- 9 Nisan 2015
- 2.390
- 3.486
- 83
- 38
3 tekerlekli var arkadasimin onunki 3 e katlaniyo minicik oluyo.benimki trawel sistem 2 ye katlaniyo orta boy valiz boyunda oluyo ve 11 kg.cocuk kucagimdayken tek elimle onuda kaldirip arabaya atiyorum.ana kucaginida 8 ay kullandim tas gibi daha pazar gunu cikardim kilifini makinaya attim 2.ye hazir :) valla asfalt yolu olmayan koyde kullandim 2 ay kirilir diye bekledim tas gibi ciktiPeki katlaması arabaya sığma durumu filan sıkıntı oluyor mu
Ayy canım sen en iyisini yapmissin ama ben o gacıyı bidaha evimin esiginden sokmazdım esimede o telefonun tuslarini yedirtirdim kardesi bana haspam dicek psikopattir falan kendi agzina geleni sayar ama kimseye laf solettirmez benimki aslinda ben o mesajin devamini cok merak ettim canim esin nediyo bunlara bide senin gorumce baya baya abisinin sana olan davranislarini kıskaniyo...Kızlar hastalık sağlık dışında bende bi konuda derdimi paylaşmak istedim.. ekte bi görüntü var, eşimin telefonu kurcalarken mesajlarda buldum, küçük bekar kız kardeşi ile isim konusunda aralarında geçen muhabbetin bir kısmı..
Eşimle daha çocuk yapmadan önce erkek çocuk isteyip isme karar vermiştik.(o ikili isim olsun babamın ismini de koyayım derdinde idi şimdiye kadar) bir şekilde yumuşadı sessiz kaldı kabullenir sandım.. kabul etmişti de... ama ailesi annesi kız kardeşi ve ablası beğenmemişler ismi- telefızu zormuş (ertuğrul-nesi zor anlamadım) bacıları da hiç sevmemiş illa isim önerilerinde bulunuyorlar eşim vasıtasıyla...
eşim benden ziyade onların lafına bakıp sürekli fikir değiştiriyor. Doğuma daha var o zamana kadar düşünürüz diyerek nokta da koymuyor konuya..
Vel hasıl olay isim mevzusundan daha büyükmüş mesajı okuduktan sonra fark ettim.. eşinin ağzına ne bakıyorsun yüz verme hep ona söz hakkı bırakma diyerek kendi sözlerini geçirmeye çalışıp aile içi mevzulara burun sokup iç huzuru kaçırmakmış... eşimin ailesinden ne zaman biri iç işlerimize dahil olsa mevzu büyüyor..
Henüz bu mesajı öğrendiğimden haberi Yok kendimi zor sakinleştirdim ama son güne kadar bekleyip Doğum vakti geldiğinde büyük olay çıkartabilirim... sonu nereye varır bilmiyorum da artık...
Ne yapmam gerekir di sizce ? Böyle bi görümceniz olsa çaykaşığı gibi herşeye muhalif (bekarlığımdan beri gıcığım kıza hiç barışmadı yıldızımız daha önce de evlenmeden tartışıp olay çıkartmıştı aileler arasında sorun yaşanmıştı -ona rağmen evlendim ama huzursuzluk yaratmaya devam ediyor..
minicity ve babymalla da bak.
Bu arada minicitye ilk kez dün gittim ve 20 tlye 7li hastane çıkışı aldım. 2 tane penye battaniyesi olduğu için hastane çıkışlarını çok battaniyesiz ve çok parçalı olmayan tercih ettim.
ebebekten de aldığım bir hastane çıkışı vardı, tamam yeter. gerisi hep 0-3 ay aldım.
Minicity bayağı bir ucuz geldi bana. Belki her şey değildir ama 60 tlye aldığım ürünleri orda 39.90' görünce bozulmadım değil.
Bg store izmittemi var tatlim gitmedim hic bakim carsidaysa gittigimdeCassiope den aldık çok güzel penyeleri birde bg Store'dan internet sitesinde yok sanırım mağazadan aldık oda çok güzel.
ben kendim 17.90 3lu beyaz tulum aldim bide utuyle yapisan harflerden aldim kendim yapicam hastane icin aka ben crkim yapicam icin boyle bisey aldim bitane 10 lu haztane cikisi normal bsiey aldim nasilsa degisecek ustu suslu olmasina olmasina gerek yok diye dusundum :)
Yani varya kusura bakmayın öyle geri zekalı insanlar varki insana moral vereceklerine neler söylüyorlar. Aslında bu insanlarla doğuma kadar görüşmeyeceksin. Doğumdan sonra da bebek için geleceklerine uygun olmadığını söyleyeceksin. Çünkü geldiklerinde eminim ilk soracaklar şey emiyor mu bari. İkinci söyleyecekleri şey sütün yetmiyordu sütün yaramıyordur olur. Benim bu emzirme konusunda ilkinde acayip lohusa depresyonuna sokmuşlar 2.de buna asla müsaade etmeyeceğim
Yok kiz olmazsin sende ben her an olabilirimKızlar başlangıç kilonuz ve şu an ki kilonuz nedir?
Ben çok hızlı alıyor gibiyim diğer hamileligimde 5 ayda iki kilo almistim
Bunda 6 kilo aldım şimdiden.
Istahim çok yedikçe yiyelim geliyor.
Tek avantajim 56 ile hamile kalmış olmam ama doğru kadar 100 olmam inşallah
kv ciğimi aradım randevunu aldım anne diye. mesajı geldi zaten dedi. hee iyi bari, bugün doktora gittik sormadın ama torunun iyiymiş dedim güldüm. kem küm etti, akşam yemeğin varmı dedi. var yaptım yanınada çorba yaparım yeter dedim. isterseniz bize gelin dedi. iyi geliriz ozaman dedim güldüm kapattım. oh çok rahatım
Bosver yaa. Bizde de benim doguma kv gelcek. Gecen aradi beni halimi hatrimi sordu. Iste esimin abisine kiz bulmuslar yarin yuzuk yakilcakmis benim doguma geldiginde de o donem dugun dusunuyolar. Bana da diyo ki bebegide alir dugune gelirsin artik. Dedim kusura bakma kasim ayinda dogurcam kis bebegi ki ben bile her sehir degistirdigimde gittigimde hasta oluyorum bebegi surukleyemem dedim. Amaci tum sulaleyi gezdirmek bebegi gosteri yapcak herkese. Bunu da esime dedim annen boyle dedi bende boyle dedim diye bana hayirlisi olsun diyo. Oyle bi kavga ettim ki konusmuyorum suan. Bana sonra diyo ki ben sana git dedim mi ki kavga cikariyosun dedi. Dusuncelerini bilmeliymisim. Akil okuyucusuyum ya. Madem oyle dusuncelerle yasiyoruz bir daha bisey anlatmam kendin tahmin et dedim. Sartellerim koptu ama varya bak yazarken gene sinirlendim
Cok guzel canim olmazsin benimkide bu tarz oglum cok seviyo besiginiayyy pisman olurmuyum bilmiyorum ama cok dusundum bu besige karar verdim yaaEki Görüntüle 2172082
Ya ama sen cok heveslendiriyosun beni cok guzeller bunlar ama bizim isim belli olmayinca hic bisey olmuyooSunnetide dogumda yaptircagimiz icin kece cerceve siparisi verdim
Kartli seker siparisi verdim
Bide dun lcw da 1.25 e sabunlar buldum onlari topladim geldim :)Eki Görüntüle 2172083 Eki Görüntüle 2172084 Eki Görüntüle 2172085
Canim cok gecmis olsun ons hersey yoluna girerKızlar hatırlarsanız suyum fazlaydi bugün gittik hala fazladoktor şekerden şüphelendi.ben yükleme yaptırmadim açlık tokluk baktirmistim normaldi. Doktor önümüzdeki hafta yaptirmani istiyorum dedi.agustosta izne çıkıyor benim doktor fakültede ayın başında ve sonunda kontrole git beni de haberdar et dedi. Suyumun dışında bı sıkıntı yok şimdilik.10 gündür dikkat ediyorum şu su da azalaydi
Ya seni oyle alistirmislar demekki bebekten.kizi oyle alistirma bari katkat giydirme habire hasta olmasin kuzumyok kuzum yatak odasindada var :) yokda sogukta yasayamam ben :) yaa bence buralar soguk oluyor ben usuyorum :)
Ayy canım çok sağol yaa bir bakayım ben hep bunlara hiçbir fikrim yoktu inan iyi oldu yardımınız:)tesekkur ederim canim daha iyileri sizin olsun insaallah ben bide aana kucagi aldim maxi cosinin en dusuk modleini hem 6 ay kadar araba koltugu olarakta kullaniliyor beni biraz idare eder hemde gotursugum yerlere oyle gotururum diye dusundum joie chrome var buna benzer ona bakabilirsin canim bunun fiyati yuksek gelirse oda cok kullanicli bi braba
Senin nasıldı canım muayenen.Evet canım dün baya kötüydü ya. Ama ben çok seviyorum böyle havaları :) inşallah sende hayırlı haberlerle gelirsin. Bi yüzünü bide sol ayağını saklıyo eşşek çikolata komasına bide öksürme krizine giricem
Tam tosbağğ
Kusum isim belli olsun hazirlamak bir hafta surer.kece magnetler 10 gunde sekerler 16 gunde geliyomus posetler etiketler siparis verdim ertesi gun geldi acelesi yok yani rahat rahat secersin o arada daha iyi...ben erken hallettimde masraf yigilmasin sunnet ve doguma 8 bin vercez zatenAyy canım sen en iyisini yapmissin ama ben o gacıyı bidaha evimin esiginden sokmazdım esimede o telefonun tuslarini yedirtirdim kardesi bana haspam dicek psikopattir falan kendi agzina geleni sayar ama kimseye laf solettirmez benimki aslinda ben o mesajin devamini cok merak ettim canim esin nediyo bunlara bide senin gorumce baya baya abisinin sana olan davranislarini kıskaniyo...
Kisa gelcej diyede cok kararsizim bakicam canim soledigin yerlerede tesekkurler ilgilendigin icin
Bg store izmittemi var tatlim gitmedim hic bakim carsidaysa gittigimde
Aslinda bende dun youtube da izledim suslemeyi dusundumde ama bizde iste isim belli olmayinca ne yazcam ki kralbtaci falan var onlarinda modasi gectimiki bilmiyorum
Haklisin dedigim gibi yabanci degiller kendi sulalem ama inan kimsenin kimseye faydasi yok hep zararlar hem maddi hem manevi en iyisi uzak durmak insanlardan patavatsizlardan ozellikle
Yok kiz olmazsin sende ben her an olabilirim
Bende onu merak ediyodum naptin aradinmi dicektim ohhh ne guzel etmissin
Iste adamlarin bi sucu yokta ilk patladigimiz kocalarimiz oluyo halbuki adam sana ne git demis ne neden ole konustun demis insan anasina sinirlendinmi oglundan aliyo hirsini aslinda bu hatayi hepimiz yapiyoruz
Cok guzel canim olmazsin benimkide bu tarz oglum cok seviyo besigini
Ya ama sen cok heveslendiriyosun beni cok guzeller bunlar ama bizim isim belli olmayinca hic bisey olmuyoo
Canim cok gecmis olsun ons hersey yoluna girer
Sen once durumunu degerlendir cok mantikli bulma bence :) onun kocagi pimpirikli cocukla ikisini tek birakmiyomus...benimki dunyanin en genis adami beni eve birakip sirkete gitmisti.2.gun sehir disindaydi bi baktim cocugun gozler sapsari attim arabasina hastaneye goturdum tek basima anasini ben cagirmadim zaten tek daha iyi.ama arabasi olmasa zor olurdu zaten sezeryanliyim kan ver sonuc bekle saatlerce kucagimda zor olurdu...sen kendi durumunu degerlendir ona gore araba isini erteleValla çok mantıklı geldi bana da şu an. Ben de araba araştırıyordum
bırde bu var evet bende pahalı dıye alıyım dedım bebekken altına yatırıyor lar ya oyle duşundum ama bakalımTabi ki kullanılacak şeyler alınmalı bende ilk bebeğimde daha doğmadan oyun halısı almıştım. Ama kızım pek oynamamıştı bilgin olsun. Ucuzbişey değil çünkü
:)
evet dımı neler gecıyor ınsanın aklındanAbartsan nolur ki almak istiyorsan al gitsin aklında kalacağına kenarda kalsın
Aradım tabi kız önceden susar içime atardım. dünden sonra strateji değiştirdim o nasıl kikirdeyip laf sokuyo, artık bende aynı öyleyim. içime dert olacağına ona olsunAyy canım sen en iyisini yapmissin ama ben o gacıyı bidaha evimin esiginden sokmazdım esimede o telefonun tuslarini yedirtirdim kardesi bana haspam dicek psikopattir falan kendi agzina geleni sayar ama kimseye laf solettirmez benimki aslinda ben o mesajin devamini cok merak ettim canim esin nediyo bunlara bide senin gorumce baya baya abisinin sana olan davranislarini kıskaniyo...
Kisa gelcej diyede cok kararsizim bakicam canim soledigin yerlerede tesekkurler ilgilendigin icin
Bg store izmittemi var tatlim gitmedim hic bakim carsidaysa gittigimde
Aslinda bende dun youtube da izledim suslemeyi dusundumde ama bizde iste isim belli olmayinca ne yazcam ki kralbtaci falan var onlarinda modasi gectimiki bilmiyorum
Haklisin dedigim gibi yabanci degiller kendi sulalem ama inan kimsenin kimseye faydasi yok hep zararlar hem maddi hem manevi en iyisi uzak durmak insanlardan patavatsizlardan ozellikle
Yok kiz olmazsin sende ben her an olabilirim
Bende onu merak ediyodum naptin aradinmi dicektim ohhh ne guzel etmissin
Iste adamlarin bi sucu yokta ilk patladigimiz kocalarimiz oluyo halbuki adam sana ne git demis ne neden ole konustun demis insan anasina sinirlendinmi oglundan aliyo hirsini aslinda bu hatayi hepimiz yapiyoruz
Cok guzel canim olmazsin benimkide bu tarz oglum cok seviyo besigini
Ya ama sen cok heveslendiriyosun beni cok guzeller bunlar ama bizim isim belli olmayinca hic bisey olmuyoo
Canim cok gecmis olsun ons hersey yoluna girer
iyiydi çok şükür canım bana herşeyi normal dedi, ikili sonucun çok iyi çok düşük dedi. ama yüzünü göremedik göstermedi. doktorun anlayabileceği kadar dudağını burnunu gösterdi ve tamamen sırt döndüSenin nasıldı canım muayenen.
ıste tamam fıkırlerını soyluyorlarda parasını senın verecegın seylere bıle karışıyorlar bızımkılerde oyle olsun sende alırsın ama bence artık başla arkadaşım bırden bıre aceleye gelmesın artık 7.aya gırdık.Ben bi hastane cikisi begendim bizimkilere gosterdim. Kardesim hemen bunu ben alayim dedi. Annemde benim begendigimin diger rengini begendi sen bunu alirsan diger rengini ben alirim dedi. Dedimyani ayni modelin farkli rengini niye aliyosun ben sana baska model seceyim onu al dedim. Sonra ise erken daha dediler icime oturdu diyebilirim bende almadim bekliyo. 7.ayda alcam heralde herkes erken diyo. Vardir bir hayir diyorum bende. Istiyosan al indirimde olan seyleri ozellikle
Doğru söylüyorsunuz sadece kış olması aklımı karıştırdıSen once durumunu degerlendir cok mantikli bulma bence :) onun kocagi pimpirikli cocukla ikisini tek birakmiyomus...benimki dunyanin en genis adami beni eve birakip sirkete gitmisti.2.gun sehir disindaydi bi baktim cocugun gozler sapsari attim arabasina hastaneye goturdum tek basima anasini ben cagirmadim zaten tek daha iyi.ama arabasi olmasa zor olurdu zaten sezeryanliyim kan ver sonuc bekle saatlerce kucagimda zor olurdu...sen kendi durumunu degerlendir ona gore araba isini ertele
Ne demek ya ikinci çocukta ismi onlar koyacak onlar kim. kız niye o sıra çıldırmadın. ay nasıl sinirlendim. söyle onlara laf arasında fazla heveslemesinler 5 çocukta olsa ismini ben koyucam diye.Kozmogirl17
Dünden bu yana bi sıkıntı Yok hatta eşim beni çok şaşırttı... geldi dün gene gülücükler saçıyor mesajlaşırken - ben onu bile kıskanıyorum - dedim kime neye gülüyorsun söyle bende güleyim....
İşte kız kardeşi mesaj yazmış ertuşş ertuğğ nabıyor gibisinden , la dedim onun adı Ertuğrul doğru telafuz etsin yoldurmasın bana saçlarını
Sonra fark ettim ki ismi kabul etmişler ailesi ve haspalar... Nasıl oldu diye düşünürken eşim ne dese beğenirsiniz
İkinci çocukta ta isim konusunda onlar karar versin diye söz verererek kabul ettirmişmiş....
Eşim kpss girdi tayin aldırma kurum değiştirme durumunuz var. Eğer istanbul da kazanır ev tutar burda yaşarsanız ben sizde kalırım demiş o küçük haspam (oda İstanbul’da okuyup çalışıyor) kafam tası attı bende şaka yollu çıkıştım ama gene uzaylı görmüş gibi baktı eşim banaÇıldırcim ama gene de sakin ve mutluyum
inşallah güzel sonuçlarla geri dönersin canımKızlar merhaba;
Birkaç gündür okuyamadım belki paylaşan arkadaşlar vardır. Bende yine bilgi amaçlı yazayım dedim. Bugün şeker yükleme testini yaptırdım. Forumlarda okuyunca ister istemez tedirgin gitmiştim açıkçası. Ama benim bebeğin suyu fazla olduğu için yaptırmamı söylemişti doktorlar.
Bugün sağolsun kadın doğum doktoru 50 gramlık olan testten yazmış. Ben önce farklı detaylı kan tahlillerimde vardı aç karnına kan verdim sanırım onun içinde açlık kan şekeri de vardır.
Kan tüplerinin verildiği yerde Şeker yüklemesi için randevu veriliyormuş farklı bir güne , kayıttaki arkadaş benim arkadaşım olduğu için ben bugüne yazdırdım orda.
Kağıtta sabah hafif bir kahvaltı yapıp 9.30 da gelin yazıyordu. Bende şansa aç gitmiştim neyse bir poğaça alıp yedim , Daha sonra labratuvara çıktım orda hemşire bana bir kutu kola şeklinde tadı aynı meyveli soda gibi bir içecek verdi. Onu içtim, inanın tadı hiç kötü değil bana hiç bulantı, ayılma bayılma gibi bir etki de etmedi :)
Bir saat sonra gel dedi. başka birşey yemek yok , çok haraket etmek yok. sonra gidip kan verdim o kadar. sonuçlar yarın çıkacak inşallah hayırlı temiz sonuçlar çıkar. Sadece demem o ki , içtiğimiz içecek bana kutu koladan daha az şekerli geldi. O kadar yaygara yapılıyor sanıyorsunuz ki bir kilo şeker yiyeceksiniz. Çoğumuz emin olun orada aldığımız şekeri gün içerisinde baklava, kola, dondurma ile fazlasıyla alıyoruzdur. Ama tabi şeker riski olmayan doktoru gerek duymayan ve düzenli şeker ölçümü yapan arkadaşların yaptırmaması gayet normal bir durum olur. Yaptırmakta tereddüt eden arkadaşlar varsa biraz olsun fikir vermiştir diye düşünüyorum. Sağlıkla huzurla kalın..
canım benim bebeğime ayrıntılıda arsa teşhisi konuldu yani kalpten sağ kola giden bir damar önden değilde arkadan geçiyormuş eğer farklı bi bulguya rastlasaydım sıkıntı var down sendromlu olma olasılığı yuksek derdim ama başka bi bulgu yok herşey normal belki sende bile arsa var önemli değil istersen amniosentez öneririm dedi bende hayır gerek yok zaten risk bile çıksa ben çocuğumu aldırmayı düşünmüyorum dedim ama yinede moralim çok bozulmuştu o gün suratım beş karış eve gittim.. Sonra kk dan araştırdım bu teşhis konulupta sağlıklı doğum yapmış herkes çünkü başka bi bulgu yokmuş içim rahatladı doğal olarak yani demem o ki başka bi bulgu yoksa sağlıklı bi bebek dünyaya getirme olasılığın çok yüksek sağlıklı bi bebek dedikleri halde sağlıksız doğan bebeklerde var içini ferah tut inşallah hiç bi sorun yok ve olmıcakta bol bol dua edelim elimizden zaten başka da bişey gelmezSelam kızlar,
Zeynep kamilde detaylı ultrason yaptırdım. Uzun uzun baktı doktor önce bişey demedi sağolsun, son 4-5 dk açıklama yaptı. Kalbinde cok az parlaklık var ama kalbine etliyecek bi durum yok dedi ama ikili tarama testin normal diyosan bunu önemseme genelde hamilelerde karşılaştığımız bi durum dedi. Sonrada bu tarz durumlarda kesin sonuç isterseniz test yapıyoruz düşünüyorsanız göndereyim dedi. Bende hayır dedim. Sanki o son cümlesi bana testi yaptırayım diye ortaya bişey atmış gibime geldi. Sonrada ben soru sordum ee peki nasıl gidecek nasıl anlıcam düzeltiğini dedim. Gerek yok takibe doğduğunda anlaşılır ancak olup olmadığı dedi. Hiç bi b.k anlamadığım gibi bide saçma açıklamalarıyla aklımı karıştırdı. Diğer herşeyi normal diyip elime ultrason kağıtlarını ve test sonucunu verdi daha yoldayım bakmadım bile ctesi kadın doğumcuya göstercem bakalım ne diyecek. Bu tarz bi durumla karşılaşan varmı ya da böyle denilipte sorunsuz doğuran çevrenizde.
Ya iste hayatindan sekeri cikarana zor gelir.ben bir senedir seker tuketmiyorum dun bi kurabiye almaya heveslendim onuda bulamadimKızlar merhaba;
Birkaç gündür okuyamadım belki paylaşan arkadaşlar vardır. Bende yine bilgi amaçlı yazayım dedim. Bugün şeker yükleme testini yaptırdım. Forumlarda okuyunca ister istemez tedirgin gitmiştim açıkçası. Ama benim bebeğin suyu fazla olduğu için yaptırmamı söylemişti doktorlar.
Bugün sağolsun kadın doğum doktoru 50 gramlık olan testten yazmış. Ben önce farklı detaylı kan tahlillerimde vardı aç karnına kan verdim sanırım onun içinde açlık kan şekeri de vardır.
Kan tüplerinin verildiği yerde Şeker yüklemesi için randevu veriliyormuş farklı bir güne , kayıttaki arkadaş benim arkadaşım olduğu için ben bugüne yazdırdım orda.
Kağıtta sabah hafif bir kahvaltı yapıp 9.30 da gelin yazıyordu. Bende şansa aç gitmiştim neyse bir poğaça alıp yedim , Daha sonra labratuvara çıktım orda hemşire bana bir kutu kola şeklinde tadı aynı meyveli soda gibi bir içecek verdi. Onu içtim, inanın tadı hiç kötü değil bana hiç bulantı, ayılma bayılma gibi bir etki de etmedi :)
Bir saat sonra gel dedi. başka birşey yemek yok , çok haraket etmek yok. sonra gidip kan verdim o kadar. sonuçlar yarın çıkacak inşallah hayırlı temiz sonuçlar çıkar. Sadece demem o ki , içtiğimiz içecek bana kutu koladan daha az şekerli geldi. O kadar yaygara yapılıyor sanıyorsunuz ki bir kilo şeker yiyeceksiniz. Çoğumuz emin olun orada aldığımız şekeri gün içerisinde baklava, kola, dondurma ile fazlasıyla alıyoruzdur. Ama tabi şeker riski olmayan doktoru gerek duymayan ve düzenli şeker ölçümü yapan arkadaşların yaptırmaması gayet normal bir durum olur. Yaptırmakta tereddüt eden arkadaşlar varsa biraz olsun fikir vermiştir diye düşünüyorum. Sağlıkla huzurla kalın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?