Aa öyle mi? Çok sağolasın canım.
Telefonda demiştim geçen sene aşı olduğumu da. Gittiğimde tekrar söylerim inşallah
Yanma deme 12. Haftadan beri artarak devam ediyor, nefes alamıyorum sinirlerim o kadar yıprandı ki oturdum ağladım sabah
Şikayet etmiyorum buna da şükür ama hiç mi es vermez
Kızlar hepinize şöyle toplu cevap vereyim;
biz haftalık alıyoruz paramızı her hafta. ne kaşe ne imza herhangi bi evrak yok. bankaya da düzensiz yatırılıyo maaş sonra onu geri çekip gayri resmi tarafta kasaya ekliyolar. maaş bordromuzda hiç çıkmıyo bu yüzden.
sigortamı geç yaptılar 1 ay ama şuan sigortalı olarak 5 aydır çalışıyorum.
nasıl evrak toplayabilirim ben burdan. zaten dava edersem gayri resmilerinide sürücem ortaya o yüzden hiç vicdan azabı çekeceğimi düşünmüyorum ve kimsenin maaşı aldığından yatmıyo burada.
ama çıkarsam dava edeceğimden eminimde ne gibi evraklar isterler onu bilmiyorum
İş sözleşmemde var süresiz olarak imzalamıştık
bebeğin beşiği bebek arabası kıyafetleri herşey kız tarafına düşermiş kayınvalimdemgil diyor niye ortak değil biz zaten almicak değiliz ama o bebek sizinde torununuz hiç mi gönlünüzden birşey kopup ta almak istemezsin yada olur mu bizde üstümüze düşeni yapalım demezsin iki tarafın da ilk torunu sonuçta
kuzum ilk defa duyuyorum bunu ben sonucta sen bebegi babanin evinden getirmedin niye kiz tarafi alsinki boyle biseyi hayret bisey bu kaynanalarda yaa benimkide su alincakmi diye sormamisti ama biz bebek arabasi alicaz falan deyince ki kayinbiraderim bize soz vermisti alicam diye olmuyordu cunku bizim cocugumuz sonra yan cizdi boyle deyince kv almak zorunda kaldi biraz cocugunu dusundugunden suan biz kimseye bisey alin demiyoruz herkes gonlunden kopani aliyor onlar bebek arabasi aldi benim babaannrm besigin parasini vericek halam sana kolyr yaptirim dedi babamin eside ne isterzin diyr sordu gonlunden ne geciyorsa onu al dedim kismeyi zorlamiyorum kiyafet odur budur icinde gucumun yettigi kadar aliyorum cunku birinden bisey istersen bu sefer sana o pahaliymis bu gereksizmis derler gucunun yettigi kadar kendin albebeğin beşiği bebek arabası kıyafetleri herşey kız tarafına düşermiş kayınvalimdemgil diyor niye ortak değil biz zaten almicak değiliz ama o bebek sizinde torununuz hiç mi gönlünüzden birşey kopup ta almak istemezsin yada olur mu bizde üstümüze düşeni yapalım demezsin iki tarafın da ilk torunu sonuçta
bende akinti icin fitil kullaniyorum bebege zarari olsaydi vermezlersi eger bunlari kullanmazsak bebege daha cok zarark olur kaygilanma o yuzden sendeBenim kaygım acaba ilaçtan mı hissetmedim bebeğin hareketlerini diye ondan korktum. Bebeğe zararı olur mu diye bin türlü şey var aklımda
evet canım başka kadın doğuma gitmen gerek dahiliye yazar mı bilemiyorum ama en kolay yolu rapor çıkarmak o zaman böyle sorunlar yaşamıyorsun sen bi hastaneyle konuş istersen
canım rapor cıkarmanı tavsıye ederım ben 10 kutu alıodum raporla eczacının tekı bu son alısımda neden 20 veya 30 yazdırmıosun dedı bnde yazıldıgını bılmıodum gecen gun saglık ocagından 20 kutu yazdırdım ve karsıladı aldım sabah aksam ıcınde sabah 8 de vuruosan aksam 8 de vur bence 12 saat ara ıle olsun ben aksam dan aksama tek sefer vuruluyorum sabah hapımı ıcıorum aksam ıgnemı vuruluyorum
@Emilyslittlepeanut canim kendini hic biseye sartlama ikiniz icinde saglikli olan neyse o olsun :) benim teyzemde kontrole gidiyo 38.haftada ultrasonla bakiyo bebek kanalda 9cm acilma var evet canim simdi dogimhaneye gidiyoruz yoksa odamda doguracaksin diyo :) teyzemde cok nazlidir normalde ama aci esigi cok yuksekmis hic sanci hissetmemis hafif kramp gibi bisey vardi ne biliym diyo :) hemen cikiyolar yatisi yapiliyo odaya giriyolar enistem o ara cantayi almaya gidiyo evde cok yakin ama o gelene kadar teyzem doguruyo bile :)
Ama ikinci bebekte kordonu dugum olmus bebek son ay hic kilo almiyo bir suru sikınti cektiler dogumda...hic kendini sartlama hakkinizda hayirlisi ve sagliklisi olsun
biz erkek olsaydı kayınbabamın ismini katıcaktık öyle umut ediyorlardı olmayınca bence böyle oldu iyili koz oldu çok şükür . Mesele zaten gönlünden kopması çok şükür benim ailem her daim arkamda onlarada muhtaç değiliz zoruna gidiyor insanın sadeceCanım sen bebeğine ve kendine odaklan boşver almayan almasın. Ben de bu size düşer bize düşer olayını anlamıyorum bir şey içinden gelirse yaparsın yani illa her şeyi kurala nizama göre yapmanın ne gereği var belli ki masraf olmasın istiyorlar minnet etmemiş olursun daha iyi yarın bir gün lafı da edilir şu kadar masraf yaptık diye. Benim kayınvalide izin versem bebegimin her şeyine karışacak edecek de benden yüz bulamıyor ben sevmiyorum başkalarının minneti altına girmeyi kıyafetlerini beşiğini küvet takımını aldık yavaş yavas hallediyoruz. Genel temizliğimi yapmaya gelecekti bak ondan habersiz yaptım her işimi orada burada çok lafını eder çünkü karşılık bekler ben de çok şükür gücüm kuvvetim yerindeyken hallediyorum kendi isimi kendim.
Allah razı olsun canım, kim ne yazsa atlıyorum hepsi en fazla 1 saat rahatlatan şeyler, herhalde bi mide rahatsızlığım var hamilelikte ortaya çıkıyor hiç normal değil bu derece olması.Hatırlat canım sen yine de. İçin rahat eder en azından
Kıyamam ben sana
Bazen özellikle geceleri o yanma bir geliyor bana. Kaskatı kesiliyorum resmen. Eşim hemen maden suyu getiriyor o durumda. Yudum yudum içince iyi geliyor rahatlayıp uyuyorum. Tabi sen eminim herşeyi denemişsindir, umarım şifası da tez zamanda olur Pinkom
Canım muhasebeci değilim ama elinize verilmese de mutlaka maaş bordrosu bir yerlerde vardır. Yanlış bilmiyorsam yasal bir zorunluluk bu. Ki sen işin içindesin yaptıkları usulsüzlükleri ispatlayacağım evraklara daha kolay ulaşırsın. Ama mahkeme işini sürekli dillendirme ki gizlemesinler bişeyleri.
Yok onların gönlünden bişey kopmuyor, nasıl gönülleri varsa anlamıyorum onu ben.
Biz hiç böyle bişey konuşmadık iki tarafla karşılıklı. Sadece annemler biz yapacaz odasını dediler, bi de annem dikiş işinde iyi olduğu için nevresim, alt açma vs kendi dikti. Bebek için kıyafetleri de çıktıkça alıyoruz, annem ödüyor genelde bize yardımcı olmak için. Bebek arabasını da kardeşim almak istedi, biz beğendik o aldı. Ama eşimin ailesi sadece bebeğe sevindiler o kadar.
Yaklaşık 1 hafta görümcelerle beraber kaldık, onlara yaptıklarımızı anlattık oh ne güzel dediler. Görümcem battaniye öreyim mi bebeğe dedi, ben de örersen hatırası kalır sevinir ileride halam örmüştü bunu bana diye, sen bilirsin dedim. Ama o kadar gezdik, hatta bebeğin odasına gece lambası aldık, biraz kıyafetler aldık falan, bunu da ben alayım demedi. Kendiler bilir, bazen üzülüyorum ama genel olarak da kendileri bilir bunu kafama takıp da bebeğimi üzemem diyorum.
bak ne güzel canım zaten insan yapılan birşeyi unutmuyor hiç bende diyebilsem şunada babaaannesi yaptı halası yaptı bunlar sadece bebek konusunda değil evleneceğimiz zamanda hiç bişe yapmadılar benim eşim ve ailem sadece yaptıHatırlat canım sen yine de. İçin rahat eder en azından
Kıyamam ben sana
Bazen özellikle geceleri o yanma bir geliyor bana. Kaskatı kesiliyorum resmen. Eşim hemen maden suyu getiriyor o durumda. Yudum yudum içince iyi geliyor rahatlayıp uyuyorum. Tabi sen eminim herşeyi denemişsindir, umarım şifası da tez zamanda olur Pinkom
Canım muhasebeci değilim ama elinize verilmese de mutlaka maaş bordrosu bir yerlerde vardır. Yanlış bilmiyorsam yasal bir zorunluluk bu. Ki sen işin içindesin yaptıkları usulsüzlükleri ispatlayacağım evraklara daha kolay ulaşırsın. Ama mahkeme işini sürekli dillendirme ki gizlemesinler bişeyleri.
Yok onların gönlünden bişey kopmuyor, nasıl gönülleri varsa anlamıyorum onu ben.
Biz hiç böyle bişey konuşmadık iki tarafla karşılıklı. Sadece annemler biz yapacaz odasını dediler, bi de annem dikiş işinde iyi olduğu için nevresim, alt açma vs kendi dikti. Bebek için kıyafetleri de çıktıkça alıyoruz, annem ödüyor genelde bize yardımcı olmak için. Bebek arabasını da kardeşim almak istedi, biz beğendik o aldı. Ama eşimin ailesi sadece bebeğe sevindiler o kadar.
Yaklaşık 1 hafta görümcelerle beraber kaldık, onlara yaptıklarımızı anlattık oh ne güzel dediler. Görümcem battaniye öreyim mi bebeğe dedi, ben de örersen hatırası kalır sevinir ileride halam örmüştü bunu bana diye, sen bilirsin dedim. Ama o kadar gezdik, hatta bebeğin odasına gece lambası aldık, biraz kıyafetler aldık falan, bunu da ben alayım demedi. Kendiler bilir, bazen üzülüyorum ama genel olarak da kendileri bilir bunu kafama takıp da bebeğimi üzemem diyorum.
yaniii canım bide kaynanam hep şunu söylüyor bişey almadığı gibi bizde bebeğin çeyizine bakarlar marka yerlerden alın bide böyle demez mi annemin yanındakuzum ilk defa duyuyorum bunu ben sonucta sen bebegi babanin evinden getirmedin niye kiz tarafi alsinki boyle biseyi hayret bisey bu kaynanalarda yaa benimkide su alincakmi diye sormamisti ama biz bebek arabasi alicaz falan deyince ki kayinbiraderim bize soz vermisti alicam diye olmuyordu cunku bizim cocugumuz sonra yan cizdi boyle deyince kv almak zorunda kaldi biraz cocugunu dusundugunden suan biz kimseye bisey alin demiyoruz herkes gonlunden kopani aliyor onlar bebek arabasi aldi benim babaannrm besigin parasini vericek halam sana kolyr yaptirim dedi babamin eside ne isterzin diyr sordu gonlunden ne geciyorsa onu al dedim kismeyi zorlamiyorum kiyafet odur budur icinde gucumun yettigi kadar aliyorum cunku birinden bisey istersen bu sefer sana o pahaliymis bu gereksizmis derler gucunun yettigi kadar kendin al
Tabi haklısın gider gitmez mi hiç ilk torun ilk evlat insan bir üzerine titreme ister ama herkes aynı olmuyor ne yapacaksın sen ailenle mutluluğunu yasa sadece diğer kısmın gölge düşürmesine izin vermebiz erkek olsaydı kayınbabamın ismini katıcaktık öyle umut ediyorlardı olmayınca bence böyle oldu iyili koz oldu çok şükür . Mesele zaten gönlünden kopması çok şükür benim ailem her daim arkamda onlarada muhtaç değiliz zoruna gidiyor insanın sadece
ya canım kafam dolu algılayamadım. kanama varken tetanoz yapmıyolarmıymış?Teşekkür ederim canım
Çok sağol canım, sana da çok geçmiş olsunBenim geçen sene bacağımı demir kesmişti, tetanoz aşısı olmuştum bir doz. O zaman kolum şişmiş çok acımıştı, birkaç gün oynatamamıştım.. Büyük ihtimalle yine aynısı olur diye düşünüyorum canım
Doğru diyorsun canım. Benim kanamam vardı o sıra, onu söyleyince sağlık ocağına tetanoz aşısını belki yaptırmaz doktorunla bir konuş demişti hemşire hanım. Doktorum sorun olmaz dedi ama aklıma ayrıntılı takıldı birden, size sorayım istedim. Haklısın yani bir şey olsa söylerdiler onu da. Teşekkür ederim canım
ben zaten iki taraftan da istemedim canım benim annem can atıyor torununa bişey almak için Benim ailem çok heyecanlı ilk torun iki tarafında ama onlarda yok hayal kırıklığı canım erkek olmadığı içinVintageseven canım ilk defa duydum böyle bişeyi. Onu sen al bunu ben alıyım diye konuşulur belki ama herşey kız tarafına ait bilmem ne diye saçmalıkmı var . İki taraftanda bişey isteme o zaman sende canım yapmıyolarsa yapmasınlar hey allahım ya
Allah razı olsun canım, kim ne yazsa atlıyorum hepsi en fazla 1 saat rahatlatan şeyler, herhalde bi mide rahatsızlığım var hamilelikte ortaya çıkıyor hiç normal değil bu derece olması.
Rabbim kimseye vermesin ya
bak ne güzel canım zaten insan yapılan birşeyi unutmuyor hiç bende diyebilsem şunada babaaannesi yaptı halası yaptı bunlar sadece bebek konusunda değil evleneceğimiz zamanda hiç bişe yapmadılar benim eşim ve ailem sadece yaptı
doldum vallahi zaten evden çıkıp bir yere gidemiyorum onun verdiği sıkkınlık bunaldım canımTabi haklısın gider gitmez mi hiç ilk torun ilk evlat insan bir üzerine titreme ister ama herkes aynı olmuyor ne yapacaksın sen ailenle mutluluğunu yasa sadece diğer kısmın gölge düşürmesine izin verme
Hamileyken yok canım. Sonrasında baktırabilirim sorun var mı diye anca.Amin canım. Sana da çok çok geçmiş olsun, rabbim şifa versin inşallah.
Doktor bişey demiyor mu bu duruma? Yapılacak hiç bişey yok mu?
Bizim de evlilik zamanı sizin gibiydi. Düğüne 1 hafta kala bir sürü yorgan Battaniye getirdi, e bende de vardı ev oldu battaniye yorgan yığını. Dağıt dağıt bitmiyor şimdi.
Bebekte de farklı bişey beklemiyorum ama keşke olsa diyorum. Olmazsa da şükür kendi ailem ve eşim yapıyor ellerinden geleni. Bebeğini böyle düşüncesiz insanlar için üzme boşver.
bizimkinde de kız olamayınca hayaller suya düştü canım. aman bırak yapmasın daha iyi valla ben kırık iğne alsın istemiyorum. lafını yapacak sonra eminim.ben zaten iki taraftan da istemedim canım benim annem can atıyor torununa bişey almak için Benim ailem çok heyecanlı ilk torun iki tarafında ama onlarda yok hayal kırıklığı canım erkek olmadığı için
cocuk benim cocugum goydirecegim seyelrde beni ilgilendirir kimseyi ilgilendirmez de canim sende kime neymis sen ucuz almissin pahali almissin almbe etrafirullahyaniii canım bide kaynanam hep şunu söylüyor bişey almadığı gibi bizde bebeğin çeyizine bakarlar marka yerlerden alın bide böyle demez mi annemin yanında
sagolasin canimSağol cnm. Bugün dahiliyeye gittim yazdı raporumu ya.
İğnemi sabah akşam olarak yazıyır ama ben de tek vuruyorum cnm. Orda bahsettiğim progestandı onu tek seferde alacakmışımm. Gerçi 400lük tek sefer mi diye doktoruma sordum cvp vermedi daha.
Benim normal doğum yapamayacağımın bir kanıtı daha. Ben acı eşiğim çok düşüktür. Bazen iğne mi yaparken ağlıyorum acıdan. Hatta ağdaya gitmeden önce ağrı kesici bile almışlığım var bir işe yaramıyorum onu da söyleyeyim de
@aydingelini ya cnm pratikte hiç bir bilgim yok. iş hukuku dersi aldım ama bilgiler uçup gidiyor malesef. Allah yardımcın olsun cnm.
Y yagmur_20Tententen sizlere de başarılar dilerim.hanımlar
bana da bir yorgan geldi canım sap sarı yüzlenmeden hiç mi yıkatmaya vermedin ben utandım resmen ..Amin canım. Sana da çok çok geçmiş olsun, rabbim şifa versin inşallah.
Doktor bişey demiyor mu bu duruma? Yapılacak hiç bişey yok mu?
Bizim de evlilik zamanı sizin gibiydi. Düğüne 1 hafta kala bir sürü yorgan Battaniye getirdi, e bende de vardı ev oldu battaniye yorgan yığını. Dağıt dağıt bitmiyor şimdi.
Bebekte de farklı bişey beklemiyorum ama keşke olsa diyorum. Olmazsa da şükür kendi ailem ve eşim yapıyor ellerinden geleni. Bebeğini böyle düşüncesiz insanlar için üzme boşver.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?