Yok canım daha gitmedim oglene dogru anca giderim bizim oglanla agir vasıta benKozmogirl17 kuzum gittin mi saglik ocagina
aydingelini kusum seninde kamera idini unutmadim kocamin keyifli anini bekliyorum basindan savmasin diye
Izmir belediyesinin sut cocugu kampanyasini soruyosan 13.ayinda basliyo 4 sene .onu muhtarliga kayit yaptiriyosun 1 yasini doldurduk diye. Baska soruyosan bilmiyorum :)Yok canım daha gitmedim oglene dogru anca giderim bizim oglanla agir vasıta ben
Bide ne sorcam bu süt yardimi oluyo ya belediyenin kacinci ayimizda basliyodu acaba neyse bi gidince saglik ocagina sorim onlar yönlendiriyodu cunku
ben hic boyle almadim yaa alsammiki cabim alttan citcitli benimkilrr :)aydingelini bak ilk ay boyle onden citcitli zibinlar cok guzel oluyo e bebektekiler onden citcitli degil.pazar gunu zibin aldim 5 tane 2 de onden citcitli alcaktim 35tl vardi bitane almadim.lcwda indirimde bu aklinda olsunEki Görüntüle 2172560
Sinir oldum ya dunden beri bolum bolum okuyorum kizlar ara ara da girip coklu cevapliyim diyorum yaklasik 10 sayfa okudum sectim yazarken yanlislikla geri yaptim silindi herkese selam o yuzden kisuruma bakmayin arada cevap veremediysem sabah bi posta yazdim simdide yazim dedim ama olmadı kizlar size bisey daniscam ozellikle gogus bolgemde ve gobegimin cevresinde vardi ilk asamada dokuntu gibi bisiler ama nasil diyim bi zeytin buyuklugunde kizariklar 3 4 gundur gecmediler bugunde kollarimda cikti kasinti acima yok tam kirmizida degiller pembemsi ama yapisi sanki cicege benziyo dr ada haftaya gidicem acaba bi saglik ocagina mi gorunsem napsam
Gorebiliyomusunuz kizlar kizarikta degiller solik soluk ama ne anlam veremedim bunlara
Bende olmadı öyle canım çizgim var ama başka lekelenme farketmedim daha kendimdeİyi geceler kizlar. Yine 270 msj olmus hepsini okucam birazdan tek tek. Benim göbek deligimin cevresinde hafif bi kahverengilesme oldu yuvarlak icinde. Hamilelerde olan o gobekten asagi düz cizgi olusmustu zaten smdi gobek cevremin rengi degisti. Normaldir heralde hamilelikte ciltte lekelenmeler olabilecegini okumustumda merak ettim benim gibi olan varmi ?
canım evet zor durumdasın psikolojinde ister istemez etkileniyo ama şükür et ki sen bikaç ay sonra geçecek morluklarınla evlat sahibi olabileceksin. benim kuzenimin %25 şansı var hemde tüp bebekle. cürmüde yok 2.yi deniyolar şimdi zarla zorla.. doktor direkt kumar masasına 100binle oturduğunu düşün en en en iyi ihtimalle sadece 25bin alıp kalkabileceksin demiş. Allaha şükürki biz öyle böyle de evlat sahibi olabilecez inşallahHanımlar benim de moralim çok bozuk. Bu kan sulandırıcı iğnelerle hamilelik ne kadar zormuş.Acısı ayrı morarması ayrı şişliği ayrı... ha tabi bir de heran acaba bebeğim iyi mi faydası oluyordur inşallah düşüncesi. Haftaya tatile gidicem aylardır morarmayan göbeğim bu hafta her iğnede morardı oturdum hüngür hüngür ağlıyorum hem çektiğime hem şansıma. Şimdi koldan yapmaya başlasam bile en az 10 günde geçer bu morarmalar ha tabi koldakinin de olması cabası. Çok dua ettim şu tatil geçene kadar olmasın diye ama maalesef otelde herkes bana bakar artık. Herkes hamilelik takviminde kalan gün sayısına mutlu oluyordur ben o kadar iğnem kaldı diye sayıyorum
duyuyo tabi canım :) ay yerim onu demek onlara heycanlandı sıpacık :)Peki size biraz önce olan bi olayı anlatsam. Oda da yatıyorum cam açık. Dışarda 3-4 tane köpek havlamaya başladı. Karnım hareketlendi. Ama köpekler havlıyo benimki oynuyo. Neyse bi 2 sk sonra sustu köpekler. Bu da durdu. Sonra bi anda tekrar başladılar, miniğimde aynı anda yine başladı hareket etmeye. Şimdi gittiler mesela, hareket etmesi durdu. Duymuş olabilir dimi? Çok ilgimi çekti.
yok canım unutmıycağını biliyorum :) hatta eşime de bahsettim, olursa iyi olur neden olmasın dedi :)Kozmogirl17 kuzum gittin mi saglik ocagina
aydingelini kusum seninde kamera idini unutmadim kocamin keyifli anini bekliyorum basindan savmasin diye
benimki ne sevmeye ne konuşmaya anacım. anca keyfi kaçınca tekmeliyoBurada mı okudum nerede okudum bilmiyorum ama kimi bebekmişitael olurmuş, anne karnındayken bile seslere tepki verirmiş. Büyük ihtimalle senin kuzun öyle canımmaşallah, bol bol konuş annesi
Bizim minnoş da dokunsal olacak sanırım. Sese tepki vermiyor ama dokunduğumda, sevdiğimde hemen harekete geçiyor
ay hadi güzel haberlerle gelim inşallah10:40ta doktora gireceğim(ayrıntılı talebi girsin diye) Sonra ayrıntılımız 11:20de. Peşpeşe aldık ablamla, bakalım çok heyecanlıyız
aa evt önden çıtçıtlı da doğru ilk zamanlar kafasından falan geçirirken zorlanırız. ay çok yaşa pullum yaaaydingelini bak ilk ay boyle onden citcitli zibinlar cok guzel oluyo e bebektekiler onden citcitli degil.pazar gunu zibin aldim 5 tane 2 de onden citcitli alcaktim 35tl vardi bitane almadim.lcwda indirimde bu aklinda olsunEki Görüntüle 2172560
canim benim gogus altimda enine bi cizgi olustu rengi bi degisik oldu bende bi kac gun once oarkettim brnde sanirim gobek indikten sonra gecer :)İyi geceler kizlar. Yine 270 msj olmus hepsini okucam birazdan tek tek. Benim göbek deligimin cevresinde hafif bi kahverengilesme oldu yuvarlak icinde. Hamilelerde olan o gobekten asagi düz cizgi olusmustu zaten smdi gobek cevremin rengi degisti. Normaldir heralde hamilelikte ciltte lekelenmeler olabilecegini okumustumda merak ettim benim gibi olan varmi ?
Bebegin erkekse ilk 6 ay gelisimi kizlara gore daha hizli kemik yapilari daha genis kozsa ayinda al ama erkese 3-6 aylar basta buyuk olsada daha uzun omurlu olur.lcw nin 0-1 aylari 1-3 aylarindan birer tane yeterli olur.lcw yenidoganlar 2.5kilo icin oluyo cogu bebek hic giyemeyebiliyor etiketlerine bakarak degerlendirme yapmakta fayda var
Kusum 0-1 ay al bitane ilk gunler cok lazim oluyo.sende acemi anne oluyosun bebegi tut giydir kafasini gecir kolunu gecir zor oluyo.bir tane ikili al biraz pahali oliyo ama cok kullanisli oluyo.simdi maviler indirimde pembeler girince ben sana atarim yineben hic boyle almadim yaa alsammiki cabim alttan citcitli benimkilrr :)
Canım benimde bebeğim için aynısını söylediler ama yaşayan diğer anneleri okuyunca genelde herkesin geçmiş gelişme sürecinde olabiliyomuş böyle şeyler inşallah bizimkilerinde geçer üzülme ben çok ağladım hep bebeğe zararSelam arkadaşlar,uzun zamandır uzaktan yazdıklarınızı okuyordum ama şimdi sizlerle ben de birsey paylaşmak istiyorum...umarım hepiniz ve isteyen herkes evladına sağlıkla kavuşur...4.5 yasinda bir kizim var ve şuan 26 haftalık hamileyim,2 hafta önce ayrıntılı ultrason muayenemiz vardı,bu zamana kadar gelişiminde bur sıkıntı yoktu ama ayrıntılı ultrasonda perinatolog sol letaral ventrikulde 9.5 mm genişleme var dedi...yani bebegimin beyninde sıvı birikimi varmış...sınırın altında takip gerekli dedi,çok önemliymiş gibi konuşmadı ama eve gelip İnternete bakınca baya tedirgin oldum,başına böyle birşey gelen,bilgisi olan var mı aranızda?dualarınızı bekliyorum...Rabbim kimseyi evladiyla imtihan etmesin...cuma günü randevum var tekrar ölçüm olacak artmış mi aynı mı bakacaklar...zaman geçmiyor
analdim canim gezdigim yerlerdede bakayim alayim madem dedigin gibi kolay olur ustunede tulum giydiririz yelege falan gerek kalmaz sanirimKusum 0-1 ay al bitane ilk gunler cok lazim oluyo.sende acemi anne oluyosun bebegi tut giydir kafasini gecir kolunu gecir zor oluyo.bir tane ikili al biraz pahali oliyo ama cok kullanisli oluyo.simdi maviler indirimde pembeler girince ben sana atarim yineEki Görüntüle 2172586
Allahım bayıldım bunaKızlar merhaba! Eminim şimdi size göndereceğim linke bayilacak ve mesajımi begeni yagmuruna tutacaksiniz.
Çünkü ben defalarca izledim sabah sabah
20 haftalık bebeğin hareket goruntuleri var. Ama nasil bir teknolojiyle cekilmisse rontgen gibi video..
Biz 25. Haftamizdayiz ve o ayaga kalkip kendini ittirme hareketi var ya, iste oglum onu yaptiginda hem kasigima tekme yemiş gibi oluyorum hem sırt ve kafası karnımı semsert yapıyor. .. Sıpalar yaaaa
https://www.facebook.com/
Yok canım saglik ocaklarinda kaydin varsa son 3 ay bide bebek dogunca 3 ay sut karti veriyolar belli bi miktar onunla istedigin yerden sut aliyosun belediye hizmeti yillardir var bu hizmet senin soledigini hic duymadim bu da son 3 ay oluyo ama bizde simdi 6 aylik olmuyomuyuz acaba tam kacinci haftada basliyodu onu merak ettimIzmir belediyesinin sut cocugu kampanyasini soruyosan 13.ayinda basliyo 4 sene .onu muhtarliga kayit yaptiriyosun 1 yasini doldurduk diye. Baska soruyosan bilmiyorum :)
Bugünde bacaklarimda pırtlamıslar esimde cildiyeye git diyo ama bi saglik ocagina gorunim bakim nediceklerCanım başka arkadaşlar da aynı yorumu yapmış, ben de güle benzettim. Benim de olmuştu bir dönem,senin gibi kollarımaydı kremle geçmişti. Yakın bir arkadaşımın da hamilelikte başına gelmişti, onun bütün vücudunda çıkmıştı. Yine krem sürerek geçirmişti o da doktorunun önerisiyle. Stresle ilgili bu da bir çok hastalık gibi. Sen en iyisi bir doktora görün emin ol ne oldugundan.
Onu hic bilmiyorum...bize tire sütten süt geliyo eve her ay.5 yasini doldurana kadar geliyoYok canım saglik ocaklarinda kaydin varsa son 3 ay bide bebek dogunca 3 ay sut karti veriyolar belli bi miktar onunla istedigin yerden sut aliyosun belediye hizmeti yillardir var bu hizmet senin soledigini hic duymadim bu da son 3 ay oluyo ama bizde simdi 6 aylik olmuyomuyuz acaba tam kacinci haftada basliyodu onu merak ettim
Şekeri birebir tüketmemek yeterli olmuyo malesef canım. Ekmeğinden meyvesine herşeye dikkat etmek gerekiyor. Benim de yüksek çıktı endokrine ve diyetisyene gittim. Diyetteyim şimdi yarın kontrol edilecek bakalım.İnşallah canım öyle olur. Şeker de tüketmiyorum ama hamur işi son zamanlarda çok yedim sanırım ondan oldu diye düşünüyorum. İnşallah insuline hiç gerek olmaz.. Bakalım bir hafta dikkat edip haftaya gideceğim doktora. Ona göre yola devam edeceğiz. iyiki daha başlarda yaptırdım hemen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?