Merhaba benim şeker yüklememde şekerim yüksek çıktı hem diyet yapıyorum hem insülin kullanıyorum. Aynı risk bende de var. Kontrole gittiğimde suyuma muhakkak bakıyo doktorum. Bana da şekeri yüksek olanın suyu fazla olur diye anlatmıştı. Bence moralini bozma erken doğum riski herkeste var artık nerdeyse. Her suyu fazla olan erken doğum yapmıyormuş. Canını sıkma benceMerhaba Kızlar çok aktif değilim grupta arada girip okuyorum .doktor kontrolünden geldim ve moralim çok bozuk. Buraya yazmak istedim. Suyumun fazla olduğunu söyledi doktor. Şeker hastalığına yatkınlığı olanlarda oluyomuş genelde. Erken Doğum riski oluyomuş moralim bozuldu çok. Bu 2.gebeliğim ilkinde şeker yüklemesi yapmıştım Bunda yapmadım. Yapsaydın keşke falan dedi benim gibi olan var mı aranızda ilk defa duydum suyun fazlalığını da bilgisi olan paylaşabilir mi
Evet canım ya, şaka gibi alakalı alakasız şeylere zam geliyor.Bu mağazalara ne olmuş böyle yahu herşeyde inanılmaz bir fiyat artışı var. Geçenlerde lcw de bebek battaniyesi gördüm daha erken alırım sonra dedim bugün bakıyorum fiyatı artmış. Hele h&m iyice abartmış ikili emzirme sütyenleri 100 liraydı ben belki indirim olur online uygulamada diye beklerken bugün 140 liraya çıkmış. Sütyenli emzirme atletini 60 liraya gördüm onu alacaktım o da 80 lira olmuşneye elimi atsam fiyatı artmış. Dolar bu kadar artmadı ki her ürün bu kadar zamlanıyor. İyi ki alışverişi bitirmişim alınacağı kalmamış hiçbir şeyin
Canım benim bir arkadaşın suyu fazlaydı her gören ikiz veya doğmak üzere zannediyordu. 38 haftaya girdiği gün doğum yaptı bebeği gayet sağlıklı oldu. Doktor sana herhangi diyet önerdi mi?
Merhaba benim şeker yüklememde şekerim yüksek çıktı hem diyet yapıyorum hem insülin kullanıyorum. Aynı risk bende de var. Kontrole gittiğimde suyuma muhakkak bakıyo doktorum. Bana da şekeri yüksek olanın suyu fazla olur diye anlatmıştı. Bence moralini bozma erken doğum riski herkeste var artık nerdeyse. Her suyu fazla olan erken doğum yapmıyormuş. Canını sıkma bence
Hayır tahlil istedi sonuçları yatın alıcam. Son bir haftadır çok şekerli tüketiyorum ondan olabilir mi ki? Bu arada kilo almadım sayılır ama göbeğim çook büyük ve gergin. Arkadaşının kilosu hep fazla mıydı gebelikte son haftalarda mı arttı?
Sağol canım destek olduğun için. Sen de azaltmaya çalış ben artık şeker filan yemem iyice korktum5-6 aylık hamileyken tanışmıştık o zamandan beri her gören doğum yakın mi veya ikiz mi diye soruyordu :) kendisi kilolu değildi ama karnı dediğin gibi büyük ve gergindi. Şekerli tükettiğini için hemen bir haftada artmaz diye düşünüyorum canım ama dikkat et yine de.. ben de malesef şekere çok duskunum bana da doktorum diyetisyen gitmemi onerdi
teşekkür ederim cnm bakacagım magazayabi de internette bloggerın biri aynen şunu demiş ''Hastanede yatış süreniz boyunca dikişler nedeniyle çok rahat hareket edemeyeceğiniz için kullan at iç çamaşırlarını öneririm. Hem hijyenik oluyorlar hemde çıkarması bir makas darbesine bakıyor :). Kullan at iç çamaşırlarını Mothercare mağazalarından bulabilirsiniz. Benim tavsiyem bir beden büyük almanız, çok daha rahat edersiniz.''
merhaba hayırlı haftalar arkadaslar cok yazamıyorum ama okumaya çalısıorum yorumlarınızı rahatsızlanan arkadaslara gecmıs olsun dılıyorum oncelıkle. dogumda ıc camasırı ve bez ne kullanacaksınız kndınız ıcın kızlar nasıl oluyor dha onceden tecrubelı arkadaslar yardımcı olabılır mı
Sağol canım destek olduğun için. Sen de azaltmaya çalış ben artık şeker filan yemem iyice korktum
Aynen canım 3 gün şeker takibi yaptım da yarım bardak meyve suyunun şekeri nasıl ucurdugunu görünce şok oldum
Hazır meyvesuyu mu evdeki de aynı mı? Dikkat edelim ya az kaldı bjnları da erken doğuracak bu gidişle
Canım bana da suyun fazla dendi. Şekerden şüphelendi doktor. Tahlilde şeker normal çıktı; yapısal olabilir dendi. Evet erken Doğum riski oluyormuş su fazla olduğu için. Önceki gebeliğimde de biraz fazlaydı çok yüksek olmasa da 40. Haftayı doldurdum öyle Doğum oldu. İnşallah bu bebeğim de gününü bekler. Nasip artık. Ayrıca ben de bi damarda yıpranma gözüktü o da erken Doğum sebebi olabiliyormuş bazen bebek beslenemediği için. Allah’a şükür bir sıkıntı yok şimdilik.Merhaba Kızlar çok aktif değilim grupta arada girip okuyorum .doktor kontrolünden geldim ve moralim çok bozuk. Buraya yazmak istedim. Suyumun fazla olduğunu söyledi doktor. Şeker hastalığına yatkınlığı olanlarda oluyomuş genelde. Erken Doğum riski oluyomuş moralim bozuldu çok. Bu 2.gebeliğim ilkinde şeker yüklemesi yapmıştım Bunda yapmadım. Yapsaydın keşke falan dedi benim gibi olan var mı aranızda ilk defa duydum suyun fazlalığını da bilgisi olan paylaşabilir mi
Haklisin ama suana kadar da bir yardimini gormemissin. Katiliyorum bebek masrafli aileler destek olsa guzel olur. Ama onceki zamanlarda yardiminj gormedigin birinin lafina inanma emin ol daha az kirilirsin. Bana da bir igne alinmadi. Hatta olan paraya da el konuldu benzin parasi dahi cikarildi. Yine de bir gun olsun beklentim olmadi. Cunku basta kendilerini belli ettiler. Bana bisey alip lafi edilecegine almasinlar ben yine bi caresine bakarim diyorum hep. Hamileligimi o sunu almadi bu bunu almadi diye dusunmuyorum. Arabasi olmayinca bebek eksik olmuyor yada besigi olmayinca eksik olmuyor. Dogduktan sonra zamanla alinir gozuyle bakip tadini cikarmaya calisiyorum. Sende oyle yapmaya calis daha guzel gecer bu surec eminim. Hepimiz ilk bebekte heyecnali oluyoruz o olsun bu olsun xamaninda olsun eksigi olmasin diye dusunuyoruz ama hallolur yaa. Gercekten bak bebek rizkiyla geliyo eminim guzel kapilar acilacaktir
Dogru soyluyosun iste beklenti icine girmemek lazim. Almamasi almasindan daha iyi. O kadar güzel konusuyoki konustugunda inaniyorum saf gibi. Biseyi kalmadi cok sukur bizde herseyini hallettik allah yardim ediyo. Dügünümdede hersey istedgm gibi oldu yine allah yardm etti. Cocugu onlara guvenerekte yapmadim. Normalde takmamda hamilelikten heralde inciniyorum en ufak seylere. Cevremde bakiyorum millet iste annem alisverise cikardi bunu aldi kv cikardi sunu aldi diyor ya ondan biraz burukluk oluyor. Annemde uzakta. İlk cocugum ustune giyecegini ne alacagimi bile burdan ögrendim.
canım ben henüz almadım ama arkadaşlarımın bir çoğu iç çamaşarını kullan at aldılar memnun kaldıklarını da söylediler. En azından hastane için yapılabilir evde bilemiyorum benimde aklımda soru işareti..Ped içinde depend ya da gece pedi diyolar ama şu bebekler için yapılan yıkanabilir bezin kadınlar için olanını kullanmak daha hijyenik mi olur acaaba diye düşünmeden edemiyorum..Şimdi hassas olcak o bölgelerde enfeksiyondn korkuyorum...
sağol canım bende her koşula hazırlıklı olma taraftarıyım o yüzdn kullan atların yanına pamuklu da alıp koymayı düşünüyorum. Çünkü benimde hassas bi cildim var bilemiyorum..Kesinlikle katılıyorum. Bebeğin bezi olsun ananın sütü olsun 3 -5 çulu olsun bide sağlığı yerinde olsun yeter. gerisi teferruat aslında. artık bebek olayı da düğün gibi bir sektör olduğundan insanlar abartıyor da abartıyor. ilk çocukta böyle sakin sakin bekleyebildiğin için takdir ettim gercekten. ben ikincide rahatladım ama ilkte daha çok takıyordum .
Sen boşver onları duyma. ve buna hiç canını sıkma. kimse benim çocuğuma bişi aldı yada almadı die değeri azalıp artmıyor. o senin için zaten çok kıymetli. insanlardan bişeyler bekleyip de üzme kendini. ne ilk çocuğumda ne bunda kimseden bişi görmedik. yapanlar doğumdan sonra altın getirdi daha çok işe yaradı . hem bel bağlamak da iyi değil ay onlar alacak uygun bakayımdan sa bütçeme hangisi uygun ona göre bakayım daha keyifli bence. oğlumda hamile olduğumu öğrendiğimizde kumbara yapmıştık mesela ordan biriken paradan baya bi eksiğini aldık. koskoca kaynana ilk torununa bir çeyrek taktı. benim 7 kat yabancı arkadaşlarım bile takıo o çeyreği :)))
ben tek kullanımlık iç çamaşırları ve pedler ile rahat edemedim tahriş oldum. belki normal doğum yapmış olmamdan kaynaklıydı belkı tenımın hassasiyetiyle ilgiliydi bilmiyorum. büyük pamuklu babaanne kulotlarından aldım. çamaşır olarak. ped olarak ta medicallerden enli gazlı bez aldım içine pamuk doldurup dikdörtgen seklinde sararak kendi pedimi kendim yaptım ve gerçekten çok rahat ettim hiç tahriş falan olmadım. bunda doğum öncesi alıp hazırlamayı dusunuyorum aynı şekilde .
Canım diğer arkadaşlarda açıklamış. Rahmin sertleşiyo genellikle sağ yada sol tarafta yukarı doğru tepecik gibi sert bisey oluşuyor elinle dokunduğunda da rahmin sertliğini hissedebiliyosun yaklaşık 15 20 sn kasili kaliyo sonra gevsiyo kendi kendine. Kasildigini hissediyosun ama acı verici bisey değil. Benim dünkü kasılmaların çok lira aralıklı ve arada da sancılı olunca panik oldum. Normalde anlattığım şekilde olması önemsiz yalancı doğum kasılması diye geciyo rahim doğuma hazırlık yapiyo bi şekilde ara ara kasılarakKasılma olayını bana açıklarsan sevinirim benim ilk hamileliğim o yüzden kasılma olarak bahsedilen şey nasıl bişey bilmiyorum. Kısa süreli gelen sancılara mi diyorsunuz?
Benim için de kasılma ve toplanma hamileliğim normal seyri gibi. Uzunca süredir de oluyor. Demek ki kişiden kişiye değişiyor kasılma olayı.
Bu bahsettigin kasılma iste canım. Gerçek doğum kasilmalarinda bunların dozu artıp bide keskin sancılar eşlik ediyoSelam biz inci koymaya karar verdik 20. Haftada falan
O günden beri inci aşağı inci yukarı konuşuyoruz artık değiştirmeyiz sanırım
Kasılma nedir tam olarak bazen hafif ağrılarım oluyor
Bazen de karnım sertleşiyor ama çok da rahatsız olmuyorum
Galiba bende kasılma olmuyor
Anlattığın kasılma iste canımYani kasılma karnın bi tarafa doğrı yükselmesiyse ve karnın sert olmasıysa ben yaşıyorum gün içinde çok fazla hemde .. benimde ikinci hamilelik hala bende tam olarak kasılma nedir bilmiyorum
Gecmis olsun canim. Bana da yakın zamanda kan ve idrar tahlili yapilmismiydi diye sordu ben de yapıldı enfeksiyon çıkmadı dedim. Demekki enfeksiyon tetikliyo. Bugün iyiyim sabahtan beri hiç kasılmam olmadi. Dün niye o kadar yoğun oldu bilemiyorum biraz ishal ve bağırsak kramplarim vardı o tetikledi diye düşünüyorumCanım ben geçen yaşadım proluton iğne vurulunca geçti ve idrarda enfeksiyon cikti ilaç kullanıyorum onun için. Enfeksiyon sancı yapabilir dedi doktor
canım bende gebelik şekeri var hiç bozma moralini dr. suyu sürekli kontrol ediyor ama bugüne kadar olumsuz herhangi birşey söylemedi.. bana verilen diyette kesinlikle yasak olanlar var patates, beyaz un ve beyaz un giren herşey,şeker ve şeker giren herşey...incir,üzüm,muz,kavun ve meyve suları.. karpuz sadece ince üçgen bir dilim. ekmek tam buğday, tam tahıl ya da çavdar ve tuzsuz olanlardan tercih edersen hem tansiyondan hem ödemden korunursun ve ben 1 dilim yiyorum ikinciyi yedim mi çok yükseliyor... öğlen-akşam öğünlerinde yoğurt yersen şekerin yavaş yükselir anında fırlamaz...ve en önemlisi her öğün sonrası yürüyüş mutlaka yapmaya çalış tabii dr.unla konuşarak. Onun haricinde şeker yükleme yaparsa ve diyetisyene yönlendirirse o zaten sana detaylı olarak anlatır.Merhaba Kızlar çok aktif değilim grupta arada girip okuyorum .doktor kontrolünden geldim ve moralim çok bozuk. Buraya yazmak istedim. Suyumun fazla olduğunu söyledi doktor. Şeker hastalığına yatkınlığı olanlarda oluyomuş genelde. Erken Doğum riski oluyomuş moralim bozuldu çok. Bu 2.gebeliğim ilkinde şeker yüklemesi yapmıştım Bunda yapmadım. Yapsaydın keşke falan dedi benim gibi olan var mı aranızda ilk defa duydum suyun fazlalığını da bilgisi olan paylaşabilir mi
Öyle canım. Keşke eşim görse ailesini bi nebze.Cok ayip etmisler gercekten terbiyesizlik yaptiklari
Gecmis olsun canim. Bana da yakın zamanda kan ve idrar tahlili yapilmismiydi diye sordu ben de yapıldı enfeksiyon çıkmadı dedim. Demekki enfeksiyon tetikliyo. Bugün iyiyim sabahtan beri hiç kasılmam olmadi. Dün niye o kadar yoğun oldu bilemiyorum biraz ishal ve bağırsak kramplarim vardı o tetikledi diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?