2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

member: 210798"]Çatlak olacak olabilir mi canım? Benim karnım çatladı, öncesinde kaşıntı oldu ve çatlarken sızlama oldu. Şimdi şimdi yine kaşınıyor, sanırım çatlaklar büyüyecek.[/QUOTE]
Aynen maalesef çatlak olucak sanırim..Benım kalça çıkığı ameliyat izim vardı genişlemeye başladi ve krem kullanmama ragmen etrafı hep çatladı.hatta detaylı çekinirken daha catlağım yoktu genişlemeyi goren doktor, contractubex jel kullan dedi..Hem o jeli hemde liarac kullanmama rağmen engel olamadım çatlamasına

Ben de yayılarak yatıyorum. Tenimin birbirine değen yerleri bile rahatsız ediyor. Eşim kalıp gibi yatıp kalktığı için hiç birbirimizle alakamız olmuyor yatakta, o yüzden henüz yataktan gitme aşamasına gelmedi.
Bu bebeler daha neler yaptıeacak bize acaba. Bi totoyu açıp yatmadığım kaldıydı onu da yapacam mecbur

Benim esim de öyle yatiyo ama o benden sonra geldiği için yatağa o gelene kadar ben çoktan uyumuş oluyorum tabi
Amaaan ac yat nolcak valla pek rahat ediyo insan bide ben iki yastığa yatıyorum bi tane sırtımda destek oluyo bi tane de kucagimda sarılıyorum adama zaten küçücük yer kaliyo allahtan zayıf da sigabiliyo

Izmirin en pahali hastanesi olabilirler ama izmirin en iyi hastanesi asla olamazlar.ege bolgesinin en iyi hastanesi ege unbrsitesi hastanesidir evet ozel olmadigi icin ozel muamele gormezsiniz ama en iyi sekilde bakilirsiniz...ilk hamileligimde her gece acildeydim helikopterle fethiyeden 28.haftada suyu geldi diye gelenler ne aciller gordum nerelerden getirilen,en cok icime oturanda 32 haftalik hamile 8 yasindaki kiz cocuguydu dogum icin dogudan sevkedilen
Iste insanlar cok para verince en iyi hastaneye gidiyorum saniyolar...anlatamazsin....bornova bana o kadar terski anlatamam yinede kizimin takibi icin oraya gidiyorum baska yere gitmem,ya sarilik icin goturdum sen logusasin kapida bekle diyipte yanimda kan almadilar 2 gece serviste yattik sütümden ornek alip ona bile test yapildi...orda cok bilen bir anne vardi kafasinu duvarlara vuruyodu kentte dogum yapmis sag goz kapaginda dusukluk varmis goz doktoru gorsun demisler o da estetik.mudahale yapilir 5 yasinda onemli degil demis baska belirtilerde varmis normal demisler bebek olmus 4 aylik bunlar gitmis haftasonu denise cesmeye orda asistan bir kiz bebegi sevmis kac aylik oldu diye sormus 4 diyince e gerilemedi mi hastaligi 4.ayda gecmesi lazimdi diyince bunlar sok olmus bilmemne sendromu iste demis kiz nasil tedavi edilmez sag beyin lobu yetisini kaybediyo diyince bunlar ustleriyle baslariyla apar topar ege acile gelmisler hemen yatis verilmis tabi kadin diyodu plaza insaniyim ya para verince marka olunca iyi saniyorum diyodu...ege varken digerleri sadece hikaye

Aman ben her yerimi acip yatiyorum vantilator calisiyo arti gece 5 6 kez kalkip dusa girip islanip geri gelip yatiyorum....anca...kocayi daha gondermedim ama o da soruyo benim koltuk hayatim ne zaman basliycak diyelidya da daha erken atmisim demekki yataktan

Aman canım geçmişolsun kendine dikkat et. Bende de ter yokama ateş basması çok. Uzun zamandır tüm gece yatak odası ve salon arasında mekik dokuyorum. Arada vantilatörü açıyorum.

Ilk çocuk ya kafamda deli sorular resmen . Düşünüyorum düşünüyorum eşime söylüyorum yeter artık kafayı
Inanki esin dogru diyo...sistem şu bu bebişi eve alip geldikten sonra bitiyo kapida kaliyo ve bence bebeginle basbasa kalmaniz harika kizimda da kimseyi almamistim,kv kendince plan yapiyodu şöyle yikiycakmis boyle uyutcakmis tabi oyle bisey olmadi :) geldikleri gun hadi kizim yikayalim cocugu dedi,daha dun yikadim her gun yikayamam aralik ayinda demistim kadin şok nasil tek mi yikadin diyo,ordu lazim sanki benim bebegim kime ihtiyacim varki
Seninde kimseye ihtiyacin yok emin ol kendine sadece bebegin gelince her seyin ne kadar guzel olacagini soyle gercekten eve bambaska bir koku gelecek ve hayatinin en guzel gunleri baslayacak

Sabahın 9 unda kalkmayacakmışcasına hala uyuyamıyorum. Sabah her bayram olduğu gib kv ye kahvaltıya gitcez. Ordan babasına geçecekmişiz ( kv kp ayrı). Eee dedim karısı yokmu evde. 7 yıldır konuşmuyorumda karısıyla, aksi halde kavga çıkar. Yok onlar yazlıkta demiş ama bakalım. Yarın çok yorulcam ayakta durmaktan kesin. Bu sabahtan bellide iş yaptım. Ev işi, ütü, bayramlıklar, çocukların banyosu falan derken baya yoruldum. Allahtan kurban etlerini biz doğramıyoruz evde. Kasap’a veriyoruz ona yaptırıyoruz. Aklınızda olsun kızlar, bu halinizde bide etle uğraşmayın.

Yani oglumu goturdugum hastane de cok pahali sgk gecmiyor. Ozel sigorta ile yaptirioz islemleri cebimizden pek bi para cikmiyor acikcasi . Ama hamilelik muayenesi 600 tl ozel sigortasiz geresini sen hesapla. Ancak aldigi parayi gercekten hakediyor. Cok iyi doktorlar calisiyor. Saglik personelleri inanilmaz profesyonel. Hasta cocuk ve rutin kontrole gelen cocuklarin bekleme salonlari ayri hasta cocuklar ile saglikli cocuklar ayni odalarda muayene edilmiyor. Doktor odasinda oturup butun cocuklari ayni odaya almiyo. Dusunsene yenidogan kontrolune goturuyosun cocugu icerde sizden once yuksek atesli bi cocuk muayene edilmis olmuyor. Randevu verirken bile soruyorlar hastalikmi rutinmi die. Ama gel gelelim bu hizmetten ozel sigortasi olmayanin yararlanmasi cok zor. Yani evet cok pahali ama kesinlikle her kurusu hakediyorlar. Dogum icin o kadar para verirmiyim vermem tabiki ama bebegim dogdugunda insallah oda ayni doktorla devam eder.

Slm hanımlar. Bayramınız mübarek olsun. Kazasız belasız mutlu huzurlu ve sağlıklı geçiririz inşallah
Bugün çok yoruldum ya. Bütün gün temizlik ile uğraştım hala da bitmedi. Dinlene dinlene yapınca anca bu kadar olur. kasıldım ve sertleşti karnım. Kalçam ve ayaklarım ağrıdı ama yılmadım bir parol attım ve devam ettim.
Herkese huzurlu uykular

Canim seni korkutmak istemem ancak gebelikte yazmis oldugun tansiyon sikintili sinirin ustunde. Allah korusun yemisim cayini corbasini hala yuksek ise tansiyonun vakit kaybetmeden acile git. Yuksek tansiyona bagli gebelik zehirlenmesi yasama riski yuksek. Kendini bu kadar ihmal etme

Inşallah dediğin gibi olur . Normalde özgüveni çok yüksek bi insanım Ama konu bebek olunca noldugumu şaşırdım. Bazen yaparım ben diyorum sonra biri cikiyo iste şöyle yaparsan çocuğun burasına böyle olur diyo o an bende panik canları çalmaya başlıyo halbuki canım annem aramızdaki kilometrelere rağmen sürekli beni motive etmeye çalışıyo , bilgilerini benimle paylasiyo ki sürekli soru soruyorum ben zaten . Galiba hamile psikolojisi dedikleri şey bu yeni yeni hormonların etkisine giriyorum ben sanırsam.

Aslında olması gereken sistem o ama malesef insan sağlığı bile ticari artık. Ama anlattığına göre gerçekten her kurusu hak eden bi hastane . Keşke herkes faydalanabilse.

Geçmiş olsun canım. Lütfen tansiyonunu sık sık kontrol et. Yüksekse doktora gözük.

Geçmiş olsun canım. Lütfen tansiyonunu sık sık kontrol et. Yüksekse doktora gözük.
Sağolun kızlar, okadar fena olmuştum ki 30 adımlık diğer evden kaç dk da geldim bilmem. Sarhoş gibi zor adım attım. Allahtan evde kimse yoktu direkt buz gibi suyla duş aldım o biraz iyi geldi. Bidaha ölçmedim tansiyonumu. Şimdi daha iyiyim o bana arada oluyodu ama bukadar sarsmıyodu. Hala midem değişik kalbim resmen boynumda atıyo ama uyuycam şimdi malum misafir olunca bu saate kaldık beynim uyuşuk uykusuzluktan.
Herkese hayırlı bayramlar

Geçmiş olsun canım boşver kv yi temizliği felan. Dinlen bol bol. Sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmez. Bende gerilmeye başladım yine kv evinde. Sabah affedersin kaynıma tek kişilik menemen yaptı koktu resmen, bana yermisin diyen yok. Kalktım kendime yaptım koktu diye sırf. Aksamda cocuğu yıkadım o arada yemek yiyolardı onlar yedi. Bende sonradan oturdum, salatayı cok severim bilirler. Tek bir tane bırakmayana kadar silip süpürmüşler salatayı. Pilavdan kuş kadar bırakmışlar. Yemek derdinde değilim kimse aç kalmaz, çok iştahlı biride değilim ama bu kadar el kızı muamelesi yapmaları çok zoruma gitti. Bende bi insan evladıyım benim annem ilk eşime verir yemeği değer verdiği için ve hamileyim günah yaa ne çektirdiniz zavallı yavruma. Ne sıkıntılı bi süreç oldu bu hamileliğim duygusal anlamda çok yıprandım...

Çok geçmiş olsun canım. Çarpıntı olunca soğuk birşeyler içmek iyi geliyor. Limonata icebilirsin mesela limon da tansiyonu düşürüyor yanlış hatırlamıyorsam. Ya da sarımsak ye o garanti dusurur. Nazara mi geldin ne

Şaka bir yana şeker yükleme testiyle de alakalı olabilir. Doktora sor istersen alerjik bir reaksiyon mu oldu acaba ictigin şeye?

Aynen dediğin gibi yattım bu gece. Anaamn ne rahat uyunuyormuş böyle yine uyandım tabi birkaç kez ama pozisyon değiştirdiğim an uyudum geri. Keşke bayram sabahı olmasaydı da daha da uyusaydım, doyamadım uykuya

Hastalanmadan önce bu kadar sıcak sıkıntım yoktu benim. Sonradan başladı. E şimdi de yeniden aynı duruma düşmeyim diye ne soğuk duşa girebiliyorum ne vantilatör açabiliyorum eşim gestapo gibi başımda. Dolabı açıp soğuk suya uzansam elimden alıyor. Utanmasa kaynar su içirecek bana. Pişecem sıcaktan sonunda.

Aman canım geçmişolsun kendine dikkat et. Bende de ter yokama ateş basması çok. Uzun zamandır tüm gece yatak odası ve salon arasında mekik dokuyorum. Arada vantilatörü açıyorum.

Vantilatörü açabilsem keşke. Biz de pencereleri bile kapatıyor eşim cereyan yapar diye. Normalde o çok sıcaklar terlerdi, şimdi gram terlemeden misler gibi uyuyor. Ben sıcaktan krizlere girecem nerdeyse. 1 ayı kaldı sıcakların. Sonrasında böyle olmayız inşallah.

Çok geçmiş olsun canım.
O halinle gece 3e kadar oturdun mu bide keşke biraz daha erken kalksaydın da yatsaydın. Neyse, sabaha uykunu almış ve düzelmiş olarak uyanırsın inşallah

Bilerek mi yapıyorlar bunu, yoksa karakter olarak düşüncesiz mi insanlar?
Her ikisi de olsa fark etmez kocaman bir yuh diyorum eşin farkında değil mi bunların? Söylesen anlatsan anlar belki, erken dönersiniz eve. Ki hamile olmasan bile sen de insansın. Akşam yemeğinde en azından masada olmayan kişi düşünülür de onun yemeği ayrılır yani. Böyle basit bir görgüden haberi olmayan insanlar, yalnız başlarına yaşasalar da kimse yanlarına gelmese keşke.
Neyse canım, az daha sabır. Allah görüyor olanı biteni, o onlara ne yapacağını çok iyi bilir.

Herkese günaydın.iyi bayramlar,sağlıklı huzurlu hormonal dengemizin en az değiştiği yuzumuzun güldügü,çocukların şeker toplayıp bayram heyecanı yaşayabileceği umut dolu bayramlarimiz olsun.erken doğum riski olanların riski kalksın,herkes saglikla vakti zamanında kuzularinı kucağına alsin,kv kişisi kötü olanın kvdesi insan olsun,anlayışsız koca kişisinin kafasına meteor düşsün melek gibi olsun her işe koşsun bilinçli babalara dönüşsün. Dolar düşsün bebek arabalari ucuzlasin herkes istediğini düşünmesin alsin.tüm ii dileklı dualarımız kabul olsun suphaneke dinimiz amin. aydingelini çok gecmis olsun ins çok saglikli uyanırsın. Afifecan hep aklımdasın duamdasin kuzun dahada tutunsun 38 haftada gelsin sağlıkla ins. Arada unuttuklarım varsa affola opuyorum hepinizi benden büyük varsa iban yollayabilirim harçlığı yatırmayı için :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…