anladim canim benimki dis sistemi yikamak icin sanirimVaginol jelmis canim ismi
Kızlar bugün sabahtan beri karnıma ara ara ağrı giriyor. Göbek deliğimin alt tarafında. Sanki karnımın üstünde bir taş var gibi, özellikle sağ taraftan, iki üç kere soldan da oldu. Bebeğim normalde hep sağda durur ama ağrı varken de hissettim onu, daha aşağıya tekme attı, hareket etti filan, aşırı hareketliydi bugün. Öğlen saat 1den saat 3e kadar hiç kesilmeden şiddetle ağrıdı karnım. Ağrı olduğunda bacaklarımı ayıramadım (iki bacağım arasına yastık bile koyamadım yatarken, çok acıyordu) oturamadım filan. Hatta çok afedersiniz tuvalete sıkıştım sandım ilk başta ama tuvaletimi de yapamadım ya ilk defa böyle bir şey yaşadım...
Bebek hareket ettiği için ona bir şey oldu diye korkmadım ama yine de insanın aklı karışıyor.. Gaz sancısı mıdır nedir acaba ya, ne yapacağımı şaşırdım.
Bu arada çok kas ağrım var demiştim dün, öğleye doğru ağrı kesici almıştım. Ağrı kesiciye rağmen ağrı oldu.
Canım benimki 19 20 aylık olucak bebek dogunca şuan ahsap besikte yatıyo birde odasinda baza var benim bekarken yattigim tekli baza bebegede besik alıcaktım ayrıca bu resimdeki yatagın yanına takılan korkuluklari kesfedince acaba beşik almasamda bazamin kenarina o korkuluktan alip oglumu oraya yatırıp bebegide onun besiginemi yatirsam diyorum ama ya zorlanirsa obuda dusunuyorum
Benimde yanginlarim var. Midemin bir bolumu enfeksiyonlu reflu baslangicida var. Yillardir aci baharat yagli cok salcali seyler yiyemiyorum hamilelik oncesinde de lansor kullaniyodum. Ama hamilelikte bambaska bir boyut kazandi haslanmis yumurta bile yakiyo midemi. Gaviscon verdi doktor ama lansordan sonra digerleri hafif ilaclar etki cok az. Simdi 3 gecedir yaniyo sirkeli su iciyodum enfeksiyon icin aksamlari sanirum o yakiyo. Onu sabaha alcam bakalim yine yanacak mi.. Resmen deneme yanilma yapiyorum her seyi
Belki de çok kolay bir doğumunuz olur. Sezeryan olursa komple uyumak mı istersiniz heyecanlanmamak adına?Canım bende panik atak var maalesefhatta kontrole de gittim. O yüzden normal doğumu beklemek beni strese sokar. Bildiğim bir anda doğurmam daha iyi. Ama o arkadaş gibi farketmeden o kadar açılmam olmuşsa ve acım da yoksa normal doğururum ben de. Ama işte panik geçirirsem bebek tehlikeye girer çünkü 2 sn içinde nabzım 160ı geçiyor ve nefes alamıyorum bilinç kaybı yaşıyorum.
Diğerlerine de çözüm bulursunuz umarım :)Dün akşam esimin gomlegini iki elimle kavrayıp
oturdugum yerden yüzümü onun göbeğine gömüp
honkur honkur agladim.
Hem karın hem sırt ağrısı hem reflüden 1-1.5 saat oturmadım ayakta duramadım yatamadım ve en sonunda çıldırdım.
Sırt ağrısına sıcak kompress iyi geldi ve baygın uyudum.
Aklınızda bulunsun.
Ek gıdaya geçtiği zamandan beri normal deterjanla elde çitileyip makinaya atıyorum. Sonra bebek deterjanıyla yıkıyorum. Yoksa çıkmıyor lekeler.Bildiğiniz iyi bir leke çıkarıcı var mı? Bir de bebeğin kıyafetlerini önce leke çıkarıcıyla sonra bebeğe uygun ürünle yıkasam bir sorun olur mu?
Çok güzel olmuş güle güle kullansın.Bizde boyle yaptik kizin odasini halim olmadigi icin bisey yapamadim obur yatagi tamamen bosalttim diye belki iyice sogudu o yatktan.nevresimini filan birlikte secerseniz belki onada heveslenirEki Görüntüle 2171079
Valla ben kendimi bildim bileli kullaniyorum bisey olmadi hic.hastsligin olasi varmis bence pecete daha tehlikeli .bu aralar cok terledigim icin ped csmasira yapismiuor o yuzden kullanamiyorum azbi islsklikta hemen degistiriyotumgunaydin canimm daha once tup bebek yaptirdigim icin transfer sonrasi gunluk pedler hava almayi engelliyor ve bakteri uretiyor diye kullanmamami soylemislerdi bana bu hamileligimin ilk ayindada kendi ebem soylemisti kullanma diye zaten kullanmiyoddum disari ciktigimxa bazen pecete koyuyorum evdeysemde genl anlamda 3 4 kkez ic camasrimi degistiriyorum istersen sende kullanma gunluk ped oda mantar yapmis olabilir
Benimde 24+1bende 16dan beri hissediyorum cok hareketli bazen gunde 20 30 oluyordur vurmadi her gittigim doktor cok hareketli masallah diyor.ayrintili ultrasonda doktor bazi yerlerini cekemedi harekwtinden tam odakliyo bolgeyi bizimki donuyor..rapora yazmis cok hareketli oldugunda birseyi cekemedim diyeBazı günler hafifliyor benim de
Ama çoğu zaman çok hareketli
22+5 teyim
16 dan beri hissediyorum
Hamilelikte kramp çok olur derler, magnezyum fayda etmeli normalde, potasyum ihtiyacından da kramp girebilir. Muz yiyebilirsin kabızlık sorunun yoksa. Biraz rahatlatır belki. Maden suyu da iyi gelebilir, sodyun oranı düşük olanı tercih et ama.LezzetliCipetpet canım geçmiş olsun nası oldun ağrıların ve sertlik hala devam ediyor mu? Bi doktora mı gitsen acaba?
Yaa kızlar bende sabah 7 de bacağımın arkasındaki kasa kramp girmesiyle uyandım yok böyle bi acı resmen bağırarak uyandım uykudan yataktan fırladım eşimde korktu sonra yattım 1 saat dalmışım bu sefer de öteki bacağıma aynısı oldu sabah sabah uykumuz kaçtı uyuyamadık bi daha ve bacaklarımın o kısımları çok ağrıyor napcam bilmiyorum nası geçer acaba magnezyum da kullanıyorum günde 2 defa ama fayda ki etmiyor anlamadım
Anladım canım, bende vajinismus olmadığım halde 3.denemede atabildim fitili alışkın olmayınca. İnşallah kullanabilirsin şifa olurBen eski bir vajinismus hastasiyim canim hala tam anlamiyla atlatabilmis degilim. Doktorda agizdan alabilecegin bi ilac yok agizdan alacagin ilaclar sadece bebegin icin olanlar dedi. Ben nasil normal dogum yaparim derken basima bi de bu cikti
Ayyy iyi yapmışsıniz canım gerçekten evde durdukça insan kuruyor iyi olmana sevindimHamilelikte kramp çok olur derler, magnezyum fayda etmeli normalde, potasyum ihtiyacından da kramp girebilir. Muz yiyebilirsin kabızlık sorunun yoksa. Biraz rahatlatır belki. Maden suyu da iyi gelebilir, sodyun oranı düşük olanı tercih et ama.
Benim sabah karnım daha yumuşaktı dün geceye göre. Ağrı da hafiflemişti. Kargoya iade yapmamız gerekiyordu, şube de avm yakınındaymış. Eşime dedim evde durdukça kuracağım kafamda, gel beraber gidelim avmde de yemek yiyip bir şeyler alırız kuzumuza. Kafam dağıldı, çok iyi geldi gerçekten.
Yaaa benim de ayrıntılı önümüzdeki haftaBenimde 24+1bende 16dan beri hissediyorum cok hareketli bazen gunde 20 30 oluyordur vurmadi her gittigim doktor cok hareketli masallah diyor.ayrintili ultrasonda doktor bazi yerlerini cekemedi harekwtinden tam odakliyo bolgeyi bizimki donuyor..rapora yazmis cok hareketli oldugunda birseyi cekemedim diye
Yaaa benim de ayrıntılı önümüzdeki hafta
Korkuyorum çekemez diye
Şu an bile içimde dört dönüyor
Takibimi yapan doktor bile ne yediriyosun bu çocuğa dedi ya
Ne yapsak aç mı gitsek?Bende ayni korkudayim. Insallah dogru pozisyinda olurlar da dogru olcumler yaparlar
Amiiiin hepimizin inşallahInsallah cok ama cok rahat gecer dogumun sezeryanda olsa normalde hic seni strese sokmadan hop diye olup biter umarim :)
Öncelikle geçmiş olsun inşallah ateşi düşmüştür bebişinizin. Lokal olmayı düşünürüm tamamen uyumak daha endişe verici geliyor. Defalarca ameliyat olmuş biriyim. Lokali kaldırırım gibi geliyor onun ilk anına şahit olmak istiyorum :) aksilik olmaz ise inşallah.Bu gece oğlum ateşli diye hiç uyuyamadım korkudan. Bu korkular anneliğin en zor yanı. Gözümden uyku akıyor şimdi o da biraz daha iyi uykuya da dalmışken uyurum diyorum.
Geçmiş olsun ne olacak bu ağrılarımız bi keyfini çıkaramıyoruz.
Maşallah benimki de kardeşi olduğunda 18 aylık olacak. Aynı sizin düşündüğünüz gibi yapacağım. Uyuduğu yeri pek ayırt etmiyor. Beşikte tak tuk dönerken çarpıyor. Tekli yatağa alayım diyorum yanlarında korkuluk da var ama ayağa kalksa korumaz. Yerlere her ihtimale karşı minder atacağım. Yatakta enlemesine yatırayım dönsün istediği kadar. Beşik de kardeşine.
Büyüdüklerinde de attan çıkan yatak olsun, ikisi yatsın inşallah.
Şifa olsun diye eminim kalmamıştır denemediğiniz. Okurken ben bile kötü oldum yumurta da dokunuyorsa ...
Belki de çok kolay bir doğumunuz olur. Sezeryan olursa komple uyumak mı istersiniz heyecanlanmamak adına?
Diğerlerine de çözüm bulursunuz umarım :)
Karnıma kramp girdiğinde ağlatıyor beni gariptir doğum sancısı öyle değil. Ayaklarda varisler mahvediyor. Buna da şükür. Ama duygusallıktan saçma şeylere ağladığımda oluyor.
Ek gıdaya geçtiği zamandan beri normal deterjanla elde çitileyip makinaya atıyorum. Sonra bebek deterjanıyla yıkıyorum. Yoksa çıkmıyor lekeler.
Çok güzel olmuş güle güle kullansın.
I ilkbahar canım bende oğlumda kullandığım bu keseye koymayı düşünüyorum hastane çıkışlarını. Yeni bebek abisinin eşyalarıyla büyüyecek sanırım :)
Eki Görüntüle 2171105
Eczanede yokmus getirtcekler ama resmini atiyorum internettenMerak ettim bak ben bir urun kullanmistim. Uzun delikli bir parmak kalinliginda. Pompa ile iceriye dezenfektan ilac sikiyosun genelde normal tuvalette yada banyoda kullanilabiliyor comelmen gerekiyor. Acaba ondan mi alinca atarsin resmini
insallah ya insan zorlaniyo. Evlenene kadar ne alttan muayene olunuyo ne fitil ne bisey kullanmiyosun bu yastan sonrada alisilmiyoAnladım canım, bende vajinismus olmadığım halde 3.denemede atabildim fitili alışkın olmayınca. İnşallah kullanabilirsin şifa olur
Cekiyor ama baxi yerletlri cekemiyor iste ultrason gunu sabah az tepindi tam dedimki bi sikintimi var aceba bugun normsl diye kapida beklerken badladi tepinmeye doktor cok hareketli bu hissediyomusun hareketlerini xiyo hissetmemmi bazen oluyo tam rahimime asagi tepiyo o zamsn hele sıkısıksam yandim tuvalete kosuyorumYaaa benim de ayrıntılı önümüzdeki hafta
Korkuyorum çekemez diyedi
Şu an bile içimde dört dönüyor
Takibimi yapan doktor bile ne yediriyosun bu çocuğa dedi ya
Teşekkürler çok şükür şimdi daha iyi. Bu hastalıklar niyeyse gece azıyor. İnşallah istediğiniz gibi olur; videolarda izliyoruz be güzel oluyor. Benim de sezeryan korkum var :)Öncelikle geçmiş olsun inşallah ateşi düşmüştür bebişinizin. Lokal olmayı düşünürüm tamamen uyumak daha endişe verici geliyor. Defalarca ameliyat olmuş biriyim. Lokali kaldırırım gibi geliyor onun ilk anına şahit olmak istiyorum :) aksilik olmaz ise inşallah.
Ya bunu diyince aklima ilk hamileligimde yasadigim bisey geldi.benim 9.haftam filan her gece acildeyiz bana serum takiliyo kasiklarim agriyo kadin doguma girdim bir oda perdeyle ikiye ayirmislar perdenin arkasinda da muayne masasi var.8 aylik bir hamileye tamam siz gecin hazirlanin geliyorum dedi kadin acti perdeyi gayet rahat soyundu onumuzde acti bacaklarini yattiinsallah ya insan zorlaniyo. Evlenene kadar ne alttan muayene olunuyo ne fitil ne bisey kullanmiyosun bu yastan sonrada alisilmiyo
Evet ya benim kide carpiyo her tarafa ince minder yaptim carpmasin fiye yinede bulup carpiyo evet oda dogru ayaga kalkarsa düşebilir minder korurmiki dusse acabaBu gece oğlum ateşli diye hiç uyuyamadım korkudan. Bu korkular anneliğin en zor yanı. Gözümden uyku akıyor şimdi o da biraz daha iyi uykuya da dalmışken uyurum diyorum.
Geçmiş olsun ne olacak bu ağrılarımız bi keyfini çıkaramıyoruz.
Maşallah benimki de kardeşi olduğunda 18 aylık olacak. Aynı sizin düşündüğünüz gibi yapacağım. Uyuduğu yeri pek ayırt etmiyor. Beşikte tak tuk dönerken çarpıyor. Tekli yatağa alayım diyorum yanlarında korkuluk da var ama ayağa kalksa korumaz. Yerlere her ihtimale karşı minder atacağım. Yatakta enlemesine yatırayım dönsün istediği kadar. Beşik de kardeşine.
Büyüdüklerinde de attan çıkan yatak olsun, ikisi yatsın inşallah.
Şifa olsun diye eminim kalmamıştır denemediğiniz. Okurken ben bile kötü oldum yumurta da dokunuyorsa ...
Belki de çok kolay bir doğumunuz olur. Sezeryan olursa komple uyumak mı istersiniz heyecanlanmamak adına?
Diğerlerine de çözüm bulursunuz umarım :)
Karnıma kramp girdiğinde ağlatıyor beni gariptir doğum sancısı öyle değil. Ayaklarda varisler mahvediyor. Buna da şükür. Ama duygusallıktan saçma şeylere ağladığımda oluyor.
Ek gıdaya geçtiği zamandan beri normal deterjanla elde çitileyip makinaya atıyorum. Sonra bebek deterjanıyla yıkıyorum. Yoksa çıkmıyor lekeler.
Çok güzel olmuş güle güle kullansın.
I ilkbahar canım bende oğlumda kullandığım bu keseye koymayı düşünüyorum hastane çıkışlarını. Yeni bebek abisinin eşyalarıyla büyüyecek sanırım :)
Eki Görüntüle 2171105
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?