2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
calismadysam hic stres yasamiyorum bn :) ayy evet ins kotu puanlar almyz yaa

Ben esime bizimkilere bana sinav sormayin kotu olursa soylemicem dedim isin tuhafi ne biliyo musun ben onlisansa girdigimde 78 almisim puanimi yeni goruyorum. Neden o zamanlar tehrcih yapmadim hic bilmiyorum illaki bi yerler gelirdi. Unutumusum bile sinava girdigimi. Bu sefer unutmam unutmam nasip kismet hayirlisiyla atlatiriz insallah

ayy bize de nasip olsa keşke öyle patronlar. valla bilmiyorum bi yanım çık işten herkes nasıl altından kalkıyosa sende kalkarsın diyo bi yanım sık dişini kenara koy diyo.

ve bomba
diğer muhasebeci diyo ki patron seni işten çıkaracak benden duyduğunu söyleme. dün söylemiş yağmuru artık işten çıkarıcam diye. bende çıkartsın Allah yukarıda dava edicem dedim. ilk başta o şekilde konuşma beni idare edin diye söyle eğer yokuşa sürerse dava edicem de diyo. nasıl bi yol izliyim kızlar ? pullubiber benim sigortam tamdan yatmıyo burada aldığım maaştan değil asgariden yatırıyo. nasıl yapayım napıyım ?

bende 76 almistim bnde tercih yapmadim o zamancok pisman olmustum :)

Ben de bugün yaptıracam tetanozu, ayrıntılı ultrasonum da Çarşamba günü. Hiç böyle düşünmek aklıma gelmemişti ama eğer etkileme gibi bir durum olsa ya doktor ya sağlık ocağı sorar herhalde.

Ne zamandır çalışıyorsun canım? Eğer 1 seneyi geçti ise mutlaka tazminat vermek zorunda. Ama sigortanı asgari ücretten yatırıyorsa tazminatı da ona göre verir. SGKya şikayet edebilirsin.
Seni işten çıkarmaları için de ben olsam idare wein falan diye boyun eğmem. İşten sizin çıkardığınıza dair dilekçe istiyorum, zira dava edeceğim sizi derim. Eğer işe 2 ay önce başlamadıysan yani deneme süren dolduysa seni işten çıkarması yasal değil. Hele ki sözleşmen varsa çatır çatır alırsın hakkını ama birkaç sene sürebilir işte. Gerçi uzlaşmaya da gidilebilir.
Ay ne çok konuştum yine.

24 haftalığız canım
Ben kendi gebeligim icin konusayim benim bebegim 24. Haftada cok hareketsizlesti ben korktm hatta doktorami gitsem diye . Hareket ediyodu ama beni tatmin etmiyodu dedigin gibi vuruslari sert degildi azalmisti. 25.haftada costu ama. Zaten aman aman hareketli bi bebek olmadi hic ama vuruncada tam vurur belli eder kendini benimki. Ben bu zamana kadar cok doktora gittigim icin o hafta kendimi tutmustum cunku icerde bi hareket vardi sadece zayfti. Kendine cok stres yapma icn rahat etmiceksede bence bi saglik ocagina yada kendi doktoruna görn

toplayabildiğin kadar kanıt topla maaşının tam yatmadığıyla alakalı.. Bir de hiç bişeye imza atma ne verirlerse versinler.. baya bi tazminat alırsın çünkü bu tarz davalar hamile oldğun için 1 ay da sonuçlanıyor kendi kaybeder yani. Ayy ne vicdansızlar var resmen beddua edesim geliyor nası sinir oldum şöyle haksızlıklara gelemiyorum işte. Ya bırak zaten şurda ne kadar kaldı kii çalışsın kızcağız iznini kullansın sonra çıkartırım diye düşünür insan ondan sonra hakkıdır tazminatını verir çıkartır ama böyle noluyor yani neyin ego tatmini zaten stresli bi hamilelik geçiriyorsun yaa böleleri batsın gitsin yaaa

ayyy canim hic bilmiyorum bu konuyu ama diger muhasebeci izin alma diye kafasindan uyduruyorda olabilir bence patron soyleyinceye kadad bence sen kimseye sesini cikarma ilks oyeldiginde belki idare edemezmisin falan diye sorarsin oda yok derse o zaman dersin haklarim var dava acarim diye ama haklarini iyi ogren canim

Ateşiniz çıktı mı? Ateş için ilaç kullanmak zorunda kalıcaz eğer çıkarsa değilmi?

Onun iki sahide ve aldigin kalan parayi goseteren makbuza veya imzali kaseli maas bordrosuna ihtiyacin var.bunlari ayarlayabiliyorsan süresi yok isten ciktiktan sonra basvurursun benim maasim bu kadardi ama asgariden yatti diye geriye donuk sigortana odeme yapiliyo tabi faiz ve ceza da aliyolar ayrica sirket imcelemeye giriyo diger personellerinde maasi o sekilde yatiyosa hepsini fazili oduyo falan filan....
Istanbulda bilen vardir belki ben unide okurken yazin elma market diye bir markette kasiyerlik yaptim 3 ay maasimi boluk porcuk yatirdilar surundurduler sigortamida odemediler.iki şahit ve kasa fişimle (fiste asim soyadim yaziyordu kasiyer olarak) basvurdum 3 aylik sigortam odendi ama bunlar 18 subede 200 300 kisiyi sigortasiz calistirdiklari icin nasil bir ceza aldilarsa o ay battilar satildilar...sonra vicdan azabi cekmiyceksen pesine düş

Benimde asim pazartesi sali detayli ebeyi aradim sordum cocugun organ gelisimiyle senin aşınin ne alakasi var tatlim dedi:)

ben ayrintilidan once yaptirmistim bi sorun cikmadi canim zaten galiba bebegi etkilemesin diye 20. haftalardan sonra yaptiriyoruz
Teşekkür ederim canım

Tetenoz ayrintilıyı etkilemez canım..Ama ayrintılıdan ya 2 gun once falan yaptir yada sonrasinda ben aşıyı oldugumun ertesi günu felç gibi gezmistim..Tabi herkes de aynı olacak diye birsey yok
Çok sağol canım, sana da çok geçmiş olsun Benim geçen sene bacağımı demir kesmişti, tetanoz aşısı olmuştum bir doz. O zaman kolum şişmiş çok acımıştı, birkaç gün oynatamamıştım.. Büyük ihtimalle yine aynısı olur diye düşünüyorum canım

Doğru diyorsun canım. Benim kanamam vardı o sıra, onu söyleyince sağlık ocağına tetanoz aşısını belki yaptırmaz doktorunla bir konuş demişti hemşire hanım. Doktorum sorun olmaz dedi ama aklıma ayrıntılı takıldı birden, size sorayım istedim. Haklısın yani bir şey olsa söylerdiler onu da. Teşekkür ederim canım

Benimde asim pazartesi sali detayli ebeyi aradim sordum cocugun organ gelisimiyle senin aşınin ne alakasi var tatlim dedi:)
İnsanın aklına gelebiliyor işte. Bana kanamam var progestan kullanıyorum deyince hemşire hanım belki tetanoz yaptırmaz doktorun, konuş demişti. O yüzden belki ilgisi vardır diye düşündüm yani Birbirimizin tecrübesine danışmak çok faydalı oluyor canım, teşekkür ederim

Canım ölçümünü etkilemez ama tek doz yaptircaksan bı kaç hafta daha bekle 20. Haftadan sonra yapılıyormuş ama tek dozlar için en uygun zaman 24. -26. Hafta

@Emilyslittlepeanut canim kendini hic biseye sartlama ikiniz icinde saglikli olan neyse o olsun :) benim teyzemde kontrole gidiyo 38.haftada ultrasonla bakiyo bebek kanalda 9cm acilma var evet canim simdi dogimhaneye gidiyoruz yoksa odamda doguracaksin diyo :) teyzemde cok nazlidir normalde ama aci esigi cok yuksekmis hic sanci hissetmemis hafif kramp gibi bisey vardi ne biliym diyo :) hemen cikiyolar yatisi yapiliyo odaya giriyolar enistem o ara cantayi almaya gidiyo evde cok yakin ama o gelene kadar teyzem doguruyo bile :)
Ama ikinci bebekte kordonu dugum olmus bebek son ay hic kilo almiyo bir suru sikınti cektiler dogumda...hic kendini sartlama hakkinizda hayirlisi ve sagliklisi olsun

Canım ölçümünü etkilemez ama tek doz yaptircaksan bı kaç hafta daha bekle 20. Haftadan sonra yapılıyormuş ama tek dozlar için en uygun zaman 24. -26. Hafta
Teşekkür ederim canım

İki doz gerekiyorsa iki doz yaptırırım. Bir veya iki doz olmasının farkını da bilmiyorum şu an ama sağlık ocağı ve doktorum 20dolduktan sonra yapılacak deyince ben de öyle gideyim dedim sağlık ocağına

ödeyeceği tazminat 10 bin lira değil, onu bilse iyi olur. Haksız yere sözleşmen fesh edildi diye işe iade davası açarsan çok daha üzerinde bir tazminat öder. Hey Allahım ya sinir oldum adama. Hamile kadına böyle şey yapılır mı ya! Ne kadar kötü kalpli insanlar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…