inşallah güzel sonuçlarla geri dönersin canım
Ilk gun hastanede bez takmislardi cikarken normal pedle ciktim herkese gore degisiyodur sanirim.bide bazi hastaneler bez takmiyo kendi bezini goturmen lazim arkadasimin yaninda ped varmis sadece ilk gun bebegin bezinden koymuslar altina hastane vermemislohusa pedi mi depend mi tecrübeli anneler? lohusa kilodu var bu grubu nasıl almalı?
Ya iste hayatindan sekeri cikarana zor gelir.ben bir senedir seker tuketmiyorum dun bi kurabiye almaya heveslendim onuda bulamadimsimdi ben onu icsem gercekten bayginlik geciriririm...gerci bebegimim gelisimi tam gunu tuttugi onden gitmedigi icin seker riski yok o yuzden doktor bana yaptirmiyo test.
Kolay atlatmana sevindim sonuclarinda guzel gelir umarim :)
Çiğ kuruyemiş en masumu canım. Sıkıntımız olmasa da ne olur ne olmaz tuzdan da uzak durmuş oluruz mümkün mertebe. Dediğin gibi her gün yeni bir şey çıkıyor
Sen de mesajında belirterek paylaş istersen listeni. Başka ihtiyacı olan da olabilir belki hamilelikte düşük şeker diyetine, fikir verir senin listen de onlara..
Cok sevindim senin adina hayirlisi olmus diyebilirim :) hazir igrenmisken dilerim hayatindan tamamen cikarirsin zaten bebeginede iyi ornek olmak icin hic tuketmesen super olur :) onuda 2 3 yasina kadar koruyabilirsen sekerden daha da alismaz.Teşekkür ederim canım inşallah. Tatlıyı tamamen kestiysen sana fazla şekerli gelebilir canım. Ama ben hamileliğimde tatlıdan tiksindim önceden 2 şekerli günde 5 bardak çay içerdim hamilelikten bu yana ağzıma koymuyorum tatlı şeyleride yeni yeni yemeğe başladım. Çikolata canavarı ben ondan bile tiksindim. yani neredeyse 6 aydır tatlı neredeyse hayatımda yok. Ama çok zorlanmadım. Arada kan tahlillerinde şeker ölçümlerin yapılıyorsa ve normal seyrediyorsa çok da gerekli değil benim bebeğin suyu biraz fazla şekerden olabilir dediler bende içim rahat etsin diye yaptırdım. İnşallah sende hiç gerek olmaz canım.
Kusum listen gayet kolay ve basit bir liste super olmus seninde kafan rahat olur artik nasil beslencgine takilmazsin super olmusTmm cnm paylaşayım. Birde bende çiğ kuruyemişi daha çok severim. Çiğ fındık hele bayılırım. Listemde de var alacam inşallah.
Eki Görüntüle 2172302
Listem düşük kan şekerim olduğu için diyetisyenimin verdiği liste arkadaşlar. Benim gibi düşük şekeri olan varsa belki faydalanır. Allah hepimize sağlık sıhat versin.
Ayy canım sen en iyisini yapmissin ama ben o gacıyı bidaha evimin esiginden sokmazdım esimede o telefonun tuslarini yedirtirdim kardesi bana haspam dicek psikopattir falan kendi agzina geleni sayar ama kimseye laf solettirmez benimki aslinda ben o mesajin devamini cok merak ettim canim esin nediyo bunlara bide senin gorumce baya baya abisinin sana olan davranislarini kıskaniyo...
Kisa gelcej diyede cok kararsizim bakicam canim soledigin yerlerede tesekkurler ilgilendigin icin
Bg store izmittemi var tatlim gitmedim hic bakim carsidaysa gittigimde
Aslinda bende dun youtube da izledim suslemeyi dusundumde ama bizde iste isim belli olmayinca ne yazcam ki kralbtaci falan var onlarinda modasi gectimiki bilmiyorum
Haklisin dedigim gibi yabanci degiller kendi sulalem ama inan kimsenin kimseye faydasi yok hep zararlar hem maddi hem manevi en iyisi uzak durmak insanlardan patavatsizlardan ozellikle
Yok kiz olmazsin sende ben her an olabilirim
Bende onu merak ediyodum naptin aradinmi dicektim ohhh ne guzel etmissin
Iste adamlarin bi sucu yokta ilk patladigimiz kocalarimiz oluyo halbuki adam sana ne git demis ne neden ole konustun demis insan anasina sinirlendinmi oglundan aliyo hirsini aslinda bu hatayi hepimiz yapiyoruz
Cok guzel canim olmazsin benimkide bu tarz oglum cok seviyo besigini
Ya ama sen cok heveslendiriyosun beni cok guzeller bunlar ama bizim isim belli olmayinca hic bisey olmuyoo
Canim cok gecmis olsun ons hersey yoluna girer
Kızlar merhaba;
Birkaç gündür okuyamadım belki paylaşan arkadaşlar vardır. Bende yine bilgi amaçlı yazayım dedim. Bugün şeker yükleme testini yaptırdım. Forumlarda okuyunca ister istemez tedirgin gitmiştim açıkçası. Ama benim bebeğin suyu fazla olduğu için yaptırmamı söylemişti doktorlar.
Bugün sağolsun kadın doğum doktoru 50 gramlık olan testten yazmış. Ben önce farklı detaylı kan tahlillerimde vardı aç karnına kan verdim sanırım onun içinde açlık kan şekeri de vardır.
Kan tüplerinin verildiği yerde Şeker yüklemesi için randevu veriliyormuş farklı bir güne , kayıttaki arkadaş benim arkadaşım olduğu için ben bugüne yazdırdım orda.
Kağıtta sabah hafif bir kahvaltı yapıp 9.30 da gelin yazıyordu. Bende şansa aç gitmiştim neyse bir poğaça alıp yedim , Daha sonra labratuvara çıktım orda hemşire bana bir kutu kola şeklinde tadı aynı meyveli soda gibi bir içecek verdi. Onu içtim, inanın tadı hiç kötü değil bana hiç bulantı, ayılma bayılma gibi bir etki de etmedi :)
Bir saat sonra gel dedi. başka birşey yemek yok , çok haraket etmek yok. sonra gidip kan verdim o kadar. sonuçlar yarın çıkacak inşallah hayırlı temiz sonuçlar çıkar. Sadece demem o ki , içtiğimiz içecek bana kutu koladan daha az şekerli geldi. O kadar yaygara yapılıyor sanıyorsunuz ki bir kilo şeker yiyeceksiniz. Çoğumuz emin olun orada aldığımız şekeri gün içerisinde baklava, kola, dondurma ile fazlasıyla alıyoruzdur. Ama tabi şeker riski olmayan doktoru gerek duymayan ve düzenli şeker ölçümü yapan arkadaşların yaptırmaması gayet normal bir durum olur. Yaptırmakta tereddüt eden arkadaşlar varsa biraz olsun fikir vermiştir diye düşünüyorum. Sağlıkla huzurla kalın..
Cok sevindim senin adina hayirlisi olmus diyebilirim :) hazir igrenmisken dilerim hayatindan tamamen cikarirsin zaten bebeginede iyi ornek olmak icin hic tuketmesen super olur :) onuda 2 3 yasina kadar koruyabilirsen sekerden daha da alismaz.
Gecen pazar esim kendine nutellali ekmek yapmis aldi geldi tabagi koltuga koyup mutfaga geri gitti o arada benim canavar kostu hemen isirdi ekmegi yetisemedim ama isrdigi gibi geri cikardi bide dilini sildi :) artik kizim konusunda icim rahat sekere hic alismadi damagi simdi de yiyemiyo :) insallah bahaneyle sende hayatinizdan cikarirsin
Valla cnm 2013de ikinci üniversite kapsamında fotoğrafçılık mı insan kaynakları mı okusam dedim gittim insan kaynaklarını okudum. Şimdi pişmanımmakinem de vardı. Bebiş ile birlikte okuyabilirsen cnm tavsiye ederim. İkinci bebişlerimizin fotolarını sana çektiririz artık
ıste tamam fıkırlerını soyluyorlarda parasını senın verecegın seylere bıle karışıyorlar bızımkılerde oyle olsun sende alırsın ama bence artık başla arkadaşım bırden bıre aceleye gelmesın artık 7.aya gırdık.
Teşekkür ederim canımKozmogirl17
@Gunesin_Annesi canım benim kizcede de çıktı parlaklık üzerinde durmadılar.
Canım benim su hala yüksek dün gittim . Onumuzdeki hafta doktor benim de yaptırmami istedi.insaAllah düzelir ikimizin de canım
Kozmogirl17
Dünden bu yana bi sıkıntı Yok hatta eşim beni çok şaşırttı... geldi dün gene gülücükler saçıyor mesajlaşırken - ben onu bile kıskanıyorum - dedim kime neye gülüyorsun söyle bende güleyim....
İşte kız kardeşi mesaj yazmış ertuşş ertuğğ nabıyor gibisinden , la dedim onun adı Ertuğrul doğru telafuz etsin yoldurmasın bana saçlarını
Sonra fark ettim ki ismi kabul etmişler ailesi ve haspalar... Nasıl oldu diye düşünürken eşim ne dese beğenirsiniz
İkinci çocukta ta isim konusunda onlar karar versin diye söz verererek kabul ettirmişmiş....
Eşim kpss girdi tayin aldırma kurum değiştirme durumunuz var. Eğer istanbul da kazanır ev tutar burda yaşarsanız ben sizde kalırım demiş o küçük haspam (oda İstanbul’da okuyup çalışıyor) kafam tası attı bende şaka yollu çıkıştım ama gene uzaylı görmüş gibi baktı eşim banaÇıldırcim ama gene de sakin ve mutluyum
bana doktorum 26.hafta da yaptır şeker yüklemesini demişti canım. boya kiloya falan bakmadan söylediaydingelini birşnci isim vakasını atlattık sıra ikinci çocuğa gelene kadar aralıkta 2018 atamalar yapılacak. O haspamın bizde kalması daha vahim bi olay - abisi ile aynı kurumda çalışma ihtimalleri var. Uyumsuz - gittiği kaldığı yerlerden şikayetlerini dinledim hep. Başına buyruk. Ev düzeni bozulur ailem düzenim bozulur telaşı sarıyor. Ama öyle birşey sezersem de evden kovup olay çıkartmaya hazırım da... sabırla gelecek günler bekliyorum...
isim konusunda da olacak bütün çocuklara aslında İslami çağrıştıran bir isim vermeyi en baştan istediğini anlattım ama kabul ettirememiştim dün gene teklif sundum kuranı Kerim’de adı geçen peygamberlerden ashabından olsun diye kendisi Ertuğrul’u tercih etti .. iki üç de olsa ben bu şekilde bi isim istiyorum modernize isim düşünmüyorum dedim tercih meselesi ona göre karar verirlerse gene problem olmaz
Ha bu arada kaç haftalıksınız ? Doktorlarınız mı istedi yoksa sağlık ocağından mı istediler şeker yükleme olayını ? Kilo ile bi bağlantısı var mı ? Bana ne doktorum ne de aile hekimliğinden kimse bu konuda gel ya da git yaptır şeker yüklemesi demedi...
boyum 1.62-63 falan
Kilom da hamile kaldığımda 62 idi... yemek sonrası 66,5 görebiliyorken sabahları aç karna 65 bile olabiliyorum.. anlamadım... 24. Hafta da olmam gerek ama doktor bi iki hafta önde demişti.. en son 13 temmuzda gitmiştim kontrole o zaman 24 haftalık görünüyor dedi 640 gr idi.
Aradım tabi kız önceden susar içime atardım. dünden sonra strateji değiştirdim o nasıl kikirdeyip laf sokuyo, artık bende aynı öyleyim. içime dert olacağına ona olsun
iyiydi çok şükür canım bana herşeyi normal dedi, ikili sonucun çok iyi çok düşük dedi. ama yüzünü göremedik göstermedi. doktorun anlayabileceği kadar dudağını burnunu gösterdi ve tamamen sırt döndüçikolatalar portakal suları yine fayda etmedi..
Ben depentle rahat ettim, 2 paket kullandım, Üstüne çamaşır giymene gerek kalmıyor kenarını yırtarak çıkarıp atıyorsun, kanaman iyice azalınca, normal pedler yetmeye başlıyor. Şimdi ilk iş 1 paket kendim için hazırladığım çantama attım hemen. Sezeryan doğum için 1 paket yeter aslında ama ben çamaşır giymeden rahat ettiğim için, dikiş yerine çamaşır lastiği vs gelmesin diye 2.paketi de depend kullandım.lohusa pedi mi depend mi tecrübeli anneler? lohusa kilodu var bu grubu nasıl almalı?
canim cande kral tavi aldim sapkasina ve zibina yapistiricma canim modasundan ziyade ben cok begendim o yuzdenAyy canım sen en iyisini yapmissin ama ben o gacıyı bidaha evimin esiginden sokmazdım esimede o telefonun tuslarini yedirtirdim kardesi bana haspam dicek psikopattir falan kendi agzina geleni sayar ama kimseye laf solettirmez benimki aslinda ben o mesajin devamini cok merak ettim canim esin nediyo bunlara bide senin gorumce baya baya abisinin sana olan davranislarini kıskaniyo...
Kisa gelcej diyede cok kararsizim bakicam canim soledigin yerlerede tesekkurler ilgilendigin icin
Bg store izmittemi var tatlim gitmedim hic bakim carsidaysa gittigimde
Aslinda bende dun youtube da izledim suslemeyi dusundumde ama bizde iste isim belli olmayinca ne yazcam ki kralbtaci falan var onlarinda modasi gectimiki bilmiyorum
Haklisin dedigim gibi yabanci degiller kendi sulalem ama inan kimsenin kimseye faydasi yok hep zararlar hem maddi hem manevi en iyisi uzak durmak insanlardan patavatsizlardan ozellikle
Yok kiz olmazsin sende ben her an olabilirim
Bende onu merak ediyodum naptin aradinmi dicektim ohhh ne guzel etmissin
Iste adamlarin bi sucu yokta ilk patladigimiz kocalarimiz oluyo halbuki adam sana ne git demis ne neden ole konustun demis insan anasina sinirlendinmi oglundan aliyo hirsini aslinda bu hatayi hepimiz yapiyoruz
Cok guzel canim olmazsin benimkide bu tarz oglum cok seviyo besigini
Ya ama sen cok heveslendiriyosun beni cok guzeller bunlar ama bizim isim belli olmayinca hic bisey olmuyoo
Canim cok gecmis olsun ons hersey yoluna girer
Kusum listen gayet kolay ve basit bir liste super olmus seninde kafan rahat olur artik nasil beslencgine takilmazsin super olmus
Bende bu sene 2.uni dusunuyorum sahsen ne okusam bilemiyorum. Fotografcilik guzel is yaa :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?