Ya bu cekim isi biraz pahaliya geliyo ama bende ayarladim yenidogan cekimi hem ablasiylada pozlari olcak album istedim.
Kizada 1 yas cekimi yaptirmistim hem studyoda 5 konsept hem pasta patlatmaca hem dogumgunune geldi orda cekim yapti album ve klip hazirladi 1000 tl hepsi.bi kere verince cok geldi ama geriye bi fotograflar kaliyo o ladar cabuk geciyoki zaman iyiki yaptirmisim.Eki Görüntüle 2172224 Eki Görüntüle 2172225 Eki Görüntüle 2172226 Eki Görüntüle 2172227
Kusum onlarinda makinalari lensleri cok para.arka fonlara dunya para verip yaptiriyolar sureklide yenilemek gerekiyo trend degisiyo o duduk kadar ahsap aksesuarlar yataklar kiyafetler....oyle paraki...hem cocuk güldü gulmedi durdu agladi uyumadi kaka yapti v.s. derken hic kolay is degil hic bisey disardan goruldugu gibi degil
Tabi ki kullanılacak şeyler alınmalı bende ilk bebeğimde daha doğmadan oyun halısı almıştım. Ama kızım pek oynamamıştı bilgin olsun. Ucuzbişey değil çünküOyun halısı alsam koysam kenara abartmış olurmuyum?
Yok hayatim nerde ayda 15 kisi bu fotografini attigim studyi cekimi 1 saat suruyo.sabah 10 aksam 17 calisiyo her saat dolu.biz geldigimizde 1 aile cikiyodu biz giderkende baska aile geldi...evinin salonunu studyo yapmis ...5 dk bos vakti yok.simdiden aralik yenidogan cekimi icin 3 aralik saat 14 randevusuyuz sen dusun...Mutlaka zorlugu vardir canim ama bi muddet sonra cok iyi kazaniyolar. Dusunsene ayda 15 kisi olsa 15bin demek. O masraflarin hepsini karsilarlar. Sadece bebek oldugu icin poz konusunda sabirli olmak lazim. Bebekler kolayda 1 2 yastaki cocuklara istenilen pozu verdirtmek zor. Arkadasim fotografcilik okudu bebek cekimi de duguncekimi de yapti o kadar zor degil bi muddet sonra hepsi cekimi kolay yapiliyo demisti. Guzel bi is ama severim boyle seyleri
İşte o sık acıkmalar aslında şeker düşmesindendir, onu dinleyip iki lokma bir şey yemezsen Allah korusun tehlikeli olabilir.
Canım eğer yapabilirsen küçük buzdolabı poşetlerine üç badem beş fındık iki ceviz ya da bir avuç beyaz leblebi filan hangisini seversen öyle kuruyemişler hazırla (badem fındık ceviz üçlüsü bebeğe de çok faydalı) Bir arkadaşım kuruyemişçiye yaptırıyordu minik paketlerde, şekeri çok düşüyor diye. Çantasına devamlı bir tane atıyordu ondan.
Ben şimdilerde evden neredeyse hiç çıkmadığım için çantamda bir şey taşımıyorum. 2yıldır evdeyim, işsizimarabada da eti gong filan tutuyorum, seviyorsan o da şekerini düşürmez (gerçi biraz tuzlu ama tansiyonum da düşük benim 10-5, 9-4filan, senin tansiyonunu bilmediğim için kuruyemiş önerdim)
Onun dışında genel olarak tam buğday ekmeği uzun süre sabit tutar, o yüzden beyaz ekmek/pilav yerine mümkün mertebe onu tercih et. Kahvaltını da normal öğünlerini de protein ve sebze ağırlıklı yapabilirsin. Düz karbonhidratlar şeker düşmesini hızlandırır. Arada da çok aç kalma, mutlaka bir meyve bir kuruyemiş yoğurt ayran süt vs sana hangisi uygunsa tüketmeye çalış. Aslında zor değil ama alışmak lazım. Bir de o açlık krizlerini dinle dediğim gibi. Ellerinin titremesine müsade etme, hemen ağzına bir lokma atıver.
Zaten şertbetli tatlı sevmiyormuşsun, sütlü tatlı dondurma filan öyle çok sıkıntı çıkarmaz diye biliyorum. Çikolatayı çok abartmamaya çalış ama
Bu arada bu tavsiyeler düşük şeker içindir arkadaşlar. Şekeriniz yüksek veya normalse size uymayabilir. Kendim yaşayarak öğrendiklerimden yazdım bunları. Belirtmek istedim.
valla öyle düşünmüştümZibinlari zaten kisa kollu al hem uzun kollu zibin hem ustune uzun kollu takimmi giydircen.yarim kollar iadeal
valla bebekler için tamam zordur ama ben düğün çekimini dışarıda yaptırdım bikaç saat. arka fon yok bişey yok yanında 2 eleman geliyo onların maaşı ayrı tabi ama 4 5 saate 4bin para verdim. ve her gün doluydu adam hergün en az 3bin kazandığını düşünürsekkMutlaka zorlugu vardir canim ama bi muddet sonra cok iyi kazaniyolar. Dusunsene ayda 15 kisi olsa 15bin demek. O masraflarin hepsini karsilarlar. Sadece bebek oldugu icin poz konusunda sabirli olmak lazim. Bebekler kolayda 1 2 yastaki cocuklara istenilen pozu verdirtmek zor. Arkadasim fotografcilik okudu bebek cekimi de duguncekimi de yapti o kadar zor degil bi muddet sonra hepsi cekimi kolay yapiliyo demisti. Guzel bi is ama severim boyle seyleri
Yok hayatim nerde ayda 15 kisi bu fotografini attigim studyi cekimi 1 saat suruyo.sabah 10 aksam 17 calisiyo her saat dolu.biz geldigimizde 1 aile cikiyodu biz giderkende baska aile geldi...evinin salonunu studyo yapmis ...5 dk bos vakti yok.simdiden aralik yenidogan cekimi icin 3 aralik saat 14 randevusuyuz sen dusun...
valla öyle düşünmüştümuzun kollunun üstüne uzun kollu olmazmı ay bilsem alırdım pişman oldum şuan
valla bebekler için tamam zordur ama ben düğün çekimini dışarıda yaptırdım bikaç saat. arka fon yok bişey yok yanında 2 eleman geliyo onların maaşı ayrı tabi ama 4 5 saate 4bin para verdim. ve her gün doluydu adam hergün en az 3bin kazandığını düşünürsekk
amaaan rabbim herkese istediği kadarını nasip etsin helaliyle.Haha zenginin parasi zugurtun cenesini yorar misali :)))
Ya evler zaten dogalgazli ya sicak oluyo tamam kiş bebegide o kadarda alistirirsan giyinmeye sonra lidyanin kuzenleri gibi devamli hasta olurlar.eylul basinda basliyolar antibiyotige nisana kadar...babanesi bile yeter kizim yinemi antibiyotik iciriyosun cocuklara diyo :)valla öyle düşünmüştümuzun kollunun üstüne uzun kollu olmazmı ay bilsem alırdım pişman oldum şuan
valla bebekler için tamam zordur ama ben düğün çekimini dışarıda yaptırdım bikaç saat. arka fon yok bişey yok yanında 2 eleman geliyo onların maaşı ayrı tabi ama 4 5 saate 4bin para verdim. ve her gün doluydu adam hergün en az 3bin kazandığını düşünürsekk
ben aldim kuzum onlardan kis bebegide olsa icine inalrdan giydiricem ben ustune ustune uzun kollu giydiricem ici disi uzun kollu olmasin dedim :)ben geçen e bebekten baktım yarım kollu ve atlet tarzı zıbınlar 5tlydi. alacaktım ama kış bebeği ya bizimkiler uzun kollu almak daha mantıklı diye almadım. şimdi dank etti 4-5 yada 6 aylık alsaymışım ya kısa kollu.. sonradan akıl ediyorum
anladım canım. bi doktoruna danış ozaman sen
Vay be bu iste iyi para var bende mi fotografcilik okusam naapsam :)) hepinize beles yaparim
Dogru bir sling alirsin tamamamaaan rabbim herkese istediği kadarını nasip etsin helaliyle.
ben bebek arabası almaktan vazgeçtim bu arada kızlar. ablam mantıklı bişey söyledi. o soğukta zaten bebeği arabaya koyup ordan oraya gezmiceksin arabanız var araba koltuğu puset alırsın yazın da bebeğe göre başka bebek arabası alırsın yada baston alır onu kullanırsın ne gerek var şimdiden alıp kenarda tutmaya dedi. bence çok mantıklı söyledi çünkü eşim beni o soğukta salmaz çocukla. zaten babamın evide kv evide 10 dk bile mesafede değil yürümeyle. şimdilik bebek arabası işini rafa kaldırdım. çok çok gerkli olursa babamın evinde ablamın kızının arabası var onu kullanırım kışın diye düşündüm
sola 2 modeli canim tesekkur ederiz daha guzelleri sizin oslun burdaki e bebekte tek bu renk vardi o yuzden bu rengi alabildik biz :) ama istanbul ankarada yasayanlar falan daha sansli bir suru araba markasi gorebiliyorlar quinny cok satilan marka olmasina ragmen burda yoktu hic bi modeliBu mamas papas'ın hangi modeli canım? Güzelmiş güle güle kullanın,rengi de çok güzel.
mesela bu zıbının üstüne senin attığın gibi giydirilmez dimi. çünkü ikiside alttan çıtçıtlanıyo. ozaman öyle çıtçıtlının üstüne 2 parça olan takımlardan giydirilir. senin attığının gibi takım üstüne yelek hırka vs. hımm mantıklı şimdi olduYa evler zaten dogalgazli ya sicak oluyo tamam kiş bebegide o kadarda alistirirsan giyinmeye sonra lidyanin kuzenleri gibi devamli hasta olurlar.eylul basinda basliyolar antibiyotige nisana kadar...babanesi bile yeter kizim yinemi antibiyotik iciriyosun cocuklara diyo :)
Bide bazi takimlar oluyo ya alttan citcitli dur foto ekliym.boyle takim alcaksan ustune 2.kat olarak penye yelekte al.hem ic zibin alttan citcit hem takim citcitli...bacaklarinin arasinda ust uste olmuyo giydiremwzsin oyleEki Görüntüle 2172257
Evet bitane citcit bitane ust giydircen :)mesela bu zıbının üstüne senin attığın gibi giydirilmez dimi. çünkü ikiside alttan çıtçıtlanıyo. ozaman öyle çıtçıtlının üstüne 2 parça olan takımlardan giydirilir. senin attığının gibi takım üstüne yelek hırka vs. hımm mantıklı şimdi oldupullum senden ve burdakilerden öğrencem napıyııım
ayyyg evet canim cok cok guzelmiss bakimbi :)
evet bende öyle düşündüm bide bu travel sistem bebek arabalarında merakım çoktu. pierrecardin den bitane beğendik ama bebek büyüyüp ayaklarını uzattığında o demiri sanki ayağını acıtacak gibi geldi. en altta ayak koyma yeride yok boşa sallancak gibi. o yüzden o merakımdan da vazgeçtim şimdilikDogru bir sling alirsin tamam
bi bakıyım ben şimdi canım teşekkür ederim. o iki uzun kollu üstü üste gydirme işini mantıklı bulmuştum çıtçıtı düşünmemiştim pişman oldum şimdi e bebekten öyle almadığıma. çünkü biraz uzak buraya ama yine bi gider bakarım inşallahEvet bitane citcit bitane ust giydircen :)
Bide facebookta bebegini giyenler klubu yada babywearing sayfasi olmasi lazim ben artik kadimda hesabimi oralara bi bak istersen sling az kullanilan bisey ya herkes 2. Elini 50 ye satiyo sende zaten 2 3 ay kullanip satican ordan bulursun sling hemde nekonun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?