Tententen evet çok şükür ki rahat huzurlu bi güne uyandım az da olsa stresim gitti...
ne güzel herkes birşeyler almaya başlamış
Ama henüz birşey almadım
Amin canım inşallah. Bugünkü doktor bana çok aşırı yüksek değil suyun dedi acaba bir haftadır hamur işlerine falan dikkat ettim onun etkisi oldu mu bilmiyorum. Mümkün olduğunda ekmeğe ara verdim kahvaltıda kepekli ekmek yiyorum. Ama bugün dahayamadım kuşbaşılı pide yedimdünde dondurma . Ama dikkat edersek inşallah normale dönecektir önemli olan inşallah bunun nedeni şeker yüksekliğinden değildir. Belli haftalardan sonra da zaten düşüşe geçiyormuş bebeğin suyu inşallah tam dengeye oturur. Sende şeker testini yaptır canım bizim durumumuzda olanlar için gerekli. Hamur ekmek işlerine biraz dikkat et.
Forumda çok var, Kendisi de önemseyerek söylememiş zaten takma kafana hiç, kendi doktorunla durumun kritiğini yapıp gerek görürse araştırmanı yaptırırsın.Selam kızlar,
Zeynep kamilde detaylı ultrason yaptırdım. Uzun uzun baktı doktor önce bişey demedi sağolsun, son 4-5 dk açıklama yaptı. Kalbinde cok az parlaklık var ama kalbine etliyecek bi durum yok dedi ama ikili tarama testin normal diyosan bunu önemseme genelde hamilelerde karşılaştığımız bi durum dedi. Sonrada bu tarz durumlarda kesin sonuç isterseniz test yapıyoruz düşünüyorsanız göndereyim dedi. Bende hayır dedim. Sanki o son cümlesi bana testi yaptırayım diye ortaya bişey atmış gibime geldi. Sonrada ben soru sordum ee peki nasıl gidecek nasıl anlıcam düzeltiğini dedim. Gerek yok takibe doğduğunda anlaşılır ancak olup olmadığı dedi. Hiç bi b.k anlamadığım gibi bide saçma açıklamalarıyla aklımı karıştırdı. Diğer herşeyi normal diyip elime ultrason kağıtlarını ve test sonucunu verdi daha yoldayım bakmadım bile ctesi kadın doğumcuya göstercem bakalım ne diyecek. Bu tarz bi durumla karşılaşan varmı ya da böyle denilipte sorunsuz doğuran çevrenizde.
Sağol canm benim. Aynen oğlum daha iyi beslenecek inşallah.
Ben web tasarım ve kodlama okuyordum bu sene cnm. Hamile kaldım vize finale çalışmadım içimden gelmedi. Bu sene ara verip bir sonraki seney devam etmeyi düşünüyorum. Eğer bebiş ile yapabilirsen çok güzel olur. Kpss ye hamile iken çalışabildin mi cnm.
rica ederim cNimAyy canım çok sağol yaa bir bakayım ben hep bunlara hiçbir fikrim yoktu inan iyi oldu yardımınız:)
oyle fudunuyorum canim ama esime cekerse o sicagi pek sevmez bebiste oyle olurYa seni oyle alistirmislar demekki bebekten.kizi oyle alistirma bari katkat giydirme habire hasta olmasin kuzum
Canim ben ctesi kontrolde bebegin karin capi haftasindan buyuk cikti siskomu olcak bu kiz dedi doktorum iki defa kilosuna bakti birinde 825gr cikti diger olcumde 850,gr cikti. Ayni doktor ayni ultrason aleti ayni gun yani iki farkli sonuc. Canini skma hemen kendi doktoruna gorundugunde o sana soyler zatenbende dün detaylımı yaptırdım çok şükür bir sorun yok yalnız bır hafta gerideymiş bunu ilk defa bu doktor diyor kndi doktorum hep iki üç gün derdi şimdi nie bir hafta oldu anlamadım kan düzgün akıo mu die baktı akıo bebek iyi beslenio geç döllenme olmuş olabilir dedi ama bu zamana kadar geç döllenme değil di şimdi mi oldu kafam çok karıştı bnm cnm da sıkıldı açıkçası ctesı kndı doktoruma gıdecegım bakalım ne dıyecek bılenınız varmı? birde bi önceki kontrolum 1ay önceydi o zmn 250 gr dı dün doktor 375gr dedı bır ayda bu kadar mı kılo aldı cnm cok sıkkın bılen yardımcı olabılır mı?
Canım bn de aynıyım hatırlayamadım. Genel kültür ve eğitimi hatırladım ama genelyetenek sözel mantığı ve türkçeyi hatırlayamadım. Türkçem ve coğrafyam çok kötü.Baslarda cok iyi calistim ama hamilelikte baslayan bulantilar yaklasik 4 ay kitap acamadim cok kotu gecti. Sinava girerken bile vatandaslik calistim sen dusun. Elimden geleni yaptim amaan olmaz dusuncesiyle de girmedim sinava. Guzrl gecmedi belki cogu yanlistir ama yine de icim rahat. Cok bosvermiyorum ve yine seneye gircem. Pisman oldum sinavdan cikinca oyle diyeyim. Yapilabilirdi cunku ama ne deneme nede baska bisey cozmeyince sure sikintisini cok fazla yasadim. Nasip hersey dedim. Simdi 2 hafta sonra alan var ona calisiyorum en azindan 1 kez goz gezdireyim mantigindayim. Belli olmuyo malum sisteme de guvenip yok olmaz yada kesin olur diyemiyosun. Elinden geleni yapiyosun. Isin kotusu ne biliyo musun bizimkiler ve esim oyle disarda beni calistirmiyorlar. Ya ucretli ogretmenlik yada atanacaksin diyolar. Bende atanmayi hedefliyorum tabi neresi olursa yazcam orasida ayri bi durum. Sinav sorulari yayinlandi baktim ama ne isaretledim emin olamadim resmen sinacvdan cikinca beynimi resetlemisim o kadar unutkanim dusun yani dogal olarak hesapta yapamadim. Durum bundan ibaret anlayacagin. Sorulari gosterdiler dedim kimse tepki vermedi kafalarini kaldirip oyle mi diye sormadilar bile. O derece umitsizler benden. Buda isime geliyor en azindan kotu sonuca uzulmem diyorum. Zaten anlasma yaptik 60 alti alirsam soylemicem
Ben depentle rahat ettim, 2 paket kullandım, Üstüne çamaşır giymene gerek kalmıyor kenarını yırtarak çıkarıp atıyorsun, kanaman iyice azalınca, normal pedler yetmeye başlıyor. Şimdi ilk iş 1 paket kendim için hazırladığım çantama attım hemen. Sezeryan doğum için 1 paket yeter aslında ama ben çamaşır giymeden rahat ettiğim için, dikiş yerine çamaşır lastiği vs gelmesin diye 2.paketi de depend kullandım.
Baslarda cok iyi calistim ama hamilelikte baslayan bulantilar yaklasik 4 ay kitap acamadim cok kotu gecti. Sinava girerken bile vatandaslik calistim sen dusun. Elimden geleni yaptim amaan olmaz dusuncesiyle de girmedim sinava. Guzrl gecmedi belki cogu yanlistir ama yine de icim rahat. Cok bosvermiyorum ve yine seneye gircem. Pisman oldum sinavdan cikinca oyle diyeyim. Yapilabilirdi cunku ama ne deneme nede baska bisey cozmeyince sure sikintisini cok fazla yasadim. Nasip hersey dedim. Simdi 2 hafta sonra alan var ona calisiyorum en azindan 1 kez goz gezdireyim mantigindayim. Belli olmuyo malum sisteme de guvenip yok olmaz yada kesin olur diyemiyosun. Elinden geleni yapiyosun. Isin kotusu ne biliyo musun bizimkiler ve esim oyle disarda beni calistirmiyorlar. Ya ucretli ogretmenlik yada atanacaksin diyolar. Bende atanmayi hedefliyorum tabi neresi olursa yazcam orasida ayri bi durum. Sinav sorulari yayinlandi baktim ama ne isaretledim emin olamadim resmen sinacvdan cikinca beynimi resetlemisim o kadar unutkanim dusun yani dogal olarak hesapta yapamadim. Durum bundan ibaret anlayacagin. Sorulari gosterdiler dedim kimse tepki vermedi kafalarini kaldirip oyle mi diye sormadilar bile. O derece umitsizler benden. Buda isime geliyor en azindan kotu sonuca uzulmem diyorum. Zaten anlasma yaptik 60 alti alirsam soylemicem
Çıkamadığımdan eşime aldırmıştım, paketin üstünde Büyük yazıyor, Beden olarak büyüktür diye düşünüyorum :)dependın bedeni varmı bende 1 paket alıyım koyarım ayrıca normal ped alırım olmadı ?
Cnm dün diyetisyen kullandığım ilaçları sordu. Yarısını unuttum eşim tamamladı. Alışveriş için eksikleri söyleyecem mutlaka 1,2 tanesini unutuyorum cnm. Değil ki kpsss gibi bir sınava hazırlık zor. Normal dönemde bile kpssye hazırlanırken ağır gelmişti bana. Değil ki gebelikte hayatta çalışamazdım. Bence ailende biliyordur bu yüzden töleranslıdır sana karşı. Hayatın farklı bir evresindeyiz artık. Umarım seneye çalışabilir ve atanırsın cnm bebeğinin kısmetine.
Canım bn de aynıyım hatırlayamadım. Genel kültür ve eğitimi hatırladım ama genelyetenek sözel mantığı ve türkçeyi hatırlayamadım. Türkçem ve coğrafyam çok kötü.
ben iki doktora gidiyorum 23. haftada 680 gram cikan bebek 24. haftada diger doktorda 689 cikti becikti ben sookk tabi 9 grammi aldi sadece diyorum ama ultrasonun eskiligind gore falan degisiyormus gecen gaftam agrim olunca gittigim dojtorsada 888 gram cikti :) ayy cok karisik ama ayrintilidadda buyuk cikmisti kilosuda fazla cikmisti o yzuden kilolu olacak demisti perinatologCanim ben ctesi kontrolde bebegin karin capi haftasindan buyuk cikti siskomu olcak bu kiz dedi doktorum iki defa kilosuna bakti birinde 825gr cikti diger olcumde 850,gr cikti. Ayni doktor ayni ultrason aleti ayni gun yani iki farkli sonuc. Canini skma hemen kendi doktoruna gorundugunde o sana soyler zaten
Ses kaydı almıştım o anda doktorun söylediklerini aklımda tutamam diye. Eve gelince bi daha dinledim, yani çok saçma bi açıklama yapmış ucu açık nereye çekersen çek. Kalbinde cok ufak bi parlaklık var genelde gebelerde gördüğümüz bişey, kalp damar yolları açık olduğu için ve de ikili testin temiz çıktığı için fazla risk arz etmiyor. Emin olmak isterseniz kan testi yaptırıyoruz dedi ama hani şu pahallı olanlarından bahsediyor sanırım 2-3000 olan yurtdışına gönderilen. Bide anlamadığım devlet hastanesi yönlendirdiğinde yine ücretlimi test yapacaklardı acaba yoksa bendenmi isteyeceklerdi. O anda hiç sormak aklıma gelmedi. Testi yaptırmak istersem nasıl oluyor diye.Forumda çok var, Kendisi de önemseyerek söylememiş zaten takma kafana hiç, kendi doktorunla durumun kritiğini yapıp gerek görürse araştırmanı yaptırırsın.
Dün gittim doktora 22+3 tük her ultrason aynı deıl onu da bılıorum ama ctesıyı ıple cekıorum dua edın bana lutfen kızımı sag salım kucagıma alayım bunu da kaybedememBirumuttur yasamak Canım senin bebeğin kacıncı haftasında 375 gr ağırlığında çıktı. ilk haftalar gelişimi yavaş ilerliyor daha sonraki haftalarda özellikle 22-23 ten sonra 100 gr artıyor haftalık. İçini ferah tut ama sen yinede kontrollerini aksatma.
inşallah öyle olur boşa üzülmüş olurum ınsallah allahım amınCanim ben ctesi kontrolde bebegin karin capi haftasindan buyuk cikti siskomu olcak bu kiz dedi doktorum iki defa kilosuna bakti birinde 825gr cikti diger olcumde 850,gr cikti. Ayni doktor ayni ultrason aleti ayni gun yani iki farkli sonuc. Canini skma hemen kendi doktoruna gorundugunde o sana soyler zaten
haşlanmış yumurta pek yiyemıorum sabah ıse gıderken erken kalkıorum zor oluo bazen yapıorum baen yapamıormBen de başka bir şey yapmıyorum canım kahvaltıyı sağlam yapıyorum haşlanmış yumurta aldırıyor dediler bana bir de kasar peyniri onları yiyiyorum bir de dediginiz gibi muz ceviz kuruyemiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?