Ya canım ne biliyim yakınız arabayla ama gel git olmasın diyo sanırım. Hadi düne kadr kuzenleri falan vardı kalabalıkta cümbüş gidiyodu. Dün bugün daraldım iyice.Yakinsiniz bide neden o kadar uzun sure kaliyosun ki canim. Sabah git aksam don evine ne isin var baskasinin evinde. Ne cabuk unutuldu kanamali gecen gunler... Ay bu insan neden bu kadar bencil. Ben durmazdim sahsen niye sinirlerimi yipratayim ki. Esinde gelmesin madem kalsim annesinde sende kafa dinle. Neden esine harclik veriyosun calismiyo mu?? Ay suan cok sasirdim kusuruma bakma. Ablan niye anlayisli degil ve senin kv de de ablanin ne isi var.?? Erkekler anlamiyo dersin ama kadin da kadinin halinden anlamiyor. Biriktirip kenara koyma sende taksitle al her ay odeme mecburiyetin olsun madem yada bankaya kartsiz hesaba yukle kimse senden bir kurus isteyemesin
Benm maaşım da onun maaşıda benm elime geçer. Ama o elimden parça parça alırAldıklarım hiç marka şeyler değil canım beni idare etsin diye aldım cunku artık kıyafetler olmuyor maglum ama oğlumdayken pek bişey almamıştım kışa denk geldi tunik şeklinde kazaklar almıştım iyi olmuştu. Bunda yaza denk gelince olanı uydurdum ama olmayanın yerine aldım mecbur dediğin gibi biz almasak hadi sana kıyafet alalım diyen yok :) bende direk maaşımı eşime veriyorum bazen o diyor içinden haşlığını ayır diye bazende ben kendim ayırıp onu harcıyorum ama şimdi işten çıktım mecbur ondan alıcam napalım hiçte sevmem para istemeyi ve almayı eşimden yıllarca alışmışım kendi paramı harcamaya.
Ayy aynı benim kaynanamı anlatmışsın. Kahve fincanı su bardağı yıkamak diye bi adeti yoktur aynen çalkalayıp geri koyar. Sırf o yuzden evden kendime bardak getirdim sadece ben kullanıyorum. Ve cocuğuma bişey yedirirken kırk kere bakıyorum temizmi lekelimi diye. Tarihi geçen şeyleri atmaz yer ve artan yemekleri günlerce insanlara kakalarama dediğim gibi saçının boyası, bikisini makyajı eksik olmaz o sosyetedir
Yok canım doğum yapmadı yapma ihtimali vardı ama bebişi hala direniyor çok şükürİyi bayramlar herkese. Bir doğum yapan arkadaş vardı sanki bebeği küvözdeydi ne oldu ki haber var mı
Bende de aynı durum var kaç defa çığlıkla uyanınca eşim bebeğimize bisey oldu sandı dr. Kalsiyum magnezyum ve d3 takviyesi verdi ayrıca sodyum oranı düşük maden suyu içebilirsin her gün dedi şimdi daha iyi durumdayımKizlar bacaklarinizda kramplar basladi mi? Bende iki gundur her gece gerinirken oluyor istisnasiz... felaket bi agri, resmen ciglikla uyaniyorum
Sodyum oranı düşük maden suyu hangi markada var ki? Ben kızılayı tüketiyorum o ololur mu acaba?Bende de aynı durum var kaç defa çığlıkla uyanınca eşim bebeğimize bisey oldu sandı dr. Kalsiyum magnezyum ve d3 takviyesi verdi ayrıca sodyum oranı düşük maden suyu içebilirsin her gün dedi şimdi daha iyi durumdayım
Benimde bu ara mide bulantılarım başladı bi kaç gündür kötüydüm. Benim eşim de 3 ay daha sık dişini diyo . Zaten şikayetlenmiyorum ama öyle diyince de moralim bozuluyo bide benim hormonlarım hamile olduğumu yeni algıladı galiba dokunsalar ağlıyo modundayim ama eşim bilerek yaptığımı dusunuyo sanki yada ben cok alıngan oldum bilemiyorum.
Bana yuzmek iyi geldi. Imkan varsa deneyin derim.Kizlar bacaklarinizda kramplar basladi mi? Bende iki gundur her gece gerinirken oluyor istisnasiz... felaket bi agri, resmen ciglikla uyaniyorum
Ya canım ne biliyim yakınız arabayla ama gel git olmasın diyo sanırım. Hadi düne kadr kuzenleri falan vardı kalabalıkta cümbüş gidiyodu. Dün bugün daraldım iyice.
Eşim çalışıyo ama parasını bana veriyo canım. Bende içinden veriyorum sürekli bu sefer bi bakıyorum onun maaş bitmiş benimkine geçmişiz..
Ablam kv me bayramlık geldi canım büyük ya..
artık son bir ay daha biriktirip paramı sonra işten ayrılcam zaten
Benm maaşım da onun maaşıda benm elime geçer. Ama o elimden parça parça alır
Ay senin kaynana fenaaa o ne öyle tarihi geçen şeyleri atmazz
Yok canım doğum yapmadı yapma ihtimali vardı ama bebişi hala direniyor çok şükür
Evet canim sanada allerji yapmis.ben bi kez kullandim dedigin gibi elim ayagim cekildi sanki bayilacak gibi oldum.bi kac saat sonra boynumda koltuk altlarimda ve bikini bolgemde dokuntuler oldu.bi yandan yaniyorum titriyorum.acile zor yetistirdi esim.doktor hemen anladi ilac alerjisi dedi.kortizonlu igne vuruldu.bi kac gun kendime gelemedim.kimisine hicbisey yapmiyor.ama plus dikkatle kullanilmasi gereken bi ilacmis.cok kisi onun yuzunden bu durumu atlatmis.
of cok kotu ya okuyunca icim sizladi,bunda hic burnumdan gelmedi ama ilkinde agzimdan burnumdan asit fiskirdigi cok oldu...kusarken altima isemek zaten her zaman olan bisey...simdi 1 dilim ekmegin ustune peynir surdum yedim midemde dursun diye mucadele veriyorum...az kaldi az kaldi az kaldi
Aynen benimde eşim ilk çoçukta böyle kötü olmamıştın sanki dio. Oysaki ilk 3 ay dediğin gibi kan kustum resmen tostla felan besleniyordum öğle yemeğinde :) bencede yaşayan bilir...
Ya ilk hamileligimde yine bir gece acildeyiz bi kadin almis bavulunu akrabalarini gelmis diyoki saat 12yi gecti ben artik 40 haftalik oldum 40.haftada dogicak dediniz geldim diyo hemsire suyunuzmu geldi diyo hayir sanci yok niye geldiniz e siz 40 dediniz 40 oldu geldim3. Trimester gumbur gumbur geldi hepimize sabah bulantilari bitmemisken mide yanmalari basladi. Sen hic gun yuzu goremedin daha. Ben bi sekilde normal hayatimi idame ettiriorum ama zor ya gercekten su hayatta sanirm en cok ozendigim sey hamileliginde hic sorun yasamayanlar. Sirf bu sikintilardan sevemiyorum hamileligi. Az kaldi dedifin gibi oglum gibi 38de dogarsa 10 haftam kaldi. Zaten 38 de dogdu dogdu yoksa giderim doktora doktorcugum bana bu kadar hamilelim yeter diip yatarim bicak altina. Bizde insaniz canim. Babalar bi tek yapim asamasinda keyfini suruo tum sorumluluk bizde.
Ennnn sinir oldugum muhabbet iste hamile tribiymis...ohh hamileyim ayagina yan gelip yatiyomusum benim yerimde olmayi cok isterlermis...insallah diyorum bende insallah benim yerimde olur 9 ay yatar benim gibi hamile tribi nazi artik ne diyosaniz ondan yaparsiniz diyorum...Sadece esler degil ki cevrendeki kimse anlamio. Kolay bisi zannediolar. En yakin arkadasim bile tuhaf gozlerle bakiodu bana bu halin ne azcik canlan hemen hamile triplerine girdin falan diyordu. Sanki cok merakliyiz gun boyu kimseyle konusmadan malak gibi yatip kusmaya 3 ay 3 gunde bir serumla beslendim kollarim mosmordu. Keyfimden mi gidip taktiriodum. Koluma iki kisi girmeden yuruyemiodum ilk hamileligimde . Ama sorsan herkese abartiyoruz. Hep diyorum halimi anlamayan benden beter olsun ki yasayarak anlasin.
Bizde onu konusuyoruz sabahtan beri...az kaldi diyip diyip dayancaz az kaldi gercektenMerhaba kizlar herkese hayirli bayramlar nasilsiniz. Ben hep kotuyum ya yorgunum kolumu kimildatacak halim yok hava sicak midem bulanio buda iki gundur cikti geri başıma ne olacak bizim halimiz
Vucudumuzda zibilyon tane hormon horon tepio karnimizda kendisi suyu plesantasi 5 kg bi yasam alani icimizde bi can buyutup beslemek ici. Turlu degisimler yasiyoruz. Erkeklerin bunu anlamalarinin mumkunati yok malesef. Bu arada o kadarcik duygu dalgalanmasi yasamamizda cok cok normal. Sorun bizde degil onlarda :)))
Bana yuzmek iyi geldi. Imkan varsa deneyin derim.
bende anlamiyorum hamilr tribi nasil yapilir acaba keyfimdenmi kusuyorumki keyfimdenmi yedigim ictigim herseye dikkat ediyorum herhalde keyfimden olacakki ictigim su bile midemde 1 dakika dolmadan cikiyor dun evde okey oynuyoruz dondurmasina ben kaybetsemde gidemem benden hic beklemeyin dedim hamile olunca ne oluyorki dediler hamile olunca indigin bi basamak bile sanki 100 basamaga bedel yurudugun yol kilometrelerce yurumus gibi oluyor nasil yani hamilr olunca noluyor bende diliyroumki soyleyenler bi iki gun kusshn bakalim brnim gibi allahtan kv kp esim beni anliyorlar agizlarindan simdiye kadar hicbisey duymadim sen niye yapmiyrosun etmiyorsun gibi hicbisey demediler kv artik bulasik bile yikatmiyor gobegin buyudu diyipte kp zaten kizim disari cikip gezme yorma kendini diyor ama disardakilere hele hele hic hamilelignde kusmamis insanlara hamile tribi gibi geliyor eger yasadiklarim hamile tribiyse trip yapiyorum yardesim yaklasmasinlar :)Ennnn sinir oldugum muhabbet iste hamile tribiymis...ohh hamileyim ayagina yan gelip yatiyomusum benim yerimde olmayi cok isterlermis...insallah diyorum bende insallah benim yerimde olur 9 ay yatar benim gibi hamile tribi nazi artik ne diyosaniz ondan yaparsiniz diyorum...
Heh o son söylediğini bende kaç defa söyledim bazen içimden bazen dışımdan. Özellikle bekar olup hamilelik adına hiçbişey bilmeyip atıp tutanlar için sizde hamile kalın benim gibi olun görürsünüz o zaman dedim hep. Yemek yiyemediğim için hep saçma sapan cubuk kraker, kuru yemiş bilmem ne felan yiyodum midemi bastırsın diye. Aman seninde ağzın hiç boş durmuyo diyorlardı akıl yoksunları oysaki bi tabak corba bile yiyemiyordum kendileri bi oturuşta büyük boy pizzayı götürüyorlardı. Çok şükür şuanda yemek yiyorum ama şimdide bünye ağırlaştı tabi üşengeçlik başladı haliyle. Cocuk bişey istiyor bazen kolumu kaldıracak halim olmuyor. Dışardan bakanda ilgisiz anne gibi görüyor he bide oo sen daha ilk cocuğa zor yetiyosun ikinci gelince napcaksın diye saçmalayan insan topluluğunuda unutmayalım :)Sadece esler degil ki cevrendeki kimse anlamio. Kolay bisi zannediolar. En yakin arkadasim bile tuhaf gozlerle bakiodu bana bu halin ne azcik canlan hemen hamile triplerine girdin falan diyordu. Sanki cok merakliyiz gun boyu kimseyle konusmadan malak gibi yatip kusmaya 3 ay 3 gunde bir serumla beslendim kollarim mosmordu. Keyfimden mi gidip taktiriodum. Koluma iki kisi girmeden yuruyemiodum ilk hamileligimde . Ama sorsan herkese abartiyoruz. Hep diyorum halimi anlamayan benden beter olsun ki yasayarak anlasin.
Canım kızılay sodasının içinde ve bikaç marka sodanın içinde nitrite rastlanılmış. O yüzden içmeni tavsiye etmem hatta şu halimizle hiç içmeyelim. Bizim evde de kızılay doluydu attım hepsini.. sırma, sarıkız, efe, beypazarı ve özkaynak olanlardan birini tercih et. Araştırırsan zararını bulursun nitritinSodyum oranı düşük maden suyu hangi markada var ki? Ben kızılayı tüketiyorum o ololur mu acaba?
Evet haklısın canım yoksa bu işin içinden çıkamayacağızAnladim canim az kaldi neyse ki evine donersin yakinda. Butce konusunda da herseyi deftere yazmani tavsiye ederim. Aldigin 1 ekmegi bile yaz en azindan nereye gidiyo yada gereksiz ne aliniyor hesap kitap yapabilirsin. Hele bebek olduktan sonra cok isine yarar bu yontem
Valla bugün bende öyleyim. Midem bulanıyo ayaklarım kocaman oldu. Keyfim yok ve hala kayınvalidemdeyim. Bu benim ciddi hastalanma etkilerimden birisi. Kendimi kasmaktan sıkılmaktan böyle oluyorum sonra acillik oluyorumMerhaba kizlar herkese hayirli bayramlar nasilsiniz. Ben hep kotuyum ya yorgunum kolumu kimildatacak halim yok hava sicak midem bulanio buda iki gundur cikti geri başıma ne olacak bizim halimiz
Bir insanin bilmedigi bisey konusunda ahkam kesmesi cok ilginc..hic anlamiyorum...daha once bilmeden yaptimsa Allah affetsin ama lidyaya hamileligimde sürunurken,naz yapiyosun,hamile tribi v.s. dendikce ogrendimki yasamayan bilmiyo o yuzden kimsenin durumu hakkinda bos konusup akil verip ahkam kesmemek lazimmis...o zaman o kadar iyi ogrendimki o zamandan sonra biri parmagim agriyo dese gecmis olsun derim aman parmak agrisindan nolcak demem...bizimle boyle konusanlarda gunu geliyo ogreniyobende anlamiyorum hamilr tribi nasil yapilir acaba keyfimdenmi kusuyorumki keyfimdenmi yedigim ictigim herseye dikkat ediyorum herhalde keyfimden olacakki ictigim su bile midemde 1 dakika dolmadan cikiyor dun evde okey oynuyoruz dondurmasina ben kaybetsemde gidemem benden hic beklemeyin dedim hamile olunca ne oluyorki dediler hamile olunca indigin bi basamak bile sanki 100 basamaga bedel yurudugun yol kilometrelerce yurumus gibi oluyor nasil yani hamilr olunca noluyor bende diliyroumki soyleyenler bi iki gun kusshn bakalim brnim gibi allahtan kv kp esim beni anliyorlar agizlarindan simdiye kadar hicbisey duymadim sen niye yapmiyrosun etmiyorsun gibi hicbisey demediler kv artik bulasik bile yikatmiyor gobegin buyudu diyipte kp zaten kizim disari cikip gezme yorma kendini diyor ama disardakilere hele hele hic hamilelignde kusmamis insanlara hamile tribi gibi geliyor eger yasadiklarim hamile tribiyse trip yapiyorum yardesim yaklasmasinlar :)
istee bende cogu kisinin hic hamilelik gecirmemis gibi konusmasina sinir oluyorum kizz 75 yasindaki babaannem beni anlayabiliyorda 30 yasindaki yeni dogum yapmis insan anlayamiyor yaa ona sinir oluyorum yani biz insanlar olarak ne zaman bu kadar bencil olduk onu dusunuyroum bende ama farkettimki zamaninda boyle biseyler yasamamis insanlar ben trip yapiyorm nazliyorum sanip kiskancliga vuruyorlar bazilarida o yuzden laf soyluyorlar keske bende sizin gibi iyi olabilsemde yatmasam diyorum bende biz meraklimiyiz arkadasim evde yatmaya yedigimi kusmaya ben bebekten once oyle oyle sureclerden gectimki esimden surekli bosanmayi dusunuyordum cunku bebegin olmamasininnedeni bendeydi psikolojik olarak yikik durumdaydim dusunsene 25 yasindasin ve erken menopoz deniyor allahim ne korkunc gunlerdi simdi esimle duzeldik esim herseyi yapiyor yctigim suyu bile kusuyorum diye ayagima getiriyor insanlar onu bilr kiskanip bize hic boyle davranilmadi deniyor yA ben 7 ay oncesine kadar bosaniyordum bosanmayi dusunuyrodum ne guzel iliskiniz duzeldi demiyorlarda insanlari anlamiyorum ggercektenBir insanin bilmedigi bisey konusunda ahkam kesmesi cok ilginc..hic anlamiyorum...daha once bilmeden yaptimsa Allah affetsin ama lidyaya hamileligimde sürunurken,naz yapiyosun,hamile tribi v.s. dendikce ogrendimki yasamayan bilmiyo o yuzden kimsenin durumu hakkinda bos konusup akil verip ahkam kesmemek lazimmis...o zaman o kadar iyi ogrendimki o zamandan sonra biri parmagim agriyo dese gecmis olsun derim aman parmak agrisindan nolcak demem...bizimle boyle konusanlarda gunu geliyo ogreniyo
Mesela emzirmeyi birakmak zorunda kalincada bilip bilmeden mama verdigimi goren herkes az bile gelse emzir sutum yetmiyo diye bisey yok mama vermekle hata yapiyosun...boyle bos bos konusurlardi arkadasim ben ilac kullaniyorum tedavi goruyorum o verdigin akil bende de var ayrica sutumde olmayabilir yani sanane....sen kimsinki benim psikolojimi bozuyosun demek isterdim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?