- 9 Nisan 2015
- 2.390
- 3.486
- 83
- 38
Valla o kadarken cikardilar ama annesi israr etmedi hatta kalsin ben bakamam diye agliyodu,annesi bakti bebege eve getirdiklerinde 2 ay kucagina alamadi korkudan...2 ay hic uyumadan perisan vaziyette baktilar bebege cok zordu ya....tabi biz hic gormedik misafir yasakti sadece telefonda konusuyoduk.3 gun arayla dogum yaptik ilk 6 ay benim kizin kardesi gibi duruyodu yaninda minicikti ama simdi gorsen ablasi gibi duruyo daha iri daha uzun boylu masallahBir buçuk kiloyken mi çıkardılar?????
Yaaa tabiki doktorlar herşeyin en iyisini bilir ama dediğim gibi illa hemen çıksın diye ısrar edip imza atıp sonra evde o steril ortamı hazırlayamayıp enfeksiyon kapan tekrar küveze dönen bebekler olduğu için ben hemen çıkar diye birşey demiyim çünkü öncelik bebeğin sağlığı. Dediğim gibi anne yüreği bir saat bile ayrı kalamazken mecbur onun iyiliği için dayanıyorsun.
Afifenin bebeği o kadar güçlü ki maşallah hayata ve annesine öyle tutundu ki Rabbim nazarlardan korusun inşallah sağlıkla kavuşacaklar önce Allah’ın izniyle sonra dualarımızla inşallah
aminn canım bende hazırlamadım henuz ay sonunda alısverıse cıkıcam ınsallah bebek gogusu tutamıyo olabılıyormus o yuzden her ıhtımale karsı almayı dusunuyorum ben gogus ucunuGünaydın arkadaşlar ben daha hastane çantası hazırlamadım. Nedense aklıma gece gece geldi stres olup uyuyamadım. Mutlaka daha önce konuşulmuştur. Siz neler yaptınız? Süt sağma makinesi ve göğüs ucu çıkarıcı kafama takılıyor. Aldınız mı her ikisini de ? Bi de göğüs kalkanı aldınız mı? Tavsiyeleriniz var mı? Ben hiçbişey almadım daha yaİnternette listeler var ama ben benimle bu süreci yaşayanlarla konuşmanın daha doğru olacağını düşündüm. Doğuma giden ve gidecek tüm anne adaylarına sağlıklı-rahat doğumlar diliyorum.
yok doktoruma söylemedim çünkü kafasını yukarı dayıyor bi müddet ordan çekmiyor o zamanlar oluyor genelde çekince de bi müddet geçmiyor ağrısı bu yönden düşünmemiştim hiç.. İsrar yolu enfeksyonu vardı ilaç kullandım şimdi ne durumda bilemiyorum bayramdan sonra kontrolüm var ozaman sorarım artık teşekkür ederim canımBende hiç ağrı olmadı, sadece yanıyor. Ağrıda da Mide yanmasında alınan önlemler alınıyormuş. Sebeplerine İdrar yolu enfeksiyonu, böbrek taşı, safra taşı falan demiş onlara bakıldı mı? Doktoruna söyledin mi?
Masallahayyy misafir geldiginden veri sirke icemiyrodum ben 3 gundurde sanki altimdan surekli bisey akiyormus gibi hissediyordum bide surekli tuvaletim varmis gibi oluyordu sistis gibi ama degilde :) dun sirkeyi bi ictim masaallah diyeyin hic oyle olmadi yaa
kafasını çok dayıyor mideme canım genelde ondan oluyor ve bi müddet geçmiyor da.. Bayramdan sonra kontrolüm var gittiğimde sorarım artık çok teşekkürlerOyle bi agri henuz yasamadim canim yada yasadigim yanginlardan o agriyi ayirt edemedim. Bi doktoruna danis bence baska bi sikintin olmasin sakin
Rabbim sagsalım kucagına almayı nasıp etsın ınsallah hersey yolunda gıder umarım guzel bı dogum olur sonrasın da bebısıyle uzun uzun hasret gıderırBol bol dua et canım lütfen
kuzusu 29 haftasına daha bugün girmişti. inşallah rabbim nefes almasını nasip eder, afifede kuzusuna doyar. senelerdir arkadaşım canım kanımmış gibi, sanki benim kendi evladımmış gibi üzüldüm. cumanın hürmetine rabbim acısın
Kiizzz biz aylardir sirke muhabbeti yapiyoruz sen nasil bilmezsinSirke içmek idrar yolu enfeksiyonuna iyi mi geliyor canım?
Ben clexan 06 kullanıyorum ve kutusunda 2 adet var raporlu olunca 15 kutu yazıyorlar oda zaten günde bir tane vurulduğum için tam 30 gün gidiyor.sanırım sizinki farklı 90 tane alabiliyorsunuz.Doğum çantası genelde 30 haftadan sonra hazırlansın diyorlar ama riskli bir durumun yoksa çok da acele etmeye gerek yok canım.pompayı alan arkadaşlar var onlar daha bilgi sahibidir bu konuda cevap vereceklerdir. Ben ilk Doğumda avent göğüs Kalkanı aldım ama hiç kullanmadım duruyo öyle. Göğüs ucu çıkarıcıya gerek olacağını sanmıyorum zaten bebek emdikçe çıkıyor kendiliğinden. Ki benim göğüslerim küçüktür ne hamilelikte ne de emzirirken büyüdüler bende sorun olmadıysa kimsede olmaz
İğneyi doktorunuza mı yazdırıyorsunz ya da aile hekimine mi? Ben de oksapar 0,4 kullanıyorum. Eğer kontrolüme denk gelirse kendi doktoruma denk gelmezse de aile hekimine gidip yazdırıyorum raporlu ilaç olduğu için. Aklınızda olsun bir seferde 9 kutu yani 90 adete kadar yazdırabilirmişsiniz eczane verirmiş o kadarı. Amcamız eczacı o söylemişti bana çok yazdır evde dursun sürekli alma derdin olmaz diye. En son 6 kutu almıştım hala da 2 kutu var ondan hiç denk gelmedim ilacın bulunmadığına.
her ihtimale karşı almak en iyisi sanıyorum bi arkadasla konusuyorum gerek var diyor diğer arkadaş yok diyor en iyisi bulundurmak galiba sağol..aminn canım bende hazırlamadım henuz ay sonunda alısverıse cıkıcam ınsallah bebek gogusu tutamıyo olabılıyormus o yuzden her ıhtımale karsı almayı dusunuyorum ben gogus ucunu
evet canim iyi geliyor bendeSirke içmek idrar yolu enfeksiyonuna iyi mi geliyor canım?
kafasını çok dayıyor mideme canım genelde ondan oluyor ve bi müddet geçmiyor da.. Bayramdan sonra kontrolüm var gittiğimde sorarım artık çok teşekkürler
Allah bağışlasın inşallah, Bana bir arkadaşım söylemişti, onun kuzeninin kızı küvözdeyken 2 kilo olunca çıkarcaz diye açıklama yapmışlar, doktorlar herhalde uzun uzun teknik açıklama yapmak yerine 2 kilo deyince, bilgi de böyle kalıp yayılmış.Canım benim kuzenim de çok erken doğmuş, 7aylıkmış. Bundan yaklaşık 40yıl önce hem de. Uzunca süre küvözde kalmış, yaklaşık bir ay sanırım. Çıkarttıklarında 1kilo 50grmış. Çok şükür hayata tutunmuş.. Şimdi o kuzenimin de iki kızı var elhamdulillah
Evet öyleymiş ben her gün giremiyorum kaçırıyorum konuşulanları Allah yardımcısı olsun inşallahCanım o 1 aydır hastanede yatıyodu öyle birden gelişmedi olaylar. riskliydi zaten. telaşlandırma kendini bi riskin yoksa daha vaktin var
gercekten ıse yarıyor mu ya benım akıntım sarıya dondu sankı ama kasıntım yok doktorum bı fıtıl vermıstı oncekı enfeksyon olmam da ama kullanmaya cesaret edemıyorum bebege bısey olursa dıyeKiizzz biz aylardir sirke muhabbeti yapiyoruz sen nasil bilmezsinben fermentemutfagimin sirkesini anlata anlata ove ove bitiremedim artik reklam bedeli olarak 1 kasa sirke bekliyorum kendilerinden
Her gun 1 tatli kasigi sirke iciyorum ne enfeksiyon ne grip ne baska hastalik,kiza da iciriyorum ki dusun krese gittigi halde burnu bile akmiyoayyy canim sirkem
Bak valla ben izmirdeyim yakindaysan bu aksam getiriym sana ic yarina tertemizgercekten ıse yarıyor mu ya benım akıntım sarıya dondu sankı ama kasıntım yok doktorum bı fıtıl vermıstı oncekı enfeksyon olmam da ama kullanmaya cesaret edemıyorum bebege bısey olursa dıye
Doğum çantası genelde 30 haftadan sonra hazırlansın diyorlar ama riskli bir durumun yoksa çok da acele etmeye gerek yok canım.pompayı alan arkadaşlar var onlar daha bilgi sahibidir bu konuda cevap vereceklerdir. Ben ilk Doğumda avent göğüs Kalkanı aldım ama hiç kullanmadım duruyo öyle. Göğüs ucu çıkarıcıya gerek olacağını sanmıyorum zaten bebek emdikçe çıkıyor kendiliğinden. Ki benim göğüslerim küçüktür ne hamilelikte ne de emzirirken büyüdüler bende sorun olmadıysa kimsede olmaz
Riskli durum yok dedi doktor şimdilik o zaman yine ben alıp yavaştan hazırlayayım bayram sonrası kontrol var bakalım neler diyecek doktorumuz.. doğumdansa emzirme durumundan korkuyorum o yüzden aklım hep emzirme ürünlerinde cevabın için teşekkürler.Bi kalkan bende alayım herşeye rağmen..
gercekten ıse yarıyor mu ya benım akıntım sarıya dondu sankı ama kasıntım yok doktorum bı fıtıl vermıstı oncekı enfeksyon olmam da ama kullanmaya cesaret edemıyorum bebege bısey olursa dıye
Aklinizda olsun arkadaşlar, elinde fazladan clexane olan ve dogum oncesi doktor kestiği icin kullanilmadan kalanları bazı ince düşünceli anneler hastaneye getirip veriyor. Aslında bu yasak. Ne de olsa a kisisine yazilan ilac b kisisine verilemez. Hemsirenize sorun bakalım oyle getıren var mı. Siz de elinizde dogum oncesi-sonrası kalırsa hastanenize sorun almak isterler mi. Yazık devletimize, ihaleyle döviz üzerinden katki payı vs. ödüyor. Fazladan yazdırılıp çöpe gidecegine ihtiyaç sahibine verilse, o kisi de 3 kutu yazdiracagina 2 kutu yazdirsa yine kar.her ihtimale karşı almak en iyisi sanıyorum bi arkadasla konusuyorum gerek var diyor diğer arkadaş yok diyor en iyisi bulundurmak galiba sağol..
Evet canım o yüzden strest yapıp kasma kendini Allah korusun. olmayacak şeyi başına getirme.Evet öyleymiş ben her gün giremiyorum kaçırıyorum konuşulanları Allah yardımcısı olsun inşallah
Aaa ben hep veriyorum saglik ocagina bizim ebeye hep goturuyorum bu kaldi bu icilmedi diye,bikerede adetim cok gecikmisti aile hekimi sordu hemsireye tarlusal yazicam varsa verelim dedi o da biri getirmisti bakiym dedi cikardi verdi....ay yasak filan bilmem saglik ocagina hep veriyorum recetede edilse yine para odeniyo sonucta niye cope gitsin.Aklinizda olsun arkadaşlar, elinde fazladan clexane olan ve dogum oncesi doktor kestiği icin kullanilmadan kalanları bazı ince düşünceli anneler hastaneye getirip veriyor. Aslında bu yasak. Ne de olsa a kisisine yazilan ilac b kisisine verilemez. Hemsirenize sorun bakalım oyle getıren var mı. Siz de elinizde dogum oncesi-sonrası kalırsa hastanenize sorun almak isterler mi. Yazık devletimize, ihaleyle döviz üzerinden katki payı vs. ödüyor. Fazladan yazdırılıp çöpe gidecegine ihtiyaç sahibine verilse, o kisi de 3 kutu yazdiracagina 2 kutu yazdirsa yine kar.
Ama tekrarlıyorum bu son derece haklı sebeplerle yasaktır alenen böyle bir uygulama yapamaz ne hastane ne doktor ne de eczane. Bekleme salonunda diğer hamilelere de sorabilirsiniz .Hele şu dovizin son halinde depolar da bile bile çıkarmıyorlar piyasaya. Milletin dini imanı para!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?