Bana da 2 kilo olayı çok söylendi, biz hergün kilosunu soruyorduk,hemşiresi önemi yok ki niye soruyorsunuz dedi. Sonra geldim forumdan arattim 2 kilonun altinda cikan cok bebek olmus, Öncelik ciğermiş. Afifeye de her hafta yapılıyordu zaten ciğer geliştirici şifa olur inşallah.Genelde iki kiloya gelince taburcu oluyorlar. İlk önce ciğerleri gelişicek ciğer geliştirici vurulmuştur onun faydası olur. Sonra emme refleksi gelicek inşallah. Biraz toparlanırsa çıkar inşallah.
Ama genelde acele etmiyorlar enfeksiyon kapmasın dışarda diye. Anne yüreği hemen kavuşmak için sabırsızlanıyor ama sağlıklı olsun da yeter ki beklerim napim diyorsun.
Tententen Mide yanmasıyla ilgili sıkıntın vardı değil mi? Doktor bebek büyüdükçe mideye baskıyı artıyor mide düzgün çalışamıyor dedi, normalde 1 lokmayı 3 defa çiğniyorsan 6-7 defa çiğne, az ve sık ye (3 öğün değil de, 7 öğün ye) tam doymadan kak dedi, Midenin yükünü azaltcaz yani, uyumadan önce de gavisyonu 2 ölçek iç, gün içerisinde de ihtiyaç duyduğun zaman iç, uyurken 2 yastıkla uyu dedi.
Aynen, ya zaten şiddetli geldiğinde hiçbiri ise yaramayacakta işte önlem diyoruz :)Evet canim yanmalarim var siddetli olmadigi surece icmemeye calisiyorum. Yemek konusunda dediklerini yapiyorum yavas ve cok cigniyorum. Bide yemekten hemen sonra uzanma tavsiye edilmiyor. 2 saat oturmaliymisiz. Acayip baski var yaa gece yatinca sanki kalbim agzima gelmis midem cigerlerimin orda gibi. Gittikce yukari cikiyo organlar
Aynen, ya zaten şiddetli geldiğinde hiçbiri ise yaramayacakta işte önlem diyoruz :)
Kuzenimde erkwn dogum yapti 1.5kgdayken cikardilar 45 gun kalmisti...zor ve yorucu bir surec ama bebek saglikli oldugu surece yorucu veya zor olmasinin hic bir onemi yokGenelde iki kiloya gelince taburcu oluyorlar. İlk önce ciğerleri gelişicek ciğer geliştirici vurulmuştur onun faydası olur. Sonra emme refleksi gelicek inşallah. Biraz toparlanırsa çıkar inşallah.
Ama genelde acele etmiyorlar enfeksiyon kapmasın dışarda diye. Anne yüreği hemen kavuşmak için sabırsızlanıyor ama sağlıklı olsun da yeter ki beklerim napim diyorsun.
Çozumu dogum yapmak canim ya
Bende hiç ağrı olmadı, sadece yanıyor. Ağrıda da Mide yanmasında alınan önlemler alınıyormuş. Sebeplerine İdrar yolu enfeksiyonu, böbrek taşı, safra taşı falan demiş onlara bakıldı mı? Doktoruna söyledin mi?
Sağ salim kucağına alsın inşallah ikisi de sağlıklı kurtulur inşallah benimle de yakın doğum tarihi 7kasım benim 2kasım onundu sanırım bende heyecan Yaptım şimdi daha hiç bişey tam hazır değil benimgünaydın kızlar, Afife arkadaşımızın gece nişanı gelmiş. serviks uzunluğu iyice düşmüş açılması var. bol bol dua istiyo, kasılmaları artınca doğuma alacaklarmış. Rabbim hayırlı ömür ve nefes versin inşallah ikisine de
Bana da 2 kilo olayı çok söylendi, biz hergün kilosunu soruyorduk,hemşiresi önemi yok ki niye soruyorsunuz dedi. Sonra geldim forumdan arattim 2 kilonun altinda cikan cok bebek olmus, Öncelik ciğermiş. Afifeye de her hafta yapılıyordu zaten ciğer geliştirici şifa olur inşallah.
Dünde kontrolde doktorla konuşurken erken doğum riskim var diye ben sürekli et yiyorum dedim, protein bebeğe kilo aldırıyor. Olabilir mantıklı iyi yapıyorsun ama önemli olanı ciğer dedi o da.
Canım o 1 aydır hastanede yatıyodu öyle birden gelişmedi olaylar. riskliydi zaten. telaşlandırma kendini bi riskin yoksa daha vaktin varSağ salim kucağına alsın inşallah ikisi de sağlıklı kurtulur inşallah benimle de yakın doğum tarihi 7kasım benim 2kasım onundu sanırım bende heyecan Yaptım şimdi daha hiç bişey tam hazır değil benim
ayyy misafir geldiginden veri sirke icemiyrodum ben 3 gundurde sanki altimdan surekli bisey akiyormus gibi hissediyordum bide surekli tuvaletim varmis gibi oluyordu sistis gibi ama degilde :) dun sirkeyi bi ictim masaallah diyeyin hic oyle olmadi yaaÇozumu dogum yapmak canim yapek cok oneri ve iyi fikir sadece biraz hafifletiyo ama kesin cozum dogum yapmak :) az kaldi dayaniyoruz hep beraber
Kuzenimde erkwn dogum yapti 1.5kgdayken cikardilar 45 gun kalmisti...zor ve yorucu bir surec ama bebek saglikli oldugu surece yorucu veya zor olmasinin hic bir onemi yok
Zaten aylardir annesine sıkı sıkı tutundugu icin ne kadar guclu bir bebek oldugunu herkes biliyorzor olcak ama hic kotu bisey olmycak ben inaniyorum
Canım benim kuzenim de çok erken doğmuş, 7aylıkmış. Bundan yaklaşık 40yıl önce hem de. Uzunca süre küvözde kalmış, yaklaşık bir ay sanırım. Çıkarttıklarında 1kilo 50grmış. Çok şükür hayata tutunmuş.. Şimdi o kuzenimin de iki kızı var elhamdulillahBana da 2 kilo olayı çok söylendi, biz hergün kilosunu soruyorduk,hemşiresi önemi yok ki niye soruyorsunuz dedi. Sonra geldim forumdan arattim 2 kilonun altinda cikan cok bebek olmus, Öncelik ciğermiş. Afifeye de her hafta yapılıyordu zaten ciğer geliştirici şifa olur inşallah.
Dünde kontrolde doktorla konuşurken erken doğum riskim var diye ben sürekli et yiyorum dedim, protein bebeğe kilo aldırıyor. Olabilir mantıklı iyi yapıyorsun ama önemli olanı ciğer dedi o da.
ayyy misafir geldiginden veri sirke icemiyrodum ben 3 gundurde sanki altimdan surekli bisey akiyormus gibi hissediyordum bide surekli tuvaletim varmis gibi oluyordu sistis gibi ama degilde :) dun sirkeyi bi ictim masaallah diyeyin hic oyle olmadi yaa
bu da iyimiş canımÇozumu dogum yapmak canim yapek cok oneri ve iyi fikir sadece biraz hafifletiyo ama kesin cozum dogum yapmak :) az kaldi dayaniyoruz hep beraber
hahahahHaftanin son gununden gunaydin
Yarin itibariyle bayram tatiline giriyoruz,simdiden akraba gezmelerinde sabirlar diliyorum :)
Gobuşunuzü ,trol saçı sanıp mıncıklamadan geçemeyenler ....
Aklı bol olup dagitanlar
Ayyy cok kilo almissinn gemi gibi olmussun bizim bir komsu vardi ayni boyle cok kilo aldi korkutmak gibi olmasin dogumda bebegi öldü diye anlamsiz seyler soyleme ihtiyaci duyanlar..
Ayy canim simdi uyu 2 ay sonra uyku bitiyo ayy hele 2. 3. Cocugunsa kendini surdan at şöyle kötu boyle dert diye yasadigi hayattan hic memnun olmayan tipler....
Simdiden iyi tatiller olsun
Doğum çantası genelde 30 haftadan sonra hazırlansın diyorlar ama riskli bir durumun yoksa çok da acele etmeye gerek yok canım.pompayı alan arkadaşlar var onlar daha bilgi sahibidir bu konuda cevap vereceklerdir. Ben ilk Doğumda avent göğüs Kalkanı aldım ama hiç kullanmadım duruyo öyle. Göğüs ucu çıkarıcıya gerek olacağını sanmıyorum zaten bebek emdikçe çıkıyor kendiliğinden. Ki benim göğüslerim küçüktür ne hamilelikte ne de emzirirken büyüdüler bende sorun olmadıysa kimsede olmazGünaydın arkadaşlar ben daha hastane çantası hazırlamadım. Nedense aklıma gece gece geldi stres olup uyuyamadım. Mutlaka daha önce konuşulmuştur. Siz neler yaptınız? Süt sağma makinesi ve göğüs ucu çıkarıcı kafama takılıyor. Aldınız mı her ikisini de ? Bi de göğüs kalkanı aldınız mı? Tavsiyeleriniz var mı? Ben hiçbişey almadım daha yaİnternette listeler var ama ben benimle bu süreci yaşayanlarla konuşmanın daha doğru olacağını düşündüm. Doğuma giden ve gidecek tüm anne adaylarına sağlıklı-rahat doğumlar diliyorum.
İğneyi doktorunuza mı yazdırıyorsunz ya da aile hekimine mi? Ben de oksapar 0,4 kullanıyorum. Eğer kontrolüme denk gelirse kendi doktoruma denk gelmezse de aile hekimine gidip yazdırıyorum raporlu ilaç olduğu için. Aklınızda olsun bir seferde 9 kutu yani 90 adete kadar yazdırabilirmişsiniz eczane verirmiş o kadarı. Amcamız eczacı o söylemişti bana çok yazdır evde dursun sürekli alma derdin olmaz diye. En son 6 kutu almıştım hala da 2 kutu var ondan hiç denk gelmedim ilacın bulunmadığına.iğneni bulabiliyor musun canım ben bulamıyorum 0,6 kullanıyorm clexan bulamadım die oksapar kullandım şimdi oksaparda yok piuyasada başka aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?