Teşekkür ederim canım
İki doz gerekiyorsa iki doz yaptırırım. Bir veya iki doz olmasının farkını da bilmiyorum şu an ama sağlık ocağı ve doktorum 20dolduktan sonra yapılacak deyince ben de öyle gideyim dedim sağlık ocağına
Hayırdır inşallah?KIzlar canım çok sıkkın bu aralar resmen bunalıma girdim
Aa öyle mi? Çok sağolasın canım.Tek doz veya iki doz olması en son ne zaman tetanoz aşısı olduğuna veya şimdiye kadar kaç kere olduğuna bağlı canım.
Ben en son 2.5 sene önce olmuştum, sağlık ocağındaki hemşire “20. Haftada gel ilk dozu yapalım” dedi. Sağlık ocağına gittiğinde sorarsın bu durumu.
Yanma deme 12. Haftadan beri artarak devam ediyor, nefes alamıyorum sinirlerim o kadar yıprandı ki oturdum ağladım sabahSınava girecek olan arkadaşlar, umarım çok çok güzel geçer sınavınız.
Kasılmaları olan bi arkadaş vardı durumu nasıl acaba?
Bende kaç gündür bir bulantı, ağzımda kötü bir tat bir mide yanması...
Ben de bugün yaptıracam tetanozu, ayrıntılı ultrasonum da Çarşamba günü. Hiç böyle düşünmek aklıma gelmemişti ama eğer etkileme gibi bir durum olsa ya doktor ya sağlık ocağı sorar herhalde.
Ne zamandır çalışıyorsun canım? Eğer 1 seneyi geçti ise mutlaka tazminat vermek zorunda. Ama sigortanı asgari ücretten yatırıyorsa tazminatı da ona göre verir. SGKya şikayet edebilirsin.
Seni işten çıkarmaları için de ben olsam idare wein falan diye boyun eğmem. İşten sizin çıkardığınıza dair dilekçe istiyorum, zira dava edeceğim sizi derim. Eğer işe 2 ay önce başlamadıysan yani deneme süren dolduysa seni işten çıkarması yasal değil. Hele ki sözleşmen varsa çatır çatır alırsın hakkını ama birkaç sene sürebilir işte. Gerçi uzlaşmaya da gidilebilir.
Ay ne çok konuştum yine.
toplayabildiğin kadar kanıt topla maaşının tam yatmadığıyla alakalı.. Bir de hiç bişeye imza atma ne verirlerse versinler.. baya bi tazminat alırsın çünkü bu tarz davalar hamile oldğun için 1 ay da sonuçlanıyor kendi kaybeder yani. Ayy ne vicdansızlar var resmen beddua edesim geliyor nası sinir oldum şöyle haksızlıklara gelemiyorum işte. Ya bırak zaten şurda ne kadar kaldı kii çalışsın kızcağız iznini kullansın sonra çıkartırım diye düşünür insan ondan sonra hakkıdır tazminatını verir çıkartır ama böyle noluyor yani neyin ego tatmini zaten stresli bi hamilelik geçiriyorsun yaa böleleri batsın gitsin yaaa
ayyy canim hic bilmiyorum bu konuyu ama diger muhasebeci izin alma diye kafasindan uyduruyorda olabilir bence patron soyleyinceye kadad bence sen kimseye sesini cikarma ilks oyeldiginde belki idare edemezmisin falan diye sorarsin oda yok derse o zaman dersin haklarim var dava acarim diye ama haklarini iyi ogren canim
Kızlar hepinize şöyle toplu cevap vereyim;Onun iki sahide ve aldigin kalan parayi goseteren makbuza veya imzali kaseli maas bordrosuna ihtiyacin var.bunlari ayarlayabiliyorsan süresi yok isten ciktiktan sonra basvurursun benim maasim bu kadardi ama asgariden yatti diye geriye donuk sigortana odeme yapiliyo tabi faiz ve ceza da aliyolar ayrica sirket imcelemeye giriyo diger personellerinde maasi o sekilde yatiyosa hepsini fazili oduyo falan filan....
Istanbulda bilen vardir belki ben unide okurken yazin elma market diye bir markette kasiyerlik yaptim 3 ay maasimi boluk porcuk yatirdilar surundurduler sigortamida odemediler.iki şahit ve kasa fişimle (fiste asim soyadim yaziyordu kasiyer olarak) basvurdum 3 aylik sigortam odendi ama bunlar 18 subede 200 300 kisiyi sigortasiz calistirdiklari icin nasil bir ceza aldilarsa o ay battilar satildilar...sonra vicdan azabi cekmiyceksen pesine düş
bebeğin beşiği bebek arabası kıyafetleri herşey kız tarafına düşermiş kayınvalimdemgil diyor niye ortak değil biz zaten almicak değiliz ama o bebek sizinde torununuz hiç mi gönlünüzden birşey kopup ta almak istemezsin yada olur mu bizde üstümüze düşeni yapalım demezsin iki tarafın da ilk torunu sonuçtaHayırdır inşallah?
Sağlık ocağından geldim şimdi canım kalp ritminde bir problem yok bol su iç ve bolca dinlen kendini çok yordugun zamanlarda hissetmeme durumu olur dendi genel temizlik yaptım o yordu sanırım beni pazartesiye kadar dinlenip bir bakacağım olmadı doktoruma görünürümBende aynı sebepten gitmiştim 20. Haftada hatta ben hiç hissetmemiştim, uyku düzensizliğime bağladı, her dönem aynı şiddetle hissettirmiyorlarmış, Tabi Haftalarımız aynı değil senin haftan için ilk bebek değilse hissetmemek normal olmayabilir o yüzden doktoruna gidip içini rahatlatmanda fayda var. Bu arada kabızlık, ishal gebelikte istenmeyen şeyler, doktoruna söylersen ilaç yazacaktır, ilacı düzenli içirmeyecek zaten, her gün yoğurt, kayısı gibi bağırsak düzenleyiciler yiyebilirsin.
Ateşiniz çıktı mı? Ateş için ilaç kullanmak zorunda kalıcaz eğer çıkarsa değilmi?
Çıkarsın bırak suyuna gitme hiç, her türlü dava et bu halinle mobbing uyguladığı , söylediği sözleri, sigortanı eksikten yatırdığını.. Bi kaç yıl sürer ama iliğini kurutursun emin ol..ayy bize de nasip olsa keşke öyle patronlar. valla bilmiyorum bi yanım çık işten herkes nasıl altından kalkıyosa sende kalkarsın diyo bi yanım sık dişini kenara koy diyo.
ve bomba
diğer muhasebeci diyo ki patron seni işten çıkaracak benden duyduğunu söyleme. dün söylemiş yağmuru artık işten çıkarıcam diye. bende çıkartsın Allah yukarıda dava edicem dedim. ilk başta o şekilde konuşma beni idare edin diye söyle eğer yokuşa sürerse dava edicem de diyo. nasıl bi yol izliyim kızlar ? @pullubiber benim sigortam tamdan yatmıyo burada aldığım maaştan değil asgariden yatırıyo. nasıl yapayım napıyım ?
Ben bayaa iyi bir merkezde cektirdim. Fiyati da 750 ydi. Ozel sig dolayi iyi bir indirim aldim. Ama cekim siyah beyaz oluyor. Yuzunu gosterirken 4d renkliye getiriyor o foto gibi oluyor. Ikiz oldugu icin benimkilerde netlik saglanamadi oyle bir foto alamadik. Elleri yuzlerindeydi surekli hareket vardi. Dr radyoloji uzmaniydi. Organlari tek tek gosterdi vs. Kendi dr umun perinatoloji uzmanligi var ama detayliyi kendi yapmiyor zaten vakit alan bir is.Çok sagol cnm cevabın için teşekkür ederim aydınlatıcı oldu.dedigin gibi renkli falan olması önemli değil benim içinde sağlığı yerinde olsun bı sıkıntı varsa doktorun görmesi alanında uzman olması.bende aldım bı prof.dan randevu bakalım hayirlisi
kuzum sana su kadar maas aldin diye bir bordromu ne diyorlar sanirim ondan imzalatmiyorlarmi benim esimde ilk ise basladiginda maasi yuksekti insaat muhendisi dusun ama dusuk sigorta oduyorlardi ama bordro gibi biseye aldigi maasin imzasini atiyordu atiyordu onada gostermelik bankadan yatiriyorlardi bi kismini biz o kagitalri hep saklardik ilerde bisey olursa gosteririz diyeKızlar hepinize şöyle toplu cevap vereyim;
biz haftalık alıyoruz paramızı her hafta. ne kaşe ne imza herhangi bi evrak yok. bankaya da düzensiz yatırılıyo maaş sonra onu geri çekip gayri resmi tarafta kasaya ekliyolar. maaş bordromuzda hiç çıkmıyo bu yüzden.
sigortamı geç yaptılar 1 ay ama şuan sigortalı olarak 5 aydır çalışıyorum.
nasıl evrak toplayabilirim ben burdan. zaten dava edersem gayri resmilerinide sürücem ortaya o yüzden hiç vicdan azabı çekeceğimi düşünmüyorum ve kimsenin maaşı aldığından yatmıyo burada.
ama çıkarsam dava edeceğimden eminimde ne gibi evraklar isterler onu bilmiyorum
yok canım imzalamıyoruz. sadece sistemde işliyoruz aldığımız parayı kimseye kağıt imzalatılmıyo. resmi olarakta imzalatılmıyo 1 2 kere imzalamışızdır sadecekuzum sana su kadar maas aldin diye bir bordromu ne diyorlar sanirim ondan imzalatmiyorlarmi benim esimde ilk ise basladiginda maasi yuksekti insaat muhendisi dusun ama dusuk sigorta oduyorlardi ama bordro gibi biseye aldigi maasin imzasini atiyordu atiyordu onada gostermelik bankadan yatiriyorlardi bi kismini biz o kagitalri hep saklardik ilerde bisey olursa gosteririz diye
Canım sen bebeğine ve kendine odaklan boşver almayan almasın. Ben de bu size düşer bize düşer olayını anlamıyorum bir şey içinden gelirse yaparsın yani illa her şeyi kurala nizama göre yapmanın ne gereği var belli ki masraf olmasın istiyorlar minnet etmemiş olursun daha iyi yarın bir gün lafı da edilir şu kadar masraf yaptık diye. Benim kayınvalide izin versem bebegimin her şeyine karışacak edecek de benden yüz bulamıyor ben sevmiyorum başkalarının minneti altına girmeyi kıyafetlerini beşiğini küvet takımını aldık yavaş yavas hallediyoruz. Genel temizliğimi yapmaya gelecekti bak ondan habersiz yaptım her işimi orada burada çok lafını eder çünkü karşılık bekler ben de çok şükür gücüm kuvvetim yerindeyken hallediyorum kendi isimi kendim.bebeğin beşiği bebek arabası kıyafetleri herşey kız tarafına düşermiş kayınvalimdemgil diyor niye ortak değil biz zaten almicak değiliz ama o bebek sizinde torununuz hiç mi gönlünüzden birşey kopup ta almak istemezsin yada olur mu bizde üstümüze düşeni yapalım demezsin iki tarafın da ilk torunu sonuçta
Benim kaygım acaba ilaçtan mı hissetmedim bebeğin hareketlerini diye ondan korktum. Bebeğe zararı olur mu diye bin türlü şey var aklımdaBenimki progestan gibi hafif yumuşak canım. Bugün doktorum travazol vericekti ama bunu aldım deyince bunu kullan eğer fayda etmezse travazol vericem dedi. Bu ondan biraz düşükmüş. Kremini de sür canım. Bitsin gitsin benim aklıma geldikçe ruhum daralıyo iğrenç hissediyorum kendimi
Hayırlı cumalarhayirli cumalar kizlar
Sagol canım aman inşallah artmaz senin, gaviscon Kesmiyor ki canım artık. Saatte bir uyanıp içiyorum en son midemi bulanmaya başlıyor.
o zaman sen ispatlayabilcegin seyelri bul kuzum oyle cik karsisina diye dusunuyorum tabi sistemi bilenler daha iyi cevaplar verir senin icinyok canım imzalamıyoruz. sadece sistemde işliyoruz aldığımız parayı kimseye kağıt imzalatılmıyo. resmi olarakta imzalatılmıyo 1 2 kere imzalamışızdır sadece
bebeğe zararı olacak ilaçları vermezler bize canımBenim kaygım acaba ilaçtan mı hissetmedim bebeğin hareketlerini diye ondan korktum. Bebeğe zararı olur mu diye bin türlü şey var aklımda
Ispat yukumlulugu isverene aittir. Belgelerle maasini bankadan odedigine dair kanitlamak durumunda. Sen bir dilekce ile noterden ihtarname cekip.haklarini talep edebilirsin. Tabii bir avukattan yardim almakta yarar var. Alo 170 i arayip ordan da nereye nasil sikayet edecegin konusunda bilgi alabilirsin.Kızlar hepinize şöyle toplu cevap vereyim;
biz haftalık alıyoruz paramızı her hafta. ne kaşe ne imza herhangi bi evrak yok. bankaya da düzensiz yatırılıyo maaş sonra onu geri çekip gayri resmi tarafta kasaya ekliyolar. maaş bordromuzda hiç çıkmıyo bu yüzden.
sigortamı geç yaptılar 1 ay ama şuan sigortalı olarak 5 aydır çalışıyorum.
nasıl evrak toplayabilirim ben burdan. zaten dava edersem gayri resmilerinide sürücem ortaya o yüzden hiç vicdan azabı çekeceğimi düşünmüyorum ve kimsenin maaşı aldığından yatmıyo burada.
ama çıkarsam dava edeceğimden eminimde ne gibi evraklar isterler onu bilmiyorum
İş sözleşmemde var süresiz olarak imzalamıştık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?