2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Gecti kusum gecmis yani uyurken :)
Sordum bugun ayy artik olcak tabi normal su ic filan dedi rahim geriliyo doguma hazirlaniyo vucut falan filan...lidyada hic olmamisti yada ben yataga kusup ustunde uyuycak kadar zavalli vaziyette oldugumdan hiic hatirlamiyorum bunlari...

pinkstrap canım çok az kaldı inşallah en riskli günleri geçirmene... Aman ilaçlarına, istirahatine çok çok dikkat et...

Ben de ne ağrısı çekiyorum bilmiyorum ama geçen gün 4saat yaşadığım adet sancısını dün akşam 6dan beri yaşıyorum. 19saat olmuş maşallah geçmek bilmedi. Gece parol+progestan yaptım, sızmış öyle uyumuşum... Sabah 6da ağrıyla uyandım tekrar. Geçen doktor sorun yok dedi diye bu sefer gitmedik hastaneye ama niye geçmez, niye olur aklım almıyor. Bıçaklar giriyor kasıklarıma resmen. Sanki adetim sökecek de sökemiyor, aynı o ağrı... Allah hepimizin yavrusunu korusun...

Kızlar ben ilaç kullanmayı hiç sevmiyorum kendimi bu konuda degistiremiyorum.
Biliyorum faydalı. Boş yere değil .
Ama ben doğaldan yanayım .
Her gün süt yoğurt tüketmeye çalışıyorum kendim mayaliyorum hazır olan sutlere yogurtlara güvenmiyorum.
Sonra haftada bir balık tüketmeye çalışıyorum .
Çok şükür iştahım yerinde.
Her gün bir avuç cekirdekli kuru üzüm yiyorum bol su tüketiyorum.
Ama doktor illa ilaç kullandirmak istiyor.

Bebeğin ve senin için lazım o yediklerin yetmez diyor.

Ben daha önce kan ilacı kullandım kan yapmadı. Bana ilaç yaramıyor gibi .
Belki isteyerek icmedigim için olumlu etkisini göremiyorum.

Çok sinirli ve gerginim.

Benim gibi ilaç takıntısı olan var mi ?

Doktorun bugün verdiği ilaçlar magnezyum (ağrım ve krampim yok)

D3 balık yağı ( balık tukettigim halde)

Kalsiyum (her gün guneslenip yoğurt tuketiyorum)

Maltofer bu da kan ilacı. ( kanım düşük çıktı bunu kullanicam )

Her gün etli yemek yiyorum.

Niye sagliksizim niye yetmiyor .
Karnımdaki bebeğin cani ne kadarcık midesi ne kadarcık sanki anlamıyorum.

Özellikle kan çok önemli canım çünkü doğumda da kan kaybedeceğiz. Şuan eksik çıkmasını bırak fazla bile olması gerekiyor. Bir avuç kuru üzüm yetmez yani...

ben doktora icebiliyorsaniz siz icin suyu benim yerime diyorum :) hala kustugum icin deli gibi susasamda icmeiyorum ki yaa

valla bende o ağrımdan yastık üstünde yatacaktım okadar kötü oldum ilk defa.
aman artık elimiz kulağımızda yani .. inşallah vaktiyle gelir eşşekler

hap takintim yok doktor kullan derse kullaniyorum ama onun yaninda senin beslendigin gibi besleniyorum bide bana gecen ay ciger yemege basla dedi kan icin balik yemiyorum ama ekstra balik yagi hapi kullanmiyorum 3 cebiz 1 kase yogurt gunluk omega 3 ihtiyacimizi karsiliyor zaten

Her doktor farklı soyluyor demek ki..7 den sonra yasak diye biliyorum bends..Hoş bana aylardır yasak ta neyyyyse

Riskli hamilelik olmadığı sürece hamilelik döneminde yasak yok. Tabi karşılıklı eşler karar alır ona bişey diyemem :) ama tüp bebeklerde ve riskli hamilelikte doktorlar yasaklıyor.
Benim bebeğin eşi olması gerekenden biraz aşağıdaymış, ona rağmen doktor ne hareketi ne de ilişkiyi yasaklamadı. Kanama olmadığı sürece devam et, kanama olursa tekrar bakarız dedi. Ama şükür ki en başından beri bi riskim yok benim. Olsa gözüm koca falan görmezdi zaten :)

Allah razı olsun canım Yarın kontrol var bakalım bebek iyi çok şükür de sancılar tekrarlanmazsa sorunumuzda olmaz inşallah.

Hayırlı haberlerle gel inşallah Pinko’m
Bebeğine de burdan sesleniyorum, uslu dursun vaktini beklesin, yaramazlık yapmasın

Bebek neredeyse boyumuza ulaştı ne hamile değili doğunca inanırsın artık ne yapalım canim

O kadar hasta oldum, ateşim 40ı bile geçti. Antibiyotik kullandım vs hiç endişe taşımadım, hep Allah’a emanet dedim. Ama bebeği ultrasonda görmeden önce her defasında öyle saçma bir korku geliyor içime

Birazcık sen gibiyim ben de. Tahlil yapıp da şu değerin düşük demeden, ezbere verilen ilaçların hiçbirini kullanmadım. Kan ve demir ilaçları dahil. Şimdi hastalıktan sebep kan değerim düşmüş, yükselene kadar mecbur kullanacam. Bunda annemin de etkisi var tabi. Hemşire olduğu için tahlillere bakıp buna gerek yok, bunu kullan diyor, ben de ona uyuyorum :)

ben doktora icebiliyorsaniz siz icin suyu benim yerime diyorum :) hala kustugum icin deli gibi susasamda icmeiyorum ki yaa
Bende ayni durumdayim esim uyurken bana su iciriyo...anelyatli oldugum icin yemekle arasi yarim saat olmali ve yudum yudum icmeliyim zaten benim icin zordu bide bulanti olunca ic icebilirsen...

Ben doktora soyledim hic dogumla ilgili biseyden bahsetmedi canim bende normal dogum düsünüyorum Allah kismet ederse. İlac verdi kabizligim icin. İlac kullanmak yerine bol lifli gida tuketmeyi tercih ediyorum. Sicak suya oturma varmis iyi geliyomus diye duymustum onu hic denemedim. Mudahale edilmiyor hamilelikte mecbur cekicez. Bence dogumda sorun teskil etmez oyle olsaydi doktor soylerdi bana.

valla bende o ağrımdan yastık üstünde yatacaktım okadar kötü oldum ilk defa.
aman artık elimiz kulağımızda yani .. inşallah vaktiyle gelir eşşekler
Valla oyle boyle derken 3 te 1 ini gectik yolun...gecmiyo bitmiyo derken de bir sekilde alip kucagimiza gelcez eve..
Lidyaya hamileyken herkese diyordumki bu gunleri unuturda ikinci cocugu istersem agzimi burnumu kirin ama oyle olmadi daha 1 yasina gelmeden 2.yi planlamaya baslamistik bile...

Amin Allah şifa versin canım, benim doktorum öyle ağrılar için şey dedi, Rahim aşağıya doğru büyür, bebekte rahime baskı yapıyor ağrılar o yüzden. Sürekli alta tekme kafa atıyorlar, vücutta tepki veriyor artık. Onlar iyi olsun bizim ağrılar önemli değil yine, doğumdan sonra bitiyor hepsi.

Canım ben de ilk hamilelikte kabızlık sorunu çekiyordum. Doğumdan önce lavman yaparken hasta bakıcı söyledi senin hemoroid var diye ama kanama falan hiç yaşamamıştım. Bildiğim kadarıyla hamilelikte bebeğin bağırsaklara baskı yapmasından bile dışarı çıkabiliyormuş hemoroid. Normal doğumu etkilemez. Doğumdan sonra kötüleşti ama. Hatta wc den ağlayarak çıktığımı hatırlıyorum. Sonra biraz krem kullandım ve 3 ayda kendiliğinden geçti. Doğumda yanlış ıkınmadan oluyor. Maalesef ne doktorum ne de ebe doğru ıkınmayı öğretmedi bana. Sen de buna dikkat et böylece daha da kötüleşmemiş olur Doğumda.

Bende ayni durumdayim esim uyurken bana su iciriyo...anelyatli oldugum icin yemekle arasi yarim saat olmali ve yudum yudum icmeliyim zaten benim icin zordu bide bulanti olunca ic icebilirsen...
ayy evett canimm siz katiyla siviyi bir arada tuketemiyorsunuz demi senin icin daha zor allah yardimcin olsun

Cunku hersey arrik hormonlu. Besin degeri cook dusuk. Eskiden 2 kasik brokoliden alinan faydayi simdi bir tum brokoli saglayamiyor maalesef. Senin yedigin ancak bebege yeter sana bisey kalmadigi icin takviye maalesef ki sart. Sinirli ve asabi olmanda degerlerle alakalk olabilir. Mesela ben demirim b12 dusuk olunca ciddi bunalimlara giriyorum. Kan degerleri cok onemli hem gebelikte hem gebelik sonrasinda. Kan kaybedicez bebek beslicez degerlerimiz iyi olsun ki bebekte kalici hasar olusmasink engellesin diye veriliyor. Kullan diyosa kullan bence icine sinmiyosa baska doktora gorun bide ondan onay al. Bazi doktorlar firma reklami da yapabiliyor cunku. Ama beslenmemiz yeterli degil. Bana 2 kibrit kutusu buyuklugunde peynir 2 yumurta 3 bardak sut 2 kase yogurt dedi. Dusun gunluk bu. Ben ise bunun yarisini tuketiyorum hatta yedigim zararli seylerle de faydasini oldurdugum oluyor. Ama yine de yetmiyor iste. Guneslensen lekeler olusuyo kalici iz ustelik hamilelikteki lekeler kolayda gecmiyo cilt hassas oldugu icin mecbur krem kullaniyosun ki gunesinde eski faydasi yok. Ne yapsak yetmiyo valla

Evet canım çok haklısın, bizim ağrımız sızımız hiç önemli değil. Bebişler sağlıklı olsun da...

Hareketlerimi hissetmek de nimet gerçekten. Senin de dediğin gibi ben buradayım, sıkıntı yok diyor sanki yaramazlar

ya ben şimdiden içimdeki kıpırtılarını özlüyorum tarifsiz çok hoş bi duygu :) bide öyle alıştım ki önceden garip gelir heycanlanırdım artık çok normal hep böyleymiş gibi hissediyorum.
hatta bana çok hızlı geçiyo zaman keşke azıcık yavaşlasa :))
tadı başka demekki ne çekersen çek 2.yi düşünüyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…