Bugün sabahtan beri çok sık kısa aralıklı kasılmalar yasadim kızlar. Düzenli ve uzun süreli değildi ama çok sık geliyodu kasılmalar arada bide sancı geliyodu kasılmalarla beraber. Ha geçti ha geçecek derken saat 6 oldu. Geçmeyince acile gittik. Kontrollerim yapıldı herşey normal dedi doktor. Rahim ağzı uzunluğu da 4 cm herhangi bir kısalma yok dedi. Nstye bağladılar yarim saat onda da bisey çıkmadı. 7.30da eve geldik. Hâlâ ara ara kasılmalarım devam ediyo. Hiç bu kadar sık ve uzun süreli hazırlık kasılması yasamamistim tedirgin oldum. Sizler de kasılmalar var mı? 2 tane sezeryan olan arkadaşım var. Kasılma nasıl bisey bilmiyoruz dediler çok şaşırdım. Hamilelikleri boyunca hiç kasilmamislar.
Kendileri alalim demediler mi sana zaten. Sen gidipte kendi kendine bana bu arabayi demiyosunki. begendigin modeli göstermeden nerden bilipte alacaklarki. Senin kv aran nasil sen laf arasnda desen bu arabalari begendim anne nasil diye gostersen modelleri. Hic esini karistirmamis olursun. Baskasindan da bisey beklemek cok zor gercekten. Ben hamile kaldigimda herkes bisey aliyodu suan kimse ortada yok :)) ne gel alalim diyolar ne almicaz diyolar bizede hevesimiz kursagimizda beklemekle kaliyor. Benimde dogumum tam 40. haftada olursa 50 gün kaldi hala daha erken diyenler varİnşallah sorunsuz çıkarsın hastaneden . Zamanında gelir bebek erken gelmez inşallah.
Bakıyım canım akşam eşime söyledim babamlar alacaktı arabayı ne diyin şimdi adama araba al mi diyim dedi sinir oldum sanki yabancı baban altı üstü diyeceksin ki biz beğendik arabayı alıyoruz. İster versinler para ister vermesinler onlar vermesde alınacak sonuçta böyle saçma davranınca hevesim kaçıyor benimde , çok sağol çok tatlıymış buda
Kızıma hala bir isim karar veremedik. Benim durum böyle olunca bir an önce karar versek iyi olacak sanırım. Sizler karar verebildiniz mi isimlere?
Bugün sabahtan beri çok sık kısa aralıklı kasılmalar yasadim kızlar. Düzenli ve uzun süreli değildi ama çok sık geliyodu kasılmalar arada bide sancı geliyodu kasılmalarla beraber. Ha geçti ha geçecek derken saat 6 oldu. Geçmeyince acile gittik. Kontrollerim yapıldı herşey normal dedi doktor. Rahim ağzı uzunluğu da 4 cm herhangi bir kısalma yok dedi. Nstye bağladılar yarim saat onda da bisey çıkmadı. 7.30da eve geldik. Hâlâ ara ara kasılmalarım devam ediyo. Hiç bu kadar sık ve uzun süreli hazırlık kasılması yasamamistim tedirgin oldum. Sizler de kasılmalar var mı? 2 tane sezeryan olan arkadaşım var. Kasılma nasıl bisey bilmiyoruz dediler çok şaşırdım. Hamilelikleri boyunca hiç kasilmamislar.
İyi sayılmaz aramız, ama siz beğenin hallederiz demişlerdi ben şimdi onlarla dükkan dükkan gezip araba bakamam ki İnternet'ten alacağım zaten . Canımız da azalıyo zaman azaldıkça , insan herşeyi tamam olsun istiyor. Belli olmaz ki ne zaman gelecek bebisler boşuna stres. Alalım diyenler Başta alsalar keşke.Kendileri alalim demediler mi sana zaten. Sen gidipte kendi kendine bana bu arabayi demiyosunki. begendigin modeli göstermeden nerden bilipte alacaklarki. Senin kv aran nasil sen laf arasnda desen bu arabalari begendim anne nasil diye gostersen modelleri. Hic esini karistirmamis olursun. Baskasindan da bisey beklemek cok zor gercekten. Ben hamile kaldigimda herkes bisey aliyodu suan kimse ortada yok :)) ne gel alalim diyolar ne almicaz diyolar bizede hevesimiz kursagimizda beklemekle kaliyor. Benimde dogumum tam 40. haftada olursa 50 gün kaldi hala daha erken diyenler var
Kendileri alalim demediler mi sana zaten. Sen gidipte kendi kendine bana bu arabayi demiyosunki. begendigin modeli göstermeden nerden bilipte alacaklarki. Senin kv aran nasil sen laf arasnda desen bu arabalari begendim anne nasil diye gostersen modelleri. Hic esini karistirmamis olursun. Baskasindan da bisey beklemek cok zor gercekten. Ben hamile kaldigimda herkes bisey aliyodu suan kimse ortada yok :)) ne gel alalim diyolar ne almicaz diyolar bizede hevesimiz kursagimizda beklemekle kaliyor. Benimde dogumum tam 40. haftada olursa 50 gün kaldi hala daha erken diyenler var
İyi sayılmaz aramız, ama siz beğenin hallederiz demişlerdi ben şimdi onlarla dükkan dükkan gezip araba bakamam ki İnternet'ten alacağım zaten . Canımız da azalıyo zaman azaldıkça , insan herşeyi tamam olsun istiyor. Belli olmaz ki ne zaman gelecek bebisler boşuna stres. Alalım diyenler Başta alsalar keşke.
Ona bende sinir oluyorum. Bana da annem erken hatta 36dan sonra hazirliktan bahsetti. Kv ise simdiden almiyomusun diye soruyor. Ben besigi kv alicak demedim. Bana gecende besik begen alayim dedi annem. Besigi ve arabayi kv alcak dedim. Bende netten deterjan fln almistim bebek icin ufak tefek almaya basladim. Dun netten muslin kumas siparisi etmis. Illa bisey alcaklar ama ben al fln demem. Kendi benim aldigimi gorunce bana bisey kalmaz dusuncesiyle almaya basladi :) bence araniz samimiyetiniz cok yoksa al fln deme. Lafini dahi etme. Git kendin begen. Sonra goster bu hafta bunu alcam de. Zaten sesleri cikarsa alirlar. Kem kum ediyolarsa bosver almasinlar sen al herseyini
En iyisi böyle bencede...Ona bende sinir oluyorum. Bana da annem erken hatta 36dan sonra hazirliktan bahsetti. Kv ise simdiden almiyomusun diye soruyor. Ben besigi kv alicak demedim. Bana gecende besik begen alayim dedi annem. Besigi ve arabayi kv alcak dedim. Bende netten deterjan fln almistim bebek icin ufak tefek almaya basladim. Dun netten muslin kumas siparisi etmis. Illa bisey alcaklar ama ben al fln demem. Kendi benim aldigimi gorunce bana bisey kalmaz dusuncesiyle almaya basladi :) bence araniz samimiyetiniz cok yoksa al fln deme. Lafini dahi etme. Git kendin begen. Sonra goster bu hafta bunu alcam de. Zaten sesleri cikarsa alirlar. Kem kum ediyolarsa bosver almasinlar sen al herseyini
Günaydın, kasılma sanırım karnın çelik gibi sertleşmesi şeklinin bozulmadan değil mi? Ben de günde en az 4 kez falan oluyor.Günaydin sonbahar anneleri :) Toplanma bende de oluyor ama biraz okşuyorum geçiyor doktoruma videosunu çekip yolladim bu kasılma mi toplanma mi diye dr. Toplanma dedi.. kasılma karnın bütününde olan şeymiş.. internette bir kaç video buldum onda da o şekilde anlatıyor.. ama başkaları da toplanmayı kasılma gibi anlatıyor. Bilemedim yaşayarak öğreneceğiz sanırım....
Benim eşim ailesinden hiç çekinmez daha bebek 3 aylıkken mobilya takımını aldırttı( iyiki de aldırtmış sonra bir zam yedi ki sormayın) sonra bi şey olsa benden habersiz annesine şunu şunu alın diyor( lohusa pijaması vs gibi şeyler) kızdım bi ara her şeyi söyleme diye. Onlar da bana sorarlar sağ olsunlar. Kendi ailemde maddi durumları el verdikçe aldılar hep ben de onlara söylerken çekindim( araba alacaktı annemler) parasını verdiler sağ olsunlar. Eşimin arkadaşları bile bir şeyler aldılar hep ya da kullanmayacakları eşyaları verdiler(ana kucağı,giysi vs). Ama ben burda eşimin sevilen bir insan olmasına bağlıyorum nazı geçiyor herkese. Yani ben de beklenti içinde kalmayı sevmem o yüzden her şeyi önceden hallettirdim hep işte şansıma da kimse beklettirmedi. Almasalardı da biz ona göre alırdık.Benimde kv besik ve araba alcak. Ama ben yine de beklenti icinde degilim. Zaten biz alcaktik. Alirsa guzel olur tabi ama almasa da cok beklentim yok. Oyle kirilmam yani. Almak zorunda degiller cunku. Dun esime bakiyo mu besiklere fln demis. Dedim gezmem lazim onun icin bakarim bi ara. Tahmini bir iki model gosterdim esime bu tarz dusunuyorum diye. Kiyafet vs zaten kimse bisey alsin istemiyorum ben kendi zevkime ve bebegin ihtiyacina gore almak istiyorum. En pahali sey araba ve besik
Muslini nerden siparis verdin. Ben hazir bi ortu ve 6li agiz bezi aldim ama.biraz daha alasim var
Benim eşim ailesinden hiç çekinmez daha bebek 3 aylıkken mobilya takımını aldırttı( iyiki de aldırtmış sonra bir zam yedi ki sormayın) sonra bi şey olsa benden habersiz annesine şunu şunu alın diyor( lohusa pijaması vs gibi şeyler) kızdım bi ara her şeyi söyleme diye. Onlar da bana sorarlar sağ olsunlar. Kendi ailemde maddi durumları el verdikçe aldılar hep ben de onlara söylerken çekindim( araba alacaktı annemler) parasını verdiler sağ olsunlar. Eşimin arkadaşları bile bir şeyler aldılar hep ya da kullanmayacakları eşyaları verdiler(ana kucağı,giysi vs). Ama ben burda eşimin sevilen bir insan olmasına bağlıyorum nazı geçiyor herkese. Yani ben de beklenti içinde kalmayı sevmem o yüzden her şeyi önceden hallettirdim hep işte şansıma da kimse beklettirmedi. Almasalardı da biz ona göre alırdık.
Aynı mantıktayız canım seninle. Ben de diyemem derken de utanıyorum. Biz de kıyafetleri hep 0-3 aylık aldık riske girmeyelim diye de 3-4 tane 6 aylık giysi var o kadar. Dediğin gibi giysi işi riskli sonra almak gerek. Bez bile bi paket aldık yani o da doğum çantasına konacak. İyi strateji yapmak gerekmiş bu bebiş işlerinde :)Samimiyetle alakali canim. Benimde nazim gecer yeter ki agzimdan sunu al diye laf ciksin. Ama ben demem iste. Almak isteyen zaten alir yada parasini verir. Bu isler parayla olan seyler. Zevkini bilmese bile para gonderir ihtiyacin olan biseyi al derler. Yada dogum sonrasi taki olarak takarlar. Icten gelsin yeter ki. Ben diyemem esimde demez. Sagolsun dusunuyolar. Ben bazi seyleri dogumdan sonraya biraktim mesela. Bebegin zevki de onemli alip kullanmamak daha kotu. Kiyafeti bile 1 2 aylik olsun dogduktan sonra alinir mantigindayim. Yeter ki para olsun. Para olunca 1gunde alinir hersey
Aynı mantıktayız canım seninle. Ben de diyemem derken de utanıyorum. Biz de kıyafetleri hep 0-3 aylık aldık riske girmeyelim diye de 3-4 tane 6 aylık giysi var o kadar. Dediğin gibi giysi işi riskli sonra almak gerek. Bez bile bi paket aldık yani o da doğum çantasına konacak. İyi strateji yapmak gerekmiş bu bebiş işlerinde :)
Haklisin insan hemen olsun istiyor hevesleniyoruz. En azindan doguma gidecek bisey degil bebek arabasi almazlarsa biraz beklersin uc bes biriktirip kendin alirsin. Sen begen modelini dursun sorarlarsa soylersin bunu begendim diye. Benim kv ana kucagi alacakti suan ne ses var ne seda gecen gun gosterdim bunu begeniyorum ama suan ona verecek paramiz yok dedm siz alin 200 unu ben veririm dedi. 650 lira ana kucaginin fiyatida., alacagimdan degilde hic bisey almadi alcam dedigini bile almadi bende yem attim ama yok almayacak belli. Kendi ayagimda sallarim artik napiyim :)İyi sayılmaz aramız, ama siz beğenin hallederiz demişlerdi ben şimdi onlarla dükkan dükkan gezip araba bakamam ki İnternet'ten alacağım zaten . Canımız da azalıyo zaman azaldıkça , insan herşeyi tamam olsun istiyor. Belli olmaz ki ne zaman gelecek bebisler boşuna stres. Alalım diyenler Başta alsalar keşke.
Evet aynen öyle tarif ediyolar hatta hızımı alamayıp ingilizce videoları bile izledim karnın bütününü kapsıyor taş gibi oluyor sonra açılıyor diyorlar. Bölgesel bir toplanma şeklinde değilmiş ben hiç yaşamadım kasılma ama toplanma oluyor sıklıkla.. sen yine bilgilendirdin mi canim dr.unu?Günaydın, kasılma sanırım karnın çelik gibi sertleşmesi şeklinin bozulmadan değil mi? Ben de günde en az 4 kez falan oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?