2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canim insallah guzel yavrun seninle kalmasi gerektigi sure kadar kalir dualarim seninle Allah yardimcin olsun

Canım tokluk kan şekerini hamilelerde birinci saatin sonunda ölçerler. Sadece ikinci saatte mi ölçtüler senin şekerini?

Sağol cnm Allah razı olsun. Her zaman olmaz ama çok acıkınca elim ayağım titret şeker çikolata birşey atarım ağzıma cnm. Bugün de doktor öyle deyince bayılırsın diye bisküvi aldım yedim. Sana geçmiş olsun cnm. Bir de hamilelikle birlikte mi düşüyor senin de?

Puding yapmis olabilir ani yukseltip dusurmus olabilir.rafine seker veya seker surubu iceren seyler yapabiliyor

Diyetisyende öyle dedi cnm. Yarım kase yedim ama öyle abartı yükseltecek kadar da yemedim. Birde sütlü tatlı en masumu diye bilirim.

Aslında yoktu cnm. Hep kırklı kilolardaydım o yüzden çabuk açıkır az yerdim. Gittim diyetisyene bakalım hayırlısı artık.

Düşük çıktı cnm. Dahiliye doktoru korkutunca gecenin 11inde soluğu diyetisyende aldım. Gittim bir buçuk saate yakın konuştuk. Gebelik şekeri yüksek olabileceği gibi düşük de olabilirmiş. Ben de şeker çıktı denilemezmiş ama çıkmış gibi hareket edilmesi gerekirmiş. Dengeli ve düzenli beslenmem gerekiyormuş. Tokluk şekerim açlık şekerimin altına düşerse ileride şeker hastası olma ihtimalim varmış

Bu arada ben kendimi bildim bileli 40lı kilolardayım. Bir ara sigarayı bıraktım 50li kilolara çıktım şimdi bir de gebelik ile. Şerbetli tatlılar ile aram yoktur sütlü tatlı ve çikolata yerim. Düzenli beslenmeye çalışırım ama 2 öğün beslenirim. Ben işin aslı hiç düşünmemiştim şeker çıkma ihtimalini. Ama herşeyde vardır bir hayır buna da şükür ne diyeyim. Allah beterlerinden korusun.

Birde hanımlar diyetisyenin verdiği listeyi paylaşmak isterim ama kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Fikir olsun derseniz paylaşayım.

Sekerin kac cikti canim yukleme sonrasi?

Yükleme yapılmadı cnm. Sadece açlık tokluk bakıldı. Açlık 65 tokluk 68 çıktı. Bugün dahiliye doktoru parmaktan baktı 58 çıktı.
Anladim canım. Peki düşük seker icin yapılacak birsey var miymis? Benim açlık 68 seker yukleme sonrasi sekerim ise 86 cıktı ama doktorum iyi dedi normali 120 170 arasi .oldugu halde. Ben de biraz endişelendim ama o.iyi deyince rahatladim

Benimde aclik 82, tokluk 81 cikti bende bi endiselenmistim ama banada doktorum cok iyi dedi.

Çok şükür inşallah böyle gider de kasılma sancı devam ettikçe insan tedirgin oluyor. Vücut bebeği mi atmaya çalışıyor acaba? Doktorlar bir sebep belirtmiyor mu?
Sormuştum doktorlar bişey demiyomu diye dememişlerdi sanki. Yine sabah bi sorarım. Açıkçası tam hatırlamıyorm şuan :) uyku sersemi
Aa şeker düşük olunca da şeker oluyomuymuş ya. Geçmiş olsun canım inşallah düzelir

Aynen öyle canım yine de bugunumuze şükür

Benim 17 yaşımdan beri insülin direncim var. Neredeyse kendimi bildim bileli düşük şekerle uğraşıyorum diyebilirim, buna da şükür ama dikkat ettiğim için şeker hastalığına dönüşmedi.. Yine de glifor (şeker ilacı) içiyorum 8yıldır.

Sen tedbirli ol canım, haberin olmaz birden düşer. Oturduğun yerlerde çubuk kraker, kuruyemiş filan bulundur. Düşünce şekerli şeyler yenir ama aslında tam buğdaylı ekmek, tuzlu şeyler vs daha iyi. Çünkü şeker o an hızlıca yükseltir ama tekrar hızlıca düşürür de peşine yemek yemezsen. Elinin ayağının titremesini beklemeden sık sık azar azar atıştır. Üç badem at ağzına, iki fındık filan.

eskilerin bi lafi var dogmamis cocuga don bicilmez diye sanirim buyuklerimizde bu sozden yola cikarak erken daha alinmaz diyorlar benim cogu arkadasimda bu kafadaydi ben kendim soyle bi dusundumde peki 7.8. den aydan sonra baslasak dogumda ne olacagi belli mi yada dogumdan sonrasi dun agdaya gittim agdacim 2. hamileye hamileymis bana dedi hazirliklar nasil gidiyor dedim bitirmek uzereyim eksikliklerim var ama genede yapiyorum yavas yavas o demislerki ilk ocucugunda alinmaz 32. haftaya kadra hicbirsey almamis hastane cikisi bile sonra oturdum agladim diyor yaa erkeb dogum falan olsa cocugun hicbiseyi yok diye :) bunda diyor ne gorursem begenip alicam kimseyi dinlemiycem beklemiycem diye :)

Ya aslinda erken dedikleri sey sanirim kendileride biseyler alcaklar bana soylemiyolar az daha bekle diyolar. Yoksa mesela 5inde sinav bitiyo battaniye filan orcem herseyi biliyolar. Bide hepsinde ilk kiyafetini ven alayim mantigi var ozeniyolar diyeyim. Ama bende ben ilk kiyafetlerini alayim istiyorum. Oyle bi catisma yasadik. Hatta hastane cikisini filan gosterince kardesim hemen ben alcaktim ama biraz daha bekliyodum bende ilk giyecegi kiyafeti dedi. Bende ben sana astronot tulum begenirim onu alirsin olmaz mi disarda ilk senin aldigini giydiririz dedim. Yada havlu set aliriz banyoda ilk senin aldiginj giydiririz dedim onayladi. Ben model begencem onlar alcak. Kirmak istemiyorum cunku ilk torun her iki taraf icinde gonulleri olsun istiyorum. Oyle heyecanlilar ki anlatamam hicbi is yaptirmiyolar disarda bile cantami tasidiklari oluyo fln ne istersem yapiyolar. Sanirim ben planlarini bozuyorum

yaaa tabiki heyecanlilarlardir canin ama bna erken dediklerinde ben ifrit oluyorum :) bn ilk hastane cikisini ve 2 tane besli takim almistim hastane icin kendi begendigim olsun demistim :) ablam alisverise cikicam dedi bebege 3 tanede o almis :) bizimkilerde o jadra hevesliki hatta kucuk yegenim bile dis kasiyicisi aldirmis zorla dedim once bi doguraydik kuzucum sonra dislerini dusunurduk guluyor oda :)

Y yagmur_20 aydingelini Tententen
Gunaydin kizlar :)
Artik ne erkeni yeter ya :)
Cok almamakta fayda var tabi bebis touncuk olursa yada uzun boylu olursa giyemez diye ama erken filan degil artik pes.düsun bu annelerin yakasindan

Dun muslin aldim hem pike ve carsaf yapmak icin hem banyo agiz bezi v.s. icin.müslin ya cok lazim

yaa bencede erken degill :) ayy benim ablam buyuk olur sen zaten kucum almissin dedi ve herseyi buyuk buyuk almis :) bu kumaslara bayiliyorum yaa yatagini alinca bende nevresimlik bakicam :) bursa kumas pazari var burda muslin icin tek renk vardi gecen hafta bu hafta icin renkler gelicek bidaha bak demisti magazalarda baktim 60 80 mi ne olculeri muslinlerin 25 30 dan basliyor metresini sordum 16 lira dedi sok oldum :) gelince alicam bende agiz mendili falan yapicam

Valla ben kıyafet olayını bitirdim beşiğini aldım bakım çantasını aldım şimdilerde bebek arabası bakıyorum beşiğe kenarlık diktirecegim onun için sayfa araştırıyorum, babynest yaptıracağım ona bakıyorum filan ilerleyen aylarda ağırlaşıp bir yere çıkası gelmiyormuş insanın bir de bizim doğum zmanalarimjz sonbahara soğuklara denk gelecek şimdiden halletmekte fayda var hem cok zevkli insan kendini alıkoyamıyor :)

günaydın kızlaarr hayırlı günlerimiz olsun inşallahh

bizdede erken diyola beğenip bişey alsam hevesimi kaçırcaklar diye hiç bişeye bakmıyorum... hevesim kaçarsa kavga edicem çünkü
kuzum sende aldiarini kimseye gosterme :) benim kv dede daha erkrn alinmaz onu alma bunu alma yapiyordu aldim o zaman aldiklarimi hic gostermedim :) hevesimde kirilmadi simdi gosteriyorhm yava syavas bunalri aldim diyee ayy cok gyzelmis diyor :)

bend ekiyafetleri hallettim bebek arabasini hallettim simdi besik var sirada :) son zamanlar agirlasinca zor olur dusunmustum hakliymisimda ben sona gelmeden agriladim basladi ve bel agrisindan cok zor yuruyorhm artik o zamana biraksam rahat rahat gezemezmisim sanirim :)

Guzel heyecanlar yaa isteyen istedigini alsin valla artik sallamiyorum ben. Artik once kendime alisveris yapcam karar verdim. Geceligimi alirim kendime :))

güle güle kullan canim.bende karşıyakada yaşıyorum kumaş için kemeraltina gitmek istemiyorum kumaşları nereden aldın karşıyakada bildiğin bir kumaşçı var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…