Benim arkadaşım sezaryen oldu ama hiç bi sorun olmadı doğumunda canım. Zatentullipan ın dediği gibi yeteri kadar ünite kan bulunduruyorlar doğumhane de. Ama sen tabiki doktorundan detaylı bilgiyi al ki için rahatlasın
Gecmis olsun canim insallah duzelir degerlerin
tek derdin bu olsun kuzum dogumda sezeryanda onun caresivar uniteyle kan verilir halledilir hic dert etme rahat olBen de iki ayrı demir ilacı alıyorum cnm. Hatta çinko da kullanıyorum demir ile birlikte. İkisi de kanımı yani hemoglobini yükseltmek amaçlı.ama yükselmiyor. Bebeğim sağlıklı olsun da cnm gerisi Allahın takdiri artık.
Sağol cnm içimi rahatlattın gerçekten,yarın özellikle doktoruma bunu söyleyeyim. Sonuçta kan sıkıntısı çektiğimi başından beri biliyor. Doğuma temkinlidir değilmi.
onalri tuketiyorum canim et sut yumurta kasar meyve iste porsiyon olarak hazirliyorum kendime 3 porsuyonu gecmiyorum artik aksam 6 7 den sonrada bisey yememege dikkat ediyorum seker cikmadi ama poransiyel seker hastaligi seyin var dedi doktor ailede olunca benimde dikkat edicem artik bu ay kilo almadan ilerlersem son ay aldigima takilmam :)
bende kan sukandirici iğne oluyorum doktoruma normal doğum yapamazmisim ben öyle okudum dedim kim dedi onu öyle bişey yok dedi normal doğum gerçekleşir bi sıkıntı yaşamazsanız normal doğum yapacaksın eğer istersen dedi hiç strese girme o anda hakkınozda hangisi hayırlıysa o olsun yeterki sağlıkla alalım evlatlarımızı kucagimzaİnşallah cnm benim de bir sorun olmaz.Bu kadar hızlı düşüşü korkuttu çünkü. Kan aldığım dönemde hastane 3 gün sonra gel dedi kızılaya başvuru yapıyorlarmış pazartesi perşembe kan geliyormuş. Nasıl bir sistemleri var bilmiyorum tabi. Doğumum sezeryan mı normal mi olur. Kan sulandırıcı iğne oluyorum normal doğum olmazmış sanrıım iğne kullanlarda. Uff kafamda bir sürü soru var yaa.
Canim cok gecmis olsun. Benimde kan değerlerim hep düşer 6 lara falan bende surekli kan ilaclari kullanıyorum ama hamilelikte sadece demir ilaci kullanmaya basladim digerlerini birakip. Her gece bi su bardagi suya 4 yemek kaşığı pekmez ekleyip gece uyumadan yada gece uyku arasinda içiyorum gercekten cok guzel kan yapiyo sende bunu dene sabahlarida ac karnina iki yemek kaşığı üzüm pekmezi yiyorum. Bu sekilde bebek icinde faydali anne icinde kan yapici oluyo sende dene mutlaka.Kızlar bugün benim de moralim bozuk. Akdeniz anemisi taşıcısıyım kanım genelde 9larda seyreder. Hamilelikle kademe kademe düşüyor. 24 mayıs da 7ye düşünce kan verdiler. Bugün kü kontrolde kanı! yine 7.7 ye düşmüş. Demirim demir bağlamam ferittin normal ama hgb ve hct düşük
tek derdin bu olsun kuzum dogumda sezeryanda onun caresivar uniteyle kan verilir halledilir hic dert etme rahat ol
bana doktor koca bi tabak yogurt yiceksin dedii ama eliyle gosterdigi tabagi gormen lazim :) iki elimizi birlesimi kadar dusun o kadafCok iyi olur canim aynen dikkat etmek gerek ilerideki hastaliklara davet cikarilmamali. Bende bu aralar dikkat ediyorum ozellikle kalsiyum cok tuketiyomus bebekler. Korkuyorum valla dislerim curur fln diye. Insallah sag salim dogururuz
bende kan sukandirici iğne oluyorum doktoruma normal doğum yapamazmisim ben öyle okudum dedim kim dedi onu öyle bişey yok dedi normal doğum gerçekleşir bi sıkıntı yaşamazsanız normal doğum yapacaksın eğer istersen dedi hiç strese girme o anda hakkınozda hangisi hayırlıysa o olsun yeterki sağlıkla alalım evlatlarımızı kucagimza
Canim cok gecmis olsun. Benimde kan değerlerim hep düşer 6 lara falan bende surekli kan ilaclari kullanıyorum ama hamilelikte sadece demir ilaci kullanmaya basladim digerlerini birakip. Her gece bi su bardagi suya 4 yemek kaşığı pekmez ekleyip gece uyumadan yada gece uyku arasinda içiyorum gercekten cok guzel kan yapiyo sende bunu dene sabahlarida ac karnina iki yemek kaşığı üzüm pekmezi yiyorum. Bu sekilde bebek icinde faydali anne icinde kan yapici oluyo sende dene mutlaka.
3. Ve 4. Ay arasi cok yasadim. Stresde tetiklio. Bide sabahlari aldigin bir ilac var ise belki o yapiyor da olabilir kahvaltidan sonra oluorsaKızlaaar kalp çarpıntısı yaşayan oluyor mu aranızda? Sabah kahvaltısından sonra oluyor onun dışında gün içinde olmuyor.
Benim geçen ay oluyordu 10 gündür falan geçtiKızlaaar kalp çarpıntısı yaşayan oluyor mu aranızda? Sabah kahvaltısından sonra oluyor onun dışında gün içinde olmuyor.
3. Ve 4. Ay arasi cok yasadim. Stresde tetiklio. Bide sabahlari aldigin bir ilac var ise belki o yapiyor da olabilir kahvaltidan sonra oluorsa
Ben de iki ayrı demir ilacı alıyorum cnm. Hatta çinko da kullanıyorum demir ile birlikte. İkisi de kanımı yani hemoglobini yükseltmek amaçlı.ama yükselmiyor. Bebeğim sağlıklı olsun da cnm gerisi Allahın takdiri artık.
Sağol cnm içimi rahatlattın gerçekten,yarın özellikle doktoruma bunu söyleyeyim. Sonuçta kan sıkıntısı çektiğimi başından beri biliyor. Doğuma temkinlidir değilmi.
Kızlaaar kalp çarpıntısı yaşayan oluyor mu aranızda? Sabah kahvaltısından sonra oluyor onun dışında gün içinde olmuyor.
Ciger olur mu :) okuyunca aklima ciger geldi ek gidaya gecince 8.ayda ciger ekleniyo listeye kan yapsin diye :) kuzu cigeri ne cok pisirdim gecen sene anlatamam :)Bu konuya doktorumla konuşmadım ben cnm. Ben de nette duyduğum kadarıyla söyledim. Kan sulandığı için cnm pıhtılaşma olmaz fazla kan kaybı olur diye düşünmüştüm. Elbette bahtımızda ne varsa onu yaşayacağız cnm. Hakkımızda hayırlısı.
Cnm benim kadın doğum doktorum pekmez önermedi şekerden kaynaklı. Şu şeker yüklemesini yaptıktan sonra olumlu sonuç alırsam inşallah iyi bir yerden doğal pekmez bulup bende içicem cnm. Hatta siyah üzüm yiyecem c vitamini ile. Birde senin gebelikte en düşük kaçtı cnm.
Canım sağlıkla gelsinde varsın sezaryen olsun. Zaten kendi çevrene haber verirsin illa onlardan kan alınır destek olarak çözüm çok çok şükürİnşallah cnm benim de bir sorun olmaz.Bu kadar hızlı düşüşü korkuttu çünkü. Kan aldığım dönemde hastane 3 gün sonra gel dedi kızılaya başvuru yapıyorlarmış pazartesi perşembe kan geliyormuş. Nasıl bir sistemleri var bilmiyorum tabi. Doğumum sezeryan mı normal mi olur. Kan sulandırıcı iğne oluyorum normal doğum olmazmış sanrıım iğne kullanlarda. Uff kafamda bir sürü soru var yaa.
Maşallah Önderalp’e :)Aksam ustu adet sancisi gibi sancim olunca burda kac gundur okuduklarimdan da ders alarak doktorumu aradim asistani sordu hemen gelsin demis kalktim gittim buketcigime hic bisey cikmadi bu agri kas agrisi rahim genisliyor 30.haftaya kadar daha cok hissedeceksin ozellikle 2.gebelikte daha cok olur dedi ama yatip dinlendigin halde 1 saatten uzun surerse bi kere gitmistim bisey cikmamisti diye dusunme beni ara yine konusalim gerekirse cagiririm seni dedi...önderalp paşada 350gr olmus tam haftasinda gidiyomus.eh oglanin ayagini gorduk kalp atisini duyduk geldik :)
Cay kahve onlar yapabiliyor. Kansizlik varsa oda yapabiliyor. 140 lara cikiyordu nabzim ama tansiyonumda yukseliyordu. Benim. Evde alet varsa bi olcsene kaca cikiyorYok kahvaltıdan çok sonra kan ilacını içiyorum ama bu çarpıntı o zamana geçmiş oluyor. Çay yapar mı çarpıntı?
Birde kansızlığın çarpıntı yaptığını duymuştum ama özellikle her sabah kahvaltıdan sonra olan kalp çarpıntısı ondan mı oluyor bilmiyorum. Kontrolümde doktoruma sorucam ama merak ettim aramıZda benim gibi olan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?