- 21 Kasım 2016
- 3.680
- 5.251
- 158
ben dun yalnışlıkla su degdırdm koluma banyo yapma demıslerdı vıcudumu yıkamak ıstedım kolum havada su degdı bıraz acı ve sıslık var ılk ası da boyle olmamıstı. hıs konusunda haftaya kadar mecbur sabretcem detaylı da da sorcam kndı doktoruma da artık hısetmek ıstıorum her kafadan bı ses cıkıo aaa hala hıssetmıomusun sen dıe sankı ben bısey yapıom allahm bu ınsanlar yaKoluma hiç dikkat etmedim belki dokunsam acır ama unutuyorum bile aşı olduğumu demekki acımıyor.
Ama senin haftan daha geride bana göre, bide benim ikinci bebiş, derim daha esnek zart zurt sağa sola çekiştiriyor bebek. Dışardan otur izle ne yaptığını. Belki ilerleyeyle olur biraz daha bekle.
Sağlık ocağındaki doktor değerlerin gayet iyi dedi ama benm aile hekimim yoktu. Saat tam 12 oluyodu verdi yolladı yorumlamadı. Gönderirim kendi doktoruma sonucu. Korkma kız ben korkmadım şakasına dedim. Ama yazılan şeylerde bi garip. Hemen öldürdü beni :)Tövbe Tövbe Allah korusun yaaaa telaş yapma hemen yok mu doktoruna gönderemiyor musun sonucu canım yada sağlık ocağına gitsen hemen ordaki dr da anlar nası olsa için rahat eder en azından
Heh o iş kuduzu dediğin diğer arkadaş gibi hastada olsa işe gelen tiplerden. Ama kaaç yılı geçmiş orada ve herşeyin şifresi onda. Mecburi yani. Şimdi ben bikaç aylık eleman olup sürekli rapor alınca acaaip göze batıyo. Ki batsın. Buzamana kadar hiç bi işyerimde 1 gün rapor kullanmadım. Hasta da olsam gittim işe. Ama bunlara kılım ya umursamıyorum resmen. Çıkarırsa kendileri kaybeder zaten onu istiyorum ama çıkartmıyo adam kesin davacı olacağımı duydu :)Özel sektörün rapor olayından nefret ediyorum. Hasta olduğu halde işe gelen iş kuduzlarından ayrı nefret ediyorum (sözüm senden dışarı tabi ki. Senin ki mecburiyet)
Geçen sene çalışıyorken hastalıktan ölüyordum, 10 gün o halde işe gittim. En son vücut iflas etti, bir gece sabaha kadar kustum, sabah ateşim 40 dereceye ulaştı eşim zar zor ıslak bezle falan ateşimi düşürdü. İş yerine mesaj attım doktora gidecem diye, doktor da o haftayı komple rapor verdi bana. Bi de ofiste tektim ama yapacak bişey yok dedim mecbur yattım evde. Haftasonu da eşimle tanışma yıldönümümüzde instagrama foto koydum, eski fotolardan. Hemen altına çalışma arkadaşım yorum yazmış “iyileştin galiba” diye. “Parmaklarım iyileşti şükür” yazdım ben de.
Tabi benden sonra hamile arkadaşlardan biri grip oldu, sürüne sürüne işe geldi, benim rapor göze battı bu sefer.
İnşallah sen de birkaç ay dayanabilirsin canım. Ama rapor Alman gerekiyorsa al, eğer işten atarlarsa dava açarsın yine onlar mağdur olurlar. Kendinden bebeğinden önemli tutma hiçbirşeyi.
Canım gebelikte düşük olması normal diye biliyorum.fazla sıvı alımı ve protein az alımından kaynaklı.o sonuçlar hamile kişi baz alınarak okunmalı benceSağlık ocağındaki doktor değerlerin gayet iyi dedi ama benm aile hekimim yoktu. Saat tam 12 oluyodu verdi yolladı yorumlamadı. Gönderirim kendi doktoruma sonucu. Korkma kız ben korkmadım şakasına dedim. Ama yazılan şeylerde bi garip. Hemen öldürdü beni :)
Heh o iş kuduzu dediğin diğer arkadaş gibi hastada olsa işe gelen tiplerden. Ama kaaç yılı geçmiş orada ve herşeyin şifresi onda. Mecburi yani. Şimdi ben bikaç aylık eleman olup sürekli rapor alınca acaaip göze batıyo. Ki batsın. Buzamana kadar hiç bi işyerimde 1 gün rapor kullanmadım. Hasta da olsam gittim işe. Ama bunlara kılım ya umursamıyorum resmen. Çıkarırsa kendileri kaybeder zaten onu istiyorum ama çıkartmıyo adam kesin davacı olacağımı duydu :)
Bide o var whatsappta çevrimiçi olsam hemen iyisin galiba ya dönüyo olay. Saçmalıktan başka bişey değil ya of şu dik başlı, kimseye tamah etmicek gururum olmasa yalardım afedersinin kv biyerini yine de çalışmazdım. Ama ben babamdan bu yaşıma kadar harçlık istememişim. Ondan hiç bişey istemem
Kusum seni korkutmak istemiyorum benim ilk gebeligimde kolastazim vardi onun icin soyluyorum ure azotunu karaciger salgiliyo egerki bol su icip bobreklerin temizlemesine izin verirsen sorun yok ben icemedim hatta 1 bardak bile icemedigimden 2 gunde 1 4lt serum takiloyodu berbat durumdaydim...3ltden sobra anca idrara cikiyodumKızlar bende kan sonucumu aldım sağlık ocağından, kan üre azotu 5.14 aşağı ok var nedir bu bilen varmı önemli bişey mi.
Gebelik boyunca kan üre azotu seviyesi referans aralığı değerlerinin altında çıkar. Kan üre azotu düşüklüğü değerlerinin mutlak suretle dikkate alınması ve neden kaynaklandığının belirlenerek gereken tedavinin uygulanması kişiler için çok önemlidir. Aksi takdirde çok ciddi şekilde meydana gelen hastalıkların sonuçları ölüm ile sonuçlanabilmektedir
Bu yazıyo ay ben yine telaşlanıyorum sanki
Sağlık ocağındaki doktor değerlerin gayet iyi dedi ama benm aile hekimim yoktu. Saat tam 12 oluyodu verdi yolladı yorumlamadı. Gönderirim kendi doktoruma sonucu. Korkma kız ben korkmadım şakasına dedim. Ama yazılan şeylerde bi garip. Hemen öldürdü beni :)
Heh o iş kuduzu dediğin diğer arkadaş gibi hastada olsa işe gelen tiplerden. Ama kaaç yılı geçmiş orada ve herşeyin şifresi onda. Mecburi yani. Şimdi ben bikaç aylık eleman olup sürekli rapor alınca acaaip göze batıyo. Ki batsın. Buzamana kadar hiç bi işyerimde 1 gün rapor kullanmadım. Hasta da olsam gittim işe. Ama bunlara kılım ya umursamıyorum resmen. Çıkarırsa kendileri kaybeder zaten onu istiyorum ama çıkartmıyo adam kesin davacı olacağımı duydu :)
Bide o var whatsappta çevrimiçi olsam hemen iyisin galiba ya dönüyo olay. Saçmalıktan başka bişey değil ya of şu dik başlı, kimseye tamah etmicek gururum olmasa yalardım afedersinin kv biyerini yine de çalışmazdım. Ama ben babamdan bu yaşıma kadar harçlık istememişim. Ondan hiç bişey istemem
yaa internette ki bazı yazılardan nefret ediyorum zaten annemin ağzında yaralar çıkmıştı eyvah bişey oldu dedik test yaptırdık tahlil souçları geldi interntten bakalım dedik internete kalsa annem Allah korusun kanserdi ama bişey çıkmadı çok sükür yani internet öldürmeye meraklı maşallah :))))Sağlık ocağındaki doktor değerlerin gayet iyi dedi ama benm aile hekimim yoktu. Saat tam 12 oluyodu verdi yolladı yorumlamadı. Gönderirim kendi doktoruma sonucu. Korkma kız ben korkmadım şakasına dedim. Ama yazılan şeylerde bi garip. Hemen öldürdü beni :)
Bence de canım o yüzden pek takmadımEki Görüntüle 2170570
Canım gebelikte düşük olması normal diye biliyorum.fazla sıvı alımı ve protein az alımından kaynaklı.o sonuçlar hamile kişi baz alınarak okunmalı bence
Canım ben günde 3 lt su içiyorum fix. Az içiyo olsam tamam dicem de yeterli bence o su bi insan için. Ama yine de doktora sormak lazım nedir diyeKusum seni korkutmak istemiyorum benim ilk gebeligimde kolastazim vardi onun icin soyluyorum ure azotunu karaciger salgiliyo egerki bol su icip bobreklerin temizlemesine izin verirsen sorun yok ben icemedim hatta 1 bardak bile icemedigimden 2 gunde 1 4lt serum takiloyodu berbat durumdaydim...3ltden sobra anca idrara cikiyodumbol su iç bonreklerin temizler zaten dusuk deger korkulcak bisey yok
Bikere vah derlerse yine iyi canım. Rapor alınca para kesiliyo canım. Ve biz aylık değil haftalık alıyoruz mesela şuan benm birikmişim olmada kv el açmak zorunda kalcaktık. E çalışmazsam hazırdaki de bitecek ben bebeğe neyle be alıcam. Hadi olan bişeyleri bozdurayım dicem e sonrası. Yine kv. O yüzden idare etmeye çalışıyorum ve her zaman diyorum Allaha şükür durumumuz yine iyi ev bizim borcumuz yok. Ama ayı çıkartmak ve biraz rahat geçinmek için tek kişi çalışması yeterli olmuyoİsteme zaten canım. Sen işle ilgili de yanlış bişey yapmıyorsun ki. Yatman lazım, iş yerinde de yatamayacağına göre mecbur evde kalman gerekiyor. He ben senin yerine olsam yine rapor alırdım ama sen tercih etmiyorsun.
İşten de çıkartamayacaklarına göre en azından dikkatli davran iş yerinde. Ve baktın kanaman artıyor hemen geç eve. Allah korusun bebeğe bişey olsa, iş yerindekiler 2 kere vah derler sonra unuturlar. Canı yanacak olan sensin. Umursama kimseyi.
Öyle valla :)))yaa internette ki bazı yazılardan nefret ediyorum zaten annemin ağzında yaralar çıkmıştı eyvah bişey oldu dedik test yaptırdık tahlil souçları geldi interntten bakalım dedik internete kalsa annem Allah korusun kanserdi ama bişey çıkmadı çok sükür yani internet öldürmeye meraklı maşallah :))))
aydingelini kiz 5.14 mus ben onu 51.4 okudum birak ya bisey degil dusuk olsun bisey olmaz
Evet aynen dedigin gibi olmus gittim doktora gosterdim. Kan tasinirken altindaki jel kana karismis dedi. Kani tasiyan arac sallandiysa olabiliyo boyle seyler dedi. Yemek yapip yemeye halim yoktu sonucu gorunce doktora uctum resmen :)Hamileyken değil ama daha önce bi kan testinde hemoliz çıkmıştı ve kanın yanlış alımından yada okunana kadar yanlış saklanma koşulundan kaynaklanabileceği söylenmişti.sağlık ocakları kanı kendileri okumuyor nasıl bekletiyorlar çok güven vermiyor bana.belki yeniden hastanede verirseniz normal çıkabilir.
Bikere vah derlerse yine iyi canım. Rapor alınca para kesiliyo canım. Ve biz aylık değil haftalık alıyoruz mesela şuan benm birikmişim olmada kv el açmak zorunda kalcaktık. E çalışmazsam hazırdaki de bitecek ben bebeğe neyle be alıcam. Hadi olan bişeyleri bozdurayım dicem e sonrası. Yine kv. O yüzden idare etmeye çalışıyorum ve her zaman diyorum Allaha şükür durumumuz yine iyi ev bizim borcumuz yok. Ama ayı çıkartmak ve biraz rahat geçinmek için tek kişi çalışması yeterli olmuyo
Bu doktorum çalışabilirsin dedi canım o yüzden gönlüm rahatladı açıkçasıRaporun 2 gündem fazlasının parasını devlet geri ödüyor. Ama tabi doktorlar 1-2 günlük rapor verdiği için onları ödemiyor.
Geçinmek zor tabi canım haklısın. Rabbim kimseye muhtaç etmesin inşallah. Ama bebeğini tehlikeye atma sen yine de. Doktorlar yat diyorsa yat, iş bir şekilde hallolur.
Bu doktorum çalışabilirsin dedi canım o yüzden gönlüm rahatladı açıkçası
Biliyomusun olabilir.kizima hamileyken bornovada 3 katli bir evde oturuyoduk.isten geliyodum evin kapisin onune kusuyodum iceri kadar yetisemiyodum.o evin merdivenlerinin her basamagina kusmusumdur.doguma yakin tek katli bebek icin daha uygun bir eve tasindik o eve tasininca artik son ay diyemi yoksa ev degisti diye mi bilmiyorum kusmadim orda.Gönlün rahatladıysa sorun yok demek ki. EN önemlisi o
Biz de İstanbul’dan dönüyoruz bugün. Rahatım çok iyiydi orda, görümcelerim saolsun etrafımda döndüler rahat edeyim diye. Kaç gündür de hiç kusmadım. Şimdi eve gidince yine sabah kusmalarım başlayacak diye korkuyorum.
Eğer kusarsam psikolojik demek ki diyeceğim de önlemek için ne yapmam lazım bilemiyorum.
Valla bende rahat yok çok şükür canım ya. Ama ablam geldi sildi süpürdü biraz önce. Orası çok güzel ama kızları çığlık çığlık bağırıp ağlıyolar sinirlerim hopluyo.Gönlün rahatladıysa sorun yok demek ki. EN önemlisi o
Biz de İstanbul’dan dönüyoruz bugün. Rahatım çok iyiydi orda, görümcelerim saolsun etrafımda döndüler rahat edeyim diye. Kaç gündür de hiç kusmadım. Şimdi eve gidince yine sabah kusmalarım başlayacak diye korkuyorum.
Eğer kusarsam psikolojik demek ki diyeceğim de önlemek için ne yapmam lazım bilemiyorum.
Müsait olamamıştır belki canım ya,Hebehubele nerde kaldın? Allah aşkına kızlar sorun yazan herkes için iyi haberi alana kadar endişeleniyoruz, içimize öküzü oturtup sonra habersiz bırakmayın ya
İnşallah cnm var mı acaba daha önce gidenHayırli sonuclar insallah canım.
Hasta olan kızlara da geçmiş olsun insaAllah en kısa zamanda geçer
Katiliyorum bayanlar. Ay bu hafta Susam tanesi kadar, bu hafta badem vs. derken ilk haftalar daha hızlı gecmis meğer neden bilmem. Simdi 24. Haftamdayım.ay ben hala 5 ay bilmem kac kusur gunde miyim ne zaman 6 aoluyorum ya diyedaralıyorum.
Sabahın 4ü 5i 6 sında uyanma, uyusan da ruyalardan bin tane saçmalik ve vesvese gelmesi...
Işten ve isyerinden soguma, evde oldugunda sıcaktan bir iş yapamama...
Allahin gucune gitmesin ben sevmedim bu gebeligin 2. Trimestrini. Bulantıya ragmen ilk 3 ayım daha rahattı. Aglama trip yasamada da bi azalma olmadigina göre. .. bir de balayı diyorlar, her yerim ayrı dökülüyor
aynenn canim evde yalniz benimde gecmiyor zamann :) bugun zorla uyuttum kebdimi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?