Ya ilk hamileligimde yine bir gece acildeyiz bi kadin almis bavulunu akrabalarini gelmis diyoki saat 12yi gecti ben artik 40 haftalik oldum 40.haftada dogicak dediniz geldim diyo hemsire suyunuzmu geldi diyo hayir sanci yok niye geldiniz e siz 40 dediniz 40 oldu geldimkadini ikna edip gonderemiyolar,kadin dogum dogum icin randevu vermiyoki siz acilden yatisimi yaoin dogurtun beni diyo kadin artik ne kadar cekmisse gitmiyo,esim diyoduki sende boyle yaparsin kesin bende simdi 38 olunca oyle yapcam 12 de gidicem acile 38 doldu cagirin doktorumu gelip dogurtsun beni yeter son kontrolumde oh cok guzel buyumus diyo tamam o zaman dogirym artik diyorum biraz daha bekleyelim iyice buyusun olur mu diyo
bende anlamiyorum hamilr tribi nasil yapilir acaba keyfimdenmi kusuyorumki keyfimdenmi yedigim ictigim herseye dikkat ediyorum herhalde keyfimden olacakki ictigim su bile midemde 1 dakika dolmadan cikiyor dun evde okey oynuyoruz dondurmasina ben kaybetsemde gidemem benden hic beklemeyin dedim hamile olunca ne oluyorki dediler hamile olunca indigin bi basamak bile sanki 100 basamaga bedel yurudugun yol kilometrelerce yurumus gibi oluyor nasil yani hamilr olunca noluyor bende diliyroumki soyleyenler bi iki gun kusshn bakalim brnim gibi allahtan kv kp esim beni anliyorlar agizlarindan simdiye kadar hicbisey duymadim sen niye yapmiyrosun etmiyorsun gibi hicbisey demediler kv artik bulasik bile yikatmiyor gobegin buyudu diyipte kp zaten kizim disari cikip gezme yorma kendini diyor ama disardakilere hele hele hic hamilelignde kusmamis insanlara hamile tribi gibi geliyor eger yasadiklarim hamile tribiyse trip yapiyorum yardesim yaklasmasinlar :)
Heh o son söylediğini bende kaç defa söyledim bazen içimden bazen dışımdan. Özellikle bekar olup hamilelik adına hiçbişey bilmeyip atıp tutanlar için sizde hamile kalın benim gibi olun görürsünüz o zaman dedim hep. Yemek yiyemediğim için hep saçma sapan cubuk kraker, kuru yemiş bilmem ne felan yiyodum midemi bastırsın diye. Aman seninde ağzın hiç boş durmuyo diyorlardı akıl yoksunları oysaki bi tabak corba bile yiyemiyordum kendileri bi oturuşta büyük boy pizzayı götürüyorlardı. Çok şükür şuanda yemek yiyorum ama şimdide bünye ağırlaştı tabi üşengeçlik başladı haliyle. Cocuk bişey istiyor bazen kolumu kaldıracak halim olmuyor. Dışardan bakanda ilgisiz anne gibi görüyor he bide oo sen daha ilk cocuğa zor yetiyosun ikinci gelince napcaksın diye saçmalayan insan topluluğunuda unutmayalım :)
Bir insanin bilmedigi bisey konusunda ahkam kesmesi cok ilginc..hic anlamiyorum...daha once bilmeden yaptimsa Allah affetsin ama lidyaya hamileligimde sürunurken,naz yapiyosun,hamile tribi v.s. dendikce ogrendimki yasamayan bilmiyo o yuzden kimsenin durumu hakkinda bos konusup akil verip ahkam kesmemek lazimmis...o zaman o kadar iyi ogrendimki o zamandan sonra biri parmagim agriyo dese gecmis olsun derim aman parmak agrisindan nolcak demem...bizimle boyle konusanlarda gunu geliyo ogreniyo
Mesela emzirmeyi birakmak zorunda kalincada bilip bilmeden mama verdigimi goren herkes az bile gelse emzir sutum yetmiyo diye bisey yok mama vermekle hata yapiyosun...boyle bos bos konusurlardi arkadasim ben ilac kullaniyorum tedavi goruyorum o verdigin akil bende de var ayrica sutumde olmayabilir yani sanane....sen kimsinki benim psikolojimi bozuyosun demek isterdim....
Arkadaşlar geçen hafta bir bayan bana karnın aşağıda demişti sonra doktor kontrolüne gittim doktorum olması gereken yerde bebek dedi. Bugün bir komşum da aşağıdamı sanki dedi moralim bozuldu. Nasıl anlarız aşağıda olup olmadığını?
O kadar icten anliyorumki seni anlatamam....esime surekli diyorumki iyiki krese gonderebiliyoruz...gercekten halim yok kusmaya bagli tansiyon dusuklugu ve su kaybi yuzunden halsizlik artik 6 aylikta olduk onun agarligi....evet kizima bakamiyorum ve bizim vicdan azabimiz bize yetiyo zaten...parka goturuyorum kendi kendine oynuyo sadece salincak icin ayaga kalkiyorum hep oturuyorum...onunla kovalamaca oynayamiyorum kuma girip kale yapamiyorum eskiden eglendiginin 1/10 i kadar eglenemiyo benimle..100 cesit ayistirmaliklar kekler kurabiyeler piserdi evde simdi zorla corba pisiriyorum...benim vicdan azabim bana yetiyo bide millet konusuyo...Heh o son söylediğini bende kaç defa söyledim bazen içimden bazen dışımdan. Özellikle bekar olup hamilelik adına hiçbişey bilmeyip atıp tutanlar için sizde hamile kalın benim gibi olun görürsünüz o zaman dedim hep. Yemek yiyemediğim için hep saçma sapan cubuk kraker, kuru yemiş bilmem ne felan yiyodum midemi bastırsın diye. Aman seninde ağzın hiç boş durmuyo diyorlardı akıl yoksunları oysaki bi tabak corba bile yiyemiyordum kendileri bi oturuşta büyük boy pizzayı götürüyorlardı. Çok şükür şuanda yemek yiyorum ama şimdide bünye ağırlaştı tabi üşengeçlik başladı haliyle. Cocuk bişey istiyor bazen kolumu kaldıracak halim olmuyor. Dışardan bakanda ilgisiz anne gibi görüyor he bide oo sen daha ilk cocuğa zor yetiyosun ikinci gelince napcaksın diye saçmalayan insan topluluğunuda unutmayalım :)
bende yapiyorum temizligimi falan hep yaptim bu zamana kadar ama artik artik zor oluyor goruyorlarda zorlandigimi kii kimseye gel evimi temizle sunu bunu yap demiyorum zaten allah razi olsun kvdeb ilk gunden beri yemegimi yapiyor ben kendime sadece kahvalti hazirliyorum oda mide bulantisindan sadece tost yiyorum kendim olunca bid bid egeldikce artik supurgemi yapiyor yiz biraz zor elde ettik bebegimizi o yzuden kv kp ustume dusuyorlarKesin bende oyle yaparim yetti gari dogurmadan gitmiyom derim :))
Ben kendimi hic birakmiyorum. Bira o yuzden laf olsun diemi soyledigimi zannediolar anlamiorum. Kusuyorum agrim sancim oluo yine durmuyorum duramiyorum. Ben yaparim diene bile minnet edemiorum. Mesela ust dolaptan tenceremi inecek dur ben alirim diyene kadar cikip aliyorum sandalye tepesinden. Aslinda hic hamile gibi davranmiorum. Kalca agrimla temizlik yapiyorum. Kislik hazirliyorum. Mide yanginimla o koy senin bu koy benim geziyorum. Aslinda tembel bi yapim var ama bisi olcaksa ben onu dusundugum an olmali kendimle bile celisen biriyim :)) ee neticede hamileyim boyle degilmis gibi yasayinca agri sizi sanci biseyler yasiyorum. Buda trip gibi gelio sanirim insanlara
Bende oyleydim. Gong iyi geliyodu bi ara aa o cok sagliksiz. Nie yiyosun. Sen sagliklisini yersin ben bitek bunu yiyebiliyorum diyordum. Insanlar ne cok sevio yorum yapmayi elestirmeyi. Simdi hamilelik zor gelio dogsun o zaman ben gorucem senicilerden hic bahsetmek bile istemiorum.
Yani bende anlamiorum. Yeni dogum yapmis bebekle yasamaya alismaya calisan bizlere yardimci olmak yerine neden moral bozup ben daha cok anneyim yarisina giriolar. Sikacan hepsinin umugunu
Ben de sarıkız tercih ediyorum en düşüğünü araştırmadım ama hamilelikten önce okuduğum bir yazıda bazı maden sularının içinde nitrit olduğu yazıyordu ve sağlığı tehdit ediyor deniyordu bulursam atarım sana canim sarikizda yoktu diğerlerini hatırlamıyorumSodyum oranı düşük maden suyu hangi markada var ki? Ben kızılayı tüketiyorum o ololur mu acaba?
Arkadaşlar geçen hafta bir bayan bana karnın aşağıda demişti sonra doktor kontrolüne gittim doktorum olması gereken yerde bebek dedi. Bugün bir komşum da aşağıdamı sanki dedi moralim bozuldu. Nasıl anlarız aşağıda olup olmadığını?
Ne güzel tatlım keyfi yerinde demekkikızlar benim bebiş dün gündüz hareketliydi gecede öyle uyutmadı bugün yine aynı bu çocuk uyumuyor mu hiç
ondan öncesinde de çok sakindi aslında ben hareketli olunca oda hareketli oluyor ben sakin olunca oda sakinNe güzel tatlım keyfi yerinde demekki
Bir kayinpeder 2. Hanımı üzülmesin mutlu olsun diye bukadar mi bencil olabilir yaaa mübarek gün kırmak istemedikce bukadar üstüme gelinmesini anlamıyorum bana nasılsın kızım diye sormadan ikide bir arayıp istekleri bitlimiyo yaaa hanım İstanbul'a gitmiste 10 gün bizde kalcaklarmis bu halimle öbür gelini tâtile geldi kalsın kayinpederde.... neymiş efendim onlar gezmeye gidiyorlarmış hergun biyere 10 günlük keyiflerimi bozulsunmus şimdi kurban kesemediniz siz bu sene maaşımı alamadiniz bı sıkıntimi var demek yok canın çeker bı lokma tadına bak demek yok ta şunu al getir götür gel bizi al hanimda rahat gezsin istanbulda artık kocayı bırakıp gitcem babamın evine yeterrrrr
Canım 2 haftadır endokrin ve diyetisyen gözetiminde devam ediyoruz doğuma kadar bende çok uzulmustum ama çok şükür daha kötü biseyde olabilirdi dikkatli devam edersek sorun olmayacak inşallah şeker ve tatlı herşey yasak muz incir üzüm kavun karpuz yasak onun dışında 3 ana 3 ara öğün var abartmadan yiyoruz beyaz ekmek hamurisi yasak dikkat edince çıkmıyor birde stres yapma ozamanda çok yükseliyor Allah hepimize yardım etsin inşallah Dr. İle birlikte üstesinden gelirsinKızlar içinizde gebelik şekeri çıkan var mı. Benim çıkmış da ne yiyo ne iciyo birazcık bi anlatsa gerce doktora da gidicem ama tecrübeden faydalanmak da önemli benim icin. Nasıl moralim bozuldu anlatamam
Bütün yorumları okuyamadim malesef ne az kalmasi bitmio sanki cok yoruluyorum nefes alamiorum esim bi sen böylesin yuruyemiosm bile dio gercekten bn mi boyleyimBizde onu konusuyoruz sabahtan beri...az kaldi diyip diyip dayancaz az kaldi gercekten
Allah korusun kasma kndini allahtan ewdeim iste olmak istemiorm ise nasil gidicem cok mrak ediormCanım kızılay sodasının içinde ve bikaç marka sodanın içinde nitrite rastlanılmış. O yüzden içmeni tavsiye etmem hatta şu halimizle hiç içmeyelim. Bizim evde de kızılay doluydu attım hepsini.. sırma, sarıkız, efe, beypazarı ve özkaynak olanlardan birini tercih et. Araştırırsan zararını bulursun nitritin
Evet haklısın canım yoksa bu işin içinden çıkamayacağız
Valla bugün bende öyleyim. Midem bulanıyo ayaklarım kocaman oldu. Keyfim yok ve hala kayınvalidemdeyim. Bu benim ciddi hastalanma etkilerimden birisi. Kendimi kasmaktan sıkılmaktan böyle oluyorum sonra acillik oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?