- 11 Kasım 2014
- 937
- 1.031
- 113
- 41
Ya kızlar bu hafta sezeryan dikiş bölgem çok kaşınıyo ve içten sızlamaya başladı. İkinci doğumumda sezeryan ya, karnım genişledikçe ondan sızlıyodur heralde dimi. Yoksa ne iz kaldı nede bişey.
Aynen bende öyleyim valla . Ama öyle don atlet yatmak püfür püfür rahatlatıyor biraz yani . Hatta ben öyle bi yatıyorum ki kolum bi yerde bacagim hi yerde , yazık kocam rahatım bozulmasın diye salonda yatiyo bazen de tuvalete kalkınca zorla yatırıyorum yatağa.
Ben de yayılarak yatıyorum. Tenimin birbirine değen yerleri bile rahatsız ediyor. Eşim kalıp gibi yatıp kalktığı için hiç birbirimizle alakamız olmuyor yatakta, o yüzden henüz yataktan gitme aşamasına gelmedi.
Bu bebeler daha neler yaptıeacak bize acaba. Bi totoyu açıp yatmadığım kaldıydı onu da yapacam mecbur
Izmirin en pahali hastanesi olabilirler ama izmirin en iyi hastanesi asla olamazlar.ege bolgesinin en iyi hastanesi ege unbrsitesi hastanesidir evet ozel olmadigi icin ozel muamele gormezsiniz ama en iyi sekilde bakilirsiniz...ilk hamileligimde her gece acildeydim helikopterle fethiyeden 28.haftada suyu geldi diye gelenler ne aciller gordum nerelerden getirilen,en cok icime oturanda 32 haftalik hamile 8 yasindaki kiz cocuguydu dogum icin dogudan sevkedilenBenim annemde fakirin inegi olsaydin zengin ederdin diyordu :)))))
O kent hastanesine bi kere goturmustuk oglumu. Hayatimda gordugum o kadar pahali olmasina ragmen en boktan hastane ve doktorlara sahip diyebilirim. Hafta sonu icin izmirdeydik. Oglan hastalandi ama ates dusmuo 40 derece zaril zaril titrio gerizekali doktor o haldeki cocugun kilosuna boyuna bakmaya calisio diyorum ki hanimefendi biz rutin kontrole gelmedik. Zaten cocugun rutin kontrollerini yaptiridgimiz bir doktorumuz var suan cocuk hasta bize bu konuda yardimci olun. Ates 38 uzeri antibiyotik baslicaz dedi. Neye istinaden dedim bakteriyel oldgunu nerden biliyorsunuz belki viral kan tahlili yapmadan neden antibiyotik vereyim cocuguma iyi madem istiosunuz cocugun canini yakalim dedi. Bende gereksiz antibiyotikden iyidir dedim. Neyse yaptik ve sonuc viral. Ozaman domuz gribi salgini vardi dedim bu cocuk domuz gribi oldu kesin kultur bakin yok ikna edemioruz. Sonra ates 40 altina inmio die novalgin verdiler cocuga ki kendi doktoruna soyledigimde urkmus gozlerle bakti tamam yuksek ates tehlikeli ama novalgin daha tehlikeli aklinda bulunsun birndaha kesinlikle vermelerine izinnverme dedi. Sonuc eve donunce kultur bakildi cocuk domuz gribi olmus. O hastanedenyasadigim cinneti unutamam. Esim hep izmire tasinalim derdi. Dedim izmirin en iyi hastanesi bu ise ben izmire tasinmam. Mis gibi hastanemizi doktorumuzi birakmam hos oglumun doktorunun oldugu hastanede dogum 25 bin orda dogum yapacak kadarnkafayi yemedim) altin cataldami dogurtuolar anasininsatimm. Ama rima dogsun kontrollerini yine oglumun doktoru yapacak.
Aman ben her yerimi acip yatiyorum vantilator calisiyo arti gece 5 6 kez kalkip dusa girip islanip geri gelip yatiyorum....anca...kocayi daha gondermedim ama o da soruyo benim koltuk hayatim ne zaman basliycak diyeBen de yayılarak yatıyorum. Tenimin birbirine değen yerleri bile rahatsız ediyor. Eşim kalıp gibi yatıp kalktığı için hiç birbirimizle alakamız olmuyor yatakta, o yüzden henüz yataktan gitme aşamasına gelmedi.
Bu bebeler daha neler yaptıeacak bize acaba. Bi totoyu açıp yatmadığım kaldıydı onu da yapacam mecbur
Şimdiden herkese iyi bayramlar kızlar
Cuma akşamından beri yazlıktaydık. Yarın kurban kesimi olduğu için bu akşam eve geçtik, yarın işleri halledip akşam tekrardan döneceğiz yazlığa.
Güneş altında kalmamaya ve kremlenmeye o kadar da dikkat ediyorum ama yine de omuzlarım yanmış nasıl olduysa. Kaşınıyorlar ve acıyorlar şu an. Bir de ateş basmalarım başladı. Özellikle geceleri uykuya yatınca ter boşalıyor resmen, belki 30 kere uyanıyorum uykudan. Sürekli dönüp şekil değiştiriyorum terlemiyim diye ama yok. Allahtan eşimin uykusu ağır da o kadar dönmelerime uyanmıyor, yoksa ona da zehir edecem geceyi.
Bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan var mı acaba? Yakın zamanda hastalık atlatmamış olsam soğuk duş alıp yatacam ama onu da yapamıyorum. Sabaha kadar terler içerisinde dönüp duruyorum. Yıldım şimdiden
Aman canım geçmişolsun kendine dikkat et. Bende de ter yokama ateş basması çok. Uzun zamandır tüm gece yatak odası ve salon arasında mekik dokuyorum. Arada vantilatörü açıyorum.Çok teşekkürler kızlar içimi rahatlattınız. İnşallah doktor da bi sıkıntı görmez..
Ay ben biraz önce bi fenalaştım elim ayağım titredi başım tuttu, midem bulanıyo ateş basıyo. Tansiyonum 14-9,6 her zaman düşük olurdu o sarstı galiba..
bide sol elim cayır cayır yanıyo sanki acı biber içinde tutuyorum.
Kv banyosunu temizlicektim yapamıyorumda. Onlar gezmeye gittiler kardeşinin kızı eşi, oğlu eşi ve kv. Biz gitmedik. İyiki gitmedik. Ama gelirlerken telefon açacaklar öay yapacaktım. Şuan yatıp uyumak istiyorum ama misafirlere ayıp diye mecbur kalkıcam. Duş aldım biraz iyi geldi ama hala normal değilim. Banyoyuda temizlemedim.. bide kv komşusuna gitmiştim fenalaşınca kalktım ordan yürürken terlik koptu ayağım burkuldu oy kötüyüm
Ilk çocuk ya kafamda deli sorular resmen . Düşünüyorum düşünüyorum eşime söylüyorum yeter artık kafayı
Inanki esin dogru diyo...sistem şu bu bebişi eve alip geldikten sonra bitiyo kapida kaliyo ve bence bebeginle basbasa kalmaniz harikaIlk çocuk ya kafamda deli sorular resmen . Düşünüyorum düşünüyorum eşime söylüyorum yeter artık kafayı yiycen doğunca yaşayıp gorcez iste diyo . Ama ben hala düşünüyorum . Her an yeni bişey geliyo aklıma. Bide burdaki sistem turkiyedeki gibi mi bilmiyorum . Doğum nasıl olcak ne olcak . Valla yabancı memlekette olmak da zor . Aile de yok yanımızda. Bu yüzden çok geriliyorum galiba .
Izmirin en pahali hastanesi olabilirler ama izmirin en iyi hastanesi asla olamazlar.ege bolgesinin en iyi hastanesi ege unbrsitesi hastanesidir evet ozel olmadigi icin ozel muamele gormezsiniz ama en iyi sekilde bakilirsiniz...ilk hamileligimde her gece acildeydim helikopterle fethiyeden 28.haftada suyu geldi diye gelenler ne aciller gordum nerelerden getirilen,en cok icime oturanda 32 haftalik hamile 8 yasindaki kiz cocuguydu dogum icin dogudan sevkedilen
Iste insanlar cok para verince en iyi hastaneye gidiyorum saniyolar...anlatamazsin....bornova bana o kadar terski anlatamam yinede kizimin takibi icin oraya gidiyorum baska yere gitmem,ya sarilik icin goturdum sen logusasin kapida bekle diyipte yanimda kan almadilar 2 gece serviste yattik sütümden ornek alip ona bile test yapildi...orda cok bilen bir anne vardi kafasinu duvarlara vuruyodu kentte dogum yapmis sag goz kapaginda dusukluk varmis goz doktoru gorsun demisler o da estetik.mudahale yapilir 5 yasinda onemli degil demis baska belirtilerde varmis normal demisler bebek olmus 4 aylik bunlar gitmis haftasonu denise cesmeye orda asistan bir kiz bebegi sevmis kac aylik oldu diye sormus 4 diyince e gerilemedi mi hastaligi 4.ayda gecmesi lazimdi diyince bunlar sok olmus bilmemne sendromu iste demis kiz nasil tedavi edilmez sag beyin lobu yetisini kaybediyo diyince bunlar ustleriyle baslariyla apar topar ege acile gelmisler hemen yatis verilmis tabi kadin diyodu plaza insaniyim ya para verince marka olunca iyi saniyorum diyodu...ege varken digerleri sadece hikaye
Çok teşekkürler kızlar içimi rahatlattınız. İnşallah doktor da bi sıkıntı görmez..
Ay ben biraz önce bi fenalaştım elim ayağım titredi başım tuttu, midem bulanıyo ateş basıyo. Tansiyonum 14-9,6 her zaman düşük olurdu o sarstı galiba..
Kv banyosunu temizlicektim yapamıyorumda. Onlar gezmeye gittiler kardeşinin kızı eşi, oğlu eşi ve kv. Biz gitmedik. İyiki gitmedik. Ama gelirlerken telefon açacaklar öay yapacaktım. Şuan yatıp uyumak istiyorum ama misafirlere ayıp diye mecbur kalkıcam. Duş aldım biraz iyi geldi ama hala normal değilim. Banyoyuda temizlemedim.. bide kv komşusuna gitmiştim fenalaşınca kalktım ordan yürürken terlik koptu ayağım burkuldu oy kötüyüm
Inanki esin dogru diyo...sistem şu bu bebişi eve alip geldikten sonra bitiyo kapida kaliyo ve bence bebeginle basbasa kalmaniz harikakizimda da kimseyi almamistim,kv kendince plan yapiyodu şöyle yikiycakmis boyle uyutcakmis tabi oyle bisey olmadi :) geldikleri gun hadi kizim yikayalim cocugu dedi,daha dun yikadim her gun yikayamam aralik ayinda demistim kadin şok nasil tek mi yikadin diyo,ordu lazim sanki benim bebegim kime ihtiyacim varki
Seninde kimseye ihtiyacin yok emin ol kendine sadece bebegin gelince her seyin ne kadar guzel olacagini soyle gercekten eve bambaska bir koku gelecek ve hayatinin en guzel gunleri baslayacak
Yani oglumu goturdugum hastane de cok pahali sgk gecmiyor. Ozel sigorta ile yaptirioz islemleri cebimizden pek bi para cikmiyor acikcasi . Ama hamilelik muayenesi 600 tl ozel sigortasiz geresini sen hesapla. Ancak aldigi parayi gercekten hakediyor. Cok iyi doktorlar calisiyor. Saglik personelleri inanilmaz profesyonel. Hasta cocuk ve rutin kontrole gelen cocuklarin bekleme salonlari ayri hasta cocuklar ile saglikli cocuklar ayni odalarda muayene edilmiyor. Doktor odasinda oturup butun cocuklari ayni odaya almiyo. Dusunsene yenidogan kontrolune goturuyosun cocugu icerde sizden once yuksek atesli bi cocuk muayene edilmis olmuyor. Randevu verirken bile soruyorlar hastalikmi rutinmi die. Ama gel gelelim bu hizmetten ozel sigortasi olmayanin yararlanmasi cok zor. Yani evet cok pahali ama kesinlikle her kurusu hakediyorlar. Dogum icin o kadar para verirmiyim vermem tabiki ama bebegim dogdugunda insallah oda ayni doktorla devam eder.
Geçmiş olsun canım. Lütfen tansiyonunu sık sık kontrol et. Yüksekse doktora gözük.Çok teşekkürler kızlar içimi rahatlattınız. İnşallah doktor da bi sıkıntı görmez..
aydingelini nasil oldun
Canim seni korkutmak istemem ancak gebelikte yazmis oldugun tansiyon sikintili sinirin ustunde. Allah korusun yemisim cayini corbasini hala yuksek ise tansiyonun vakit kaybetmeden acile git. Yuksek tansiyona bagli gebelik zehirlenmesi yasama riski yuksek. Kendini bu kadar ihmal etme
Sağolun kızlar, okadar fena olmuştum ki 30 adımlık diğer evden kaç dk da geldim bilmem. Sarhoş gibi zor adım attım. Allahtan evde kimse yoktu direkt buz gibi suyla duş aldım o biraz iyi geldi. Bidaha ölçmedim tansiyonumu. Şimdi daha iyiyim o bana arada oluyodu ama bukadar sarsmıyodu. Hala midem değişik kalbim resmen boynumda atıyo ama uyuycam şimdi malum misafir olunca bu saate kaldık beynim uyuşuk uykusuzluktan.Geçmiş olsun canım. Lütfen tansiyonunu sık sık kontrol et. Yüksekse doktora gözük.
Geçmiş olsun canım boşver kv yi temizliği felan. Dinlen bol bol. Sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmez. Bende gerilmeye başladım yine kv evinde. Sabah affedersin kaynıma tek kişilik menemen yaptı koktu resmen, bana yermisin diyen yok. Kalktım kendime yaptım koktu diye sırf. Aksamda cocuğu yıkadım o arada yemek yiyolardı onlar yedi. Bende sonradan oturdum, salatayı cok severim bilirler. Tek bir tane bırakmayana kadar silip süpürmüşler salatayı. Pilavdan kuş kadar bırakmışlar. Yemek derdinde değilim kimse aç kalmaz, çok iştahlı biride değilim ama bu kadar el kızı muamelesi yapmaları çok zoruma gitti. Bende bi insan evladıyım benim annem ilk eşime verir yemeği değer verdiği için ve hamileyim günah yaa ne çektirdiniz zavallı yavruma. Ne sıkıntılı bi süreç oldu bu hamileliğim duygusal anlamda çok yıprandım...Çok teşekkürler kızlar içimi rahatlattınız. İnşallah doktor da bi sıkıntı görmez..
Çok teşekkürler kızlar içimi rahatlattınız. İnşallah doktor da bi sıkıntı görmez..
Benim esim de öyle yatiyo ama o benden sonra geldiği için yatağa o gelene kadar ben çoktan uyumuş oluyorum tabi
Amaaan ac yat nolcak valla pek rahat ediyo insan bide ben iki yastığa yatıyorum bi tane sırtımda destek oluyo bi tane de kucagimda sarılıyorum adama zaten küçücük yer kaliyo allahtan zayıf da sigabiliyo
Aman ben her yerimi acip yatiyorum vantilator calisiyo arti gece 5 6 kez kalkip dusa girip islanip geri gelip yatiyorum....anca...kocayi daha gondermedim ama o da soruyo benim koltuk hayatim ne zaman basliycak diyelidya da daha erken atmisim demekki yataktan
Aman canım geçmişolsun kendine dikkat et. Bende de ter yokama ateş basması çok. Uzun zamandır tüm gece yatak odası ve salon arasında mekik dokuyorum. Arada vantilatörü açıyorum.
Sağolun kızlar, okadar fena olmuştum ki 30 adımlık diğer evden kaç dk da geldim bilmem. Sarhoş gibi zor adım attım. Allahtan evde kimse yoktu direkt buz gibi suyla duş aldım o biraz iyi geldi. Bidaha ölçmedim tansiyonumu. Şimdi daha iyiyim o bana arada oluyodu ama bukadar sarsmıyodu. Hala midem değişik kalbim resmen boynumda atıyo ama uyuycam şimdi malum misafir olunca bu saate kaldık beynim uyuşuk uykusuzluktan.
Herkese hayırlı bayramlar
Geçmiş olsun canım boşver kv yi temizliği felan. Dinlen bol bol. Sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmez. Bende gerilmeye başladım yine kv evinde. Sabah affedersin kaynıma tek kişilik menemen yaptı koktu resmen, bana yermisin diyen yok. Kalktım kendime yaptım koktu diye sırf. Aksamda cocuğu yıkadım o arada yemek yiyolardı onlar yedi. Bende sonradan oturdum, salatayı cok severim bilirler. Tek bir tane bırakmayana kadar silip süpürmüşler salatayı. Pilavdan kuş kadar bırakmışlar. Yemek derdinde değilim kimse aç kalmaz, çok iştahlı biride değilim ama bu kadar el kızı muamelesi yapmaları çok zoruma gitti. Bende bi insan evladıyım benim annem ilk eşime verir yemeği değer verdiği için ve hamileyim günah yaa ne çektirdiniz zavallı yavruma. Ne sıkıntılı bi süreç oldu bu hamileliğim duygusal anlamda çok yıprandım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?