2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Benim için de kasılma ve toplanma hamileliğim normal seyri gibi. Uzunca süredir de oluyor. Demek ki kişiden kişiye değişiyor kasılma olayı.

Kendileri alalim demediler mi sana zaten. Sen gidipte kendi kendine bana bu arabayi demiyosunki. begendigin modeli göstermeden nerden bilipte alacaklarki. Senin kv aran nasil sen laf arasnda desen bu arabalari begendim anne nasil diye gostersen modelleri. Hic esini karistirmamis olursun. Baskasindan da bisey beklemek cok zor gercekten. Ben hamile kaldigimda herkes bisey aliyodu suan kimse ortada yok :)) ne gel alalim diyolar ne almicaz diyolar bizede hevesimiz kursagimizda beklemekle kaliyor. Benimde dogumum tam 40. haftada olursa 50 gün kaldi hala daha erken diyenler var

Kızıma hala bir isim karar veremedik. Benim durum böyle olunca bir an önce karar versek iyi olacak sanırım. Sizler karar verebildiniz mi isimlere?

Selam biz inci koymaya karar verdik 20. Haftada falan
O günden beri inci aşağı inci yukarı konuşuyoruz artık değiştirmeyiz sanırım

Kasılma nedir tam olarak bazen hafif ağrılarım oluyor
Bazen de karnım sertleşiyor ama çok da rahatsız olmuyorum
Galiba bende kasılma olmuyor

Bende toplanma çok oluyor özellikle gezerken falan .haftasonu pek dinlenemedim bebegin eşyalarıyla uğraştık çok sertlesti vajinada sizi baskı gibi seyler oluyor bebegin hareketleri de azaliyor.yuruyumusu de etkiliyor haliyle.
Kasilma bunlar mı oluyor? Ben normaldir diye düşünüyorum

Günaydin sonbahar anneleri :) Toplanma bende de oluyor ama biraz okşuyorum geçiyor doktoruma videosunu çekip yolladim bu kasılma mi toplanma mi diye dr. Toplanma dedi.. kasılma karnın bütününde olan şeymiş.. internette bir kaç video buldum onda da o şekilde anlatıyor.. ama başkaları da toplanmayı kasılma gibi anlatıyor. Bilemedim yaşayarak öğreneceğiz sanırım....

İyi sayılmaz aramız, ama siz beğenin hallederiz demişlerdi ben şimdi onlarla dükkan dükkan gezip araba bakamam ki İnternet'ten alacağım zaten . Canımız da azalıyo zaman azaldıkça , insan herşeyi tamam olsun istiyor. Belli olmaz ki ne zaman gelecek bebisler boşuna stres. Alalım diyenler Başta alsalar keşke.

Benimde kv besik ve araba alcak. Ama ben yine de beklenti icinde degilim. Zaten biz alcaktik. Alirsa guzel olur tabi ama almasa da cok beklentim yok. Oyle kirilmam yani. Almak zorunda degiller cunku. Dun esime bakiyo mu besiklere fln demis. Dedim gezmem lazim onun icin bakarim bi ara. Tahmini bir iki model gosterdim esime bu tarz dusunuyorum diye. Kiyafet vs zaten kimse bisey alsin istemiyorum ben kendi zevkime ve bebegin ihtiyacina gore almak istiyorum. En pahali sey araba ve besik

Ona bende sinir oluyorum. Bana da annem erken hatta 36dan sonra hazirliktan bahsetti. Kv ise simdiden almiyomusun diye soruyor. Ben besigi kv alicak demedim. Bana gecende besik begen alayim dedi annem. Besigi ve arabayi kv alcak dedim. Bende netten deterjan fln almistim bebek icin ufak tefek almaya basladim. Dun netten muslin kumas siparisi etmis. Illa bisey alcaklar ama ben al fln demem. Kendi benim aldigimi gorunce bana bisey kalmaz dusuncesiyle almaya basladi :) bence araniz samimiyetiniz cok yoksa al fln deme. Lafini dahi etme. Git kendin begen. Sonra goster bu hafta bunu alcam de. Zaten sesleri cikarsa alirlar. Kem kum ediyolarsa bosver almasinlar sen al herseyini

Muslini nerden siparis verdin. Ben hazir bi ortu ve 6li agiz bezi aldim ama.biraz daha alasim var

En iyisi böyle bencede...

Günaydın, kasılma sanırım karnın çelik gibi sertleşmesi şeklinin bozulmadan değil mi? Ben de günde en az 4 kez falan oluyor.

Benim eşim ailesinden hiç çekinmez daha bebek 3 aylıkken mobilya takımını aldırttı( iyiki de aldırtmış sonra bir zam yedi ki sormayın) sonra bi şey olsa benden habersiz annesine şunu şunu alın diyor( lohusa pijaması vs gibi şeyler) kızdım bi ara her şeyi söyleme diye. Onlar da bana sorarlar sağ olsunlar. Kendi ailemde maddi durumları el verdikçe aldılar hep ben de onlara söylerken çekindim( araba alacaktı annemler) parasını verdiler sağ olsunlar. Eşimin arkadaşları bile bir şeyler aldılar hep ya da kullanmayacakları eşyaları verdiler(ana kucağı,giysi vs). Ama ben burda eşimin sevilen bir insan olmasına bağlıyorum nazı geçiyor herkese. Yani ben de beklenti içinde kalmayı sevmem o yüzden her şeyi önceden hallettirdim hep işte şansıma da kimse beklettirmedi. Almasalardı da biz ona göre alırdık.

Muslini nerden siparis verdin. Ben hazir bi ortu ve 6li agiz bezi aldim ama.biraz daha alasim var

Nette kumas seklinde satiliyo canim. 1.60mt*1mt sanirim sen kesip kenarlarjni yapiyosun. Sormadim detayini. 23tlye almis. Fazla kismini agiz sirt mendili fln yapcakmis sanirim. Bende cok anlamiyorum

Samimiyetle alakali canim. Benimde nazim gecer yeter ki agzimdan sunu al diye laf ciksin. Ama ben demem iste. Almak isteyen zaten alir yada parasini verir. Bu isler parayla olan seyler. Zevkini bilmese bile para gonderir ihtiyacin olan biseyi al derler. Yada dogum sonrasi taki olarak takarlar. Icten gelsin yeter ki. Ben diyemem esimde demez. Sagolsun dusunuyolar. Ben bazi seyleri dogumdan sonraya biraktim mesela. Bebegin zevki de onemli alip kullanmamak daha kotu. Kiyafeti bile 1 2 aylik olsun dogduktan sonra alinir mantigindayim. Yeter ki para olsun. Para olunca 1gunde alinir hersey

Aynı mantıktayız canım seninle. Ben de diyemem derken de utanıyorum. Biz de kıyafetleri hep 0-3 aylık aldık riske girmeyelim diye de 3-4 tane 6 aylık giysi var o kadar. Dediğin gibi giysi işi riskli sonra almak gerek. Bez bile bi paket aldık yani o da doğum çantasına konacak. İyi strateji yapmak gerekmiş bu bebiş işlerinde :)

Aceleye telasa gerek yok yaa. Indirimler hiic bitmiyor. Ben iki aydir hep indirimde bez goruyorum mesela. Cocugun dogum kilosunu bilmiyoruz ki bazi seyleri alip stoklayalim. Hersey elimizin altinda ki olmasa bile netten siparis verilince 2 3 gunde elimize ulasiyor. Temel ihtiyaclari alinsin yeter. Kv sagolsun battaniye almak istiyomus dedim ev sicak ben 2 tane ordum yazik yani almasin dedim. Esimk de uyardim bak soyle giyim kusam hicbisey almasinlar ben kendi zevkime gore almak istiyorum. Illa bisey alcaklarsa paralarini biriktirsinler ben dogum sonrasi ihtiyac olursa soylerim dedim. Yazik gunah gercekten para kolay kazanilmiyo ki ben nasil kendi paramla alirken 10kez dusunuyosam baskasi icinde ayni seyi dusunurum. Kp gecen aylarda 500 tl gondermis hesabima gorumcem aradi yenge harcarsin ihtiyacin olur diye dedi. Olmasi gereken bu zaten dile getirip diyemem. Bide sonra bebege sunu biz aldik bunu biz aldik diye laf etmelerini sagda solda konusmalarini istemiyorum. Beklentisizlik guzel sey vesselam

Haklisin insan hemen olsun istiyor hevesleniyoruz. En azindan doguma gidecek bisey degil bebek arabasi almazlarsa biraz beklersin uc bes biriktirip kendin alirsin. Sen begen modelini dursun sorarlarsa soylersin bunu begendim diye. Benim kv ana kucagi alacakti suan ne ses var ne seda gecen gun gosterdim bunu begeniyorum ama suan ona verecek paramiz yok dedm siz alin 200 unu ben veririm dedi. 650 lira ana kucaginin fiyatida., alacagimdan degilde hic bisey almadi alcam dedigini bile almadi bende yem attim ama yok almayacak belli. Kendi ayagimda sallarim artik napiyim :)

Günaydın, kasılma sanırım karnın çelik gibi sertleşmesi şeklinin bozulmadan değil mi? Ben de günde en az 4 kez falan oluyor.
Evet aynen öyle tarif ediyolar hatta hızımı alamayıp ingilizce videoları bile izledim karnın bütününü kapsıyor taş gibi oluyor sonra açılıyor diyorlar. Bölgesel bir toplanma şeklinde değilmiş ben hiç yaşamadım kasılma ama toplanma oluyor sıklıkla.. sen yine bilgilendirdin mi canim dr.unu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…