Evet canım şimdi konuştuk, hala hastanede. Gebelik kolestazına yakalanmış ama bebiş hala içeride :)
Yarın 30 haftalık olacaklar Allahın izni ile. Kasılmaları falan oluyomuş yine ama çok şükür dayanabiliyolar hala
Amin canım aminn rabbim hepimize nasip etsin inşallahHani derler ya doğumda çekilen acılar sancılar gunahlara kefaret olurmuş diye, Afife bebeğini kucağına alınca kendisi de bebek gibi günahsız olacak :) maşallah Rabbim en hayırlı zamanda kavuşmayı nasip etsin çoğu gitti azı kaldi...
Cnm biraz anlayissizlar malesef herseyini tek başına halledince hamile olduğun vs onlar için onemsizlesiyor.keşke yapmasaydın bıraksaydın dolaba ayılınca yapardı o seni dusunmuyorsa sen kendini düşüneceksin.Nasılsınız kızlar..
Ben dün gece biraz zorladım kendimi hafiften korkuyorum şuan. Bu koca kişisini öldürmek istiyorum o derece sinirliyim. Babam kurbanın ilk günü kurban kesmiş bi kısmını ablama bi kısmını bana ayırmış. Etlerin kemiklerin ayrılıp dolaba konması lazım dün eşime dedim gidip alalım bozulacak o etler yazık günah diye. Tamam falan dedi. Dün de evde misafir kalmayınca kaçtı gitti arkdaşlarının yanına ses etmedim. Akşam oldu arıyorum gel ablamları eve götürelim (kv geldi ablamda) hem etleri alalım diye. İçkili arkadaş tamam diyo gelmiyo. Bidaha aradm 10dk dedi yarım saat sonra geldi. Gittik etleri aldık kv geri geldik burda parçalayalım bari diye. Adam etleri bırakıp takılacakmış arkadaşlarıyla biraz daha iyi tamam git sen ben bu halimle hallederim onları dedim. Vay gecenin 12sinde etmi parçalanırmış. Çöpemi atılsın sen keyif yapıcaksın diye dedim. Çarpa çarpa kapıları çıktım yukarı kv anladı suratımızdan bi kıkırdamalar başladı onda yine ama geldi yardım ediyo bana. Eşim tezgahta yapıyo bişryler ben oturdm yere. Satır vs yok bıçakla kaburgalarını falan ayırdım kırabildiğim yerden kemikleri ayırdım vs. Bide bana diyo satırsız ayırırsın sen onu bekle diye. İnadıma minik minik ayırdım ama karnım ağrıyo şimdi.
Ne pislik bi adam ya bu halimle beni zorluyo. Elalem elini ete sürmez ben it gibi ordan oraya. Yazıklar olsun ya. 7sene köpek gibi sevdiğime pişmanım artık ne canımın ne kendi çocuğunun canının kıymeti var gözünde yazık..
Zaten koca 2 gün dolapta bekledi et bozulacaktı bugüne kalsa.. sarhoş değildi ama içkiliydi öylr kendinden geçmemişti yani.Cnm biraz anlayissizlar malesef herseyini tek başına halledince hamile olduğun vs onlar için onemsizlesiyor.keşke yapmasaydın bıraksaydın dolaba ayılınca yapardı o seni dusunmuyorsa sen kendini düşüneceksin.
ayyy var oyle insanlar zaten yaa :) en iyisi duymayip gecicez :) burdadada var bi teyze sanki sadece kendi dogurmus gibi dvraniyor kendi gelinide sezeryan dogurmus ama onunki zorunluymus ikiz diye o yuzden biz sezeryan doguramazmisiz en iyisi normalmis :) ben dojtorlara bakmiycakmisim oyle diyor :) bidahakine sorim canim ne vercen diyim oyle olunca iyi fikir :) benim butun arkadaslarimda kilo aldi yaa belkide dikkat etmediler bilemiyorumAy aman bana diyen kişinin torunu sezeryan tarihinden 1 hafta önce geldi de ona istinaden diyor. Zaten sadece kendi kızı oğlu ve torunu var. Bütün gelişim evrelerimizi onlara göre ayarlıyoruz biziyi ki varlar
Kayınvalideciğine şart koş bence ne verecen o tarihte doğurursam diyebirde normalde kilo verilir emzirirken. Daha yeni arkadaşım ile konuştum bebişi 3 haftalık 20 kilo almış 14ünü vermiş. Gelinimiz de öyle veriyor ki yemesine rağmen. Eminim onların dediğinin tersi olacak.
Cok sukur diyeyim:) oturdugum yerden kalkarken zorlaniyorum biraz. Yatarken de hangi yana donsem nasil yapsam durumu oluyor. Hangi yana donsem ordan tekme geliyor:) kismetse ekim ortasi sezaryen planladi dr. Hepimiz saglikla zamaninda kavusalim bebislere insallah.Hayırlı sabahlar kızlar :)
Grubumuzda 4 tane ikiz gebe var onlar neredeler nasıl gidiyor hamilelikleri merak ettim :)))
Nasılsınız kızlar..
Ben dün gece biraz zorladım kendimi hafiften korkuyorum şuan. Bu koca kişisini öldürmek istiyorum o derece sinirliyim. Babam kurbanın ilk günü kurban kesmiş bi kısmını ablama bi kısmını bana ayırmış. Etlerin kemiklerin ayrılıp dolaba konması lazım dün eşime dedim gidip alalım bozulacak o etler yazık günah diye. Tamam falan dedi. Dün de evde misafir kalmayınca kaçtı gitti arkdaşlarının yanına ses etmedim. Akşam oldu arıyorum gel ablamları eve götürelim (kv geldi ablamda) hem etleri alalım diye. İçkili arkadaş tamam diyo gelmiyo. Bidaha aradm 10dk dedi yarım saat sonra geldi. Gittik etleri aldık kv geri geldik burda parçalayalım bari diye. Adam etleri bırakıp takılacakmış arkadaşlarıyla biraz daha iyi tamam git sen ben bu halimle hallederim onları dedim. Vay gecenin 12sinde etmi parçalanırmış. Çöpemi atılsın sen keyif yapıcaksın diye dedim. Çarpa çarpa kapıları çıktım yukarı kv anladı suratımızdan bi kıkırdamalar başladı onda yine ama geldi yardım ediyo bana. Eşim tezgahta yapıyo bişryler ben oturdm yere. Satır vs yok bıçakla kaburgalarını falan ayırdım kırabildiğim yerden kemikleri ayırdım vs. Bide bana diyo satırsız ayırırsın sen onu bekle diye. İnadıma minik minik ayırdım ama karnım ağrıyo şimdi.
Ne pislik bi adam ya bu halimle beni zorluyo. Elalem elini ete sürmez ben it gibi ordan oraya. Yazıklar olsun ya. 7sene köpek gibi sevdiğime pişmanım artık ne canımın ne kendi çocuğunun canının kıymeti var gözünde yazık..
Canım benim sinirini anlıyorum yaşayan bilir derler ya bizde de bazen böyle inişler çıkışlar oluyor. Hani Allah affetsin nasıl nefret kusuyorum içimden ona o an küfürler beddualar felan deliye dönüyorum. Hatasını anladığında ya da zamanla telafi etmeye çalıştığında birde aynı evde yüz yüze baktığın için mecbur iletişim kurdukça sinirin geçiyor. Maalesef evlilik böyle bişey bir günü bir gününü tutmuyor. Hergun tatlı olmuyor bazen de acı acı estiriyor. Ama sorsan illaki bizde de bi hata kusur bulurlar. Ama anlattığına göre tabi ki sen haklısın hem hamile olduğun için o kadar kendini yorman hak değil, hem de eğlence değilde evinin rızkı için koşturduğun için. Bazen gerçekten çok acımasız ve vurdun duymaz oluyorNasılsınız kızlar..
Cok sukur diyeyim:) oturdugum yerden kalkarken zorlaniyorum biraz. Yatarken de hangi yana donsem nasil yapsam durumu oluyor. Hangi yana donsem ordan tekme geliyor:) kismetse ekim ortasi sezaryen planladi dr. Hepimiz saglikla zamaninda kavusalim bebislere insallah.
Ama gerçekten bıktım. Gözümün önünde annesinin bir dediğini iki etmezken ben bişey isteyince bunu yapıyo deliriyorum..Ah canım benim. Her işi yapacak yerinde duramayan bir eşsin. Herşeyi yükleniyorsun karşındakiler de rahata geçiyor. Herkesin yapısı farklı sen nasıl ki hemen olsun, diyorsun düşünüyorsun birçok şeyi eşin de sonra da olabilir, diyor kendince. Aslında sadece yapı farklılığından ve bu törpülense de asla değişmez ,eşin seni yine seviyordur.
canım cidden sabır kalmadı. He dese ki normal oturuyoduk sohbet ediyoduk arkadaşlarla ben gidiym dönerim amenna. İçmeye gidecek yine sabah 3 te 4 te dönecek. Niye? İçki içecek arkadaş. Banane. Bi ben miyim enayi.. bir bira olmuş 9tl yazık günah. 4 tane içse 40 tl say. Ki okadarla kalmaz. 50 60 tl çöpe niye kocam arkadaşlarıyla sohbet edecek. Yağmur niye bu halinle çalışıyo? Çocuğunun rıskı olsun kimseye el açmayalım diye. Adaletmi bu.. bide kaldı ki mübarek eti onun keyfi yüzünden bozup atacam oldu..Canım benim sinirini anlıyorum yaşayan bilir derler ya bizde de bazen böyle inişler çıkışlar oluyor. Hani Allah affetsin nasıl nefret kusuyorum içimden ona o an küfürler beddualar felan deliye dönüyorum. Hatasını anladığında ya da zamanla telafi etmeye çalıştığında birde aynı evde yüz yüze baktığın için mecbur iletişim kurdukça sinirin geçiyor. Maalesef evlilik böyle bişey bir günü bir gününü tutmuyor. Hergun tatlı olmuyor bazen de acı acı estiriyor. Ama sorsan illaki bizde de bi hata kusur bulurlar. Ama anlattığına göre tabi ki sen haklısın hem hamile olduğun için o kadar kendini yorman hak değil, hem de eğlence değilde evinin rızkı için koşturduğun için. Bazen gerçekten çok acımasız ve vurdun duymaz oluyor
Canım öncelikle sakin ol, söylediğin herşeyde harfiyen haklısın. Evet erkekler çoğu zaman düşüncesiz oluyorlar. Emin ol sadece senin kocana mahsus değil. Olan olmuş bitmiş zaten. Bütün gününü dinlenerek geçir bugün sende, hiçbişeye sürme elini.Ama gerçekten bıktım. Gözümün önünde annesinin bir dediğini iki etmezken ben bişey isteyince bunu yapıyo deliriyorum..
evet yapı farklılığı ama daha bir sene de bıktım. Birazda bana anlayış gösterilsin ne olacak sanki..
canım cidden sabır kalmadı. He dese ki normal oturuyoduk sohbet ediyoduk arkadaşlarla ben gidiym dönerim amenna. İçmeye gidecek yine sabah 3 te 4 te dönecek. Niye? İçki içecek arkadaş. Banane. Bi ben miyim enayi.. bir bira olmuş 9tl yazık günah. 4 tane içse 40 tl say. Ki okadarla kalmaz. 50 60 tl çöpe niye kocam arkadaşlarıyla sohbet edecek. Yağmur niye bu halinle çalışıyo? Çocuğunun rıskı olsun kimseye el açmayalım diye. Adaletmi bu.. bide kaldı ki mübarek eti onun keyfi yüzünden bozup atacam oldu..
Keşke diyorum ona da onun gibi bi kadın denk gelseydi. Keşke bende pasaklı lanet umarsız birisi olsaydım.
Saat 9buçukta uyandım dolandım dolandım herkes uyuyo. 11 de kalktım artık karnım acıktı diye kv kalkmış ama ne çay ne bişey. Kalktım kahvaltılık hazırladım. Şimdi o kızartıyo. Herkes bişeyleri benden bekliyo kendi ablamda!! İmdat diye ağlamak feryat etmek istiyorum sanki göğsümden kocaman dev bişey çıkacak okadar içim daralıyo artık
Aynı şeyleri yaşıyoruz hemen hemen. Eşiminde dün kuzeni burdaydı abisi felanda vardı kvlerdeyiz halen. Gece 3-4e kadar oturdular bira içtiler. Sözde bi posta abisi almış bi posta kuzeni. Birbirlerini parasını veriyorlarmış. O arada kv parayı onlardan alıp eşime vermiş al en iyisi yarın benzin parası yaparsın demiş. Çünkü eşim bırakcaktı onları evlerine sabah. Bizim akıllı onlada bira almış. Dediğin gibi biz çalışalım karnı burnunda, bunlar yesin içsin keyif yapsın evin rızkını. Üstüne başına alsa bu kadar üzülmem. Bizde bezde indirim varmış yok efendim şunu almasamda olur diyip tasarruf edelim :) ama ben akıllandım artık boğazıma olmasada başka ihtiyaçlarım için kesenin ağzını açtım artık acımadan alıyorum tabi evin rızkına dokundurmadan. Eskiden gerçekten almayıp idare etmeye çalışıyordum baktım ki tek taraflı olmuyormuşAma gerçekten bıktım. Gözümün önünde annesinin bir dediğini iki etmezken ben bişey isteyince bunu yapıyo deliriyorum..
evet yapı farklılığı ama daha bir sene de bıktım. Birazda bana anlayış gösterilsin ne olacak sanki..
canım cidden sabır kalmadı. He dese ki normal oturuyoduk sohbet ediyoduk arkadaşlarla ben gidiym dönerim amenna. İçmeye gidecek yine sabah 3 te 4 te dönecek. Niye? İçki içecek arkadaş. Banane. Bi ben miyim enayi.. bir bira olmuş 9tl yazık günah. 4 tane içse 40 tl say. Ki okadarla kalmaz. 50 60 tl çöpe niye kocam arkadaşlarıyla sohbet edecek. Yağmur niye bu halinle çalışıyo? Çocuğunun rıskı olsun kimseye el açmayalım diye. Adaletmi bu.. bide kaldı ki mübarek eti onun keyfi yüzünden bozup atacam oldu..
Keşke diyorum ona da onun gibi bi kadın denk gelseydi. Keşke bende pasaklı lanet umarsız birisi olsaydım.
Saat 9buçukta uyandım dolandım dolandım herkes uyuyo. 11 de kalktım artık karnım acıktı diye kv kalkmış ama ne çay ne bişey. Kalktım kahvaltılık hazırladım. Şimdi o kızartıyo. Herkes bişeyleri benden bekliyo kendi ablamda!! İmdat diye ağlamak feryat etmek istiyorum sanki göğsümden kocaman dev bişey çıkacak okadar içim daralıyo artık
zihnimi rahat bırakmıyorlar ki kuzum inan bıktım. Bugün mezarlık gezelim dediler ben bi annemin mezarına gidicem dönücem onlar başka köydeki dedesine vs gidicekler. Ablam diyo köyde akraba gezelim. Öbürü diyo şunu yapalım. Bırakmıyolar rahat kalamıyorum. Kendi ablam kendi kafasına göre plan yapıyo her akşam onu babamın evine götürmek zorundayız sanki. Akşam arkadaşlarıyla toplanacaklarmış ee nasıl dönüceksin dedm bilmiyorum diyo. Belki bizim akşam işimiz var burda olmıycaz kendini buna göre ayarla dedim. İllallah hepsine ya. Kvler gitsinler mezarlıklara bu sıcakta gezemem köy köy. Ben gidicem arkadaşımda oturcam aay darlandım vallaCanım öncelikle sakin ol, söylediğin herşeyde harfiyen haklısın. Evet erkekler çoğu zaman düşüncesiz oluyorlar. Emin ol sadece senin kocana mahsus değil. Olan olmuş bitmiş zaten. Bütün gününü dinlenerek geçir bugün sende, hiçbişeye sürme elini.
Bikaç gündür kız kardeşim bizde kalıyo, erkek arkadaşından ayrıldı. Bak diyorum, sevgilisin hemen ayrılabiliyosun. Evliyken öyle olmuyo, yiyip bitiriyosun kendini dedim.
Ben de iş yapmayan hamilelerdenim. 6 gündür burdayız. Ne naz yaparım ne iş. :)Selam kızlaar nasılsınız?
Ben hala kayınvalidemdeyimbu gece de burdayız sanırım yarın gece de. Sonra ki gece de derken 1 hafta burda kalmış olucaz sanırım.
Ay ama bir övülüyorum şuan maşallah. Diğer 2 yeğeni hamile. Onlar sen gibi değil onlar nazlı onlar elini işe sürmüyorlar... sen öyle değilsinler.
Biraz önce de halamlar ablamlar vs geldi uğratıp gittiler.
Ay ne yapalım bizde kızımla oturuyoruz dedi hazır büyütülmüş iş bilen kız dedi
Korkuyorum hala kesmediler beni
Şaka bi yana hala euh sağlığım bozulmadı gayet iyiyim
Bende ayıp olmasın diye iş yapanlardanım :) Ve zaten bir cocuk daha olunca başlı başına bir işin var demektir kimse bişey beklemesede cocuğunla ilgilenmek bütün vaktini alıyor geri kalan zamanlarda da kendimi yormayarak kv evinde ufak tefek işler yapıyorum yatakları ser topla sofrayı topla bi kaç bulaşık yıka felan. İçim rahat etmiyor bir, ikinciside kv nin oturan insan hep gözüne batmıştır içinden söylenir bunu bildiğim için işte olmasa bişeyler yapıyo gibi gözükmeye çalışırım :)))) aman ağzımın tadı kaçmasınBen de iş yapmayan hamilelerdenim. 6 gündür burdayız. Ne naz yaparım ne iş. :)
Amin kuzum ama doğum tarihlerimiz yakın. Ekim ortası erken değil mi? Ben de 29 ekim istiyorum o bile erken mi diyorum içimden. Ultrasona göre 11 kasım doğum.Cok sukur diyeyim:) oturdugum yerden kalkarken zorlaniyorum biraz. Yatarken de hangi yana donsem nasil yapsam durumu oluyor. Hangi yana donsem ordan tekme geliyor:) kismetse ekim ortasi sezaryen planladi dr. Hepimiz saglikla zamaninda kavusalim bebislere insallah.
Ikiz oldugu icin 36. Haftada aliriz dedi dr. O zamana kadar bekleseler bile iyi diyorum canim.Amin kuzum ama doğum tarihlerimiz yakın. Ekim ortası erken değil mi? Ben de 29 ekim istiyorum o bile erken mi diyorum içimden. Ultrasona göre 11 kasım doğum.
aaa o zaman o yuzden iki doktorda 38+5 te alinir dedi ama ultrasonda hani dogumtarihi onde cikiyor yaa ona bakmiyorlarmi o zaman yani brnim adet tarihimi baz aliyorlarKusum bebisin kilosu onde oluyo yani kafasi vucut gelisimi onde oluyor iri bebek demek ama ciger gelisimi 38 de tamamlaniyor iri olunca erken tamamlanmiyor.lidya gibi iste 37 de 4 kiloydu ama kuveze girebilir ciger gelisimi icin erken denmisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?