- 9 Nisan 2015
- 2.390
- 3.486
- 83
- 38
O zaman bir arabulucu avukatla gorus isten cikmadan dava acacagini ne evraklqr toplaman gerekyltigini sor.benim avukatim adanada sana baya uzak ordan arabulucu avukat bulman lazim is mahkemesinden talep edebilirsin.2 de şahit lazim evrakla bitmiyoKızlar hepinize şöyle toplu cevap vereyim;
biz haftalık alıyoruz paramızı her hafta. ne kaşe ne imza herhangi bi evrak yok. bankaya da düzensiz yatırılıyo maaş sonra onu geri çekip gayri resmi tarafta kasaya ekliyolar. maaş bordromuzda hiç çıkmıyo bu yüzden.
sigortamı geç yaptılar 1 ay ama şuan sigortalı olarak 5 aydır çalışıyorum.
nasıl evrak toplayabilirim ben burdan. zaten dava edersem gayri resmilerinide sürücem ortaya o yüzden hiç vicdan azabı çekeceğimi düşünmüyorum ve kimsenin maaşı aldığından yatmıyo burada.
ama çıkarsam dava edeceğimden eminimde ne gibi evraklar isterler onu bilmiyorum
İş sözleşmemde var süresiz olarak imzalamıştık
torun bu kızı erkeği olur mu ne kadar cahilce işte bende istemem lafını edecek şeyi alsınbizimkinde de kız olamayınca hayaller suya düştü canım. aman bırak yapmasın daha iyi valla ben kırık iğne alsın istemiyorum. lafını yapacak sonra eminim.
bide marka olsun diyomuş hey allahım ya
Vintageseven canım ilk defa duydum böyle bişeyi. Onu sen al bunu ben alıyım diye konuşulur belki ama herşey kız tarafına ait bilmem ne diye saçmalıkmı var . İki taraftanda bişey isteme o zaman sende canım yapmıyolarsa yapmasınlar hey allahım ya
Hamileyken yok canım. Sonrasında baktırabilirim sorun var mı diye anca.
bana da bir yorgan geldi canım sap sarı yüzlenmeden hiç mi yıkatmaya vermedin ben utandım resmen ..
işte insanlar anlatıyor gelinlerine yaptıklarını bizim o gelinlerden ne eksiğimiz var acaba
dava edeceğimi söyleyince geri vites yapacağını düşünüyorum canım çünkü gayri resmi işleri hep ben takip ettim. g.resmi gelen giden tüm malların kantar fişleri benim telefonumda. karşı tarafların dekontları vs de benim telefonumda kayıtlı. onlarda bi delil sayılır diye düşünüyorum.O zaman bir arabulucu avukatla gorus isten cikmadan dava acacagini ne evraklqr toplaman gerekyltigini sor.benim avukatim adanada sana baya uzak ordan arabulucu avukat bulman lazim is mahkemesinden talep edebilirsin.2 de şahit lazim evrakla bitmiyo
tabiki yani benim bütçem nereye yeterse ordan alırım bide kıyaslama yapıyor eşimin kuzeniyle onunlada aramiz hiç iyi değildir kaynanam bak diyor o bebeğini nerden giydirmiş çok güzel bakıyor kızına tertemiz gidip kıyafetlerini özel diktiriyor şöyle böylecocuk benim cocugum goydirecegim seyelrde beni ilgilendirir kimseyi ilgilendirmez de canim sende kime neymis sen ucuz almissin pahali almissin almbe etrafirullah
o nasıl bişey canım yaa hayatımda ilk defa böyle bişey duydum siz evlendiniz artık kız tarafı erkek tarafı mı kaldı böyle şeylerin tek başına mı yaptın bu çocuğu sen tövbe tövbe nası bi mantık bu acababebeğin beşiği bebek arabası kıyafetleri herşey kız tarafına düşermiş kayınvalimdemgil diyor niye ortak değil biz zaten almicak değiliz ama o bebek sizinde torununuz hiç mi gönlünüzden birşey kopup ta almak istemezsin yada olur mu bizde üstümüze düşeni yapalım demezsin iki tarafın da ilk torunu sonuçta
ay allahım ya, eşinde dışarıdan alıp getirseydi ya bi tabak. allah bildiği gibi yapsın onu.torun bu kızı erkeği olur mu ne kadar cahilce işte bende istemem lafını edecek şeyi alsın
Ya öyle canım bide beğenmez biz alalım valla lafımı esirgemicem artık sonra ben üzülüyorum bide kayınvalimdemgilin evi bize çok yakın bir aydır canım etli kuru fasulye istiyor eşimde gitmiş söylemiş oda tamam yaparım demiş haftalar geçti yapan yok
Valla bildiğimden değil canım, sağlık ocağındaki hemşire hanım "doktoruna bir danış önce dedi" geçen sene de aşı olduğumu da söylemiştim hemşire hanıma. Bilmiyorum yani tam olarak neleri göz önünde bulundurarak dediya canım kafam dolu algılayamadım. kanama varken tetanoz yapmıyolarmıymış?
ama benm kanamam devam ediyodu ve dün aşı oldum ben. ay kafam çok karıştı
xyzt-5544 ne durumda bulantin yazdinsa da gormedim hic benimki tavan yapti yine cunku.peynir ekmegi kirintisina kadar cikardim ki su icmedim ozellikle ama yinede durmadi midemde
canım bunlar bize daha neler kitlediler bilsen .. yok yok bundan sonra konuşucam ama ben bu zamana kadar hiç saygısızlık etmedim kimseye ama onlar bu yüzden nede olsa sesini çıkarmıyorlar diyorlarVintageseven canım ya ben evlenirken de hiç sevmem şu tarafı bu tarafı muhabbetlerini ama esas anlamadığım şimdi kız tarafı erkek tarafı mı kalmış evlenmişsiniz, çocuğunuz oluyor ya. Anne babasınız siz artık ne kız tarafı. Anneanneyle dedeye kitleme derdinde alışverişi. Valla sinirlerimi bozdu gerçekten.
Bir daha laf ederse, isteyen gönlünden geçeni yapar kimseyi mecbur da tutmayız minnet de etmeyiz de. Anne babasısınız, her şeyini de yaparsınız evelallah.
Ayy sorma o bunalma bende de var kafamı dağıtacak şeyler yapmaya çalışıyorum ben dedoldum vallahi zaten evden çıkıp bir yere gidemiyorum onun verdiği sıkkınlık bunaldım canım
sadece hamileyken bile seni işten çıkarttığı için hatta mobing uyguladığı için bile tazmint öder canım işe iadeni istersin iadeni kabul etmezse yine üstüne tazminat ödüyor bunlar 1-2 ayda fln sonuçlanıyor hatta kaybeyttiğin süre kadarda seni çalıştırmış gibi maaşını veriyor sen iyi bi bilene iş avukatına fln sorsan iyi olur bence bu biraz karışık bi durum çünkü böyle durumlarda başka alman gereken tazmnatlar olabilir yani onlardan da olma sonuna kadar al hakkını neyse hakkınKızlar hepinize şöyle toplu cevap vereyim;
biz haftalık alıyoruz paramızı her hafta. ne kaşe ne imza herhangi bi evrak yok. bankaya da düzensiz yatırılıyo maaş sonra onu geri çekip gayri resmi tarafta kasaya ekliyolar. maaş bordromuzda hiç çıkmıyo bu yüzden.
sigortamı geç yaptılar 1 ay ama şuan sigortalı olarak 5 aydır çalışıyorum.
nasıl evrak toplayabilirim ben burdan. zaten dava edersem gayri resmilerinide sürücem ortaya o yüzden hiç vicdan azabı çekeceğimi düşünmüyorum ve kimsenin maaşı aldığından yatmıyo burada.
ama çıkarsam dava edeceğimden eminimde ne gibi evraklar isterler onu bilmiyorum
İş sözleşmemde var süresiz olarak imzalamıştık
çok şükür eşlerimizden yana bir sıkıntımız yok . Ama bu davranışı hakedecek ne yapıyoruz merak ediyorumO zaman Allah sabır versin canım benim.
İnşallah sağlıkla bebeğini kucağına aldıktan sonra ilgilenirsin bu konuyla.
Ben hiç bir zaman kendimde bir eksik olduğunu düşünmedim valla. Saygısızlık yapmadım, duruşum belli, eşimi çok seviyorum, eşim beni çok seviyor. Neden eksik bende olsun ki?
çok şükür eşlerimizden yana bir sıkıntımız yok . Ama bu davranışı hakedecek ne yapıyoruz merak ediyorum
cahilce düşünceler canım işte herkes kendine yakışanı yaparo nasıl bişey canım yaa hayatımda ilk defa böyle bişey duydum siz evlendiniz artık kız tarafı erkek tarafı mı kaldı böyle şeylerin tek başına mı yaptın bu çocuğu sen tövbe tövbe nası bi mantık bu acaba
çok teşekkürler canım. eğer bana konuyu açarsa bu şekilde söylicem. ya idare etsin yada davacı olurum yapcak bişey yok. bi avukat bulup sormam lazım ama benim önce. bi bakıyım bakalım neler yapabilirimsadece hamileyken bile seni işten çıkarttığı için hatta mobing uyguladığı için bile tazmint öder canım işe iadeni istersin iadeni kabul etmezse yine üstüne tazminat ödüyor bunlar 1-2 ayda fln sonuçlanıyor hatta kaybeyttiğin süre kadarda seni çalıştırmış gibi maaşını veriyor sen iyi bi bilene iş avukatına fln sorsan iyi olur bence bu biraz karışık bi durum çünkü böyle durumlarda başka alman gereken tazmnatlar olabilir yani onlardan da olma sonuna kadar al hakkını neyse hakkın
annem yapıcak sağolsun canım haklısın canım rabbim kimseye muhtaç etmesinay allahım ya, eşinde dışarıdan alıp getirseydi ya bi tabak. allah bildiği gibi yapsın onu.
o konuda kv hakkını yemem canım bişey çektiğinde yapar. daha doğrusu ilk zamanlar 1kere bamya istedi canım yapmıştı
valla şuan işten kovulucam kesin hala bile uğraşıyorum çıkmamak yada 3 5 kuruş hakkımı alabilmek için. çünkü buradan o parayı almazsam kv ye el açmak zorunda kalıcam. o yüzden ne kadar kazanırsam o kadar kar diye düşünüyorum
keşke bende bulsam birşeylerAyy sorma o bunalma bende de var kafamı dağıtacak şeyler yapmaya çalışıyorum ben de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?