Ben de okurum canim
Fetih için eksik varsa ben de okuyabilirim
Sabah gidip asi oldum ebe kan aldi aclik sekerine bakalim sonucu haberlesiriz yuksek cikarsa 3 eylule yukleme yazdi dusuk cikarsa yapmayiz dedi bi ara ugrarsin yapilmayacagina dair tutanak imzalarsin dedi.doktorumda aynisini soyledi asiya gidince aclik sekerine baktir duruma gore yukleme istiycem dedi...artik hemen herkes sagliksiz oldugunu kabul ediyo ufak ufak herkes yükleme isini birakti gibi...pankreasi 1mm olan bebege manyak oranda seker yukleyip saglikli olmasini beklemenin mantigini ciddi ciddi sorgulamaya basladilar...cocuklar bu yuzden sarilik doguyo son yapilan araatirmalara gore daha gecen gun okudum
Benim hiç yaptırma niyetim yoktu ama geçen hafta kontrole gitmiştim doktor şeker olursa ilerleyen haftalarda ani bebek ölümleri olabiliyor farkedemiyoruz dedi kafamı karıştırdı bende yaptırdım. Deger 136 çıktı 140 ustu icin diyet veriliyormuş sanırım ben daha doktora göstermedim.
Seker yuklemesi olarak ta aç yada tok olman farketmiyor kutu kola büyüklüğünde bi icecek veriyorlar benim içtiğimin tadı elmalı sodaya benziyordu. İctikten 1 saat sonra kan alıp test yapıyorlar. O 1 saat içinde de bişey yiyip icmiyorsun.
Gercekten ilginc yani sonucta ayni sisteme bakiyolar oraya gebelik haftamiza gore takip programi yuklenmis ordan bakip soylemesi lazim normalde...bizimkide ekrana bakiyo soyluyo su gun su bugun bu diye yaziyo kagida veriyo bana ozel bisey yapmiyo isini yapiyo....keske herkes dogru duzgun yapsa isinibana niye hiç öyle bir şeyden bahsetmediler kiikinci aşımı da oldum üstelik
Bende okuyabilirim eksik varsaEmira SY
canim masaallah bebegibe bende 8.3 kilo almsitim banada cok demistim sonra kebdim kkmegi azalattim meyveyi azalttim geri 1.3 verdim simdi bayadir ayni kilodayimKızlar haftasonu doktor kontrolum vardı. Çok şükür bebek iyi, 525 gr 28 cm olmuş. suyu da çok iyi dedi doktor.
Ama bana diyetisyene gitmemi önerdi10 kilo aldım hamileliğimin başından beri. Çok olmuş, bir 10 daha alırsan fazla olur bence bir diyetisyene git dedi. Haftaya pazartesi yani 24+1'de şeker yüklemesi yaptırıcam, onun sonucunu bekle ondan sonra git dedi. Önce bir moralim bozuldu ama bi yandan da iyi olur diye düşündüm ya. Çok fazla yemememe rağmen aldım bu kiloyu , en azından bir yeme düzeni oturturum.
Bebek bundan düser ama yer yatagi degil.montessori mantigi yer yatagi hem bebegin kendini incitmemesi icin hemde kontrlun tamamen onda olmasi istedigi gibi yatip kalkabilmesi icin.kizimin yeni yatagi oyle aksam odasina goturuyoruz kendi giriyo yatagina suyunu tavsanini yerlestirip yatiyo sonra uyaninca kendi kalkip geliyo tamamen kontrol onda
Aman cok bilmislik yaptim ya begendinse icine sindiyse hepsi olur :)
ORAYADA AÇSAM MI ACABA KONU NE DERSİN?Çok güzel fikir canım ben de 7fetih suresi mi okusak diye düşünüyordum. Bilen 7 arkadaş gönüllü olursa ben bir tane fetih suresi okurum. Tefriciye için de dualarimiz sizinle topigine konu acabiliriz daha hızlı biter.
aynen öyle valla canım evime uymazmış mış. oldu koca adam odası alayım varaklı falan sinirlendim yine :) ki evim öyle avangart değil yaniYani en azindan gardrobu evli cicili ayili filan degilde erkek adamin kullanicagi bir dolap olsun bari 3 yasina gelince bu bebek isi demeye basliyolar cunku :) zaten duvar kagidida yapacagin icin duz beyaz sade mobilyalarda olabilir sonra yusuf egenin zevkine gore sticker yapistirabilirsiniz :) ayy zaten bizim toplumu bu gormemislik mahvediyo elalem ne der korkusuna hala kullanilmayan ceyiz yapiyoruz
canım tefriciye için dua grubuna yazıcam birazdan sende eksiklik olursa fırsatın olunca katılırsınAfifecan canım, inşallah korktuğun gibi olmaz hiçbirşey. İnşallah vaktinde sağlıklı bir şekilde alırsın bebeğini kucağına. Allahtan gelene amenna. Rabbim yüzünüze gülecektir inşallah.
@aydingelini canım çok iyi düşündün. İster fetih süresi ister tefriciye ben de katılmak isterim ama bugün ve yarın pek mümkün değil okumam. Evde ustalar var, akşamları da evde kalmayacaz. Yine de kararınızı verin, alabilirsem dualardan haber ederim ben size.
bende tam o tarz beğenmedim bana biraz kaba geldi hayalimde biraz daha farklı bi oda vardı ama karar vericez inşallah yavaş yvaşSu sonuncu takim cok guzelmis ya tam kamp havasi ona gorede duvar kagidi yapsan 1 duvara wfsane bir oda olur.zaten mintessori yatagi alinca besige ihtiyac yok yerde yatak.ilk bastan ona alistigi icin dusme ihtimalide yok.bayildim takima.lidyadan besik kalmasa onderalpede bastan montessori yatagi alcaktim simdi gereksiz masraf cikarmiyorum.
aynen canım bende o yüzden sevdim onu, asansörlü beşik dediler hatta çıtaları açılıyo falan ama onuda eşim pek sevmedi bilemedmaydingelini canım ben de senin kalp içine aldığın gibi bir beşik beğendim. Beşik oldukça alçak, ve bariyerleri istediğin zaman çıkarabiliyorsun, ya da montessorideki gibi bir giriş çıkış aralığı bırakabiliyorsun. yani böyle normal görünümlü bir beşik ama bebek biraz büyüyünce kendi de girip çıkabilir. Daha araştırıyorum ama o fikir hoşuma gitti. Resim bulursam göndericem bak.
bu sabah bende 10kg almış gözüküyorum ve bilmiyorum napıcağımı.. tutuyorum kendimi yinede kilo alıyorumKızlar haftasonu doktor kontrolum vardı. Çok şükür bebek iyi, 525 gr 28 cm olmuş. suyu da çok iyi dedi doktor.
Ama bana diyetisyene gitmemi önerdi10 kilo aldım hamileliğimin başından beri. Çok olmuş, bir 10 daha alırsan fazla olur bence bir diyetisyene git dedi. Haftaya pazartesi yani 24+1'de şeker yüklemesi yaptırıcam, onun sonucunu bekle ondan sonra git dedi. Önce bir moralim bozuldu ama bi yandan da iyi olur diye düşündüm ya. Çok fazla yemememe rağmen aldım bu kiloyu , en azından bir yeme düzeni oturturum.
Yok canım olur mu çok bilmişlik :) biz yenilerin siz tecrübeli annelerin yorumuna ihtiyacımız var. Evet haklısın bebek düşebilir ondan, sonucta yerden yüksek. Zaten bunlar iskandinav bir markanın çok pahalı ürünleri , ordan almayacağım da belki beğendiğim modeli yaptırırım diyorum. O zaman da yüksekliği filan ayarlama şansım olur, ya da o açık yere bebeğin kendi girip çıkması için bir ilave filan yapılabilir mi bakıcam bakalım. Senin montessori yatağın çok güzel olmuş, güle güle uyusun tatlı Lidya.Aman cok bilmislik yaptim ya begendinse icine sindiyse hepsi olur :)
bu sabah bende 10kg almış gözüküyorum ve bilmiyorum napıcağımı.. tutuyorum kendimi yinede kilo alıyorum
canım o yatağın benzerini 850 tl ye buldum ben. caploonba sitesine bak benzer ürünler var birebir bizimkine benzemiyo olabilir şuan tam kuramadım kafamda detaylı için hastane arıyorumda. ama çok çok uçuk değildi fiyatı benceYok canım olur mu çok bilmişlik :) biz yenilerin siz tecrübeli annelerin yorumuna ihtiyacımız var. Evet haklısın bebek düşebilir ondan, sonucta yerden yüksek. Zaten bunlar iskandinav bir markanın çok pahalı ürünleri , ordan almayacağım da belki beğendiğim modeli yaptırırım diyorum. O zaman da yüksekliği filan ayarlama şansım olur, ya da o açık yere bebeğin kendi girip çıkması için bir ilave filan yapılabilir mi bakıcam bakalım. Senin montessori yatağın çok güzel olmuş, güle güle uyusun tatlı Lidya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?