- 13 Temmuz 2009
- 2.280
- 1.822
- 448
Canim insallah guzel yavrun seninle kalmasi gerektigi sure kadar kalir dualarim seninle Allah yardimcin olsunKızlar malesef kasılmalar 5 gün içinde servikal uzunluğu 25 e düşürmüş .. 10 mm kadar aşağı.. Doktorların söylediği şey yapacak bir şey yok zaten her şeyi yapıyoruz..Bir anda yine şok olduk. Çok dua istiyorum.. 25+3 oldum bugün.. Hâlâ çok erken..
Canım seni korkutmak istemem ama 50nin altına düştü mü şekerin bayılırsın... Benim çok düşer, o yüzden biliyorum. Bayılmışlığım da vardır. Sen devamlı yanında, yatağının yanında, çantanda vs yiyecek bir şeyler bulundur. Sık sık da ye doktorunun dediği gibi. Aman ihmal etme canım. Çok geçmiş olsun...
Geçen gün 61çıktı açlık şekerim de bayılacaktım az kalsın, evde de tektim. Hemen bir şeyler yedim.
Canım tokluk kan şekerini hamilelerde birinci saatin sonunda ölçerler. Sadece ikinci saatte mi ölçtüler senin şekerini?
Puding yapmis olabilir ani yukseltip dusurmus olabilir.rafine seker veya seker surubu iceren seyler yapabiliyor
Canım İnstagram’dan baktım, fotoda adı yazıyor. Ponponlu 90 TL ,Kuşaklı ise ayakkabı olmayacak, sırtında taşlı melek kanadı olacak şekilde 155 TL fiyat aldım. Bakalım nasıl gelecek.
Beterin beteri var 73 ile kaldım. Kilolar gider yediğiniz bebeğe yarasın inşallah.
Bayıldımmm hele o şekerler çok şirin. Güle güle kullanın.
Umarım bi sıkıntı olmaz. Bu su da az olsa sorun, çok olsa sorunmuş demek. İyi haberler alırsınız inşallah.
Çok güzelmiş. Siz mi çekeceksiniz fotografları?
Allah şifa versin. Öncesinde var mıydı böyle birşey? Diyetisyenle çözülecek bi durum demek.
İlk çocuk mu sizin? Çünkü erkekler daha bir karışıyor ilkinde; 2 ,3 derken azalıyor. Su bazlılar çok kullanışlı. Evdeyken yeni bebek sık sık kaka yapınca poposu kızarmasın diye hemen suyla yıkardım.
Ben çok tatlı yiyen biriyim. Ha o şeker yüklemesini yapmışım ha gidip 2 dilim pasta yemişim diye düşünürdüm ki sizin doktorunuz önermiş...
Teşekkğr ederim kendi adıma canım:)
Şekerin düşükmü çıktı yüksek mi anlamadım pek. Eğer yüksekse bize neler derler allah kerim...
Girdinmi diyetisyene ne dedi
Bugün yine konuştuk varmı bi gelişme dedim, yok şuan bişey bi gelişme olmaması daha iyi beklesin böyle dedi.
Dün ağrısı falan vardı biraz, nasılsın şimdi dedim yine ağrı girdimi fena giriyormuş sonra hafifleyip tekrar giriyomuş. Ama bu gün se kötü bişey yok Allaha şükür
Sekerin kac cikti canim yukleme sonrasi?Sağol cnm Allah razı olsun. Her zaman olmaz ama çok acıkınca elim ayağım titret şeker çikolata birşey atarım ağzıma cnm. Bugün de doktor öyle deyince bayılırsın diye bisküvi aldım yedim. Sana geçmiş olsun cnm. Bir de hamilelikle birlikte mi düşüyor senin de?
Diyetisyende öyle dedi cnm. Yarım kase yedim ama öyle abartı yükseltecek kadar da yemedim. Birde sütlü tatlı en masumu diye bilirim.
Aslında yoktu cnm. Hep kırklı kilolardaydım o yüzden çabuk açıkır az yerdim. Gittim diyetisyene bakalım hayırlısı artık.
Düşük çıktı cnm. Dahiliye doktoru korkutunca gecenin 11inde soluğu diyetisyende aldım. Gittim bir buçuk saate yakın konuştuk. Gebelik şekeri yüksek olabileceği gibi düşük de olabilirmiş. Ben de şeker çıktı denilemezmiş ama çıkmış gibi hareket edilmesi gerekirmiş. Dengeli ve düzenli beslenmem gerekiyormuş. Tokluk şekerim açlık şekerimin altına düşerse ileride şeker hastası olma ihtimalim varmış
Bu arada ben kendimi bildim bileli 40lı kilolardayım. Bir ara sigarayı bıraktım 50li kilolara çıktım şimdi bir de gebelik ile. Şerbetli tatlılar ile aram yoktur sütlü tatlı ve çikolata yerim. Düzenli beslenmeye çalışırım ama 2 öğün beslenirim. Ben işin aslı hiç düşünmemiştim şeker çıkma ihtimalini. Ama herşeyde vardır bir hayır buna da şükür ne diyeyim. Allah beterlerinden korusun.
Birde hanımlar diyetisyenin verdiği listeyi paylaşmak isterim ama kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Fikir olsun derseniz paylaşayım.
Sekerin kac cikti canim yukleme sonrasi?
Anladim canım. Peki düşük seker icin yapılacak birsey var miymis? Benim açlık 68 seker yukleme sonrasi sekerim ise 86 cıktı ama doktorum iyi dedi normali 120 170 arasi .oldugu halde. Ben de biraz endişelendim ama o.iyi deyince rahatladimYükleme yapılmadı cnm. Sadece açlık tokluk bakıldı. Açlık 65 tokluk 68 çıktı. Bugün dahiliye doktoru parmaktan baktı 58 çıktı.
Benimde aclik 82, tokluk 81 cikti bende bi endiselenmistim ama banada doktorum cok iyi dedi.Anladim canım. Peki düşük seker icin yapılacak birsey var miymis? Benim açlık 68 seker yukleme sonrasi sekerim ise 86 cıktı ama doktorum iyi dedi normali 120 170 arasi .oldugu halde. Ben de biraz endişelendim ama o.iyi deyince rahatladim
Sormuştum doktorlar bişey demiyomu diye dememişlerdi sanki. Yine sabah bi sorarım. Açıkçası tam hatırlamıyorm şuan :) uyku sersemiÇok şükür inşallah böyle gider de kasılma sancı devam ettikçe insan tedirgin oluyor. Vücut bebeği mi atmaya çalışıyor acaba? Doktorlar bir sebep belirtmiyor mu?
Aa şeker düşük olunca da şeker oluyomuymuş ya. Geçmiş olsun canım inşallah düzelirSağol cnm Allah razı olsun. Her zaman olmaz ama çok acıkınca elim ayağım titret şeker çikolata birşey atarım ağzıma cnm. Bugün de doktor öyle deyince bayılırsın diye bisküvi aldım yedim. Sana geçmiş olsun cnm. Bir de hamilelikle birlikte mi düşüyor senin de?
Diyetisyende öyle dedi cnm. Yarım kase yedim ama öyle abartı yükseltecek kadar da yemedim. Birde sütlü tatlı en masumu diye bilirim.
Aslında yoktu cnm. Hep kırklı kilolardaydım o yüzden çabuk açıkır az yerdim. Gittim diyetisyene bakalım hayırlısı artık.
Düşük çıktı cnm. Dahiliye doktoru korkutunca gecenin 11inde soluğu diyetisyende aldım. Gittim bir buçuk saate yakın konuştuk. Gebelik şekeri yüksek olabileceği gibi düşük de olabilirmiş. Ben de şeker çıktı denilemezmiş ama çıkmış gibi hareket edilmesi gerekirmiş. Dengeli ve düzenli beslenmem gerekiyormuş. Tokluk şekerim açlık şekerimin altına düşerse ileride şeker hastası olma ihtimalim varmış
Bu arada ben kendimi bildim bileli 40lı kilolardayım. Bir ara sigarayı bıraktım 50li kilolara çıktım şimdi bir de gebelik ile. Şerbetli tatlılar ile aram yoktur sütlü tatlı ve çikolata yerim. Düzenli beslenmeye çalışırım ama 2 öğün beslenirim. Ben işin aslı hiç düşünmemiştim şeker çıkma ihtimalini. Ama herşeyde vardır bir hayır buna da şükür ne diyeyim. Allah beterlerinden korusun.
Birde hanımlar diyetisyenin verdiği listeyi paylaşmak isterim ama kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Fikir olsun derseniz paylaşayım.
Biz dikkat edeceklerimize dikkat edelim de gerisi Allah’ın takdiri. Öncekinde su fazla demişti doktor bana ama öyle sorun var gibi de dememişti. 40 bitti Gecesi su gelerek Doğum başladı. Bebek doğduktan sonra doktor hala su geliyor demişti.
Ayrıntılı ultrasondan 1 ay sonra gelirsin demişti doktor 26-27. Haftalara denk geliyor demek o zaman yapılacak bana da şeker yüklemesi.
Benim 17 yaşımdan beri insülin direncim var. Neredeyse kendimi bildim bileli düşük şekerle uğraşıyorum diyebilirim, buna da şükür ama dikkat ettiğim için şeker hastalığına dönüşmedi.. Yine de glifor (şeker ilacı) içiyorum 8yıldır.Sağol cnm Allah razı olsun. Her zaman olmaz ama çok acıkınca elim ayağım titret şeker çikolata birşey atarım ağzıma cnm. Bugün de doktor öyle deyince bayılırsın diye bisküvi aldım yedim. Sana geçmiş olsun cnm. Bir de hamilelikle birlikte mi düşüyor senin de?
eskilerin bi lafi var dogmamis cocuga don bicilmez diye sanirim buyuklerimizde bu sozden yola cikarak erken daha alinmaz diyorlar benim cogu arkadasimda bu kafadaydi ben kendim soyle bi dusundumde peki 7.8. den aydan sonra baslasak dogumda ne olacagi belli mi yada dogumdan sonrasi dun agdaya gittim agdacim 2. hamileye hamileymis bana dedi hazirliklar nasil gidiyor dedim bitirmek uzereyim eksikliklerim var ama genede yapiyorum yavas yavas o demislerki ilk ocucugunda alinmaz 32. haftaya kadra hicbirsey almamis hastane cikisi bile sonra oturdum agladim diyor yaa erkeb dogum falan olsa cocugun hicbiseyi yok diye :) bunda diyor ne gorursem begenip alicam kimseyi dinlemiycem beklemiycem diye :)Ben bi hastane cikisi begendim bizimkilere gosterdim. Kardesim hemen bunu ben alayim dedi. Annemde benim begendigimin diger rengini begendi sen bunu alirsan diger rengini ben alirim dedi. Dedimyani ayni modelin farkli rengini niye aliyosun ben sana baska model seceyim onu al dedim. Sonra ise erken daha dediler icime oturdu diyebilirim bende almadim bekliyo. 7.ayda alcam heralde herkes erken diyo. Vardir bir hayir diyorum bende. Istiyosan al indirimde olan seyleri ozellikle
eskilerin bi lafi var dogmamis cocuga don bicilmez diye sanirim buyuklerimizde bu sozden yola cikarak erken daha alinmaz diyorlar benim cogu arkadasimda bu kafadaydi ben kendim soyle bi dusundumde peki 7.8. den aydan sonra baslasak dogumda ne olacagi belli mi yada dogumdan sonrasi dun agdaya gittim agdacim 2. hamileye hamileymis bana dedi hazirliklar nasil gidiyor dedim bitirmek uzereyim eksikliklerim var ama genede yapiyorum yavas yavas o demislerki ilk ocucugunda alinmaz 32. haftaya kadra hicbirsey almamis hastane cikisi bile sonra oturdum agladim diyor yaa erkeb dogum falan olsa cocugun hicbiseyi yok diye :) bunda diyor ne gorursem begenip alicam kimseyi dinlemiycem beklemiycem diye :)
yaaa tabiki heyecanlilarlardir canin ama bna erken dediklerinde ben ifrit oluyorum :) bn ilk hastane cikisini ve 2 tane besli takim almistim hastane icin kendi begendigim olsun demistim :) ablam alisverise cikicam dedi bebege 3 tanede o almis :) bizimkilerde o jadra hevesliki hatta kucuk yegenim bile dis kasiyicisi aldirmis zorla dedim once bi doguraydik kuzucum sonra dislerini dusunurduk guluyor oda :)Ya aslinda erken dedikleri sey sanirim kendileride biseyler alcaklar bana soylemiyolar az daha bekle diyolar. Yoksa mesela 5inde sinav bitiyo battaniye filan orcem herseyi biliyolar. Bide hepsinde ilk kiyafetini ven alayim mantigi var ozeniyolar diyeyim. Ama bende ben ilk kiyafetlerini alayim istiyorum. Oyle bi catisma yasadik. Hatta hastane cikisini filan gosterince kardesim hemen ben alcaktim ama biraz daha bekliyodum bende ilk giyecegi kiyafeti dedi. Bende ben sana astronot tulum begenirim onu alirsin olmaz mi disarda ilk senin aldigini giydiririz dedim. Yada havlu set aliriz banyoda ilk senin aldiginj giydiririz dedim onayladi. Ben model begencem onlar alcak. Kirmak istemiyorum cunku ilk torun her iki taraf icinde gonulleri olsun istiyorum. Oyle heyecanlilar ki anlatamam hicbi is yaptirmiyolar disarda bile cantami tasidiklari oluyo fln ne istersem yapiyolar. Sanirim ben planlarini bozuyorum
yaa bencede erken degill :) ayy benim ablam buyuk olur sen zaten kucum almissin dedi ve herseyi buyuk buyuk almis :) bu kumaslara bayiliyorum yaa yatagini alinca bende nevresimlik bakicam :) bursa kumas pazari var burda muslin icin tek renk vardi gecen hafta bu hafta icin renkler gelicek bidaha bak demisti magazalarda baktim 60 80 mi ne olculeri muslinlerin 25 30 dan basliyor metresini sordum 16 lira dedi sok oldum :) gelince alicam bende agiz mendili falan yapicamY yagmur_20aydingelini Tententen
Gunaydin kizlar :)
Artik ne erkeni yeter ya :)
Cok almamakta fayda var tabi bebis touncuk olursa yada uzun boylu olursa giyemez diye ama erken filan degil artik pes.düsun bu annelerin yakasindan
Dun muslin aldim hem pike ve carsaf yapmak icin hem banyo agiz bezi v.s. icin.müslin ya cok lazimEki Görüntüle 2172206 Eki Görüntüle 2172207
kuzum sende aldiarini kimseye gosterme :) benim kv dede daha erkrn alinmaz onu alma bunu alma yapiyordu aldim o zaman aldiklarimi hic gostermedim :) hevesimde kirilmadi simdi gosteriyorhm yava syavas bunalri aldim diyee ayy cok gyzelmis diyor :)günaydın kızlaarrhayırlı günlerimiz olsun inşallahh
bizdede erken diyola beğenip bişey alsam hevesimi kaçırcaklar diye hiç bişeye bakmıyorum... hevesim kaçarsa kavga edicem çünkü
bend ekiyafetleri hallettim bebek arabasini hallettim simdi besik var sirada :) son zamanlar agirlasinca zor olur dusunmustum hakliymisimda ben sona gelmeden agriladim basladi ve bel agrisindan cok zor yuruyorhm artik o zamana biraksam rahat rahat gezemezmisim sanirim :)Valla ben kıyafet olayını bitirdim beşiğini aldım bakım çantasını aldım şimdilerde bebek arabası bakıyorumbeşiğe kenarlık diktirecegim onun için sayfa araştırıyorum, babynest yaptıracağım ona bakıyorum filan ilerleyen aylarda ağırlaşıp bir yere çıkası gelmiyormuş insanın bir de bizim doğum zmanalarimjz sonbahara soğuklara denk gelecek şimdiden halletmekte fayda var hem cok zevkli insan kendini alıkoyamıyor :)
yaaa tabiki heyecanlilarlardir canin ama bna erken dediklerinde ben ifrit oluyorum :) bn ilk hastane cikisini ve 2 tane besli takim almistim hastane icin kendi begendigim olsun demistim :) ablam alisverise cikicam dedi bebege 3 tanede o almis :) bizimkilerde o jadra hevesliki hatta kucuk yegenim bile dis kasiyicisi aldirmis zorla dedim once bi doguraydik kuzucum sonra dislerini dusunurduk guluyor oda :)
güle güle kullan canim.bende karşıyakada yaşıyorum kumaş için kemeraltina gitmek istemiyorum kumaşları nereden aldın karşıyakada bildiğin bir kumaşçı var miY yagmur_20aydingelini Tententen
Gunaydin kizlar :)
Artik ne erkeni yeter ya :)
Cok almamakta fayda var tabi bebis touncuk olursa yada uzun boylu olursa giyemez diye ama erken filan degil artik pes.düsun bu annelerin yakasindan
Dun muslin aldim hem pike ve carsaf yapmak icin hem banyo agiz bezi v.s. icin.müslin ya cok lazimEki Görüntüle 2172206 Eki Görüntüle 2172207
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?