- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
Kocamın vileda yaparkenki fotoğrafını paylaşmak isterdim ama silmiş telefonumdan.. benim mobilyalarım hep ayaklı altı kolayca silinip süpürülüyor yani.. geçen hafta sırt üstü yatmış yere sol eli göbeğinde sağ elinde vileda koltuğun altında yatmış yer siliyoduKatiliyorum. Esimin annesi 6 yasina kadar kendi yedirmis ustunu batirmasin diye sen dusun. Ama esim her isini kendi gorur hele ev islerine acayio merakli. Goster yapayim der. Camasir makinesi utu bulasik makinesi hepsini ogrettim. Cok guzel camasir katlar mesela. Yemekte de seyreder sonra kendi yapmaya calisir cok ilgili. Hele bi vileda yapar otur seyret parlatir her tarafihatta olmamis tekrar surasi sil de sabirli bi sekilde tekrar siler onay alana kadar yapar. Sanirim cocuklar buyuyunce degisiyor. Ben 6 yasina kadar yedirildigini ogrendigimde sok gecirmistim. Annesi de simdi is yapiyor olmasina sok geciriyor kucukken egitmek kadinlara deger vermeyi ogretmek cok onemli ama. Vicdan sahibi erkekler yetistirmek gerek
Ben de kimyasal fobisi var şu an. Onlarla uğraşırken ağzıma bi yerime kaçarsa diye korkuyorum bebeğe bi şey olur diye çekiniyorum ve bu işlerden kaçmama sebep oluyor. Senin gibilere çok özeniyorumBende babamın evinde pek umursamazdım cam silmeyi. Ama kendi evimde takıntı oldu. Bu halimle cam siliyorum 15günde birCamlar kirliyse evin içi leşmiş gibi hissediyorum. Ama cumartesi gecesi mutfağı pazar günüde evi güzelce silip süpürdüm. Ama 2 gündür yataktan zor kalkıp işe gidiyorum pertim çıkmış yoruluyomuşum diyorum :))
Malesefki çekiyorum canım
Kocamın vileda yaparkenki fotoğrafını paylaşmak isterdim ama silmiş telefonumdan.. benim mobilyalarım hep ayaklı altı kolayca silinip süpürülüyor yani.. geçen hafta sırt üstü yatmış yere sol eli göbeğinde sağ elinde vileda koltuğun altında yatmış yer siliyodu
Benim ki de annesinin evinde heeerşeyi yapardı. Yemeğede yardım eder annesinin evinde hala. Ama ben ilk 4 ay çalışmadım evlenince kıyamadım ben yaptım herşeyi, perdeyi tülü bile ben astım. Adam şimdi yapmıyo söylemedikçe. Annesine prensler gibiyim ben karımın evinde burda küloğlanmışım diyo
Yine temizliğime yardım eder sağolsun. Ama öyle makine yerleştirmekmiş çamaşır katlayıp ütü yapmakmış anlamaz. Siler süpürür bide yemeklik doğrar vs masa kurar kaldırır. Ona da şükür
sirke kullanmayi denedin mi canim cogu seyi sirkeyle karstriyorum ben ve oyle kullaniyorum mesela cam siller nefesjmi keser benim resmen bogazima yapisir oyle hissediyroum yada :) bi sise cam sili ikiye boldum yari yariya temizlik sirkesiyle karistiyorum suan cok rahat kullaniyorum deterjan kalintisida kalmiyor banyoya tuvaletede sirkeyi fisfisli siseye koydum ondan sikiyorum bitek icine domestos kullaniyorumBen de kimyasal fobisi var şu an. Onlarla uğraşırken ağzıma bi yerime kaçarsa diye korkuyorum bebeğe bi şey olur diye çekiniyorum ve bu işlerden kaçmama sebep oluyor. Senin gibilere çok özeniyorumdağınık biri değilim asla ama hiç hamarat da değilim. Ev çok düzenli görünüyor ama ben biliyorum toz vs olduğunu bu beni huzursuz ediyor.
Katiliyorum sana ama biz beceremedik o işi vallaAlistirmamak gerek yada guclu kadin imajini ev islerinde vermiceksin ben simdiye kadar hic vermedim o imaji. Tulu de o asar poseti de o tasir isi de o yapar bende bol bol overimcok uyaniklastim bu konuda. Once ben ogretiyorum sonra da yapmasini seyrediyorum. Hamur acma isini benden guzel yapiyor onu seyrediyorum bende bazen yapiyorum. Ama sarma manti gibi seyleri de ben ogretiyorum. Zevklerini sorarim mesela oda bana soruyor. Ve genelde mutfaga birlikte giriyoz. O yemegi karistirir bende diger hazirliklari yaparim. Asla onu disarda birakip tv karsisinda oturmasina izin vermiyorum gerekirse mutfakta otursun muhabbet edelim diyorum. Alistirmak gerek yaa erkekler cok cabuk karakter degistiriyolar gercekten hemen unutuyolar. Koreltmemek lazim
Herkesin huyu farklı işte canım bende elini işe sürmeyen pimpirikli canının kıymetini bilenlere çok özeniyorum :) varsın evi ... götürsün ben dinlenip keyif yapayım diyorum ama neredeee.. seni tenzih ederim ama elini karnında tutup ay uylayanlara acaaaaip özeniyorum. Eşimin kuzeninin eşi öyle mesela.. aramızda az var onunla ama kız elini karnından çekmiyo ayakları uzanık sırtında yastık uflayıp pufluyor. Ben hiç onu yapamıyorum kendime yakışmıyo yani istesemdeBen de kimyasal fobisi var şu an. Onlarla uğraşırken ağzıma bi yerime kaçarsa diye korkuyorum bebeğe bi şey olur diye çekiniyorum ve bu işlerden kaçmama sebep oluyor. Senin gibilere çok özeniyorumdağınık biri değilim asla ama hiç hamarat da değilim. Ev çok düzenli görünüyor ama ben biliyorum toz vs olduğunu bu beni huzursuz ediyor.
Valla doğru söylyosun güçlü kadın imajı vermeyeceksin erkeğe. Ben çok salaklık ettim. Elimde tornavida gezdim bu evde düşün :) şimdi sen herkül gibisin yaparsın diyo..Alistirmamak gerek yada guclu kadin imajini ev islerinde vermiceksin ben simdiye kadar hic vermedim o imaji. Tulu de o asar poseti de o tasir isi de o yapar bende bol bol overimcok uyaniklastim bu konuda. Once ben ogretiyorum sonra da yapmasini seyrediyorum. Hamur acma isini benden guzel yapiyor onu seyrediyorum bende bazen yapiyorum. Ama sarma manti gibi seyleri de ben ogretiyorum. Zevklerini sorarim mesela oda bana soruyor. Ve genelde mutfaga birlikte giriyoz. O yemegi karistirir bende diger hazirliklari yaparim. Asla onu disarda birakip tv karsisinda oturmasina izin vermiyorum gerekirse mutfakta otursun muhabbet edelim diyorum. Alistirmak gerek yaa erkekler cok cabuk karakter degistiriyolar gercekten hemen unutuyolar. Koreltmemek lazim
Katiliyorum sana ama biz beceremedik o işi valla
Banyoyu artık eşim temizliyor ama o da kafasına göre çünkü ona göre gayet iyi olmuş oluyor. :) ben de ya kendim yapıcam ya onu eleştirmeyeceğim hiç yoktan iyidir diyorum. Sirkeli su fikri çok hoşuma gitti. Onu kesinlikle deneyeceğim. Annem bize hiç iş yaptırmadı üniversite okuduk. Bitti kpss derken yine ellemedi. Sonra evlendim. Sudan çıkmış balık gibiyim. Üstüne kusmalı gebelik tam yemek yapmayı öğrenecekken yemekten tiksindim. Yürümeye başlayacak bebeğin hastalanıp geç yürümesi gibi bi şey oldu ben de. Tek avuntum evde eşyalar düzenli. Ama düzenli temizlik yok. Eşim de hiç şikayetçi değil hatta kızıyor mis gibi ev diyor. :) kafa olarak da ne ev hanımıyım ne çalışan bayan. İşe girme çabamdan ev hanımlığına da odaklanamıyorum. İşe girsem ayda bir dipli temizlikçi çağırırdım. Bakalım inşallah işe girerim beklediğim bi kaç haber var. Bi şekilde düzene oturur her şey herhalde. Amin inşallah :)sirke kullanmayi denedin mi canim cogu seyi sirkeyle karstriyorum ben ve oyle kullaniyorum mesela cam siller nefesjmi keser benim resmen bogazima yapisir oyle hissediyroum yada :) bi sise cam sili ikiye boldum yari yariya temizlik sirkesiyle karistiyorum suan cok rahat kullaniyorum deterjan kalintisida kalmiyor banyoya tuvaletede sirkeyi fisfisli siseye koydum ondan sikiyorum bitek icine domestos kullaniyorum
Eee kız zaten evde 16 aylik bi cocuk var diyorum ya dahada kotuye gidiyor bizimki ekmegi bile ben solememism mutfaktan al diye ekmeksiz yemis kalkmisCocuk olunca ogrenir insallah. Ben cok sabirliyimdir ogretme konusunda beklerim dibine yakar tekrar deneriz. Borek yanar tekrar deneriz. Ne beceriksizsin cekil kenara demem asla. Baslarda kacmaya calisirdi birazcik ama simdi kendi de zevkle yapiyor. Bildigi seye hakim olmak kisiyi her zaman mutlu eder kadin erkek farketmez. Hakim olmasini sagliyorum kirilir dokulur ziyan olur lafini hic etmiyorum e bende dogustan ogrenmedim sonucta kira doke ogrendim ve hep bunu ona da soylerim. Hasta oldugunda insanin bir tas corba yapacak biri olmali her zaman basinda o mantikla her ise bulastiriyorum
Banyoyu artık eşim temizliyor ama o da kafasına göre çünkü ona göre gayet iyi olmuş oluyor. :) ben de ya kendim yapıcam ya onu eleştirmeyeceğim hiç yoktan iyidir diyorum. Sirkeli su fikri çok hoşuma gitti. Onu kesinlikle deneyeceğim. Annem bize hiç iş yaptırmadı üniversite okuduk. Bitti kpss derken yine ellemedi. Sonra evlendim. Sudan çıkmış balık gibiyim. Üstüne kusmalı gebelik tam yemek yapmayı öğrenecekken yemekten tiksindim. Yürümeye başlayacak bebeğin hastalanıp geç yürümesi gibi bi şey oldu ben de. Tek avuntum evde eşyalar düzenli. Ama düzenli temizlik yok. Eşim de hiç şikayetçi değil hatta kızıyor mis gibi ev diyor. :) kafa olarak da ne ev hanımıyım ne çalışan bayan. İşe girme çabamdan ev hanımlığına da odaklanamıyorum. İşe girsem ayda bir dipli temizlikçi çağırırdım. Bakalım inşallah işe girerim beklediğim bi kaç haber var. Bi şekilde düzene oturur her şey herhalde. Amin inşallah :)
Yok ben de öyle biri hiç olmadım. Ben ağlarım hamarat biri değilim diye eşim de teselli eder ev iyi gayet diye. Düzenliyimdir eşya toplarım. Toz alır süpürürüm ama dipli mutfak temizliği banyo temizliği, cam silme yok ben de maalesef. Banyo temizliği eşimin görevi. Hamilelikte benim gibi birini iyice iş konusunda sekteye uğrattı. İçim rahat etmez huzursuz olurum ama yine de çok iş yapmam acayip biriyim.Herkesin huyu farklı işte canım bende elini işe sürmeyen pimpirikli canının kıymetini bilenlere çok özeniyorum :) varsın evi ... götürsün ben dinlenip keyif yapayım diyorum ama neredeee.. seni tenzih ederim ama elini karnında tutup ay uylayanlara acaaaaip özeniyorum. Eşimin kuzeninin eşi öyle mesela.. aramızda az var onunla ama kız elini karnından çekmiyo ayakları uzanık sırtında yastık uflayıp pufluyor. Ben hiç onu yapamıyorum kendime yakışmıyo yani istesemde
Valla doğru söylyosun güçlü kadın imajı vermeyeceksin erkeğe. Ben çok salaklık ettim. Elimde tornavida gezdim bu evde düşün :) şimdi sen herkül gibisin yaparsın diyo..
Eee kız zaten evde 16 aylik bi cocuk var diyorum ya dahada kotuye gidiyor bizimki ekmegi bile ben solememism mutfaktan al diye ekmeksiz yemis kalkmis
Annemler el yatkınlığımın olduğunu söylerler. Anne evinde değişik tarifler deneyip annemlere öğreten kişiydim ama evlenince iş başka oldu. Sulu yemekler aynı anda birden fazla yemek vs zorlanıyorum. Ama teşviğin için çok teşekkürler.Bende hic anne evinde is yapmadim diyebilirim yani hala da yemek kolay kolay yapmam mesela. El yatkinligin varsa kolay ogrenirsin aslinda. Bendeki tamamen el yatkinligi ve cabuklugu. Sen cabuk yapamiyosundur ama el yatkinligin vardir. Zamanla alisiliyo bide kendi kendine taktik bile gelistiriyosun yada mutfakta kafana gore tarifler uretebiliyosun. Zamanla olur takilma hic
Herkesin huyu farklı işte canım bende elini işe sürmeyen pimpirikli canının kıymetini bilenlere çok özeniyorum :) varsın evi ... götürsün ben dinlenip keyif yapayım diyorum ama neredeee.. seni tenzih ederim ama elini karnında tutup ay uylayanlara acaaaaip özeniyorum. Eşimin kuzeninin eşi öyle mesela.. aramızda az var onunla ama kız elini karnından çekmiyo ayakları uzanık sırtında yastık uflayıp pufluyor. Ben hiç onu yapamıyorum kendime yakışmıyo yani istesemde
Valla doğru söylyosun güçlü kadın imajı vermeyeceksin erkeğe. Ben çok salaklık ettim. Elimde tornavida gezdim bu evde düşün :) şimdi sen herkül gibisin yaparsın diyo..
Yani oynarlar birlikte bizimkinin karni tokta olsa babasi sofraya oturunca gider kucagina alir sofrayi karistirir sabirla yapma oglum elleme oglum der ama genel olarak bakim isini ustlenmez vaktide kalmiyor zaten pek aksam 7 de evden cikiyor ise 6 da uyandiriyorum ben onu yani 1 saat evde kaliyor onunda yarim saatini cocukla geciriyo sabahta 9 da geliyor eve 10 a kadr yatakta yuvaklaniyorlar sonra biz kalkiyoruz o uyuyo gunduzdwykende aksam 9 da evde 10 da zaten cocugun uyku saati ee iste okadar ilgilenmek ilgilenmeyse ama hafta tatillerinde falan (oda 2 3 haftada bir tatil oluyor)kesinlikle cocuguna ve bana vakit ayirir cikarir gezdirir alisveris yapar yemek yedirir eglence merkezlerine goturur guzel vakit gecirtirOoo durum vahim. Cocuga karsi nasil peki ilgili mi yemek yemesine fln yardim ediyo mu? Hani is yapmaz ama cocukla ilgilidir oyle mi peki?
Annemler el yatkınlığımın olduğunu söylerler. Anne evinde değişik tarifler deneyip annemlere öğreten kişiydim ama evlenince iş başka oldu. Sulu yemekler aynı anda birden fazla yemek vs zorlanıyorum. Ama teşviğin için çok teşekkürler.
Olsun canım benim arkadaşım ev bile silip süpürmez o daha beter. Yaşanabilecek kadar temizsen tamamdır . Zaten bende pek bayılıp öğrenmedim bunları. Annem hasta olunca mecbur yemekti temizlikti okuldu herşeyi ben yaptım ufak yaşta mecburi alıştım. Yoksa bende iş yapmayı bilmiyo olabilirdim :) zamanla sende alışırsın bunlara. Hiç üzülüp sıkma canını nekadar ertelersen bunları okadar iyi. Çünkü ben bu yaşımda bıktım :) ama yapmazsam yapacak insan yok deyip mecbur yapıyorum.. bide ben kimseye tamah edemem özellikle kv. O yüzden hastada olsam yapıyorum. Çümkü ben yaptım yağmur hastaydı diye yayın yapacak eminim..Yok ben de öyle biri hiç olmadım. Ben ağlarım hamarat biri değilim diye eşim de teselli eder ev iyi gayet diye. Düzenliyimdir eşya toplarım. Toz alır süpürürüm ama dipli mutfak temizliği banyo temizliği, cam silme yok ben de maalesef. Banyo temizliği eşimin görevi. Hamilelikte benim gibi birini iyice iş konusunda sekteye uğrattı. İçim rahat etmez huzursuz olurum ama yine de çok iş yapmam acayip biriyim.
Off çok geçmiş olsun Allah korusun. Lr nin dudak balmının iyi geldiğini duymuştum. Bıçakla küçük kesip oraya koyuyorsun
bende evlenmeden once hic temizlik yapmazdim universitedeyken olsada olur olmasada olur modundaydim ama her hafta temizlik yapilirdi genede evimizde :) evelndigimde ilk memleketi bilmiyorum hic arkadas yok diye her gun temizlige sardim her gun mmutfak dolabi siliyordum ve her gun bevresim degstriyordum oyle oyle 2 bucuk yil gecti iste simdi ayda 1 kadin geliyor ama onunda yaptigini begenmiyorum su halimlede kadina ses cikaramiyorum kendim yaoamadigim icin :) esimin yaptiginida begenmem zaten ben zorda olsa kendim yapiyorum ama agaldigim gunlerde olmuyor degilBanyoyu artık eşim temizliyor ama o da kafasına göre çünkü ona göre gayet iyi olmuş oluyor. :) ben de ya kendim yapıcam ya onu eleştirmeyeceğim hiç yoktan iyidir diyorum. Sirkeli su fikri çok hoşuma gitti. Onu kesinlikle deneyeceğim. Annem bize hiç iş yaptırmadı üniversite okuduk. Bitti kpss derken yine ellemedi. Sonra evlendim. Sudan çıkmış balık gibiyim. Üstüne kusmalı gebelik tam yemek yapmayı öğrenecekken yemekten tiksindim. Yürümeye başlayacak bebeğin hastalanıp geç yürümesi gibi bi şey oldu ben de. Tek avuntum evde eşyalar düzenli. Ama düzenli temizlik yok. Eşim de hiç şikayetçi değil hatta kızıyor mis gibi ev diyor. :) kafa olarak da ne ev hanımıyım ne çalışan bayan. İşe girme çabamdan ev hanımlığına da odaklanamıyorum. İşe girsem ayda bir dipli temizlikçi çağırırdım. Bakalım inşallah işe girerim beklediğim bi kaç haber var. Bi şekilde düzene oturur her şey herhalde. Amin inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?