Hamile iken hiç denize girmedim cnm ama kesinlikle bikinim ile girerdim. Çok tatlı görünüyor göbüşler. Denizden iltihap kaparım diye korkuyorum suyu az içeyim azıcık ayağımı üşüteyim başlıyorum yanmaya zaten. Denize girip riske atmak istemedim açıkcası. Eşim de benim yüzünden siftah yapamadı
Emzirme konusunda birşey diyemeceğim deneyimlemem lazım. İlk bir utanırım ama sonra rahatlarım gibime geliyor
Hamile iken hiç denize girmedim cnm ama kesinlikle bikinim ile girerdim. Çok tatlı görünüyor göbüşler. Denizden iltihap kaparım diye korkuyorum suyu az içeyim azıcık ayağımı üşüteyim başlıyorum yanmaya zaten. Denize girip riske atmak istemedim açıkcası. Eşim de benim yüzünden siftah yapamadı
Emzirme konusunda birşey diyemeceğim deneyimlemem lazım. İlk bir utanırım ama sonra rahatlarım gibime geliyor
Teşekkür ederiz teyzesiOyy cok poncik masallah. Iyi yapmissiniz canim. Icinizde kalacagina albumde kalmis olur yillar gecince bebeler yuvadan ucucs hatira olur.
Bi ay giyer yawrum sikma canini sen. Yeni dogana zaten ne kadar buyuk alabilirsin. Ilk bir yil cok kiyafet alicaz mecbur :))
Bende bu yaz tunus tatilinde denize girdim, o sirada mantarim vardi doktora sormamistim denize girilir mi diye. Tatilden donup tekrar kontrole geldigimde tuzlu sudan midir nedir bilinmez mantarim gecmisti :) hemde ilacsiz. Cok sukur o gun bugundur mantarim yok.
Birkac kaynakta gormustum ama denizin degil de havuzun sakincali oldugu yaziyordu.
Benim gorumcemde ayni, iki ay once dogum yapti ama masallah sanirsin yillardir cocuk dogurmus gibi bilmis..
Seninkinden aynisi bende de var yani, takma kafana. Daha ilk bebegin hatta, hevesini hicbir kimsenin kirmasina izin verme. Cunku zaten ikinci bebeginde boyle rahat olamiyorsun daha farkli alisveris yapiyorsun. O yuzden kendini uzme bos yere
Aman ne takiosun oglumda alip hic giydiremediklerim oldu o kadar abartmisim dusun. Sonra o giydiremedgim kiyafetleri ihtiyac sahiplerine verdim ayrica mutlu oldum hic uzulmedim bosuna almisim die. Yani gorumcen iki laf etti die kendini bu kadar yipratma daha bebek dogunca nelee neler diyeceklerHamilelikten midir nedir daha kafaya takar oldum . Böyle bi üzülüyorum bi üzülüyorum ki eşim de kızıyo isterse 1 kere giysin sadece senin içinde kalmasın diyo saolsun .
Kızlar dün Emirganda (hazır İstanbul boşken) pikniğe gittik ve ablam birkaç fotoğrafımızı çekti. Fotoğraf çekilmeyi hiç sevmeyen eşim, ablamlar profesyonel hamilelik çekimi yaptırınca yumuşadıçok güzel çıkmışlar... Eğer isteğiniz, hevesiniz varsa bir şekilde imkan oluşturup çekinmeye çalışın derim. Baktıkça yüzüm gülüyor resmen
Ama çok geciktirmeyin, biz iki üç yerde çekildik, yorulmayayım diye pek gezmedik bile Emirgan korusunda. Yarım saat sürdü yani ama ona rağmen yoruldum sanırım
Aman ne takiosun oglumda alip hic giydiremediklerim oldu o kadar abartmisim dusun. Sonra o giydiremedgim kiyafetleri ihtiyac sahiplerine verdim ayrica mutlu oldum hic uzulmedim bosuna almisim die. Yani gorumcen iki laf etti die kendini bu kadar yipratma daha bebek dogunca nelee neler diyecekler
Aman ne takiosun oglumda alip hic giydiremediklerim oldu o kadar abartmisim dusun. Sonra o giydiremedgim kiyafetleri ihtiyac sahiplerine verdim ayrica mutlu oldum hic uzulmedim bosuna almisim die. Yani gorumcen iki laf etti die kendini bu kadar yipratma daha bebek dogunca nelee neler diyecekler
Ben oldum bile :) bu yaz 3 kere tatile gittim eylulde 32. Haftami doldurunca calisamaz raporu alip son bir otel tatili yapma niyetindeyim :) ilk gebeligimde bende hic cikmamistim denize girmemistim ama simdi 5 yasinda bir oglan var evde sikiliyor tek cocuk olarak son zamanlari... doya doya yapsin tatil istiyorum seneye yaza kizim 7 8 aylik olacak yolculuk yapma durumu falan nasil olacak bilemiorum. Araba tutacakmi yoksa yol boyu zirlayacakmi. Oglum o konuda rahat oldugundan rahatca gezdik. Seneye gidemezsek bu sene tadini cikarsin iste :) bende azcik lekeneyim bisi olmaz en kotu emzirmeden sonra lekentedavisi yaptiirirm :)
Bencede daha yeni basliyoruz
Iyi akşamlar kızlar, bugun nasil morallerim bozuldu anlatamam . Dolasirken bebek kiyafetleri dikkatimi cekti oglusuma zibin aldim bi hevesle 0-3 aylik . Gorumcem aradı onla konuşurken de hevesli hevesli anlattım ben bana dedi ki 15 gün anca giycek bunları niye büyüğünden almadın bunlar yıkanınca çekecek bazılarını giydiremicen bile belki . Bütün hevesimi içine kaçırdı. Bende dedim emanet gibi olmasın çocuğun üstünde üstüne olsun biraz diye . Almisim artık yani güle güle giysin demek varken niye böyle yapiyo . Çok üzüldüm öyle diyince . Çok mu küçük almisim napmisim bide ilk hamileliğim bilmiyorum ki hangisi olur hangisi olmaz
Su hediyeye guvenme mantigini anlamiyorumngercrkten bide gelennhediyeler buyuk gelio hic oyle kucuk gelmio yani cogu 1 yas sonrasi icinO heves kıranlara ben de deli oluyorum. Size ne yahu?
Benim annem çok hevesli saolsun. Hiçbirşeyi bana sormadan almıyor, daha doğrusu beraber alıyoruz ama görünce o kadar hevesleniyor ki ihtiyaç olmasa bile almayalım diyemiyorum. Geçen ananemlere gösteriyor aldıklarını, ananem “amma çok almışsınız, giyemeyecek bebek bunları, bi de hediyeler gelecek” falan filan bir sürü dırdırlandı. Dayanamadım çıkıştım ben de “beğenmişiz almışız, her gün farklı giydirir hepsini giydiririm gerekirse. Hediyeleri de kullanmam başkasına hediye ederim, bebeğim bizim zevkimize göre giyinmiş olur” dedim, sustu bişey diyemedi bi daha. İstediğimi alırım, bebek benim. Karıştırmıyorum valla kimseyi.
O heves kıranlara ben de deli oluyorum. Size ne yahu?
Benim annem çok hevesli saolsun. Hiçbirşeyi bana sormadan almıyor, daha doğrusu beraber alıyoruz ama görünce o kadar hevesleniyor ki ihtiyaç olmasa bile almayalım diyemiyorum. Geçen ananemlere gösteriyor aldıklarını, ananem “amma çok almışsınız, giyemeyecek bebek bunları, bi de hediyeler gelecek” falan filan bir sürü dırdırlandı. Dayanamadım çıkıştım ben de “beğenmişiz almışız, her gün farklı giydirir hepsini giydiririm gerekirse. Hediyeleri de kullanmam başkasına hediye ederim, bebeğim bizim zevkimize göre giyinmiş olur” dedim, sustu bişey diyemedi bi daha. İstediğimi alırım, bebek benim. Karıştırmıyorum valla kimseyi.
Su hediyeye guvenme mantigini anlamiyorumngercrkten bide gelennhediyeler buyuk gelio hic oyle kucuk gelmio yani cogu 1 yas sonrasi icin
Bide benim aldıklarım sadece 5 tane zibindi. Benin ilk cocugum yüksek ihtimal altını degisirkene üstü bi çok kere batacak günde kaç kere değişecek belli değil. Çok bile olmuş olsa güle güle giysin demek varken neden moral bozuyorlar anlamıyorum.
O heyecanla anlamıyorsun yorulduğunu aman dikkat et canım. Bir de yanına mutlaka su filan al. Çekime dalıp su içmeyi unutma. Stres de yapma, bol bol eğlen çekim günüBen de yaptırağım inşallah cnm. Umarım çok yorulmadan atlatırım.
Ben doktoruma sormuştum mikrop kapma olayını kapmazsın tam tersi iyi gelir demişti. Girdim denize bir sorun olmadı. Keşke sorsaydın doktoruna
Bende bu yaz tunus tatilinde denize girdim, o sirada mantarim vardi doktora sormamistim denize girilir mi diye. Tatilden donup tekrar kontrole geldigimde tuzlu sudan midir nedir bilinmez mantarim gecmisti :) hemde ilacsiz. Cok sukur o gun bugundur mantarim yok.
Birkac kaynakta gormustum ama denizin degil de havuzun sakincali oldugu yaziyordu.
Canim benim bildigima havuzdan mikrop kapma riski var deniz kendini temizledigi icin hamilelerin girmesinde sakinca yok die biliyorum. Bide sen antalyadasin dimi. Antalyada denize girmeyi en sevdiğim yer phaselis ah orda olsamda girsem. Ama.malesef pazartesi ise basliorum yoksa durmazdim yerimde :))
Düğün zamanı da hediye gelir diye aldırmadılar bana bazı şeyleri, ben düğünden 2 ay sonra kahve fincanı arıyordum kendime. Neredeyse hiç hediye gelmedi. Şimdi bebek için zaten beklemiyorum da çok çok hediye gelse bile kendi zevkle seçtiklerim varken neden rasgele seçilmiş hediye giydireyim? Çok yakınlarım hariç bebek hediyesi seçerken çok özenmiyorum açıkçası ben :)
Çünkü kendilerince iyilik yaptıklarını zannediyorlar. Üstün bilgilerini seninle paylaşarak sana müthiş iyilik yapıyorlar.
Doktorum ben sormadan girebilirsin demişti cnm da daha önce böyle bir tecrübem olduğu için girmedim.
Cnm mantarı bile geçirdiyse çok iyi. Ben hamilelikten önce mantardan çok çektim. Bileydim bol bol denize girerdimhamilelik olunca riske atamıyorum. Plajlar turistler ve suriyeliler ile dolu malesef
pullubiber
Kızlar şöyle bir durum var terzi kendi söküğünü dikemez misali biz yerlilerdeniz ile pek bir bağımız yoktur. Geçen sene bile 4, 5 kez fln gitmişizdir. Bundan 15 20 yıl önce giderdik çünkü bildiğimiz çok güzel tertemiz mis gibi yerler vardı. Sabahın köründen gecenin karanlığına kadar denizde kaldığımız olurdu. Şimdi o sahiller otellerin işgali altında ve dışardan kimseyi almazlar ki kıyı kanuna göre sanrım 40 metreydi sahili kapatamazsın. Şikayet edilmesine rağmen hala durum böyle. Merkezde de büfelerde şezlong şemsiye parası verirsin ve dışardan birşey getiremezsin. Bir suyu 3 liraya satarlar. Sonra bir bakarsın sağın solun hanzo dolmuştur. Ben turizm okudum eşim de turizmci o yüzden biraz uzağız sanrım.
Bir de denizden ben mikrop kaptım o yüzden temkinliyim. Havuza zaten hayatta girdim. Sistit belasını başıma sardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?