamadım, bir noktadan girip yayılan bir ağrıydı, doğum yapanlar sancının hep çok zor olduğu, dayanılmaz olduğu anlatılıyor ya, ihtimal bile vermemiştim doğum sancısı olacağına. Sen merdiven çıktım yazınca bende yorulduğunu düşünmüştüm, beklemeyip doktora giderek erken doğumunu önledin, kontrol ne zaman?

Evet o gün çok yoruldum onun üzerine oldu diye düşünüyoruz. Merdiveni yavaş da çıktım ama malesef çıkmamak lazımmış kasılmayı artıran en önemli şeylerden biriymiş. Kontrol 2 hafta sonra ama her hafta ciğer geliştirici vuruncam ne kadar dayanırsa mucize çünkü bir kere başlamış bulundu. Benim aklıma o gün sen geldin 27 hafta normalde çok iyi bir hafta yaşam için. Ben daha 24 haftadayım diye tir tir titredim. Doğumu önlemek aslında tamamen Allaha ait bir şey ilaçlar kesinlikle bir yere kadar biliyosun çünkü açılma olsaydı bitmişti her şey ve doktor şaşırdı bu kasılmaya açılmaması çok güzel inşallah açılma olmaz dedi. Ama yemek vermediler iki gün hazır beklettiler. Kasılma biraz düzensizleşince de çıkardılar işte. Şimdi evde arada yine sancılar oluyor. Ha gayret ha gayret diyorum ilk hedefim kurban bayramı sonrasına ulaşıp 30. Hafta olmak en azından.

Biz o dönem çok araştırdık 27. haftada doğup yaşayan bebekler var, daha küçük doğup yaşayanlar da var. Bu tamamen Rabbimin ömür biçmiş olmasıyla alakalı, sonuçta çok şükür durdurdular şu an kullandığın ilaçlar güvenebileceğin ilaçlar, elinden gelenin fazlasını yaptın bundan sonrası Allah'ın takdiri , ben kritik haftaları atlatacağımızada inanıyorum.
Doktora ciğer geliştiriciyi erken yapalım dedim 24 saatimiz olsa yeter yapmanın bir anlamı yok böbreklerin atar onu dedi, sen haftada 1 yaptıracağına göre demek ki doğruymuş. Başka bir doktora söylediğimde açıklama yapmadan tamam yapalım demişti

canim benim insaallah ulasicaksin o haftalara hatta geciceksin bile hic dert etmee kendine bolbol ya halik cek canim canimn var eden var rabbim bundada yardimci olacaktir sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…